Szakmailag indokolatlan ügyelet! Politikailag indokolt elvárás!

Vendég

#26 Re: Re:

2014-03-26 00:44

#12: - Re:

A tisztifőgyógyszerészek mind korruptak,................."én ezt láttam!Erre írtam a hozzászólásomat,ezt is ki kellett volna tenni!én még alá is írtam a nevemet!

Az fiam aláírt az az ő magánügye,önálló,felnőtt!Legyen könnyebb!

Mi ügyeltünk eleget!  Ön ügyelt valaha? üdv.Némethné M.Katalin

Árpád

#27 Makkos Katinak

2014-03-26 06:11

Akkor miért nem könnyíti meg a fia helyzetét? Írja alá maga is!

Vendég

2014-04-02 09:02

20 év tapasztalat. A zsarolás , megfélemlítés eszköze. Demokráciában ez a szabályozás vérforraló és jogsértő.
Tapasztalatokat átadom!
EP

#29 Re:

2014-04-03 06:05

#28: -

várjuk a tapasztalatokat a facebookon, vagy ide: etikuspatikus1960@gmail.com

Aggódó ügyelet patikus

#30 nyugi, de ami tény az tény...

2014-06-13 11:31

#25: - Re: Re:

Azt kell védeni, aki megérdemli. Szakmaiság nyomokban sincs, jogszerűség nyomokban sincs az ügyelet elrendelésénél.

A gyógyszerellátás biztosítása állami feladat. A gyógyszertárak pedig magán szfére. ha az állam akar valamit fizesse meg ! Erre mellesleg törvény is van, csak egyszerű nem figyelembe venni. Ennyit a törvényességről....

Az ügyeletet, készenlétet adó patikusok fizikailag tönkre mennek... Persze lehet hogy ez a cél, majd jön a lánc ( akik ugye kimaradtak az 51%-ból is.....  )

Nem pénzről van szó! A gyógyszerészetről, elsősorban a vidéki  gyógyszerészetről.  Jelenleg hasraütés szerüen, vagy politikai megrendelésre dolgoznak a főgyógyszerészek, polgármester úr szól, képviselőúr szól a főgyógyszerész meg ugrik... Mi az nekik.

A Kamara 20 éve farokcsóválva behódol a mindenkori politikának, morzsákat remélve.  Az ügyelet kérdésében pedig kussol, mert a politika tudja, hogy ha valóban törvényesen rendeznék, akkor fizetni kell ! Pénz meg minden másra van.

Van olyan terület, ahol a privatizációban az egyik feltétel az ügyelet további fenntartása volt. Ezért fillérekért lehetett a csókosoknak patikát venni.  Eltelt néhány év és ezek a csókosok szépen rálőcsölték a feladatot a többiekre....

A patikus meg hallgat . Miért is ? A jövedelmezőség már régen a napi megélhetésre elég csak. Vagy arra sem. A nagyrészt nyugdíja személyi jogosok  a nyugdíjból élnek és próbálnak jó áron megszabadulni a patikájuktól kisebb nagyobb sikerrel, ha nincs utód a családban.

Következmény ? Szakmailag a patikák leépülnek, mert nincs miből(!!!) megfelelni az egyre szigorodó előírásoknak. Következmény: Jajj hagyjon békén az ÁNTSZ, inkább ügyelek.  A kör bezárul !  A rendszer szépen elemészti önmagát.

Lehet hogy ez a cél ? Szépen kivéreztetni  a magángyógyszerészetet és hagy jöjjönek a piacra a multik.  Ez lehet a rendszer és minden jel szerint a Kamara ebben kollaborál . Tessék nyitott szemmel járni. Miért nem lehetett 20 éve megoldani az ügyelet kérdését ? Ciu prodest ?  Kinek, kiknek az érdekében?

Összefüggéseiben kell a dolgokat nézni.

Mára oda jutottunk, hogy az ügyelet kérdése csak tünet , valójában a magyar gyógyszerészet súlyos   válságának tünete. A Kamara kollaborál.  A Magángyógyszerészek szövetsége kollaborál. Látszatproblémákkal foglalkoznak, miközben a válság napról napra súlyosbodik.

patikus

#31 ügyelet a kamara honlapon

2014-07-08 11:20

Most olvasom a Kamara honlapján a fórumot. Ügyelet ügyben valaki lépett !

Vendég

#32 Re: ügyelet a kamara honlapon

2014-07-10 07:07

#31: patikus - ügyelet a kamara honlapon

Az baj hogy kevés a hozzászólás itt is és a kamara honlapján is.Pedig nap mint nap vannak olyan kérdések ami mindenkit érint még sincs nagy visszhangja.Pl.ügyelet,Nav bekötés,tranzakciós illeték,iparkamarai tagság stb.az árrésről már nem is beszélve.