Nyílt levél a döntéshozókhoz! - Köszönöm a Probstner János
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Nyílt levél a döntéshozókhoz! - Köszönöm a Probstner János petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#12011-11-15 00:53Nem értem, a megye miért nem vonul már vissza a megfelelés-kényszertől vezérelt elhibázott döntésektől! Gondolom Bács-Kiskun megyében is a kormányhivatal- azaz az állam - lesz a gazdája a megyei intézményeknek - így a kht-knak is. Döntsék el ott, mi felel meg az állam érdekének! A javaslattevők rövidlátását, perspektíva nélküliségét mutatja az, miképp viszonyulnak a Stúdió közvetítésével megteremtett rendkívüli kerámia gyűjteményhez. Árunak és nem megőrzendő, jövőt teremtő, azt megalapozó értéket látnak benne. Remélem, a múzeumi gyűjtemény védettségét a miniszter nem szünteti meg, s így nem lehet a műveket áruba bocsátani. János! Sok sikert a küzdéshez! |
Vendég |
#22011-11-15 10:52Nagyon sajnálnám ha nem úgy működne a ICSHU ahogy eddig,mert 30 év alatt kivívta a egész világ keramikusművészei tiszteletét és megbecsülését. A Magyar művészet méltó támogatásával utat tört a világ felé. Köszönettel eddegi segítségükért.Reménykedem abban hogy a józan ész megvédi ezt egyedüláló kincset. Kutak Adrienn |
K. Zs. |
#3 Tisztelt donteshozok2011-11-17 00:27Tisztelt donteshozok! Torokorszagban elo torok-magyar tolmacs vagyok. Egy torok keramikus baratnom hivta fel a figyelmemet a Kecskemeti Keramia Studio helyzetere. O meselte el nekem, hogy mennyire aggodik a studio sorsaert, es hogy milyen fantasztikus alkotasok kerultek ki az ott alkoto muveszek kezei alol. Kettonk neveben szeretnem az ugyben kompetens szemelyeket arra kerni, hogy ne vegyek el a lehetosegeket a magyar keramia fejlodese elol, hiszen kulfoldon is becsulik, tisztelik a magyar keramikusmuveszet alkotasait. Remelem ennek a peticonak koszonhetoen mindenki belatja majd, hogy az egesz orszag erdeke a magyar muveszet minden formaban torteno tamogatasa. Koszonettel: K. Zs. |
Vendég |
#42011-11-17 09:15Vita tárgya az un. magas művészet és az iparművészet viszonya. Az utóbbit - indokolatlanul - sok minden gátolta, akadályozta. Most meg miért akarják a kerámiaművészet szellemi műhelyét, ( vidéki és nemzetközi )fellegvárát meghurcolni, ellehetetleníteni ? Nem kerülhet sokba a működtetése és lassan hungarikummá válik tevékenysége, szolgálata... |
Vendég |
#52011-11-17 15:23A Kerámia Studió gyüjteményének átadott műtárgyakat kizárólag a Studió részére, a kollekció gyarapírása céljéból adományoztuk. Az elidegenítés lehetősége fel sem merült.// a művek a szerzők tulajdona!! mely tartós megörzésre került átadásra// Szerzői jogomra hivatkozva tiltakozom , hogy értékesítsék a munkámat!!A kollekció megbontása ellen tiltakozom! A világ legnagyobb kortárs kerámia gyüjteménye nemzeti kincs! buczkó györgy /élő glassikus |
Vendég |
#6 Re:2011-11-17 16:17#5: - Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval. Nem csak a magyar művészek munkáiról van szó, a világ minden tájáról érkezett nemzetközi hirű művészek munkáiról is. A gyüjtemény esetleges elidegenitése nem lenne más mint tolvajlás ! Nemzetközileg jegyzett kerámia studio a világon nem sok van, Európában talán hármat lehet emliteni,ezek között az ICSHU , a Kecskeméti Kerámia Studio az egyik! Nem csak a magyar iparművészet büszkesége, Magyarország büszkesége. Sőt mindazon külföldi művészek büszkesége,akik ott dolgoztak és munkáikat a gyüjteményébe adták. Remélem nem kell majd multidőben emlegetnünk e műhelyt az alkotói önéletrajzunkban! Husz Ágnes
|
Vendég |
#72011-11-18 15:43A nemzetközi pénzügyi szervezetek olyan mértékű gazdasági eszközökkel vívott háborút vív Magyarország ellen, amely lépésről lépésre kényszerít bennünket megadásra. A kezdettől legerősebb támadás a legérzékenyebb oldalról, a saját kultúra anyagi ellehetetlenítésében érhető tetten. Az önkormányzati alapítású, helyi kezdeményezésen alapuló nemzetközi jelentőségű kulturális alkotóközpontok, szellemi centrumok vannak a legnagyobb veszélyben. Az alapítók az általuk nyújtott korábbi támogatás forrásainak elapadása miatt, nem egyszer kényszerülnek abba a védekező pozícióba, miszerint "a szóban forgó létesítmény fenntartása nem tartozik kötelező feladataink közé, magunk hoztuk létre, senki sem kérheti számon felettes állami szervek részéről ezek sorsát". A Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Nemzetközi Tűzzománc Művészeti Alkotótelep, - hogy csak az általam közelebbről is ismert, vizuális művészeti területet érintsem, - de hasonló a cipőben járó, Dunaújváros alapította Kortárs Művészeti Intézet helyzetét is ide véve, tulajdonképpen a működést veszélyeztető intézkedések kereszttüzébe kerültek. Olyan intézmények működése kerül így veszélybe, amelyek hosszú évtizedeken át építették fel infrastruktúrájukat, nemzetközileg is jelentős gyűjteményüket. Olyan intézmények, amelyek léte Nemzeti Vagyont jelent. Messze nagyobb jelentőséggel, semhogy az alapító provincia gazdasági ellehetetlenülésének rendeltessenek alá. Amellett, hogy az alapító Önkormányzatoknak fel kell ismernie, hogy édes gyermekeik léte mindenek felett immár kötelezi őket, a petíció egyik legfontosabb eredményeként értékelnénk, ha az egyébként szűkülő pályázati lehetőségeken és saját bevételeiken túl újabb, biztosabb forrásokhoz juthatnának. Megőrizve nevezett kulturális intézményeink kivívott szakmai szuverenitását. ifj Koffán Károly Elnök Képzőművészek, Iparművészek és Művészeti Dolgozók Szakszervezete |
Vendég |
#82011-11-18 21:24A Stúdióra szükség van, mind a magyar, mind a külföldi művészek alkotó, kiállító és sokszor hosszabb időre lakhelye is. A kerámia egy nem eldobható művészet, ne hagyjuk a semmibe veszni! |
Vendég |
#92011-11-18 21:30Gyermekem kerámikusként szerzett végzettséget, imádja az agyagot. Még a középiskolai évek alatt volt szerencséje a Stúdió kulisszái mögé tekinteni, hatalmas élmény volt számára, az eddig csak szaklapban és egyéb kiadványokban látott tárgyakat kézbevenni, a Stúdió falai közt sétálni, ahol a "Nagyok" is jártak-keltek és alkottak. Nem engedhetjük, hogy ez a remek hely bezárjon, mi lesz így a művészeinkkel, és mi marad a jövőnek? |
Vendég |
#102011-11-18 22:07A Studio gyûjteménye Europa legizgalmasabb és minden a keràmiàban jelentôs ujitàsrôl és tanusàgot tevô gyujtemény.Francia orszàgban,ahol élek a mûvészi keràmi megujulàsànak a helyszine mellett Vallauris, ahol Picasso, Capron Portanier,Derval és sok màs mûvész alkotott magyar keràmia referansz; és a KeràmiaStudio egy kôvetendo^o példa. Sajàt élményem ; hogy a Vallauris-i Vàrosi Keràmia Iskolàban ahol professszionàlis képzés folyik; 1998-ban egy magyar keràmikus vàzàjànak a lemàsolàsa volt a vizsgàn a feladat. Igaz hogy elfogult vagyok mert Kecskeméten dolgoztam;és igy végignéztem a Studio felépitését; és megszûletését. De ez az ôsszvonàs nagyon ijesztô; ti; màs "ôsszevonàsok " is tôrténnek pl a Szépmûvészeti M. és a Nemzeti Galériàjé;amin érdemes elgondolkozni, hogy milyen mozgatok rejlenek môgôtte. Ami az alkotàsok értekesitésének az ôtletét illeti,sajnos làtszik hogy akik ezt kitalàltàk a magyar piacot nem ismerik, vagy leértékelnének, vagy egy kinai vagy orosz gyûjtôre ,gjûjtôkre szàmitanak. elnézést az ékezethibàkért; Hôfle Valéria tolmàcs, muzeumi tàrlatvezetô, mûvészékszer alkoto |
Vendég |
#11 Re:2011-11-18 22:09stravinszki |
Vendég |
#122011-11-19 08:40A Stúdió egyedi értékű gyűjtemény birtokosa. Vezetői és alkotói több évtizedes, kitartó munkával hozták létre. Én fontosnak tartom azoknak az embereknek az akaratát, akik letettek Valamit a Közösség asztalára, ezért írtam alá a petíciót. A gyűjtemény bemutatásának támogatására, az ott alkotó művészek és munkáik megismerésére hívnám fel mindenki figyelmét. Az a szellemiség több együttérzést érdemel. Kecskéd,2011.11.19. Kostyál László kertészmérnök |
Vendég |
#132011-11-19 13:11A Nemzetközi Kerámia Stúdió önállósága és fennmaradása mellett állok. A gyűjtemény megmentése fontos. Ritz Katalin |
egy barát |
#14 Re:2011-11-20 18:49Nem volt semmi megfelelés kényszer a döntésnél a Kormányhivatal felé, hisz ők jelezték, hogy őket nem érdekli a kultúrális műhelyek jövője.Megjegyzem, sajnos. Idézet Kerényi J.: Be kell végre látni, hogy mondjuk egy zománcműhelynek éppúgy meg kell tudni élni a piacon, mint bármilyen más művészeti, vagy képzőművészeti ágnak. Különösen mivel az államnak jelen körülmények között nem kötelező feladatok támogatására nincs pénze. Döntéskényszer az viszont volt a fenntartó megyénél az idézet is ezt támasztja alá. Így világos volt, hogy nem lehet másképp megmenteni egyik kecskeméti székhelyű művészeti műhelyét sem. Mert három is van, három a maga területén jelentősnek tartott intézménye: Nemzetközi Kerámiastúdió, Zománc alkotómúhely és a Forrás Kiadó. Mindháromról gondoskodnia kellett. A legjobb és leghasznosabb megoldás az egyenkénti önállóság megőrzése melletti szervezeti integrációban látták. Nem beszélve arról, hogy a megyi jogú város is így tudná legkönnyebben átvenni mindhármat. Harcolni azért kell a Jánosnak is, amiért a megye is most küzd, hogy Kecskemét megkaphassa mindhármukat. Nem a megyei önkormányzat ellen kell harcolnia, hisz ott nem bántották és nem is akarták volna. Mindig támogatták őket. Én így láttam. |
Vendég |
#152011-11-30 08:33A legmesszebbmenően egyetértek vele ! Felháborítónak tartom és beteges gondolatnak a gyűjtemény értékesítését ( és mi lesz holnap ?) |
Vendég |
#162011-12-04 19:05Sok időt töltöttem el a stúdióban, sokat formált rajtam. Szerencsésnek érzem magam hogy ott lehettem, valószínűleg nem kezdtem volna kerámiával foglalkozni, szobrászkodni. Közvetve a stúdióban töltött időnek köszönhetem még hogy most két idegen nyelven folyékonyan beszélek. Sokat köszönhetek a stúdiónak, ne rontsanak a helyzetén. Már így is majdnem lehetetlen egy ilyen helyet fenntartani ebben az országban, mert itt a művészeti tevékenység nem kifizetődő! Sipos Roland |
Vendég |
#172011-12-14 00:42Akinek van olyan ügyvéd - nem barátja, hanem - szakemberről tudomása, aki a nemzetközi jogban otthon van és az EU -s törvényeket, jogszabályokat abszolút ismeri, kérem, tudassa velem az elérhetőségét, lehetőleg minél hamarabb. katerina.orban@t-email.hu |
Vendég |
#182012-02-25 02:57Kérem a 17-es vendég sorszáma mellett beírt 3 soromat kitörölni. VISSZAVONOM ezen az oldalon. |
Vendég |
#19 Re: Re:2012-02-25 03:14#11: - Re: Liszt Ferenc
|
Vendég |
#202013-04-27 12:06mint oly sok minden, ez sem fontos a hatalom gyakorlóinak... |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
8084 Létrehozva: 2024-06-21
El a kezekkel és fűrészekkel a Péterhalmi-erdő fáitól!
1505 Létrehozva: 2025-01-18
Petíció a magyarországi gyepmesteri telepek működésének törvényi szabályozásáért ‼️
963 Létrehozva: 2025-01-19
Adják le Megtévesztve 2.évadát
622 Létrehozva: 2025-01-25
Budaörs Pumpa Pálya
552 Létrehozva: 2025-01-22
Anconai szerelmesek
470 Létrehozva: 2025-01-29
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOTA TERMÉSZET HELYETT!!!!!
410 Létrehozva: 2025-01-19
Szeretnénk Lidl áruházat Tiszakécskére!
1262 Létrehozva: 2021-07-09
Töltéshasználati engedélyek visszaállítása Baranya megyében a horgászok részére
272 Létrehozva: 2025-01-17
Hidradenitis suppurativa betegségben szenvedők részére adókedvezmény igénybevétele
270 Létrehozva: 2025-01-29
Életeket veszélyeztethet a Menczer – Lázár paktum Tát-Bajna – Szomor régióban. Ister-Granum Tiszasziget petíciója
269 Létrehozva: 2025-01-07
A PÉNZ SZÁMÍT, NEM AZ ÉLET?
257 Létrehozva: 2025-01-14
Közvetlen buszjárat Tiszalúc-Miskolc között
184 Létrehozva: 2025-01-17
Intézkedések az iskolai bántalmazások megelőzésére és kezelésére, Kisvárda
171 Létrehozva: 2025-02-03
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
529 Létrehozva: 2024-11-21
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1890 Létrehozva: 2024-09-29
Pumpapálya-építés támogatása Szegeden
120 Létrehozva: 2025-01-23
A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
4434 Létrehozva: 2023-04-02
A Tüskék és rózsák udvara (ACOTAR) könyvsorozat újrakiadásáért
114 Létrehozva: 2025-01-13
Aláírásgyűjtés a Mátrafüreden található általános iskola ismételt megnyitására
110 Létrehozva: 2025-01-15