Küzdjünk együtt! Ne vegyék el a beteg gyermekek támogatásait!

F. Anita

2013-05-12 08:02

Állítólag a rendelet megszületett sajnos április 1-én,csak nem találom,hogy ez most pontosan mit is jelent,mert a betegségek között még mindig találok súlyos légúti betegségeket,melyekre jár a tartósan beteg státusz. Vagy most minden tartósan beteg gyermektől elvették az emelt családit?

Vendég

2013-05-12 08:11

5éves kor felett, ha a pulomológusnál 80% felettit fúj a gyerek elveszik a támogatást.
Legalábbis nekem ezt mondta a doktornő. Május 8-án voltunk és elvették a csp-gyes-közgyógy.

Persze most épp nem volt beteg, de kérdem én ha fújna akkor amikor fullad......

sérült

2013-05-12 08:15

Én meg nem értek egyet veletek! Az én gyerekem súlyosan halmozottan sérült. dolgozni mellette képtelenség! én is emelt csp-kapok, de hol van az én költségem a ti költségeitekhez képest? Több int 80 ezer Ft a gyógytorna havonta. Ha a náthás lesz, hetekig eltart, mert sem köhögni, sem orrot fújni nem tud! Hetekig gyógyszerezem én is, olyan gyógyszerekkel amire nincs támogatás.Munkát vállalni nem tudok, mert 24 órán át a gyerekkel kell lennem. Az én havi keresetem kiesik a családi kasszából. Ti tudtok dolgozni mellette, oviba, iskolába tud járni, az én gyerekem NEM.Etetni itatni, pelenkázni kell! Szóval én megértem a helyzeteteket, de valahol határt kell szabni probléma és probléma között!

Vendég

2013-05-12 08:18

sajnos nálunk mind a két gyermek asztmás.nem értem miért kell a beteg gyerekeknek ártania a tolvaj kormánynak.
miért ezt a csoportot támadják,és csonkitják még jobban.
eddig is nagyon sok támogatást vontak meg.
nem el venniük kellenne ,inkább még támogatniuk kellenne.de ha el veszik,ne másra költsék,csak magukra,gyogyszerre.

Vendég

2013-05-12 08:52

Alig akartam el hinni amikor olvastam,hogy a kormány meg vonja a támogatást a beteg gyerekektől.Nálunk két kereső él a családban,de így is meg kell gondolnom miről mondjunk le hogy a 8éve asztmás gyerekem ezután is meg kapja a gyógyszereit.Felháborító az ilyen,és akkor azt hallom máshonnét az alkoholistát meg le rokantositják senki sem kérte,hogy igyon az a saját döntése volt.De egy szülő és gyermek sem döntött arról,hogy tartósan beteg legyen.Undotító ami itt folyik.

Anonymous

#456 Anita

2013-05-12 09:23

A múltkor a legutolsó pillanatban mégis visszatették a listára a tartós betegségek listájára gerincferdüléses betegeket.Az asztma sokkal-sokkal súlyosabb betegség mint a gerincferdülés.Ezt nem látja be a kormány????????SZÉGYEN!

Vendég

2013-05-12 09:24

Ez a legnagyobb f
pofátlanság a kormányrészéről eddig. Mi szülők,nagyszülők megdolgoztunkazért, hogy a gyógykezelésekhez való jogot megszerezzü, sajátmagunk, gyermekeini, unokáink részére. Ez idáig csAK LENYÚLTÁK AZ EGÉSZET. aZ EMBER ITT MÁR NEM ÉRTÉK TÖBBÉ- CSAK NYÜGNEK VESZIK. A gyermeket keveselik, ha netán a gyermek nem egészségesen jön a világra -ezek többsége környezeti szennyezés következtében - ilyen például az asztma,allergia, akkor a szülők egyedül maradnak a gondjaikkal. Főleg a legszegényebbek. Pedig többségük nem akart leszegényedni, éjt nappallá téve dolgoztak a családjukért - amig lehetett. Nemjóakaratuktól lettek munkanélküliek - hanem a rendszer és kormányok jóvoltából. Most még embernek sem nézik őket. Én a helyükben, mármint a kormány helyében nem ejteném ki a számon, hogy kevés a gyermek, Kérdem én - egy jóérzésü ember a mai világbanmire szüljön gyermeket, alapitson családot, ha nincsenekmeg a megfelelő feltételek?

Vendég

2013-05-12 09:29

Nekem nincs asztmás gyermekem sajnos gyermekem sincs,de ez nem jelenti azt ,hogy nem éredekel.

Vendég

2013-05-12 10:11

ennyi pénzből nem lehet 2 asztmás gyereket normálisan nevelni ha elveszik a támogatásokat! :(

Vendég

2013-05-12 10:13

nagyon remélem ezügyben elérünk valamit mert teljesen kétségbe vagyok esve!
BARB

#461 Hatvan Gorkíj 20

2013-05-12 10:19

Aláírásommal támogatom !!!!!

Vendég

2013-05-12 10:45

Ne vegyék az asztmás gyerekek támogatását nekem is van négy gyermekem egy asztmás belőle.

Vendég

2013-05-12 11:03

Nekem 3asztmás allergiás gyerekem van és egy aki csak allergiás! Nem rég megkellet venni nekik a rectoden kúpot mert megfulladtak volna!!! Ugye erre sincs támogatás !!!Mind sok más gyógyszere! Ezeket nem veszik figyelembe???
ancsa

#464 Re:

2013-05-12 11:10

#1: -

Nekem is három gyermekem astmás ,születésük óta a legnagyobbtól meg vonták a közgyógyot már,a legkisebb a legerősebb astmás rajta még gondolkozik a dr-nő,eszméletlen mi megy itt már!

Vendég

2013-05-12 11:16

Sziasztok !
Nekem is van egy aszthmás kisfiam ,már 1,5 -éves kora óta vagyunk benne . Két és fél éves korától kapjuk a megfelelő gyógyszereket, most 6 éves .Van amit támogatásra ,de van sok ami nem /köptetők , orr spray-k , vitaminok ,immunerősítők / és még sorolhatnám . Igenis szükség van a támogatásra ! Pont elég megterhelő a napi küzdelem ,felelősség / kap levegőt? ,mikor vigyem kórházba ? , milyen gyógyszereket adjak ? /,minden más teher . Ez az államnak nem nagy teher ,de nekünk óriási segítség ! NE VEGYÉK EL A TÁMOGATÁSOKAT ! / KATA /
bariba

#466 NEM ÉRTEK EGYET

2013-05-12 11:22

Az én gyerekem már 10 éves, koraszülött volt, gépi lélegeztetésen volt, ami a tüdejét maradandóan "károsította", hegesedéseket okozott. Pajzsmirigy alul-működésben is szenved születése óta. A rendeletben CSAK 6 éves korig szerepel, kérdem én, akkor 6 éves kora után már nem kell ezzel a betegséggel küzdenie....???
Atópiás dermatitis, allergia, BPD, asztma is szerepel leleteiben, a korábbiakban az obstr. bronch. is.
Betegségeire gyógyszert szed. Állandó felügyelet és odafigyelés szükséges ahhoz, hogy tünetmentes legyen. Most tudtam csak meg, hogy megváltozott a rendelet, amikor doktornőnk május 3. a szakrendelésen mondta, hogy az oszt. vezető főorvos nem biztos, hogy aláírja a tartós betegségre a papírt!

Felháborítónak tartom, amit tettek! És van képük csillagozni a betegségeket..!!!
Ha nem fogja megkapni gyermekem, akkor a megyei gyermekgyógyász szakfőorvoshoz fogom vinni felülvizsgálatra!

Vendég

2013-05-12 11:30

nekem kettő asztmás gyerekem van, így jelentős támogatástól esnénk el.A dohányos COPD-s betegeknek, akik tesznek azért, hogy meg betegedjenek, őket miért is támogatják, a gyerekeket miért nem?

Vendég

2013-05-12 11:33

Nem tudom az a politikus, aki ezt az egész örületet kitalálta, hogy neki van-e beteg gyereke....... Nem elég, hogy évek óta semmi emelést nem kaptunk családi pótlékból, de hogy még el is vegyék ezt a keveset is....... Nálunk majdnem minden gyógyszer, ami kell azon nincs állami támogatás, havonta kell venni őket. Ha spórolni akar a kormány ne itt kezdje, mert megint a kisember jár rosszul.

Vendég

2013-05-12 11:42

A beteg gyermekektől,miért akarják megvonni a kedvezményeket.Ennyire szegény ez az ország? Már mendből ki akarják forgatni a Magyar népet. Elöbb a nyugdíjasokat,majd jönnek a gyerekek.Talán bevezetik majd a szülési adót is.

Anonymous

2013-05-12 11:57

Köszönöm szépen mindenkinek, aki eddig aláírta! Bízok benne, hogy együttes erővel tudunk változtatni ezen a siralmas helyzeten! Ne adjuk fel!!!

Vendég

2013-05-12 12:09

Gyermekeink egészségének megőrzésénél nincs fontosabb feladat!!!!!!! És evvel mindent elmondtam,azt hiszem!!!! Léna :)

Vendég

2013-05-12 12:18

kerem ne vegyek el a gyerekektol a tamogatast nekem is van egy alergia asztmas kislanyom es szuksege van a tamogatasra koszonom

Vendég

#473 Re:

2013-05-12 12:19

vendég

2013-05-12 12:24

Nálunk is ez a helyzet 13 éves a fiam 1-éves kora óta asztmás -és ehhez párosul a szénanátha tavasztól-őszig tej érzékeny ráadásul sok gyógyszert eszik amit most már nem tudom miből fogok finanszírozni hát felháborító a beteg gyerekeken kel spórolni.

Vendég

2013-05-12 12:25

Nem akor elvetetni a gyerekektől mert én is aszmás wagyok