Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Vendég

2014-01-13 16:35

Örülj, hogy nem lőnek le a korcsoddal együtt!

Vendég

2014-01-31 19:06

...no comment!
Természetvédő

#303 Re: Re:

2014-02-06 08:15

#278: AMON RAA - Re:

Nem lakott területen meg még inkább rá kell tenni a kutyára a pórázt, az ugyanis a vadon élő állatok otthona, kutyának ott normális esetben nem is lenne keresnivalója, mert nem része a faunának.

Vendég

#304 Re:

2014-02-10 05:06

#12: Anette -

Senki nem említi meg hogy ezekben az Országokban NAGYON HATÉKONY A BÜNTETÉS!!! Azaz azzal kezdődött hogy kőkeményen, büntették azt aki ott hagyta a kutyagumit! (akár bokor alatt akár nem!)

Nálunk a közparkokban simán rohagálnak össze vissza- ez nem volna baj, de a gazda sz*ikrá mit csinál a kutyája traccsol, nem szólna rá ha gödröt kapar, ha játszó térre megy be, ha ugatva ront a járókelőknek, kerékpárosoknak stb..

Kontroll nélkül azt csinálnak amit akarnak azért ez nem normális!!!!( nekem is van két kutyám, és a belvárosban élek, nem tapasztalat nélkül írom ezt!!!)

meci

#305 Re: Re:

2014-02-20 19:37

#304: - Re:

Ezeknek a kutyák a becsípődésük. A múltkor herélték, most chippelik, legújabban pórázra veszik... Szerintetek mit lehet még tenni a kutyákkal.

Felelős állattartó

2014-02-25 11:40

Íme az eredménye a hepciáskodásotoknak: http://allatportal.hu/allati_hirek/hiaba-sikoltott-a-gazdi-setaltatas-kozben-oltek-meg-a-spanielt/535/

Aki nem képes megérteni, hogy nem a kutyák a világ közepe, a természetben az ott élő állatok vannak otthon és vannak jogaik, nem a fauna idegen háziállatoknak, aki nem képes megérteni, hogy az utca az embereké, a játszótér a gyerekeké, az megérdemli, hogy legközelebb az ő kutyulijáról készüljön hasonló kép, egy olyan kutya miatt, aminek ő harcolta ki, hogy ne kelljen rá póráz!

Vendég

#307 Milibindi

2014-02-28 21:32

Akinek volt már valaha kutyája , az tudja , hogy az állandó pórázon cibálás a legjobb módja annak, hogy a kutyából egy antiszociális agresszív vadállatot csináljunk! Lakótelepen nőttem fel , láttam pár állandó pórázos kutyát! Volt amelyik kan létére a tüzelő szukának is neki ugrott volna! Ezzel mindent elmondtam, milyen kutyák lesznek az így tartottak!
Mikor én voltam gyerek még nem volt ez a hisztéria a pórázzal , de még a kutya kaki miatt se! Felnőttünk! Soha senkit nem támadtak meg ezek a normálisan tartott kutyák! Amiatt cirkuszoltak max az anyukák , ha játék közben beszaladtak véletlen a kutyák! Ilyenkor a gazdik mentek és kihívták vagy megfogták őket! Volt egy elkerített rész , ezt mi kutyások dünöngőnek hívtuk,mert akinek agresszív kutyájuk volt (nem az állandó pórázosokra gondolok) , azok oda vitték és ott engedték el a kutyájukat! Most állítólag üldözik a kutyásokat! 30 000 ,ha valaki nem kínozza a kutyáját! Röhej !

Vendég

#308 Re: Milibindi

2014-02-28 21:56

#306: Felelős állattartó -

Kellett legálisan tarthatóvá tenni a pitbullt!  Be kéne tiltani újra! A pitbull HARCIKUTYA arra teyésztették ki, hogy öljön, más kutyákkal harcoljon! Természetesen mikor törvényt hoztak, nem kérdeztek meg etológust! Enyhén szólva nonszennek tartom, hogy a hírekben is etológus helyett menhelyi dolgozó umn állatvédőt kérdeztek meg az ügyről.

Hallgatam egyetemen állatvédelemet. Etológus tartotta és ott is szóvolt a pitbullokról, mekkora probléma, hogyí egyre többet visznek lakótelepekre!

Ilyen ne történhessen normál esetben (nem harcikutya) kicsi korától póráz nélkül sétáltatni ,persze közben tanítani engedelmességre. Aztán emberekhez álllatokhoz szoktatni! Engedni, hogy játszon más kutyákkal ez a legfontosabb! Ha így teszel nem lesz baj! Legfeljebb két kannál ,de úgyis ismerni fogod a többi kutyát, ha látod(játok), szembe másik kan jön elmész a másik irányba vagy amíg elmentek egymás mellett megfogjátok a két kutyát! Ennyi! Na mármost , ha véletlen összevesznek egy jól szocializált kutya akkor sem fog kárt tenni a másikban az egyik megadja magát , a másik ilyenkor azonnal abbahagyja a támadást! Ezt tanulják meg játék közben kölyökként! Elvileg persze, mert két jó gazdi szétválasztja őket nem hagyja verekedni!

erkor
Vendég

#309 eb barát

2014-03-11 21:39

Sok embernek nincs hozzá tartozója és egy kutyában találja meg az életéhez szükséges barátot, lelki társat.Tőle kapja a mindenki számára elengedhetetlen szeretetet és nem utolsó sorban, aki egyszer igazán bizalmába fogad egy állatot az tudja, hogy egy állatnak is törődésre, szeretetre van szüksége. Megtapasztalja, hogy milyen jó szeretni és szeretve lenni. A kutyák bizonyítottan hűségükkel simán kiérdemelnék a sokkal nagyobb tiszteletet, megbecsülést kapjanak tőlünk "okos"emberektől.

Vendég

#310 Re: Milibindi

2014-03-18 07:53

#307: - Milibindi

Kutyát tartani nem kötelező! Ha nem vagy képes betartani azokat a szabályokat, amik más kutyákat és az embereket védik a kutyádtól (póráz), akkor vegyél macskát, arra nem kell póráz.

Mi az, hogy max. az anyukák cirkuszoltak?! Még jó hogy! A játszótéren semmi keresnivalója a kutyának, még egy pillantra sem!

Az agersszívitásank semmi köze a pórázhoz!

Vendég

#311 Re: Re: Milibindi

2014-03-18 08:15

#308: - Re: Milibindi

A kutyáknál eleve az ivartalaníttatással kell kezdeni! A kutyafuttató azért van kijelölve, hogy ott levedd a pórázt, a többi helyen pedig tessék hasznáni a pórázt és tiszteletben tartani a többi ember, aki nem tart kutyát, vagy fél a kutyától.

Tudomásul kell venni, hogy a kutyatartás mindenkinek a saját választása, de ezt tegye úgy, hogy másokat ne zavarjon vele! Ennek eszköze a póráz.

chrys

2014-03-20 10:21

Sokféle véleményt olvastam.
Kutyagumi: engem is idegesít, hogy nem tudok keresztülmenni a füvön, hogy ne tapossak bele. Nem egyszer rászóltam már kedves kedves kutyatartókra, hogy szedjék össze, és a legelképesztőbb válaszokat kaptam (már amelyik nyomdafestéket elbír): pont most fogyott el a zacskóm, az én kutyám kicsi (neki ugye nincs kutyagumija???) stb...
Az alattunk lakó kutya konkrétan egész nap üvölt, nem szólnak rá, nem csak engem engem idegesít, hanem a többi lakót is, ahogy ugyanez hajnalban az ablak alatt ugató kutya.
Póráz: az utcán, köztéren pórázzal kell közlekedni, tisztában kell azzal lenni, hogy van, aki fél a kutyáktól és ezt tiszteletben kell tartani. Olyan eset is előfordult, amikor egy csivava lemarta az utcán ugráló kb 3-4 éves forma kislány vádliját, úgy, hogy nem maradt bőr rajta. Lehet egy kutya akármilyen képzett, szelíd, akkor is vad ősöktől származik, ezt minden gazdinak tudomásul kell vennie, és pont emiatt lehetnek kiszámíthatatlan dolgaik. DE ha a gazdi ismeri az állatát, már a legkisebb jelből is érzékelnie kell tudni, hogy baj lesz. Ezek miatt azt gondolom, igenis szükséges a póráz olyan helyen, ahol bármiféle konfliktushelyzet fennállhat, akár emberrel, akár állattal.
Szabadon: a pórázon (láncon, kennelben) élő kutya idegrendszere nyilván sérül, szükségük van szabad mozgásra, térre, fajtársakra, játékra. Ehhez kutyafuttatók, nagy terültek kellenének.
Hol: nem a mérettől függ, hogy hol érzi jól magát egy kutyafülű, mennyit foglalkoznak vele, mennyi idő jut rá, milyen az eb temperamentuma. Mindenkinek önmagához, az életviteléhez megfelelő kutyát kell választania, és nem divatból, vagy mert olyan édes, meg a gyereknek játszótárs... Nem biztos, hogy a kertben tartott kutyának jobb, mint egy lakásban.
Chip: szükség van rá, gondoljunk csak egy párzási időszakra, amikor bármelyik kutya eliramodhat.
A kutyatartók tették ezt saját magukkal, hogy a közvélemény ennyire ellenük fordult: kutyagumi, támadások, emberi félelmek, játszótéren randalírozó, odapiszkító ebek.
Általánosságokat írtam, nem általánosítani akarok, és még mielőtt bárki felháborodik leszögezem (nagy)kutyás vagyok. Egy 35 kilós németjuhász-malamut keverékem van, aki aktív kan, és epilepsziás, panelkutya. Mindennap órákat labdázunk, rengeteget fut, hétvégente a telken szabadon garázdálkodik. Fajtársakkal, emberekkel jól kijön. Pórázon közlekedünk, mivel epilepsziás és kan. Volt kutyatámadásunk (nem ő támadt) pórázon volt, amikor egy állítólag képzett kutya megtámadta, a gazdi válasza az volt, hogy az enyém provokálta, mivel volt olyan pofátlan, hogy az első lábaival beterpesztett (játékra hívta) a szabadon lévőt.
Megbízom benne, de nem annyira, hogy egy rossz pillanatában nem okozhatna balesetet (itt nem kifejezetten támadásra gondolok, hanem csak véletlenül fellök valakit)
wasp

#313 zacsika

2014-03-29 22:44

Kedves Állattulajdonosok !

A kötelező neylonzacskó ellen miért nincs ellenvetés ? ... Ja ilyen nem is volt :D
Remélem nem nagy plusszkiadás ... vagy közös ürüléktároló köztrületet igényelni? Legalább 1 helyen legyen :/
No comment

#314 Re: Re: Re:

2014-05-12 08:42

#303: Természetvédő - Re: Re:

Akkor hol kéne kutyát tartani, a Holdon? Zseni...

No comment

#315 Re: Milibindi

2014-05-12 09:29

#307: - Milibindi

Tökéletesen egyet értek. Csak az utóbbi kb. 10 évben lett ez a hisztéria a kutyák ellen. Az ilyen zseniális ötletekkel meg, hogy a kutyát pórázon kell sétáltatni (és amúgy is hogy képzeli hogy egyáltalán kilép az utcára valaki kutyával) azt érik el, hogy agresszívebbek lesznek a kutyik. A póráz külön feszültséget vezet bele a kutyába, ha állandóan húzzuk és rángatjuk mikor meglátunk egy másik ebet. Nekem egy ivaros kan németjuhászom van, kiskorától szocializált, kutyasuliba járt és semmi baj nincs vele. Ivaros kanokkal mindenféle atrocitás nélkül békésen sétálunk együtt póráz nélkül, és bármiféle civakodásból egy szóra el lehet hívni... Nagy tömegben vagy forgalmasabb utcán természetesen meg kell kötni a kutyát, ha egy járókelőn látszik, hogy fél tőle szintén. De nehogymár az legyen, hogy ne lehessen kilépni a házból csak 8 szöges nyakörvvel, fél centis pórázzal és szájkosárral a csúnya, gonosz kutyával. Ez abszurd.

Azt kéne felfogni mindenkinek, hogy ha már kutyát szeretne tartani, akkor legalább alap szinten sajátítsa el az ehhez szükséges tudást. Én támogatom a kötelező pár alkalmas kutyasuli bevezetését, ahol a kutyi mellett igenis a gazdit is kell oktatni! Rengeteg kutyással találkozom, akiknek a pórázon rángatott kicsi kutyája (félreértés ne essék, nem csak a kicsik, de főleg náluk tapasztaltam ezt) neki akar menni az enyémnek. A válasz ilyenkor "hülye a kutyám"... Olyan nincs, hogy hülye kutya. Vannak nehezebben kezelhető kutyák, de megfelelő odafigyeléssel, szocializálással és kutyaiskolával meg lehet oldani a problémát. A legkönnyebb kijelenteni, hogy "hülye a kutyám" és kész. Pont ezt fogják elérni ezzel a kötelező póráz dologgal: a kutyi agresszívebb lesz, nem tud más kutyával normálisan viselkedni, a gazdik egy részének meg nagyon kényelmes lesz...

Az anyukákról meg annyit, hogy már akkor is úgy néznek a kutyásokra, mint a leprásokra, ha rövid pórázon elmegy mellettük az utcán (tisztelet a kivételnek). A kutyit tényleg nem kell a játszótérre beengedni, ha meg pici gyerek mászkál a közelben, akkor minimum lábhoz kell hívni. Szerintem az alap kellene hogy legyen. Bár megjegyzem sok anyuka egyáltalán nem figyel oda, és a játszótéren kívül simán odaszalad visítva a gyerek az 5 méterrel odébb sétáló kutyához és pl. meghúzza a farkát (volt sajnos ilyen tapasztalat). A kutya persze ettől megíjed és ugat. Anyuka: "hogy lehet ilyen agresszív büdös dögöt ide hozni..." A különféle kirakott mérgekről, meg húsba tett szögekről ne is beszéljünk... Nem csak a kutyásokat kéne állandóan piszkálni.

Sajnos az is igaz, hogy sok olyan kutyás van aki nem szedi fel a kutyapiszkot, egyáltalán nem tudja kezelni a kutyáját vagy divatból/menőzésből szerez be olyan kutyát, akinek hozzáértő gazdira lenne szüksége. Emiatt a többi kutyást is egy kalap alá veszik.

Valahogy civilizáltan, kompromisszumokkal kéne ezt a helyzetet megoldani. A legkönnyebb a védtelen kutyákkal kicseszni, de ez egyáltalán nem célravezető szerintem...

Vendég

2014-10-01 10:54

Szeretnék az itt olvasóknak egy petíciót ajánlani:

Tiltakozás a Csakazolvassán folyó férfikriminalizálás ellen

Vendég

#317 Re: Re: Re: Nem, te vagy a szánalmas Rimi, de nagyon.

2014-10-18 11:08

Vendég

#318 Re: Inkább te az enyémmel és kész.

2014-10-18 11:11

Vendég

#319 Re: Hasonló jókat neked is.

2014-10-18 11:15

#85: -  

Vendég

2015-01-15 07:50

"Miért utálják ennyire a kutyásokat és a kutyákat?"

Az emberek nem a kutyákat utálják, hanem a kutyások többségét, akik fittyet hánynak a kötelességeikre, más embrekre, állatokra és a környezetre.

Kezdjük mindjárt az első és leglátványosabb problémával: kutyagumi, a többségnek esze ágában sincs eltakarítani, sőt, ha rászólnak, még nekik áll feljebb.

A másik szintén látványos probléma, a kutyák utcán kószálása, sokan tojnak rá, hogy felügyelet nélkül nem lehet az utcán a kutyájuk, nyitott kapuk, rossz kerítések, főleg vidéken, falkában járó, embereket riogató kutyák.

A kutyások egy része nem tartja tiszteletben más emberek és állatok életterét és ráerőszakolja a kutyáját azokra, akik félnek tőle, vagy nem szeretnének vele egy légtérben tartózkodni, mert mondjuk allergiásak. Sok kutyás még a játszóteret sem tartja tiszteletben. Évente több százezer kisebb nagyobb vadon élő állattal és más magánterületén élő, vagy békésen sétáltatott háziállattal végeznek kutyák. 

Először is követelőzés helyett a saját háza táján kéne rendet tenni a kutyásoknak, mert elég rosszul áll a szénájuk.

Addig pedig nagyon is helyes, hogy minden kutya pórázon legyen a kutyafuttató és a saját ingatlan kivételével. 

Nekem is van kutyám, de kurvára idegesít, mikor a póráz nélküli öleb ráront az én békésen, pórázon sétáló kutyámra.

Vendég

#321 Mit keres itt is ez a csaló?!

2015-01-15 07:52

#316: -  

Mindenhová beszivárogsz, te agyament csaló! Talán ha nem csalnátok ki pénzt a gyanútlan emberektől minden féle hókuszpókuszra hivatkozva, akkor nem kéne hadjáratot folytatni az ellen, aki ezt kimondta.

Vendég

#322 Re: Re: Milibindi

2015-01-15 07:53

#315: No comment - Re: Milibindi 

Régen nem volt ennyi városi környezetben tartott kutya és ennyi neveletlen gazdi...

Vendég

#323 Re: Re: Re: Milibindi

2015-02-20 19:11

#322: - Re: Re: Milibindi 

De most van! A kutyásokat is bosszantja, hogy méterenként kutyagumiba léphetünk, mert a többség tojik rá.

Pityesz

#324 Póráz

2015-05-04 11:22

Nekem két labradorom van! Mikor még nem írta elő a törvény én már akkor is pórázzal vittem őket ki az utcára. Otthon a kertben meg kijelölt lekerített kutya futtatóban engedtem el őket. Mindkét kutya olyan, hogy a házat el lehet tőlük lopni, de aki szembe jön velem az utcán annak ezt honnan kellene tudni. Arról nem is beszélve, hogy a kutya hiába az ember legjobb barátja mégis csak egy állat- nem emberként gondolkozik. Bármi lehet ami megzavarja őket, vagy felidegesíti és akkor a jó nevelés nem sokat ér- tapasztalat. Az már egy másik problémakör, hogy sokan panelban tartanak nagy testű kutyát- ezt is szabályozni kellene. Én pl csak kertesházban engednék tacskónál ngyobb méretű kutyát tartani, ott is csak akkor ha megfelelő a kerítés!

Váry

#325 Re:

2015-05-04 11:23

#1: -  

Ha nem gyújtasz rá attól neked semmi bajod nem lesz, de én p asztmás vagyok és ha melelttem pöfékel valaki kaphatok egy asztma rohamot. Van ugyan gyógyszer de annak van ezer mellékhatása!