Tárgyalásokat a felsőoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tárgyalásokat a felsőoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája

Vendég

2012-12-20 14:28

Szomorú, hogy az angolok nem képesek fenntartani annyi orvosegyetemi helyet, hogy a saját lakosságukat ellássák.

Vendég

#102 Re:

2012-12-20 20:52

#101: -

Miért is tartanák fent? Innen tudnak eleget halászni...

Na akkor újra itt vagyok (az "adjunktus") és próbálok több dologra is válaszolni:

Jártam én is külföldön, mert nem volt otthon munka, szerencsére haza tudtam jönni, és elárulom, hogy a honvágyamat pénzzel nem lehetett csillapítani.

Van egy nagyon kedves orvos barátom, egy albérletben éltünk. Elvégezte az egyetemet, letette a szakvizsgát, közben a Gyurcsány-Bajnai páros belekergette egy hitelválságba és kénytelen voltak kimenni a feleségével és az 1 éves gyerekével Svédországba. Bennem már akkor megfogalmazódott, hogy ez így nem korrekt egyik oldalról sem (sem a hitelválság, sem az, hogy az adófizetők pénzéből kitanult és nem az adófizetőket gyógyítja most), de a kettő k.b. egálban van, bár a végén az adófizetők szívják meg, hogy adóztak is, hitelválságban is vannak sokan és még orvosuk se lesz lassan. DE most az a nagy különbség, hogy a mostani kormány igen sokat tett azért, hogy az elődje által teremtett hitelválságokból kihúzza az embereket, vagy legalábbis ne süllyedhessenek lejjebb, ezért viszont az az elvárása, hogy aki itthon tanult az adófizetők pénzéből, az maradjon itthon, vagy fizesse vissza. Nyugi, egy pár millió forintnak megfelelő kinti fizetésből k.b. egy év alatt röhögve vissza lehet fizetni az ilyen diplomák árát! Erre tényleg jól rálátok!

A kormány oktatáspolitikájával én sem vagyok 100%-ban elégedett, de az zavar a leginkább, hogy a fiatalok közül sokan (akinek nem inge, ne vegye magára!) azt hiszik, hogy ingyen, tanulás nélkül majd kaphatnak diplomát és utána mehetnek külföldre (bár gyakran angolul sem beszélnek). Ezt konkrétan onnan tudom, hogy napi kapcsolatban vagyok velük; de járok ám konferenciákra, védésekre, stb is, ahol beszélek a más intézetekben oktató kollégákkal és valahogy 5 perc alatt eljutunk ehhez a problémához. Nem vagyok pedig egy szigorú vérengző, de mondjuk elvárnám, hogy egy biológus hallgató felismerje a katicabogarat, és ha azt elküldöm, akkor ne kezdjen el fenyegetni, hogy majd megy az oktatásügyi dékánhelyetteshez, hogy én milyen egy szemétláda vagyok. Ez konkrét, mindennapos példa, és mondom, nem csak nálunk esik ez meg! Kedves fiatalok, ilyen szintű felsőoktatásban szeretnétek diplomát szerezni?! Kedves kollégák, ilyen szintű felsőoktatásban szeretnének oktatni?! Tudomásul kell venni, hogy a válogatatlan tömeg lehúzza azt a 10%-ot, aki méltó a képzésre (az "ilyen f* vagy, hogy tanulsz a vizsgákra, gyere inkább ba*unk be" közösségbe valahogy meg kell próbálni beilleszkedni)! A kormány most próbál tenni valamit mindez ellen.

Mondom, sok mindent másképp csinálnék, mint a kormány, de a tüntetések most nem azokról a problémákról szólnak. Nem hallom a "le a tömegképzéssel, le a bolognai rendszerrel" kulcsszavakat. Hol voltak a mostani tüntető oktatók és politikusok, amikor behozta a ballib kormány a bolognai rendszerű lebutított tömegképzést?!

Jó gondolkozást!

rénszarvas

2012-12-21 02:06

Drága adjunktus úr!
Abbahagyhatná.
Nagyon szomorú, ha belülről nem érti a felsőoktatás problémáit, és minden megszólalása erősíti azt a tévhitet, hogy az oktatók kontraszelektált hülyék gyülekezete.

Vendég

#104 Re:

2012-12-21 03:12

#103: rénszarvas -

Ja,ja, mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Vendég

2012-12-21 07:47

Ha nem lennék nyolcvan éves, úgy elmennék , mint ...

Vendég

2012-12-21 07:48

Londonban ülnek a virtuális dollárzsákokon, sajnos orvosképzésre nem jut nekik.

Vendég

2012-12-21 07:49

Norvégiában meg az olajon, nekik se jut.

Vendég

#108 Re:

2012-12-21 07:49

#106: -

Szegények!

Vendég

2012-12-21 08:01

Valaki elmagyarázná, hogy a nyugat hogy vezetett meg bennünket?

Vendég

2012-12-21 08:50

Íme az ős bűn! Ezt a szöveget cizellálni kellett volna, mielőtt elfogadták. A gazdag országoknak kedvez ebben a formájában.

„Az EU egységes piacot hozott létre egy egységesített jogrendszer révén, így biztosítva a személyek, áruk, szolgáltatások és tőke szabad áramlását.[4][5] Közös politikát folytat a kereskedelem,[6] mezőgazdaság, halászat,[7] valamint a regionális fejlesztés[8] területén''

Vendég

2012-12-21 11:10

Nem is értem ezt a "röghöz kötést". Megmagyarázná valaki?
Valaki elvégzi az egyetemet, kimegy külföldre dolgozni, keresi a sok money-t, kifizeti amibe került az oktatása. Amikor Németországban voltam, vettem valamit, nem engedtek el fizetés nélkül.
Csikkzsebből kifizethető a magyar oktatás költsége. Német vagy norvég fizetésből.

kuruc

#112 Re:

2012-12-21 11:47

#111: -

Azért ez nem így van. Magyar ember dolgozzon Magyarországon. Mind elhagyjuk szeretett hazánkat,

mi lesz a vége. Gondolkozzunk inkább nyomorogjunk a hazánkban, mint dózsöljünk idegen országban.

Testvéreim mi magyarok vagyunk.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-12-21 12:06

Vendég

#114 Re:

2012-12-21 12:22

#103: rénszarvas -

Valóban, az oktató tűnik "kontraszelektált hülyének", ha kénytelen elmondani az órán a "biológus" hallgatóknak, hogy mi is az a katicabogár, és utána a hallgatónak fogalma sincs a referáláson (mert kínunkban nem merünk már nehezebbet kérdezni), ha elé teszünk egy piros alapon 7 fekete pettyel rendelkező kerek hatlábúról készült képet? De most nem a személyeskedésről kéne, hogy szóljon ez a fórum!

Vendég

#115 Re: Re:

2012-12-21 12:28

#112: kuruc - Re:

Most (biológusként) egy olyan hasonlat jutott az eszembe, hogy ha egy szervezetben egy sejt elkezdi megvalósítani önmagát a saját érdekei szerint, és ezt a szervezet valami immunológiai félrevezetés miatt engedi, akkor a sejt kontrollálatlanul elkezd osztódni (=rákos daganat) és ez a szervezet halálához vezet, amibe végül is ez a szerencsétlen sejt is belehal. Ha hagyja a mai állapotban lévő hazai társadalom, hogy az adófizetők pénzéből kiképzett fiatalok lelépjenek, akkor ebbe a társadalmunk bele fog roppanni, és ebbe bele fognak roppanni a lelépett diákok gyökerei is, amibe (ha maradt némi lelkiismeretük, hazaszeretetük) ezeknek a fiatalok is bele fognak roppanni.

danibusz

#116 Re: Re: Re:

2012-12-21 20:03

#115: - Re: Re:

"Ha hagyja a mai állapotban lévő hazai társadalom, hogy az adófizetők pénzéből kiképzett fiatalok lelépjenek"
Szóval ha itt marad még pár-ezer munkanélküli,akkor jobb lesz nekünk? Mivel munka nem lesz, az nem kell, csak drágán tanult emberek. Hisz akkor majd a köznép, és még ön is dőzsölni fog a pénzben! Ja, amíg tanul valaki. Utána csak nyűg lesz a nyakában.
Nem veszik észre, hogy csalogatni kéne őket, nem pedig szigorítani? Minek az, hisz kizsákmányolni egy réteget( Mely hála Istennek nem öné, igaz?) könyebb, mint munkahelyet/megélhetést teremteni...
Nem olyan villákat,stb kérek, mint ami a politikus elitnek van, hanem sima elhelyezkedést. És a nem-büfé-szakoknak persze. Mivel ön/a közember nem lát mást, csak a láblógató gazdagabb egyetemistákat! A tanuló szegényebbeket nem is veszik emberszámba. Azok biztos otthon isznak, hisz nincs pénzük már a diszkóra!

Ha volt egyetemista, akor biztos az ingyenes rendszerben. Ha volt egyetemista, Ön visszafizette már az önbe ölt pénzt? Addig kéretik csöndben maradni, amíg adó mellett nem fizette vissza az ezelőtti generáció is az "önköltségét". Hisz miatuk nincs most pénz. Mocskos ingyenélők voltak ők is, és most meg pár itt osztja az embereket.

Meg önfenntartó egyetem, de attól az állam fütyülése szerint ugráljon...
Ja, ön imádja ha ugrál, és még fizet is érte? Ja, meg nem lesz diák, pénzeket elveszik. NEM LESZ EGYETEM! Vagy csak rossz. Akkor meg nem lesz megfelelő szakember.

De ez most nem lényeg, hisz ez csak 5-10 év múlva lesz fontos. A lényeg az, hogy legyenek "igazmagyar" embereink, akik hithűk a szent határhoz...

Hallott már világhírnévről? Mit csináljanak tudósaink, ha nem léphetnek ki Magyarországról, mivel letartóztatják őket állami tulajdon ellopásával? Hisz ők azok! Így vagy magyar földön ismeretlen, vagy "hazaáruló" Magyarország nevét öregbítő.
Ön melyik lenne?

DK szimpatizánsok

2012-12-21 21:06

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Mindannyiunknak!

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/15425_187524141385845_1133632307_n...

Vendég

2012-12-21 22:14

Ne dőljünk már be ennek a fidesz bérenc adjunktus úrnak, akinek láthatóan még a 8 általánosa sincs meg.

Vendég

#120 Re: Re: Re: Re:

2012-12-21 23:42

#116: danibusz - Re: Re: Re:

Kedves Danubiusz!

1) Engem nem az érdekel, kinek mennyi pénze van, hanem, hogy egy egyetemista mit akar és tud kihozni magából. Attól, hogy gyűlölködsz, nem mész előbbre!! Ne gyűlölködésbe vesztegesd az energiáidat, hanem tanulj, és előbbre fogsz jutni! A hit (elsősorban magadban) nagyon sokmindenre képes! A nélkül pedig ugyanott fogsz vegetálni, csak más okból, akármilyen kormány is könnyíti, vagy nehezíti az életedet!

2) A kutatóknak lehetőségük van ösztöndíjjal külföldre menni és hazajönni, így is lehet "világhírnevet" szerezni.

3) Higyj amit akarsz rólam, de azért egy külföldi posztdoktori ösztöndíjhoz kell diploma, tehát voltam egyetemista. Mindenesetre nem személyeskedni szeretnék ezen a fórumon, de az ilyen beszólásokra kénytelen vagyok reagálni. Szerinted egy fidesz bérenc írna olyat, hogy nem 100%-ig elégedett az intézkedésekkel úgy általában (csak azzal nem ért egyet, hogy gyakorlatilag azért megy a tüntetés, hogy a hülyék szelektálatlanul bekerüljenek az egyetemekre, fizessük nekik a képzést és utána lelépjenek)?

Vendég

#121 Re:

2012-12-21 23:44

#118: -

Mindenki magából indul ki...

Vendég

2012-12-21 23:45

NA, megvan kik vannak a háttérben! Mondjuk nekem eddig is megvolt!
Egy tanár a sok közül
Vendég

#123 Agyelszívás

2012-12-22 10:16

Az első világháború óta halásznak itt. ( Agyelszívás, ugye így mondják). ( Azért írom, hogy halásznak, mert a selejtet visszadobják.)
Volt itt egy színvonalas porosz rendszerű oktatási rendszer.
Most ezt lecserélték az un. bolonyaira. ( Direkt írtam így, mielőtt valaki megszólna érte.)
Azok tudnak színvonalas munkát végezni, akik már 22-24 éves korukban aktívak voltak. (Volt munkaviszonyuk.) Munkaviszony után, mellet, újra tanulni kell! Akár iskolapadban, akár munka mellet. A munkavégzés során jön rá az ember, hogy mi szükséges ahhoz, hogy még eredményesebben tudjon dolgozni. ( A kutatás világa lehet más, abban nincs tapasztalatom.)
A lessé fer ? Nem tudom. Elbohóckodni el lehet egy gazdag országban, mint Amerika. De egy ilyen szegény, ágrólszakadt ország?

Vendég

2012-12-22 10:24

Körülbelül ott tartunk most az iparban, minta második világháború előtt.
A németeknek Leopárd tankjuk volt, nekünk bicikli.
A Mercedes és egyéb külföldi tulajdonú üzem nem magyar!

Vendég

#125 Re:

2012-12-22 10:29

#106: -

A virtuális dollárzsákosok tudják mit és miért csinálnak Londonban!