Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#7012015-03-20 14:29Mert életem legnagyobb büntettével találkoztam, amit velünk kis emberekkel tettek! Egy élet véresen kemény munkájából apránként tettük félre 2 fiammal együtt a kis pénzünket!! Visszaköveteljük mindenáron az ellopott pénzünket! |
Vendég |
#7022015-03-20 14:37Szerintem meg kell várni a vizsgálat végét, mert a feljelentéseknek így nem sok értelme lesz. A másik probléma az, hogy töketlenkedik az MNB azzal, hogy nem képesek kiállni a nyilvánosság elé és tájékoztatást adni legalább a pillanatnyi helyzetről. Ugyanez elmondható a kormány részéről is. Természetesen a petíciót végig kell vinni és minél hamarabb benyújtani. |
Vendég |
#7032015-03-20 14:53A Questor fiókba lépve azonnal azt kértem, hogy csak alacsony kockázatú vásárlást vállalok. A Questor ügyintézője be is sorolt ebbe a kategóriába és erről még kimutatást is átadott. Nem figyelmeztetett arra, hogy ennek ellenére akár mindenem elúszhat. A befizetés részemről január 29,.én történt, amikor már valószínűleg tudták, hogy közel a csőd, mégsem utasított el, mint alacsony kockázatot vállalót. Elképzelhető, hogy én voltam egyike az utolsó vásárlóknak a csőd előtt. Üdvözlöm a kezdeményezést és kérek további információt, mit is lehet tennünk. Üdvözlettel, dr. Ecsédy Dénes |
Jocó |
#7042015-03-20 15:05Nem értem, miért ilyen lassan gyűlnek az aláírások. Ne dagonyázzatok az önsajnálatban, mozgósítsàtok a környezeteteket, hiszen közvetve minden jó érzésű ember érintett. Ha nincs elszántság, nincs összefogás, akkor eleve vesztett az ügyünk, és úgy járunk mint a Baumag károsultak, akiknek a kálváriája már 11 ève húzódik és már senki sem beszél róluk. Nem nekünk van szégyelnivalónk, ne burkolózzatok halgatàsba, különben egy életen át hordozhatjuk ezt a súlyos lelki terhet, ès mèg nagyon sokan fognak önkezükkel véget vetni èletüknek. Ne hagyjátok sárba taposni magatok!!! |
Balambér |
#705 Pertársaság2015-03-20 15:06Kedves Mindenki!
Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy gazdasági szakértőt aki segíthet, Palotás Jánosnak hívják az úrat és a P&P gazdasági tanácsadó kft-t vezeti. A neten megtaláljátok az elérhetőségeit.
Üdv. Balambér |
Vendég |
#706 Re:2015-03-20 15:07Magyar György Ügyvéd Úr 50 eFt-ot kér előre, és sikerdíjként a visszaszerzett összeg 10%-át. |
Balambér |
#707 Re: Pertársaság2015-03-20 15:13Tudom az urat rövid u. |
Vendég |
#7082015-03-20 15:14Azért írtam alá,mert megkárosítottak és megtévesztettek. |
Vendég |
#7092015-03-20 15:22Új cikk, de sok új infó nincs benne: www.gyorplusz.hu Ki fizeti meg a Quaestor csődjét?A Quaestor nem pár nap alatt ment csődbe, mégis mellbevágó, hogyan tud összeomlani egy kívülről biztosnak látszó pénzügyi birodalom, maga alá temetve kis- és nagybefektetőket, részvényeseket, futballcsapatot. A Quaestor honlapján egy közlemény olvasható. „Alulírott” Szombati Zsigmond Zoltán, a Quaestor Értékpapír Zrt. kijelölt felügyeleti biztosa jegyzi a tájékoztatót. Azt kéri az ügyfelektől, hogy mivel „a megnövekedett érdeklődés” (lám, milyen pozitív módon lehet kifejezni az ügyfelek ökölrázását) következtében leterheltek a tanácsadók, mindenki inkább a quaestor.hu honlapot figyelje, ott minden aktuális információ meg fog jelenni. Ennél többet az ügyintézők sem tudnak mondani a kialakult helyzetben. Vagyis: a csődeljárás kezdeményezése után felügyeleti biztos vette át az intézkedési jogot. A Magyar Nemzeti Bank határozata értelmében új ügyfélmegbízásokat nem fogadhatnak el (vajon volnának ilyenek?), az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti „rendelkezési jogosultság szünetel”. Lapzártakor (a cikk a március 20-i Győr+ Hetilapban jelent meg) még keveset tudni a lehetséges kártalanításról, a létesítményeket terhelő banki jelzálogok érvényesítésének hatásairól. A felelősöket sem nevezték meg, folyik a vizsgálat, az országos politikusok széles gesztusokkal mutogatnak egymásra. A befektetőkön, a papírtulajdonosokon visszamenőleges hatállyal már nem biztos, hogy segítenek azok az egyébként előremutató intézkedések, melyek ezt követően majd jobban védik őket, a pénzükkel felelőtlenül gazdálkodók pedig a jövőben saját, személyes vagyonukat is kockáztatják. Győrben sokan vannak a Quaestor ügyfelei. Voltak, akik csak utaztak velük, az önkormányzat szerencsére jogszerűen és biztonságosan az állam által garantált állampapírok megvásárlásakor használta őket közvetítőnek, így Győr gazdálkodását semmilyen módon nem érinti a Quaestor csődje. Nem lehetnek azonban nyugodtak azok a kis- és nagybefektetők, akik a magas hozam reményében értékpapírokat vásároltak. Lehet persze mondani, hogy az üzlet ésszerű kockázatokkal jár, s aki annyira mohó, hogy a nagy bankok által ígért kamatok háromszorosát akarja és hiszi el, az ne csodálkozzon a bukáson. S ebben is van valamennyi igazság. Ám aligha nevezhető ésszerű és kalkulálható kockázatnak az, ha valamelyik pénzügyi társaság százötven milliárd forint értékben, fedezet és engedély nélkül bocsát ki értékpapírokat. Akik nem közvetlen kárvallottjai ennek a csődnek, azok a Quaestor futballcsapata, az ETO, a stadionja, és az élményközpontnak szánt ETO Park, valamint a szálloda miatt követik kitüntettet figyelemmel a történteket. A létesítményeken a Magyar Fejlesztési Bank jelzáloga van. Az állam a stadiont bizonyára használatba adja az önkormányzatnak, Borkai Zsolt polgármester a kialakult helyzetről már egyeztetett is Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az utánpótlásra valószínűleg lesz pénz, az Audi és a város is oda irányítja forrásait. Az NB I-es együttes sorsa már sokkal nehezebb. A működtető klub tartozásai miatt nem kizárt – bár egyelőre még egyáltalán nem biztos –, hogy a másodosztályban folytathatja pályafutását a nagy múltú együttes, amelynek a szurkolói 12 pontjukban már a régi indulójukat is visszakövetelik. Az önkormányzat hátterével szponzort bizonyára tudnak szerezni, de a támogatók nem szeretik, ha a tartozások rendezésével kell kezdeniük a munkát. Az önkormányzat az ugyancsak csődbe jutott szállodát és a „levegős” bevásárlóközpontot – jelesül az ETO Parkot – nem akarja működtetni, ezeknek a létesítményeknek a sorsa valószínűleg a szabad piacon dőlhet el. Egy viszont biztos: a győri önkormányzat erőfeszítése mellett a jelenlegi helyzetből való kilábaláshoz elengedhetetlen Tarsoly Csaba jószándékú együttműködése is... |
Vendég |
#710 Re: Re:2015-03-20 15:23Magyar György ügyvéd úr azért azt elmondta, hogy mit tervez, mivel indokolja a kereset indítrást vagy feljelentést?Mire fog hivatkozni? A Quaestor ellen, vagy az MNB ellen, vagy mindkettő ellen indít eljárást? |
Vendég |
#7112015-03-20 15:23Öregségünkre gyűjtöttünk feleségemmel, nem szeretném, ha kisemmiznének bennünket, és öngyilkossághoz kellene fordulni. |
Vendég |
#7122015-03-20 15:26Egyedül nevelek egy halmozottan fogyatékos nagy fiut. Keservesen kuporgattam össze egy kevés pénzt a gyógyittatására. El sem tudom képzelni, mi lesz, ha elveszitjük. |
Vendég |
#7132015-03-20 15:37Sajnos engem is átvertek, mert azt mondták. hogy úgy működnek és azok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint a takarékszövetkezetekre. Nyugdíjas vagyok és azért spóroltam, hogy ne kelljen másokra támaszkodnom, mivel egyedül élek. 2014 május 19-én kötöttem le. Nagyon szeretnék csatlakozni Önökhöz ha perelnek a bíróságnál.Előre is köszönöm. Tisztelettel: Móricz Józsefné |
Vendég |
#7142015-03-20 15:53OLYAN NAGY A CSEND, HOGY EZ MÁR KIBÍRHATATLAN!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Vendég |
#7152015-03-20 16:00Nekem azt mondták, hogy tőkegarantált, 20 millió ft.-om bánja a naivitásomat, ebben szülői örökség is benne van, sőt az a nagy része (szüleim eladott lakásának vételára, megtakarításaik). Nem akartam elszórni, a gyerekeim továbbtanulására, életkezdésére tettem félre, nem tűnt túl nagynak a kamat. A Q.-ban az első közlendőm az volt, hogy nem kockáztatok, csak tőkegarantált befektetésbe teszem be. Így jártam. Inkább szórtam volna el, költöttem volna el, azt nem tudja elvenni senki. Az a hülye, aki takarékoskodik. |
Vendég |
#7162015-03-20 16:12AZÉRT IRTAM ALÁ MERT ÉN IS KÁROSULT VAGYOK.!!!!MEGSPÓROLT PÉNZEM VETTÉK EL.!!! |
Vendég |
#7172015-03-20 16:34új hír Beszóltak Matolcsyéknak a brókerbotrány miattA pénzügyi felügyelet felelősségét firtatta Kupa Mihály és Bod Péter Ákos volt pénzügyminiszter, illetve jegybankelnök azon a panelbeszélgetésen, amely a mai HBLF pénzügyi csúcstalálkozón került sorra és az elmúlt hetekben kirobbant brókerbotrányokkal kapcsolatos véleményeket összegezte. Kupa Mihály volt pénzügyér Varga Mihály jelenlegi pénzügyi tárcavezetőnek is beszólt azzal, amikor azt firtatta, hogy az ő adójából is fizeti az állam a lakossági állampapírok megemelt kamatprémiumát a brókerbotrányok árnyékában.
A kemény üzenetekkel tűzdelt panelbeszélgetés brókerbotrányokkal kapcsolatos része:
| ||
Vendég |
#7182015-03-20 16:48
Fej a homokban
Győrött sokan reménykednek benne, hogy sikerül megoldani a jelenlegi válságos helyzetet.
--- Vajon milyen "üzleti titkot" rejteget a Quaestor? |
Vendég |
#7192015-03-20 16:50 |
Vendég |
#7202015-03-20 16:52Mert diákmunkával és szülői támogatással az életkezdéshez szükséges megtakarításom veszett el a Quaestor bedőlésével. |
Vendég |
#7212015-03-20 17:01Mert diákként, diákmunkával és szüleim támogatásával az életkezdéshez meg- spórolt tőkémet veszítettem el. |
Vendég |
#7222015-03-20 17:59A családunk összes megtakarítása a Quaestor Zrt.-nél van! Ez a Zrt. állami felügyelet alatt,állami engedéllyel működött több évig hazánkban. Amikor lekötöttük a pénzünket,rákérdeztünk az ügyintézőktől,hogy mennyire biztonságos helyen lesz a pénzünk? Erre,azt a választ kaptuk,hogy teljesen biztonságos és van elég vagyonuk,fedezetük bármilyen probléma is adódna náluk,a mi pénzünk nem veszhet el. Sőt, maga a Magyar Állam is jót áll ezekért a befektetésekért. Ezért,mertük rájuk bízni a pénzünket. Ha,ezt Ők így kijelentették nekünk,akkor ennek így is kell lennie! Azért,hogy mi lekötöttük,befektettük a saját pénzünket pár %-os kamat reményében ,a Magyar Államnak adóztunk belőle.A kamatadót az Állam be is szedte. Ezért,azt gondoljuk,hogy ha a Quaestor Zrt. nem tudja hiánytalanul visszaadni az összes befektetett pénzünket,akkor ezt a Magyar Államnak kötelessége nekünk hiánytalanul visszafizetni! Magyarországon a Quaestor Zrt. működési engedélyét is a Magyar Állam engedélyezte. Nem gondolom,hogy az Állam azért engedte meg a Quaestor Zrt. hivatalos működését,hogy a saját állampolgárai pénzét,egy idő után lenyúlhassa ez a Zrt,,vagy bárki is. Továbbá,azt is gondoljuk,hogy ha a Quaestor Zrt.- "Isten ne adja" még se fizetné vissza az összes befektetett pénzünket és a Magyar Állam sem kártalanítana minket teljes mértékben,akkor ez nekünk egyértelműen azt bizonyítaná,hogy mindketten ludasak a pénzünk lenyúlásában! NE HAGYJUK,HOGY ELVEGYÉK A PÉNZÜNKET ÉS KOLDUSBOTRA JUTTASSANAK MINKET,VALAMINT NE HAGYJUK,HOGY HÜLYÉT CSINÁLJANAK BELŐLÜNK!! A MAGYAR ÁLLAM PEDIG MOST BIZONYÍTSA BE MENNYIRE VAGYUNK NEKI FONTOSAK!! |
Vendég |
#7232015-03-20 18:41Mert a sajat, idos edesanyame, es testverem egy eleten at sporolt megtakaritasait nem hagyjuk ellopni!!! |
Vendég |
#7242015-03-20 18:49Azért írtam alá a petíciót, mert nem csak az én pénzem, hanem az ismerőseim pénze is benne van. Az utolsó forintjainkat vették el tőlünk. Becsaptak bennünket, félretájékoztattak. |
Vendég |
#7252015-03-20 18:55Azért írtam alá, mert az összes pénzem bent volt, és teljesen ellehetetlenítették az életemet, ami nagyon is felháborító. Az ismerőseim körében is van több olyan ember, aki szintén így járt. Nagyon nagy bizalmunk volt a Quaestorhoz, a kockázatokról nem kaptunk megfelelő tájékoztatást annak idején, mikor befektettünk. Ezek után csak azt tudom mondani, hogy semmilyen bankban nem tudok megbízni. legalábbis Magyarországon biztos, hogy nem. Amennyiben nem rendezik felénk a kárt, én semmilyen magyarországi bankba nem fogok betenni egy vasat sem. Mindet külföldön fogom hagyni. Az ismerőseimet mindet lefogom beszélni arról, hogy valahova is betegyék a pénzüket valamilyen bankba itthon. Én mindenkinek el fogom mondani, hogy hogy jártam, és legyenek az emberek óvatosak minden pénzintézettel. Kovács Sándor |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
556 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
456 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1488 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1357 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
157 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
139 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
114 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
51 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26
Tiltakozzunk a csepel.hu-n közölt óvodaösszevonási tervezet ellen
44 Létrehozva: 2024-11-22
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07
Drosztengedélyek maximalizálása
50 Létrehozva: 2024-09-19
BÜNTETÉS AZ ÁLLATKÍNZÁSÉRT!
156 Létrehozva: 2024-03-18