Küzdjünk együtt! Ne vegyék el a beteg gyermekek támogatásait!

Vendég

2013-07-31 10:44

A nővérem négy unokája között is volt asztmás gyerek
Nem volt a család munka nélkül,mégis nehéz körülmények között éltek.Támogatás nélkül,még
nehezebb lett volna.
/Megjegyzem,bár nem a témához tartozik.
14-20ig van a gyerekek életkora.
Még nem volt lehetőségük.hogy a hat tagú család,egy hetet nyaraljon a Balatonnál./
vendég

2013-07-31 21:14

A "dicső" Orbán kormány évek óta iskoláztatási támogatást nyújt a határon túli magyar családok részére!
Félreértés ne essék, nem tőlük sajnálom, de ők, akik a magyar állam kasszájába nem adóznak egy "fillért" sem, ők támogatásban részesülnek, tőlünk pedig akik tisztes adófizető polgárok vagyunk megvonják.
Így persze könnyű szavazókat gyűjteni!!
Eljöhetne már az az idő, amikor nem a szegény emberről húzzák le az utolsó bőrt is! Mindig olyan törvényeket hoznak,hogy a gazdagok csak jól járnak, esetleg egy kicsit rosszabbul, mi viszont az átlag ember jó nagyokat szívunk!

Vendég

#1153 mama

2013-08-01 07:59

Mama..Én is érintve vagyok és legalább egy átmeneti anyagi ösztönzést , mert havi 39 ezer Ft-tal kevesebb az elég ütős, nem beszélve a utazási kedvezményről. Mi is asztmásak vagyunk, +atopiás dermatisz, lukas szív stb. és az egyikre,három havonként ,a másikra évenként, de utazáshoz sem járulnak hozzá.Természetesen ez minden beteg gyermekre érvényes, aki eddig kapott valamilyen formában.

Vendég

2013-08-01 09:52

Szégyen:(
ildi

#1155 Re:

2013-08-01 15:44

#1: - Mi is allergia-asztmával küzdünk,,,felháboritonak tartom,hogy elvesznek mindent. gyogyszereket miből fogok megvenni,még a gyest is megvonják:

Vendég

2013-08-01 16:27

valaki tudd segiteni nekem junius 30 dikán lejárt a gyes családi de ,most kuldőm vissza a tartos beteg papirt és téleg vissza menőleg ki fuzetnek 2 honapot mert 2 dikán adom postára

Vendég

2013-08-01 19:04

Sajnos már sok gyerektől elvették.
Állítólag azért, mert a kb. 60 ezer gyerekből csak 17 ezernek váltják ki a gyógyszerét rendszeresen. Miből tart megnézni, ki az aki tényleg gyógyszerre szorul? Egy kattintás. Vegyék el attól, aki nem vált ki gyógyszert.

Vendég

2013-08-01 19:17

Szerencsére én nemvagyok asztmás,de együtt tudok vagyis inkább próbálok érezni a betegségben szenvedőkkel! Nekem is volt egy nagy betegségem szerencsémvolt,kigyógyultam. Tudomásom szerint ők nemigazán tudnak kigyógyulni! Ne nehezítsék mégjobban az életüket!!!!
Melinda84

2013-08-02 06:27

Inkább szüntessék be a sok ingyenélők segélyeit amit csak úgy kidobnak az ablakon!!!!Nem hiszem el hogy sok ember nem tud elmenni dolgozni aki egészséges,nincs gyereke ők csak felveszik a kis segélyt és élnek mint hal a vízben mi meg 3-4 műszakban dögöljünk meg dolgozzunk 1-2-3 gyerek mellett mi oldjuk meg pláne akinek tényleg semmi segítsége nincs!!!Nekem is asztmás a fiam és akinek nincs ilyen beteg gyereke illetve a kedves kormányfőnek, felse tudja fogni mi pénz elmegy rá amikor fullad szaladni kell vele a kórházba,vinni kell orvoshoz,utazgatni,illetve át sem tudja érezni mit jelent ez amikor 5000ft 4 szem életmentő kúp és sajnos sokan nem bírják megvenni!!!Foglalkozzanak a nyugdíjasokkal ők kapnak 50-60-80 ezer nyugdíjacskát mellette vígan dolgoznak havi 80.000 ft-ért így elvéve az olyan emberektől a munkát akiknek nagy szükségük lenne rá egyedül álló nők,szegény emberek akik miattuk nem kapnak munkát!!!Ők kaphatnak mindenféle gyógyszertámogatást,közgyógyot csak a sok kis gyerek nem akik előtt ott van élet de ha mindezt megvonják ki tudja mi lesz velük mindenki ossza ezt a posztot amit már én is aláírtam és megosztottam hátha megkönyörül az állambácsi a beteg gyerekeken akik semmiről nem tehetnek!!!!!

Vendég

2013-08-02 18:49

Az én gyerkőcöm is asztmás mi májusban megkaptuk mert szinte egész hónapban beteg volt és elég sokat hiányzott az iskolából most súlyos asztmásnak vették de félév múlva tünet mentes lesz már nem biztos,hogy megkapjuk!!!!
Bebe

#1161 Re:

2013-08-02 18:57

#1156: -

Én úgy tudom hogy vissza menőleg is megadják.Szerintem még júliusban még kapni kellett volna!

Vendég

#1162 Re: Re:

2013-08-03 10:33

#1161: Bebe - Re:

szia igen agusztusban  kaptam csak 2 gyermek után  29000 ft  családit csak , mivel junius 30 dikán lejárt . gyes meg a magas ősszegu családi , mivel az orvos julius 29 kén kulte vissza a papirt nekem mivel gyermekeim nem igen tutak menni kisebik oviba mert mivel surun beteg a nagyobik meg sulyos asztmás. de amikor junius 30 dikán lejárt .akkor meg kaptam rendesen.és igy juliusban ki kulték a papirt hogy meg szunteték  a gyes meg az emelt szintu családit , mert még akkor nem tutam orvosi igazolást kuldeni

csodabogár

#1163 megélhetési asztmás gyerek...

2013-08-04 08:18

Én sajnálok minden beteg gyermeket és a támogatást nem szabadna megvonni tőlük.Az viszont sajnos igaz, hogy egyesek visszaélnek vele, ezért aztán azon csattan az ostor, aki ténylegesen rászoruló lenne. A környezetünkben két ilyen család is van. Egészen biztos, hogy nem betegek a gyerekek, hála istennek, mégis kaptak még egy-egy évet a 3 éves gyerekekre, hogy itthon maradjanak. A gyerekek biztosan nem betegek. Ha ezeket ki tudnák szürni, az igazából rászorulókra több pénz jutna.

Szutyok

2013-08-04 18:05

Sajnos a miénket már elvették. Gratula a kormánynak!!!Az asztmás gyerek az nem magyar gyerek.Így most már azt sem értem miért kell a pulmonológiára vinni őket félévente ha nem is betegek? Kívánok hasonló betegségben élő családtagot annak aki ezt kitalálta.Azzal hogy magasabb családi pótlékot adtak azzal nem lett egyik gyermekem sem jobban, csak a gyógyszereit könnyebb volt kiváltani.Érdemes fizetni a tb-t egy életen át?Nem, mert azt is ellátják aki ennek sosem tett eleget.Sajnos én már nem érzem azt amit az elődeink, hogy büszkék voltak magyarságukra.Kiölték belőlünk ezt az érzést:'(

Vendég

2013-08-05 09:51

Azoknak a gyerekeknek is szükségük van gyógyszerre akik nem súlyos betegek, de gyógyszeres kezelésre szorulnak. A kórházba jutás is pénzbe kerül. A többiről pedig ne is beszéljünk. Természetesen azok a vállalkozók akik min.bérre vannak bejelentve és netalán még "egyedül" is nevelik gyermeküket, természetesen megkapják a jól megérdemelt ingyen tankönyvet és ingyen étkeztetést stb. A rendszer jól kihasználható. Csak arra kéne odafigyelni, hogy ki és hogyan tudja ezt megcsinálni. Nem a beteg gyerekektől kell elvenni. Természetesen aki igazán rászoruló (szociálisan) attól nem sajnálom, de ezen a területen változtatva több pénzt megtudtak volna spórolni.

MIA

2013-08-05 15:26

Azért ez már szégyen!!! Már a beteg embereket is megtapossák!!Így javul az államadósság hogy tőlünk mindent megvonnak!!! Büszkék lehetnek magukra nagyon!!!

Vendég

2013-08-06 16:18

Gyalázat!
anyamaci

#1168 Re:

2013-08-06 16:43

#1156: -

Ha megkaptad megint ,akkor visszamenőleg is kifizetik.

Vendég

2013-08-06 20:24

Mi is hasonló cipőben járunk... két gyermekem is asthmás. Ha elveszik az eddigi támogatásokat, nem is tudom hogy fogjuk hónapról hónapra kiváltani a gyógyszereiket... Elkeserítő... :(

Vendég

2013-08-07 21:20

BIZOM BENNE HOGY NEM VESZIK EL FOGJUNK ÖSSZE!!!! NEKEM IS BETEG GYERMEKEM VAN 580DKG-AL SZÜLETETT 5 HÓNAPRA MI LENNE VELEM ÉS VELE AZ ELLÁTÁSOK NÉLKÜL!!! EMBEREK EZT TÁMOGASSÁTOK EZ EGY FONTOS ÉS SZÉP ÜGY!!!

Vendég

2013-08-08 10:16

Elég szomorú hogy a betegeken akarnak meggazdagodni sajnos ez van és remélem sikerül ez megakadályozni mert nekem is sajnos van beteg gyermekem és nem olcsóság..
Mária

#1172 Re: Az én gyerekeim már felnőt. Hála az égnek egészségesek. Aláírtam hátha tudok nektek ennyivel seg

2013-08-10 14:53

SZÚ77

#1173 Miért kell megvonni?????

2013-08-10 20:19

Azoktól kellene megvonni az összes támogatást, akik ezt a nagy okosságot kitalálták! Az én kisfiam most lesz két és fél éves és ő is aszthmás. Egy csomó gyógyszert kell neki szednie már ennyi idős korában! Vissza kellett jönnöm gyesre mert nem tudtam megoldani a munkába járást, és még a bölcsiből is ki kellett vennem! Albérletben lakunk, csak az albérlet annyi mint a gyes, és akkor kérdezem én hol van még a kaja a rezsi a kicsi gyógyszerei???? Arra nem elég, hogy vegyünk egy éles kanyart!!! Mit akarnak még a szegény emberektől????? Ja és vajon meddig fogjuk még ezt eltűrni????
vissza.

2013-08-10 20:47

Az èn gyermekemtől màr elvették és ősztől nyâr elejéig havonta van hogy3szomegyűnk orvoshoz mert olyan beteg.hogy most mi lessz?kivànom annak a gyerekének ezeket a betegségeket akik elvették ezt a tàmogatàst.

Vendég

2013-08-10 21:37

Én köszönöm ,szivesen részt veszek ehhez hasonló támogatáshoz mert az én családomban is van beteg gyerekek.