GYES Emeléséért!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) GYES Emeléséért! petíció automatikusan generált fórumtémája
.... |
#26 PILISVÖRÖSVÁR2013-01-26 15:17.... |
zizi |
#272013-01-31 19:55Sajnos, ehhez még hozzá szólni sem tudok, annyira botrányos a helyzet!!!! |
redorka |
#28 Tragikus2013-01-31 21:12Én jelenleg még Gyeden vagyok, de márciustól a Gyest kellene kapnom. A férjem fizetése elmegy a rezsire és a lakáshitelre, szóval abból élünk, ami az én jövedelmem. Ebből következik, hogy a Gyes összegéből nem tudunk megélni 3-an, ezt akkor is tudtuk, amikor gyermeket vállaltunk, és azt is tudtuk, hogy 2 éves korától bölcsibe fogjuk adni, mert nem tudunk máshogy megélni. Amikor fél éves volt a kisfiam bementem a bölcsibe, hogy jelentkezzek, nehogy lemaradjunk. Akkor azt mondták még korán van nem tudok jelentkezni, jöjjek majd márciusban mikor 1 éves lesz. Adtak papírt is, amit kitöltve vittem, munkáltatóival, jövedelemigazolással....Aztán mondták, hogy megváltozott a nyomtatvány ez már nem jó, és különben sem tudok jelentkezni, mert csak 6 hónappal azelőtt lehet beadni a jelentkezési lapot ahogy járni szeretnénk, és évközben amúgy sem vesznek fel senkit, de azért próbálkozzak. Természetesen próbálkoztunk, jelenleg is mert már 2 fellebbezésen túl vagyunk, kaptunk egy papírt hogy további fellebbezésnek helye nincs, azért megyünk az önkormányzathoz,de semmi. Ezt csak azért írtam le hátha olvassák esetleg illetékesek is. Szóval kérdezem én ha nem tudok visszamenni dolgozni, mert nem veszik fel a gyereket, a magánbölcsi ára horrorisztikus, a Gyes összegéből nem tudunk megélni, akkor mit is csináljunk? Szüljünk még? Hova, mire???? Simán a nyomorba taszítanak, még éppen elevickélő családokat. Nagyon szomorú és egyben felháborító is! Bocsánat hogy ilyen hosszan írtam, de kijött belőlem!
|
M. ILDIKÓ |
#292013-01-31 23:31Egyedül nevelek 6 gyermeket. A GYES, családi pótlék összege évek óta nem emelkedik, az élelmiszer ára viszont szinte a duplájára nőtt. Nem győzöm etetni a 3 kamasz fiút és a 3 óvodást! Ja és óvodáztatási támogatást nem kapok, mert nem 8 általános a végzettségem! Ez az egyetlen kizáró oka! Gyermektartást sem fizet az apuka, mert feketén dolgozik, jobban megéri neki is és a munkáltatójának is. Regisztrált álláskereső, így még az erre járó támogatást is felveszi. A rendőrségen is feljelentettem, vissza jött a papír, hogy nem követ el bűncselekményt, mert együttműködik a munkaügyi központtal. Eddig 700 ezer ft a tartozása. Én meg nem tudom fizetni a fűtést, közös költséget, egyre nő a tartozásom, és engem a bíróságra visznek, ha nem fizetek, a kedves apukát pedig védi a törvény! |
Edit &Ricsi&Bia |
#302013-02-01 00:25Nekünk egy 4hónapos kisbabánk van itthon a gyest kapok rá párom több mint 3 évig dolgozott egy helyen és most január 28-án elbocsátották a munkahelyéről egyik napról a másikra.nem tudom mi lesz velünk de azóta mindennap sírok, hogy mi lesz ha nem talál munkát!Rossz belegondolni.Ez MAGYARORSZÁG! |
Appleboom |
#312013-02-01 11:24Az a baj,hogy azok miatt nem emelik a gyest,családit,akik léhűtő életmód miatt,felelőtlenül potyogtatják a gyerekeket.És sajnos a becsülettel dolgozó és fizető szülőkkel így meg kitolnak.Erre kellene megoldást találniuk.De sajnos erre nem áldoznak sokat,sajnos :( |
Oroszlánkirálynő |
#32 Re:2013-02-01 11:37Teljesen igazad van. Különbséget kellene tenni azok között, akik mankából mentek el szülni és azok között akik nem dolgoztak. Szerintem ugyanis nagyon igazságtalan, hogy a harmadik évben ugyanazt az összeget kapja az, aki már dolgozott, mint az, aki ,még egy napot sem töltött a munka világában. Mellesleg a "felelőtlenül gyereket potyogtatók" sajnos egész jól megélnek belőle.
|
Anyuci25 |
#33 Re: Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak ma2013-02-01 14:50Dehogy akarják hogy szaporodjon a MAGYAR! Nézzen mindenki körül és nyissa ki a szemét!!! Ma itt Magyarországon, drága kis hazánkban NÉPÍRTÁS folyik kérem szépen!!!! Mi meg végig nézzük tétlenül! |
Vendég |
#342013-02-01 18:18Jó is lenne.... :) |
vic |
#35 Re:2013-02-01 19:31Azért akinek csak a gyes meg a családi pótlék van, az is elgondolkodtató, hogy mennyire felelősségteljesen vállalt gyermeket... |
v |
#36 Re:2013-02-01 19:36Teljesen egyetértek azzal, hogy emelni kellene egyébként, de véleményem szerint a mai világba 6 gyereket szülni marha nagy felelőtlenség!!! |
Mozaik |
#37 Emelés. Kellene de megérné?2013-02-01 21:16Én is Gyesen vagyok 1 gyermekünk van. Apa dolgozik nem sokért. De fogalmazzunk úgy éhen "Éppen" nem halunk. De már a gyógyszervásárlás egy csöppet fejfájós hogy miből vegyük el azt az összeget. De!!!! Gondoljatok bele hogy hány "Etnikumi család van, ahol össze se tudják számolni mennyi a gyerek. Ha megemelik, akkor ezután még mennyi lenne? Ez a szomorú. Én is nagyon örülnék egy kis emelésnek, de ha belegondolok hogy az a sok mocskos ingyen élő, erre is ráharapna mint az Aluminiumra, a vezetékre akkor inkább ne emeljenek. Már így is annyian vannak hogy előre fáj a fejem, hogy hova irassam óvodába a gyereket. Az emelés nem lenne rossz de én valamilyen szabályozás mellé kötném. pl az egyik félnek dolgoznia kellene vagy valami hasonló de ez valóban tarthatatlan. |
Anya |
#382013-02-01 22:34Már nem azért a 20 fillérért, de ha esetleg a GYES-t is munkaviszonyhoz kötnék, akkor talán nem lenni ennyi felelőtlen gyerekpotyogtatás. Nekünk is 4 gyerekünk van, de mi dolgozunk becsületesen. Sőt, a legkisebb 6 hónapos, és eljárok dolgozni, hogy megéljünk. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ennyi gyerek vesz minket körül! |
Vendég |
#392013-02-02 00:42mennyi is most a gyes? 28 000 ft? Ennyi a fűtés számlám az egyszobás lakásunkra...ha egyébre nem jut, az biztos nem baj...de a politikusok mindent kapjanak ám meg....mert nekik aztán nagyon nehéz az életük...no comment.. ehhez nem nagyon van mit hozzáfűzni...köszönjük szépen ezt is!!! :( |
Vendég |
#40 botrány2013-02-03 18:24Tényleg botrány, ami itt megy családtámogatás címszó alatt, de azzal is egyetértek, hogy azok miatt nem kaphatunk többet, akik a gyermekvállalást "munkahelynek" tekintik. Hozzáteszem azt is, hogy a differenciálást tényleg csak akkor lehetne kivitelezni, ha mindenkinek lenne hol dolgozni, aki akar, és nem lennénk ennyire kiszolgáltatva egy-egy munkáltatónak éhbérért. A gyermekvállalás nem lehet megélhetési forrás, de az már mégis durva, hogy a kapott összegből a gyermek szükségleteinek is csak egy része fedezhető. Tényleg erre lenne jó vmit kitalálni, mondom ezt szociológusként, jelenleg itthon babázva a 3. gyermekemmel. (a legnagyobb gyermekem 8 éves, és a csp. és a gyes ennyi volt 8 éve is, bezzeg a kenyér ára...) |
Vendég |
#41 Re:2013-02-04 18:02szerintem ne ebből éljen egy család
|
Vendég |
#422013-02-06 09:46Nem csak az a baj, hogy kevés a Gyes, hanem kevés a bölcsi, és mostmár drága is.Kiszámoltam, hogyha kifizetem a bölcsit, meg beleszámolom a havi 1 hét betegállományt, ami várható, akkor szinte ugyanott vagyok, mintha gyes-en lennék.Másrészt a bölcsikbe(legalábbis nálunk) 1 éves várólista van, ha valaki nem gondolkodik időben, esélye sincs bekerülni!És persze a munkahelyen sem díjazzák, ha kisgyerekesként rendszeresen betegállományban vagyunk.Én mázlista vagyok, mert volt hova visszamennem dolgozni, volt ismerős, aki szólt, hogy időben irassam be a gyereket bölcsibe(már születésekor, mert lemondani mindig lehet, de hirtelen bekerülni soha), és elég erős volt az immunrendszere a kicsinek, hogy megúsztuk a tanév során 3 hét betegállománnyal.Sok sikert a kezdeményezéshez! |
Vendég |
#432013-02-18 22:06Sziasztok! Aláírtam, támogatom! Nekünk a 1 gyerek van, nem volt tervezve, de amint megtudtuk, egy percig sem volt kérdéses, hogy marad! A páromnak van munkája, mai átlagon számolva egész jó, de végrehajtói vonás van belőle, így a fele elmegy, és így már nem annyira jó a fizetése, én kapom a gyest, meg a családit, de kb. éppen megélni elég. Hála istennek ismerős albérletben lakunk vidéken, nem kell bérleti díjat fizetni, viszont apuka Pesten dolgozik, oda kell a bérlet, amiből a munkáltató csak 50 %-ot fizet. Félre tenni nem tudunk, ha valami nagyobb kiadás kell, akkor az vagy családon belüli kölcsön, vagy a számlákkal malmozok, hogy mit lehetel tolni, hogy jól jöjjünk ki, vagy legalábbis ne annyira rosszul. A babához ismerősöktől szinte minden kelléket ruhát, kiságyat, kádat, pelenkázót, babakocsit kaptunk, nem kellet semmit venni, de ha nem így lett volna, szerintem még szülés előtt éhen haltunk volna!!! Most hogy kapom a gyest, és nő a gyerek (másfél éves), már nem kapunk olyan sok cuccot, így már vásárolni kell...nem veszek hetente egy cipőt a gyereknek, vagy évszakokhoz illő ruhatárat, de így is megérezzük...szoptattam, rengeteget tudtam spórolni a tápszeren...még pelusos max. 6-8000 ft egy hónapban a pelus az elejétől kezdve (nem tudom hogy egyesek, akiknek 30 000 egy hónapban a pelenka, ők mit csinálnak )....szóval...jó lenne, ha valami itt is történne az "alsó szinten"! U.I.: Az Orbánnak is van nem egy gyereke, ő vásárolt már be valaha is csak a gyereknek??? (bébiétel, tápszer, pelus, ruha, ápolószerek, stb.) Bár neki úgysem számít 50-60-70 ezer egy hónapban.... |
Boglárka |
#44 Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunk2013-05-10 04:423 gyerekes anyuka: nekem 3 gyermekem született 3 éven belül és én sem kaptam dupla GYED-et és GYES-t, hiába dolgoztam előtte 7 évig. ... és mindegyik gyermeknek másfajta cipő és ruhaméret kellett. Ráadásul az első két lányom összenőtt másfél év múlva és azóta egyforma magasak, egyforma ruhaméretük és cipőméretük. Szóval ugyanúgy mindenből 3-at kell venni ... mégsem kapok 3 GYES-t!!! ... szerintem a GYES maga túl alacsony a mostani árakhoz képest Egy ismerősöm is hiába dolgozott több évig, mert szülés előtt 1 hónappal kirugták a munkahelyéről és arra hivatkozva, hogy 45 napig szülés előtt nem volt munkaviszonya végig csak GYES-t kap!!! Felháborító! |
Vendég |
#452013-05-13 11:42Tudjátok Én Dawn szindromás babát nevelek,albérlrtbe sajna nem vagyunk tulfizetve!!! A kicsivel itthon kell maradni,nem tudok elmenni mellette dolgozni,mivel nincs segitségem kire rábiznám!!! Tejlej embert igényel,éjjel,nappal!! 10éves koráig kapom ezt a pénzt,és nem igazán lehet belöle kijönni, emellett mindent emelnek..Születése után tudtuk meg,hogy beteg,sajna nem erre számitottunk. Azota külön utakon járunk....mindezek mellett van egy nagyobbik gyermekem,aki asztmás...ha megemelnék a Gyest talán jobb lenne....tudtommal már lassan 10éve,vagy lehet több is,hogy be lett fagyasztva,és nem emelkedett egy kicsitsem!!!Más minden meg annál inkább!!! Nekünk nincs nagy segitség akik beteg gyerekeket nevelnek otthonukban,mert ezek az ellátások irto kevés amit kapunk,mert ennél többre lenne szüksége egy gyermeknek!!! |
Ennyi |
#46 Re: A minimálbér összege nekünk miért nem jár mi is egész nap hasznos munkát végzünk nem csak magunk2014-08-03 00:25Azért nem jár a minimálbér, mert nem dolgozol. Otthon pihensz GYES-en. Ennyi. Amúgy egyeértek, hogy a családi pótlék kevés, meg drágák a gyerekcuccok, stb... DE!!! Elsősorban munkavállalásban kellene gondolkozni, nem a magasabb öszegű segély kérésében. |
Ennyi |
#47 Re:2014-08-03 00:27Miért érzed normálisnak, hogy Neked nem kell semmit dolgoznod? |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1323 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1106 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
616 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
265 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
202 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
184 Létrehozva: 2024-12-10
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5152 Létrehozva: 2024-06-21