Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Rimi

#126 Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 10:12

#122: Pittbulltulajdonos - Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

Nem szeretnélek megsérteni, de vedd már le a szemellenzőt!
Igen, közterület van, de annak is két része!!! Belterületi, és külterületi rész.
Belterületen semmi baj a pórázhasználattal, hiszen kötelező is! Azonban eddig külterületen minden további nélkül elengedhetted őket. A törvény ezt a lehetőséget venné el tőlünk!
Amire itt te búzdítod az embereket, az egyszerűen törvénysértés lenne! Nem az a lényeg, hogy vagy e elég tökös megszegni a törvényeket, mert úgysem jár arra hatósági személy. Ha a kutyádat ne adj isten seggbe durrantják, akkor kit okolnál? a hülye vadászt, a törvényhozókat, vagy magadat a "tökösséged" miatt???

Vendég

2013-11-22 10:25

A póráznélküliség az engedelmes kutyák kiváltsága.

Vendég

2013-11-22 10:27

Remélem sikerrel fog járni a petició, mert ez sem a gazdinak sem a kutyusoknak sem lenne jó! Az egész életüket pórázon kéne leélniük, a másik pedig, hogy csak gondoljunk bele abba, hogy a folyamatos pórázon tartás még egy nyugodt kutyát is agresszívabbá tesz!
Nem kéne ennyire elvenni a szabadságukat, hiszen kell nekik a mozgás, a futkározás, a játszadozás! Mellesleg amit kutyafuttatónak mondanak, az maximum egy palota pincsi méretű kutyának megfelelő, nagyobb testű kutyák megmozgatására alkalmatlanok, legalábbis amilyen kutyafuttatókkal eddig szembesültem!

Üdvözlettel:

Ruzicska Tünde
rubinka

2013-11-22 10:29

#58: V.A. - Re:

Kedves v.a ausztria ahol lakok

Pitbulltulajdonos

#130 Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 10:34

#126: Rimi - Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

Köszönöm az okostojáskodást! Az van barátom, hogy a vadász, aki az erdőben lelő egy kutyát, továbbra is állatkínzást követ el. Akkor is, ha pórázon sétáltatják, akkor is, ha nem. Feljelentést teszek őt pedig felelősségre vonják. A póráztörvény ezen semmit nem változtat. A vadász nem lóheti le a kutyát, feljelentést tehet a rendőrségen. Ennyi erővel ha egy vadász más jogsértésnek a szemtanúja, pl. lát egy bokorban, közterületen kefélő párt, akkor lelövi őket, mert azok közszemérem sértést követnek el? Nem. A vadász, azért, mer puskája van, még nem lőhet le mindent és mindenkit büntetlenül. Szóval nyugodtan leállhatsz a tökösözéssel, a szavak kiforgatásával és az érzelmi alapon történő manipulációval, mert az a helyzet, hogy aki a póráztörvény bevezetését követően lelő egy póráz nélkül sétáltatott kutyát, annak továbbra is vihetik majd a reszelős tortát a kaptárba. Ha egy egészen kicsit is képben lennél arról, amivel kapcsolatban állást foglalsz, akkor vágnád, hogy egy vadász csak vadat lőhet le, méghozzá kizárolag akkor, ha pontosan látja, hogy az állat milyen fajú és korú. Bizonyka! Ha nem látja jól, nem turda pontosan megállapítani ezeket, valamint nem bizonyosodott meg arról, hogy nincs más élőlény, ember vagy másik állat a vadászterületen belül, akkor nem nyithat tüzet, ha pedig még is lő, akkor 100,00%-ig ő viseli a felelősséget minden következményért.

Vendég

#131 Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 10:37

#130: Pitbulltulajdonos - Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

Hát?!

Ha vadász mégis lelövi, mert viszket az ujja???

Elvesztetted a társadat és hiába vonják felelősségre a vadászt utólag...

varosikutyaiskola.hu

#132 Kutyatartási vizsga

2013-11-22 10:58

Jelen formájában ez a törvény csak rontja a helyzetet, mivel a sok le nem mozgatott kutya a feszültséget máshol és máshogyan fogja levezetni. Iskolánk már most olyan képzést tart, ami felkészíti a gazdákat és kutyákat a városi környezetre. Remélem az épp tesztelés alatt lévő Városi kutyatartási vizsga felmentés fog adni a gazdáknak ez alól a merően átgondolatlan törvény alól
Pitbulltulajdonos

#133 Re: Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 11:10

#131: - Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

Igazad van, ne sétáltass kutyát és ne kefélj az erdőben, mert lelőnek! És egyetemre se járj, mert már több intézményben is lövöldöztek elmebetegek. Bizony! És ne menj bankba se, mert már történt bankrablás is, amiben meg is haltak emberek. És utána hiába ültetik le a lövöldözőket, te és a barátaid már meghaltak. Elnézést az iróniáért, de te azt javaslod, hogy bűncselekmény elkövető lövöldözők miatt írjam alá ezt a petíciót. Figyi, most is lelőnek embereket és kutyákat elmebeteg vadászok, és ennek semmi köze a póráztörvényhez. Egy könycseppet elmorzsolok a szemem alatt a szívszorító érvelésed miatt, de ettől még nem tekintem logikusnak azt, hogy ezért írjak alá egy ilyen petíciót.

Csutka gazdája

#134 Re:

2013-11-22 11:21

#8: -

Pontosan! Ugyanis akik egy rendelet/törvény  meghozása előtt nem tanulmányozzák a kutyák valói természetét, azoktól nem várható, hogy az emberekét, gyerekekét, betegekét, öregekeét tanulmányozzák. Akkor ők minig ilyen durrbele módonfognak megoldásokat találni a kétségtelen bajokra. ...Ezért írja alá olyan is, akinek nincs kutyája!!!

Vendég

#135 Re: Re: Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 11:23

Pitbulltulajdonos

#136 Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 11:26

Most már tudom, hogy miért szigorítják ezt a törvényt. Ha valaki egyszer veszi a fáradtságot és végigolvassa a hozzászólásokat, láthatja, hogy a kutyatartók jelentős része felelőtlen és csak a saját kényelmét tartja szem előtt. Igen, 15-30 perccel többet kéne sétálni bizony azért, hogy elengedhesse a kutyáját. Azzal érvelnek, hogy ott meg majd lelövik a vadászok és jönnek a TEK-esek terepjáróval és katonai helikopterekkel. Baromság. És hogy a városban nem engedheted el, csak ha vizsgáztatod a kutyádat? Igen, ez van, ha el akarod engedni, akkor foglalkozz vele, képezd és tedd le a vizsgát. Ez állatkínzás? Nem, viszont az ezen törekvés ellen irányuló tiltakozás alapja a lustaság és a felelőtlenség. A többi meg csak rizsa, hogy nekem ilyen okos a kutyám, meg olyan okos és barátságos. Végtelenül egyszerű a dolog, ha a kutyád póráz nélkül sétáltatva sem megy oda más, pórázon sétáltatott kutyához, vagy emberekhez, nem fut autó elé, akkor már kapod is az oklevelet a vizsga teljesítéséről. Ha meg nem, akkor csatolj már egy darab bőrt a kutyád hámjára és a másik végét fogd már a kezedben, mer ettől még tutira nem fognak az állatvédő aktivisták leönteni vérrel bakker.

Vendég

2013-11-22 11:40

Póráztörvény helyett betartatott állatvédelmi törvény kellene a viadalok és a felelőtlen szaporítók tényleges megfékezésére.
Pitbulltulajdonos

#138 Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 11:58

Sajnálom, én amikor olvastam a hírt, hogy ezentúl százezres pénzbírsággal büntetik azt, aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját, örültem neki, és ez a hír jobbá tette a napomat. Aki pedig felháborodik ezen, arról tudom, hogy azért teszi, mert szereti póráz nélkül sétáltatni a kutyáját. Hát, most majd veszi a fáradtságot és ráteszi a pórázt, vagy levizsgáztatja a kutyáját. Jaja, mert nem attól lesz ám a kutyád alkalmas a póráz nélkül történő sétáltatásra, hogy rendszeresen jársz vele kutyakozmetikába és ráadsz egy szép kis kutya pulcsit, hanem attól, hogy kiképzed. Bizony, és ehhez sajnos foglalkozni kéne azzal az állattal, amiről te azt állítod, hogy szereted. Ha szereted, akkor képezd, tréningezd. Kíváncsi vagyok, hogy hány lázadozó kutyája elé lehetne letenni egy másik kutyát, macskát vagy nyulat anélkül, hogy totálisan kezelhetetlenné válna. Van itt egyáltalán a petíció aláírói és a tiltakozók közt valaki rajtam kívül, aki mondjuk jelenleg is tart egy élő nyulat, kifejezetten azért, hogy a kutyája még egy ilyen élőlény mellett is kezelhető legyen? Nos? Senki? És persze gondolom csak velem történt olyan, hogy sétáltatás közben nyitott kapu mögül kirontott egy kutya és fejbe kellett rúgja a támadó ebet, hogy védje a saját kutyáját? És nyilván senki, de senki nem is hallott még egyetlen olyan esetről sem, hogy pórázzal sétáltatott kutyára támadt póráz nélkül sétáltatott kutya? Hát komolyan mondom én még ennyi felelőtlen önző ebtartót még nem láttam egy helyen.
olahj65

#139 Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

2013-11-22 11:58

Egyetértek!

Vendég

2013-11-22 12:31

Azért mert egyeseknek tök fölösleges kutyát tartaniuk azzal, h leviszik más háza elé oda szaratják és tovább sétálnak, milyen az ilyen embereknek kutya?!
Rimi

#141 Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 12:35

#130: Pitbulltulajdonos - Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

"Ha egy egészen kicsit is képben lennél arról, amivel kapcsolatban állást foglalsz, akkor vágnád, hogy egy vadász csak vadat lőhet le, méghozzá kizárolag akkor, ha pontosan látja, hogy az állat milyen fajú és korú. Bizonyka!"

1996. évi LV. törvény

a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról

36.§ (1) A jogosult a vadállomány védelme érdekében a vadászterületén elpusztíthatja:

a) a gazdája hatókörén (irányításán és ellenőrzésén) kívülre, de attól legalább kettőszáz méterre került, vagy az egyébként vadat űző kutyát, valamint
b) a legközelebbi lakott épülettől kettőszáz méternél távolabb kóborló macskát.

Már nem keltél fel hiába... ;)
Úgy érzem, hogy téged meggyőzni semmivel nem lehet, így a továbbiakban nem is fektetek bele több energiát, mert nem érsz számomra annyit "barátom"! ;)

További szép napot...

Pitbulltulajdonos

#142 Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

2013-11-22 12:53

"Én egy kedves, idős, mozgássérült, gyengén látó, aktívan dohányzó, halmozottan hátrányos helyzetű nénike vagyok. Nem rég elhoztam egy menhelyről egy nagyon aranyos, ragaszkodó, szerető csehszlovák farkas-kutya hibridet. A farkasok szabadnak születtek, ezért lebontattam a kerítést az unokámmal, hogy a kis 65 kg-os félig farkas kedvenckém bármikor kedvére rohangálhasson az utcán. Sétáltatni mindig póráz nélkül szoktam, mert már nagyon fájnak az ízületeim és nem bírom tartani a pórázt, mert olyan erősen húz. Eleinte még próbálkoztam, de párszor elszabadult és hát emiatt a csodálatos, isten adta vad vére miatt sajnos rátámadt néhány pórázon sétáltató kutyára. Mélységesen felháborít az, hogy arra kényszerít ez az aljas kormány, hogy kerítés mögött tartsam és pórázon sétáltassam szegény kis Fifikét. Pedig nagyon intelligens, a labdát is visszahozza például.És ez a chipezés is felháborító, mert majdnem negyed annyiba került, mint amennyi tápot Fifike megeszik havonta és szerintem emiatt el kell árverezzem a házamat, amit még a Vietnámban elesett áldott jó férjem épített fel a tulajdon két kezével. Képezni, vizsgáztatni nem szeretném Fifikét, mert délutánonként meg kell nézzem a Vad Angyalt és a Mari Mar-t, este pedig kezdődik a Barátok Közt. De azért szeretném őt elengedni sétáltatás közben, mert olyan tüneményes, ahogy vágtat a naplementében és olyan bátran küzd azzal a megannyi szabályosan, pórázzal sétáltatott kutyával, hogy öröm nézni ahogy azok az állatkínzó póráz fanatikus marionettkutya ebtulajdonosok próbálják védeni a kutyájukat. Kérlek titeket, írjátok alá a petíciót és harcoljunk a szabadságért, valamint legyetek oly kedvesek írjátok alá azt a petíciót is, amiben arra fogjuk kérni a minisztériumot, hogy Totókát az aligátoromat is had úsztathassam póráz nélkül a Balatonban. Aki pedig azt mondja, hogy nem vagyunk normálisa, annak öntsük le a házát vérrel és zengjük kórusban, hogy szívtelen állatkínzó! Ha pedig Fifike vagy Totóka kiszalad egy autó elé vagy egy aprócska dominancia harc alatt letépi egy másik kutya fülét, akkor írjunk ki petíciót az autók és a pórázzal kutyát sétáltató pszichopata állatkínzók betiltására. Éljen a demokrácia, ami ugyan fogalmam sincs, hogy mit jelent, de biztosan azt, hogy én azt csinálok, amit akarok, ott, ahol akarok, tekintet nélkül másokra."

Pitbulltulajdonos

#143 Re: Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 13:01

#141: Rimi - Re: Re: Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

200 méter? Öregem, ha a kutyád 2 méternél távolabb megy tőled, akkor az totálisan alkalmatlan a póráz nélküli sétáltatásra. Igen, terepen is, erdőben is! Amikor én kerékpárral futtatom a kutyámat, akkor sem mehet el 2 méternél távolabb. 200 méter? Kétszáz méter? Továbbra is azt mondom, hogy aki ilyen távol engedi magától a kutyáját, az felelőtlen. Magyarázhatsz, de ez van. Egy, a gazdájától 200m-re csatangoló kutya felett a gazdájának nincs kontrollja, ennyi. Mennyire kéne kitolni szerinted ezt a távolságot szerinted, 2 vagy 20 kilométerre? És hát igen, illik tájékozódni, mielőtt a szabadba viszed a kutyád, hogy nem vagy e épp vadászterületen, lőtéren, katonai műveleti területen, magánterületen, stb. Ha rendszeresen jársz vadászterületen, akkor abba sem halsz bele, ha a helyi vadásztársaságot megkérdezed, hogy mikor vadásznak.

Pitbulltulajdonos

#144 Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 13:13

Tudom, hogy a következő hozzászólásommal sem leszek túl szimpatikus a legtöbb kutyatartó szemében, de a valóság az, hogy rengeteg ember jár kutyákkal erdőbe sétáltatás címszóval, gyakorlatilag azonban totálisan illegális orvvadászatod rendeznek. Ez tény, nem vita téma, én sok-sok ilyen emberről tudok. Ezek az emberek rókára, vadkacsára, fácánra, görényre és gyakran még nagyvadakra is orvvadásznak illegálisan, csak úgy hobbiból. Aztán csodálkoznak ha egy-két kutyát kilőnek a vadászok. Ja, persze, elmentek kutyát sétáltatni 8 jagd terrierrel és 4 foxival. Simán! És amikor azok elkezdték kiásni a rókákat, a gazdájuk egyből közbeavatkozott. Hát persze, hogyne! Ne röhögtess már.
betty

2013-11-22 13:17

Írjátok alá!
Pitbulltulajdonos

#146 Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 13:32

Elolvastam a Szálkán, vadászok által kilőtt kutya történetét. Hát az a nagy helyzet, hogy a kilőtt kutya baromira nem volt a nő mellett amikor kilőtték és pláne nem volt rajta póráz. A kutyát a többi kutya találta meg és jeleztek. A gazdája pedig ez után ért oda, ahol a kutya meghalt. Szomorú történet. A legszomorúbb az, hogy a kutya gazdája olyan magasról tett a vadászokra, arra, hogy vadászat zajlik, hogy elengedte a kutyáját, ami látótávolságon kívülre csámborgott tőle. Ki a felelős? Szerintem egyértelműen a felelőtlenül, póráz nélkül, vadászterületen, vadászok előtt, vadászat kellős közepén kutyát sétáltató nő. Ennyi. És azt mondja az interjúban, hogy látták a vadászokat, de nem foglalkoztak velük, csak fényképezték a tájat és játszottak a kutyákkal. Hát, kellett volna foglalkozni azzal, hogy a vadászok épp akkor vadásznak a vadászterületen. Na, és most lehet utálni engem.

Both Béla
lajos

2013-11-22 13:34

Igazságot ami mindenkinek jó képtelenség tenni. Én is kutyás vagyok de valahol jónak találom ezt a törvényt. Gondolom nem csak nálunk divat a pitbull és az amstaff ráadásul az összes majomnak az van akinek egy kistestű kutya sem való, és mindig póráz nélkül sétáltatnak. Elég bosszantó, hogy mivel ők uszítják a kutyájukat és élvezik is, miattuk nekem úgy kell sétáltatnom a francia bulldogomat, hogy minden sarkon jól körbenézek. Szerintem egy olyan megoldás lenne jó, hogy kijelölt futtatókon az ilyen nagyobb testű harci kutyáknak kötelező szájkosár amúgy a futtatón kívül meg kötelező póráz. A másik probléma az, hogy vidéken egyáltalán nem találkoztam olyannal aki mindezt ellenőrizte volna.....

Vendég

#148 Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 13:51

#122: Pittbulltulajdonos - Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

Pontosan azt írtam,hogy nem a forgalmas utcán szeretném a kutyáimat póráz nélkül sétáltatni,hanem a parkokban.Szocializáltak,visszahívhatók. Bp.-en lakom,így is általában kocsival megyünk nagyobb zöld területre,mert a környékünkön a kutyafuttatók röhejes nagyságúak. Az I. kerületben nem tudok elhagyott földúton sétálni,de az enyémeknek is szükségük van a szabad mozgásra! És nem engedem oda őket pórázon sétáltatott pit bullokhoz vagy másfajta kutyákhoz. Ha az lesz ára,hogy szabadon engedhessem,akkor mind a 4-el letesszük a vizsgát,mert mi mást tehetnék? Csak az a visszataszító,hogy a XXI. században, állítólag Közép-Európában nem néznek annyira felnőttnek,hogy el tudjam dönteni,hogy elengedem-e a kutyám vagy sem.

Tinta

#149 Re: Tiltakozás ellen tiltakozó pitbulltulajdonos

2013-11-22 14:39

Kedves X!
Az uj tv szerint egy szantofoldön sem! A közterület az más!

Vendég

2013-11-22 14:47

.