Mindent a maga helyén!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Mindent a maga helyén! petíció automatikusan generált fórumtémája

Vendég

2016-03-21 07:05

Természetvédő vagyok.

Vendég

2016-03-21 07:11

Felháborít, hogy tönkre teszik a Budai Várat, amit több évtizeddel ezelőtt már használható, szép épület-együtessé alakítottak . és ennek következménye a Városliget fáinak a kivágása, a helycsinálás. Sajnos nem csak a Palota együtteséről van szó, hanem az Úri utcai- Országház utcai épület-tömb, mai MTA, tudományos műhelyeknek helyet adó épületek kiüritéséről is.

Vendég

2016-03-21 07:22

A legfontosabb biztosítéka az emberiség létének a környezet megóvása. Minden embernek joga és kötelessége ezt a saját környezetében megtenni, ha van választási lehetősége. Én zuglói vagyok, a Városliget közvetlen közelében élek a családommal. Szeretném az unokáimnak és azok unokáinak is megőrizni a Városligetet.
Zabos

2016-03-21 07:31

A városligetre évekig nem költöttek,most szétvernék! Elég volt a pökhendi,urizálo bandából!!A liget a Budapesti polgároké nem orbáné!!!

Vendég

2016-03-21 07:40

Mindenben egyetértek azokkal az emberekkel, akik felveszik
a harcot az oktalan, felesleges és embertelen,szakértelem
teljes hiányában hozott intézkedésekkel.

Vendég

2016-03-21 08:06

A fák pártján állok G.O.V-al szemben!

Vendég

2016-03-21 08:29

Szeretem a Ligetet. Fákat is ültettünk azon a környéken a Zöld Pont Alapítvánnyal. Kis magos könyvet és társait szintén azzal a céllal adtuk ki, hogy a természetes és az épített környezetet egyensúlyba hozzuk. A Liget beépítése szellemi tévedés, ami jelképesen és valóságosan is kártékony. Számtalan más helyen létrehozhatók ezek az építmények. Egy nagyváros közepén élő Liget önmagában kulturális létesítmény. Kulurára hivatkozva tönkretenni nevetséges.
Ortutay Tamás ZPA

Vendég

2016-03-21 08:35

Mert fontos a környezet védelme is, de őrültség olyasmikre 100 milliárdokat elkölteni, amik már megfelelő helyeken léteznek, vagy megoldható az elhelyezésük rombolás nélkül is, jóval kevesebb pénzből. Nem is beszélve a Várnegyedbe költözésről!

Vendég

2016-03-21 08:50

Jó időben rendszeresen sportolunk, taijizunk itt, és azt szeretném, hogy a park méltó legyen ahhoz a szellemiséghez, amit a mozgás és az együtt töltött idő nekünk jelent, vagyis legyen tiszta és rendezett, mert ez a tér a MIENK is, akik birtokba vesszük nap, mint nap!

Vendég

2016-03-21 09:11

Azért írtam alá, mert:
A Városliget a miénk, a mi jelenlegi életterünk és és a jövendő nemzedékeké! Néhány politikus és a hozzájuk tapadó, őket hűen kiszolgáló "közgondolkodó" pedig behatolt ebbe az élettérbe és a sajátjaként szeretné átformálni. Gyönyörű épületekkel szeretnék megajándékozni a város lakóit arra való hivatkozással, hogy a megtérülés 10 év a megnövekedő turizmust alapul véve. Viszont akkor elveszítené a liget szó a jelentését, Jurassic park lenne dinoszauruszokkal. Akik naponta használjuk sétálásra, sportolásra,
látjuk, valóban van mit tenni a Városligetért. Nem a lebontani kívánt épületekért és a valóban korhadt fákért harcolunk.
Az egészségeseket kívánjuk megmenteni, és a ligetet valóban újra ligetként látni, fákkal cserjékkel ápolt pázsittal virágokkal.
Ezzel tartozunk azoknak akik ezt közparkot létrehozták és tartozunk azoknak aki utánunk jönnek.

Vendég

2016-03-21 09:43

Ne tegyük tönkre, ilyen okból a közparkot. Az erre szánt pénzből épüljenek az iskoláknak tornatermek, tanuszodák, hogy legyen helye a mindennapos testnevelésnek, ha már kötelező!!!
A fák az Égig érnek!

#387 Re: A "dínók" tojásrakóinak egy része a kupola alatt jól elvannak...de az aszteorida már úton van!

2016-03-21 10:55

Vendég

2016-03-21 11:01

E hagyjuk!

Vendég

2016-03-21 11:45

Egyszerűen ott nőttem fel és ma is szívesen járok a csodás zöldövezetbe!

Vendég

2016-03-21 11:51

Fontosnak tartom a város értékeinek és zöld területeinek megőrzését és egyben felháborít a kormány gátlástalansága! Az emberekek nem új betontömbök kellenek, hanem parkok és kultúra! A mai gazdasági helyzetben egy séta vagy egy piknik a parkban a legelérhetőbb kikapcsolódás a családok számára. A kormányzat meg jó helyen van a parlament környékén. Így is a legtöbb minisztériumi épület dunai panorámás... Mi kell még?!

Vendég

2016-03-21 11:57

Azért írtam alá, mert szeretném, ha a Városliget megmaradna a környéken lakók pihenőhelyének. Megmaradna egy feltöltődésre, felüdülésre alkalmas helynek. Szeretné, ha a Várnegyed szintén a történelmi értékekről szólna. A Liget múzeumokkal való beépítése nem szolgálja a turistákat, hiszen kevesen vannak, akik egy nap egyszerre több múzeumot is képesek élvezettel megnézni. Semmi szükség, hogy azok egy helyen legyenek. A külföldiek a panorámát, a jó ételeket és a vendégszeretetet szeretnék élvezni. A londoni Hyde Park sokkal nagyobb mint a mi kis Városligetünk, mégsem építették be óriási épületekkel. sőt hatalmas füves területek vannak, hogy minél többen tudjanak pihenni. A Várodligeti fák kivágásával az ott élő madarak és apró állatok (pld. mókus) életterét élőhelyét is elvennék. Köszönöm, hogy leírhattam a véleményemet..

Vendég

2016-03-21 12:02

Mert felháborítónak tartom a tervezett beruházásokat! A Városliget a miénk és mi rendelkezzünk a beépítése mellett vagy ellene! Ugyancsak tiltakozom a Budai Vár kulturális funkcióinak a felszámolása és az oda tervezett kormányzati negyed ellen.

Vendég

2016-03-21 13:06

Szeretem a Városomat virágot sem szívesen tépek le Haragszom az esztelen rombolásért nem bírom a nagyzási hóbortot.Kell a zöld a ligeti fák pótlása nem egyszerű! Mikorra nőnek meg a facsemeték? Mi ez az esztelen rombolási kényszer? A Kosuthtér borzasztó lett

Vendég

2016-03-21 13:48

Egyet értek a petíció tartalmával

Vendég

2016-03-21 14:01

Mert egyetértek vele.

Vendég

2016-03-21 14:02

Mert mélyen felháborít, hogy mindent megtesz ez a kormány anélkül, hogy társadalmi vitát folytatna. Felháborít a József Nádor téri fa pusztítás és a Dagály fürdő tönkretétele. Ott van parlagon a Nép sziget is, ahova lehetne építeni, valamint a Nyugati Pu. mögötti üres, dzsumbujos terület és még lehetne sorolni.

Vendég

2016-03-21 14:03

Ott játszottam gyerekkoromban a bátyámmal, a romok közt, ott érettségiztem a közeli gimiben, és ott sétáltattam az unokáimat. A liget az enyém, a vár is, Wekerle is!

Vendég

2016-03-21 14:04

Mert egyetertek vele!

Vendég

2016-03-21 14:14

...mert egyet értek

Vendég

2016-03-21 14:48

Nincs joga senkinek elvenni a Ligetet a környék lakosságától. Elég sok a kő, ház, kipufogógáz. A Liget használatát nem lehet korlátozni. Az 50-es években tették meg utoljára.