Tiltakozás a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexe ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Tiltakozás a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexe ellen petíció automatikusan generált fórumtémája
Halgass a nevem |
#176 Látszat egyeztetés!2015-09-10 20:09Olyan munkakörben dolgozom, hogy rendszeresen kapok normatervezeteket véleményezésre. Mondhatom, egymást érik. Mivel rengeteg a feladat, egyszerűen nincs időm elovasni sem, nemhogy véleményezni, javasolni, hozzáfűzni. Ennek ellenére lehetetlen határidőket szabnak a feladat elvégzésére. Van úgy, hogy másnap 10-re komplett, szerkeszthető formátumban kell felterjesztenem a véleméynem, módosítási javaslatom. Cinikus hangvételű átiratban a Nyálamtitkár úr így fenyegetőzik "....félő, hogy a határidőn túl beérkező javaslatok nem fogják gazdagítani a törvényjavaslatot...." Na akkor mondtam, hogy: "Elmentek ti a jó ....a anyátokba!" és onnantól nem vagyok hajlandó el sem olvasni a törvénygyár újabb futószalagos termékét. Hát ennyit a széleskörű társadalmi egyeztetésről! Vegyétek észre, csak bólogatni van jogunk! De azt széles körben ám! |
Izgató igazgató |
#177 Re: Fejezzétek be az izgatást!2015-09-10 20:39#57: JGE - Fejezzétek be az izgatást! Húha..... Mégis van reinkarnáció! Ön bizonyára Aczél György volt korábban! A 3 centis hajhosszúságot hol kell mérni? A pajesznál, a homlok fölött? Egyház által jóváhagyott (cenzúrált) mozifilnek? Fejkendős tanárnők? Sikkasztó iskolavezetés? Úgy látom kezdenek beépülni a migránsok..... Nem akarja véletlen külön szedni a lányokat a fiúktól? Esetleg a nádpálcát visszahozni? Palatábla? NA? Hülyéket én is tudok mondani és még csak egyesületi elnökek sem kell lennem hozzá! |
Kató |
#1782015-09-11 05:00Minden gondolatával egyetértek! |
Mary |
#179 Re: Re: Ez a petíció vállalhatatlan2015-09-29 09:25#69: cochon - Re: Ez a petíció vállalhatatlan Mindenhol megvannak a trolljaik.... Aki tanár, tudja jól, hogy sohasem volt könnyű ez a pálya, és most elérkeztünk egy érdekes ponthoz: a nyomás nemcsak az egyre nehezebben kezelhető diákok és szülői "hozzáállás" felől erősödik, hanem visszamegyünk a komcsi érába, és ilyen "véleményeknek" és a felsőbb utasításoknak kell megfelelni. Nekem személy szerint semmi kifogásom nem lenne a szakfelügyelet és az etikai kódex ellen, ha értelmes dolgokról szólna, és nem erkölcsi hullák írnák és irányítanák. Így viszont, most már kívülről szemlélve a rendszert, szomorúsággal vegyes kíváncsisággal nézem, mit lehet lenyomni az emberek torkán - az élet sok területén. A jó szakembereket és lelkismeretes embereket ezekkel az intézkedésekkel elüldözik vagy a kiégéshez segítik hozzá: aztán meg nyafognak, hogy sok a hulladék a tanári pályán. De mégis, néhány igazi türelmes angyalon kívül ki képes elviselni azt, hogy nap mint nap tönkreteszi a munkáját valaki: egy éppen rossz passzban lévő diák, szülő vagy beejtőernyőzött főnök avagy "oktatáspolitikus"? Ez az oktatás-probléma az egész társadalmat érinti, igenis itt az ideje elgondolkodni mindenkinek, aki még ezen a világon óhajt tölteni 10-nél több évet: az iskolákból kijövő generáció lesz, akinek működtetnie kellene a világot. Így nem túl jól fogja. |
Vendég |
#1802015-09-29 14:16Egyetértek! Ma az oktatást a kormány szintjére kívánják süllyeszteni. |
Vendég |
#1812015-09-29 19:10Egyetértek! Kérem a PDSZ-t, a zuglói Bóbita óvoda bátor fellépésével is legyen szolidáris! Nyílt levelükkel bátran kiálltak a "pedagógus önellenőrzés" szabályozásával szemben, kiválóan érvelve. Jelenleg 1700 körüli a támogató tiltakozók száma. A hivatlanul.com-on látható. |
Vendég |
#1822015-10-01 09:11Egyetértek vele. |
Vendég |
#1832015-10-06 17:56Nem vagyok pedagógus, de nem értek egyet a kódex létrehozásával. Minden pedagógus szülő is egyben. Egy szülő sem akar rosszat gyermekének, a pedagógus pedig a szülőt segíti az oktatásban és a nevelésben. Kódex nélkül. Ha ezt elfogadjuk akkor jön a szülő kódex? Törvények és szabályok elígazitják a pedagógust kódex nélkül is. Hagyjuk a pedagógust tanitani, nevelni. Ne avatkozzon bele a kormány. |
Vendég |
#1842015-10-08 04:22Embertelennek, feleslegesnek tartom a BECS- et, akkor is, ha PÖCS-nek hívják. A mi tantestületünk 90%-a elutasítja. Az etikai kódex emberi, személyiségi jogokba gázol. |
Vendég |
#185 Re: Re: Re: Fejezzétek be az izgatást!2015-10-08 20:08#87: - Re: Re: Fejezzétek be az izgatást! Én is azt hittem, csupán egy humorérzék nélküli ember próbál humorizálni... De úgy tűnik, vannak olyan emberek, akik a szent inkvizíciót próbálják újjáéleszteni a XXI. században! Nem értem, hogy magukat keresztényeknek valló emberek hogyan egyeztetik össze hitüket ezekkel a sötét indulatokkal, engesztelhetetlen gyűlölködésükkel??? |
Vendég |
#186 Re:2015-10-08 20:15Minden szavával egyet értek! |
Vendég |
#187 Re: Egy tanár2015-10-08 20:39#59: Csongrádi Eszter - Egy tanár Mi az, hogy minőségi bort, sört engedélyez a tanároknak? Ásványvizet, de abból is legfeljebb két decit, nehogy a mértéktelenség bűnébe essenek! Azt viszont legyen kedves, árulja el nekünk, hogy tisztálkodni is hosszú nadrágban, ruhában kell egy erkölcsös tanárnak? Vagy a tisztálkodás is erkölcstelen? Tudom, a középkorban az volt, de eddig úgy tudtam, mi már a XXI. században élünk... amelynek technikai vívmányai lehetővé teszik számunkra például a légkondicionálást. Egészséges lelkületű ember egyébként nem undorodik az emberi test látványától; vagy tanárembernek a (gyakran meztelen!) embert ábrázoló festményeket, szobrokat is tilos megtekintenie? Végül, de nem utolsó sorban: hogyan hoznak létre utódokat olyan emberek, akiknek hányingerük van embertársaik látványától??? |
Vendég |
#188 Re:2015-10-08 20:44Sajnos úgy látszik, ez a cél! Egy pedagógus se merészeljen gondolkodni, féljen, és csókoljon kezet azoknak, akik egyre több felesleges munkát adnak neki! |
Vendég |
#189 Re: Egy kormánypárti pedagógus!2015-10-08 21:04#133: Csongrádi Eszter-Péleusz iskola - Egy kormánypárti pedagógus! Konkrétumot kérünk: melyik tantárgy keretében tanítják az "erkölcstelen tanárok" a sörivást? És megkérném, tartózkodjon az általánosításoktól, alaptalan vádaskodásoktól: nem minden tanár alkoholista! Ha Ön csak ilyennel találkozott, akkor nagyon rossz társaságba keveredett... (ugye milyen igazságtalan eleve rosszat feltételezni valakiről???) Tanuljon meg uralkodni negatív indulatain, és ha sikerül meglátja: minden emberben van valami jó, szép, kivételes, de ezt csak azoknak mutatják meg, akik szép szóval, türelemmel, szeretettel közelednek feléjük. A gyűlölködés csak dacot, ellenállást vált ki minden normális emberből. |
Vendég |
#1902015-10-08 22:08Mert méltánytalannak, megalázónak tartom, s nem érzem a szervezetet illetékesnek SEMMILYEN pedagógus ügyben, hiszen nem ÖNKÉNT hoztuk létre, nem akartunk és akarunk a tagjai lenni. Egy ránk erőszakolt Nemzeti Pedagóguskar számomra eleve nem hiteles. |
Vajda Szilárd Vasvár, zeneiskola |
#191 etikai kódex2015-10-09 20:24Az utóbbi időben sokszor gondolok arra, hogy a Klik, az EMMI és az ország vezetőivel azt kellene tennünk, mint amit a csehek tettek Prágában a Habsburg követekkel 1618-ban; defenesztrálni őket. Azaz: zsipp-zsupp, kenderzsupp, az ablakon kidobjuk:) |
Vendég |
#192 Re: etikai kódex2015-10-10 19:09#191: Vajda Szilárd Vasvár, zeneiskola - etikai kódex Lám, lám, a történelem ismerete veszélyes a hatalomra nézve. Egyébként pedig minden szavaddal egyetértek. |
Vendég |
#1932015-10-18 10:05Mert ez egy ,,nesze semmi, fogd meg jól" kódex, amely életbe lépése után a semmit olyan jól meg lehet fogni, hogy minden pedagógus állandó félelemben élhet. |
Vendég |
#1942015-10-18 20:16Mert egy baromság! |
Vendég |
#1952015-10-26 13:11Pedagógus voltam,szeptember 15-én mentem nyugdíjba,40 év után.Döntésemben nagy szerepe volt annak,hogy úgy éreztem,hogy a miniszter és a kormány egyszerűen hülyének nézik a tanerőket...Amikor egy miniszter dalra fakad,de egy 0 éve dolgozó pedagógus egyszerű kérdésére sem válaszol,az megalázó és siralmas...Leírom azt is,mit kérdeztem:mikor fizetik ki a szeptember 2-án utalt jubileumi járandóságot...Még válaszra sem méltattak,sem a klikkk,sem a pap. |
Vendég |
#197 Re:2015-11-08 04:21 |
Vendég |
#1982016-01-17 17:59Millyen jogon köteleznek engem etikai kódex aláírására olyan személyek akik magukra nézve semmilyen etikai kódex betartását nem tartják kötelezőnek??? |
Vendég |
#199 Re: Egy kormánypárti pedagógus!2016-11-29 18:47 |
repeda Vendég |
#200 Re: Egy kormánypárti pedagógus!2018-03-02 21:10#133: Csongrádi Eszter-Péleusz iskola - Egy kormánypárti pedagógus! Tisztelt nagyon erkölcstelen és nagyon melléfogó pedagógus!!!!! Remélem a munkáját nem így végzi ilyen felkészületlenül, hanem egy kicsit gondosabban. A képen látható fiatalembert nem Lipusz Balázsnak hívják Balázs nem tivornyázott stb. Felkészületlenségéért be is lehetne Önt perelni. A hozzászólása is dilettáns de mit várhat az ember egy kormánypárti pedagógustól????
|
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1324 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1145 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
620 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
266 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
204 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
185 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5153 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29