HALÁLZEBRA AZ ÖRS VEZÉR TERÉN! LÁMPÁT A ZEBRÁHOZ!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) HALÁLZEBRA AZ ÖRS VEZÉR TERÉN! LÁMPÁT A ZEBRÁHOZ! petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#262013-12-22 12:34Szereljék fel azt a lámpát!! |
Vendég |
#272013-12-22 13:08Rendkívül pozitívnak és követendőnek tartom, hogy egy eset nyomán valaki ilyen gyorsan és hathatósan reagál. Kitartást kívánok, hogy a kezdeményezést keresztül tudja vinni. Köszönöm ezt a budapestiek nevében is! |
Vendég |
#282013-12-22 13:51Már engem is elütöttek ezen a zebrán 1 éve !!!!! |
Egy utas |
#29 Re: Re: Köszönöm!2013-12-22 13:52Nyugodtan írja alá a petíciót, mivel a BKK-nak nem csak a jelzőlámpa beszerelését kell elvégeznie, hanem választhat hogy vagy megszünteti , vagy biztonságossá teszi a gyalogos átkelőhelyet! Amennyiben ők nem szeretnének pénzt, időt rászánni levelemben kijelentettem, szüntessék meg , vagy tegyék át a parkoló bejáratához, de ha átteszik ott is legyen lámpa hozzá!
Ma délután megyek ki a helyszínre, mécsest gyújtani, láttam már égnek ott mécsesek, részvétem a családjának és kitartást kívánok nekik! |
Vonyisz |
#302013-12-22 14:44amíg jelzőlámpa nem épül, lehetne egy stop-tábla a zebra előtt (az autóknak, buszoknak), ésvagy egy egyedi szemléltető tábla: egy autó/busz épp elüt egy gyalogost, aki vérben úszva fekszik a földön, ésvagy HALÁLZEBRA feliratok a gyalogosok, autósok és buszvezetők számára... ésvagy (költségesebb mint a tábla vagy felirat de olcsóbb mint a lámpa) FEKVŐRENDŐR a zebra előtt |
soneec |
#31 egy szülő2013-12-22 14:48Iskola van a környéken és nagyon fontos lenne a gyerekek szempontjából. Köszönjük a kezdeményezést!!!!!!!!!!! |
anci |
#32 gyalogos2013-12-22 14:49Nagyon fontos dolog lenne! |
Gyalogos |
#332013-12-22 14:49A zebra megszüntetése lenne a legjobb ötlet. |
Egy utas A petíció szerzője |
#34 Válaszom, és rövid közleményem!2013-12-22 15:01Leírom Önnek is, és mindenkinek, hogy a zebra MEGSZÜNTETÉSE miért rossz ötlet:
Erre a válaszom az volt, hogy az több mint fél év mire csak jutnak valamire, addig is veszélyes a zebra, valami átmeneti megoldást találjanak a biztonságossá tételéért. Így kérem Önöket, hogy írják alá, minél hamarabb belássák, szükség van a zebra módosítására , és nem több mint fél év mulva hanem minél hamarabb! LEGALÁBB AZ UTAT SÁRGÁVAL FELFESTENI HOGY JOBBAN FIGYELJENEK!
Üdvözlettel: Egy utas |
soktap |
#35 Hozzászólás2013-12-22 16:43Nagyon hasznos a kezdeményezés. |
Autós/gyalogos |
#362013-12-22 17:09Az eset szörnyű, és tragikus. Ezt szerettem volna az elején leszögezni. DE, a lámpa nem megoldás az adott helyszínen. A zebrától mindkét irányban kb. 100-100 méterre van lámpás kereszteződés, zebrával. Nem lehet minden zebrához lámpát tenni, mert abból semmi jó nem származik. Egy sárga villogós lámpát tudnék oda elképzelni. |
ittlakó |
#372013-12-22 17:12Ahogy valaki már írta korábban, ez a zebra egy maradvány az ikea bővítése előttről. Minden szempontból rossz helyen van: az egykori funkcióját nem tudja ellátni, mert az áruháznak kb a közepére ér, azaz bárhova megy valaki, az ikeát meg kell kerülnie. Másfelől a füredi és ond vezér út méterekkel arrébb válik szét, sok autós rossz sávból épp átsorol a megfelelőbe, amit pont keresztez a zebra. Jó kérdés, hogy egyáltalán miért lehet még a helyén, de a legeslegrosszabb, ami történhet az az, ha EZT az átkelőt belámpázzák. Ezért senki ne petíciózzon. Lámpa van a zebrátòl kb 50, másik irányból 20 méterre. A kettő közé még egy, forgalomblokkoló lámpa nem kell!! Azokhoz csatlakozom, akik az áthelyezést szeretnék. Az ikea garázslejárathoz kell tenni, úgyis MINDENKI ott megy át, csak így szabálytalanul. Akik a zebrán mennek, szabályosan, csak veszélyesen kelnek át és jó nagy kerülőt tesznek a szabályosságért... Szóval LÁMPÁT NE!!! |
Vendég |
#382013-12-22 17:27Olyan lampa kell hogy ha valaki at akar menni akkor megnyomja a gombot es a lampa csak ekkor lesz piros nem pedig folyamatod mukodesu. Nalunk a sulinal ilyen van es nagyon hasznos mert nem allitka meg felrslegesen az autokat. |
#39 lámpa2013-12-22 17:30Nemrég voltam mécsest gyújtani, és én magam rendesen félek átmenni ezen a gyalogos átkelőhelyen! A petíciót nem módosítom, jó lesz oda az a nyomógombos lámpa, sok iskolánál is ilyen található, a forgalmat nem lassítja, hiszen csak akkor vált pirosra amikor gyalogos szeretne átmenni rajta! |
Gyalogos |
#402013-12-22 20:20Mi is itt lakunk, velünk is többször előfordult, hogy két sávban elengedtek, a harmadikban elsuhant egy autó vagy busz. Ennek okán én mindig élek a gyanúperrel, és nem megyek át automatikusan (és erre oktatom, "fenyegetem" a gyermekemet is), akkor sem, ha elengedtek, hanem kinézek, és ha azt látom, hogy nem jön semmi, vagy a harmadik sávban is megálltak, akkor megyek tovább. Támogatom, hogy szülessen valamilyen megoldás a gyalogosok védelmében, mert ez tarthatatlan. Van egy buszsofőr ismerősöm, aki ezen a vonalon jár és Ő azt mondja, hogy nem is szívesen enged el gyalogost ebben az átjáróban, mert nagyon sokszor előfordult, hogy Ő megállt, és mellette elsuhogtak a másik két sávban, ezért leginkább akkor áll meg, ha a visszapillantó tükörben nem lát senkit aki mögötte/mellette jön... Egyetértek egy előző hozzászólóval, aki az IKEA parkoló lejáratát is ebbe a körbe vonná, ott is legalább két irányból érkezhet autó, továbbá nagyon sokan itt állnak meg bevárva rokonukat/ismerősüket, hogy hazavigyék, így mögöttük/köztük kell átsasszézni, közben figyelni, hogy a kanyarodó sávból rajtoló ne üssön el. És még egy gondolat: sajnos a közlekedési morál nálunk nagyon rossz, akár autósról, akár gyalogosról beszélünk - tisztelet a kivételnek. Az is előfordult ugyanennél a zebránál, hogy amikor a testvéremmel a középső sávban, megálltunk, hogy elengedjen egy gyalogost, mellettünk balról és jobbról is elsuhant 1-1 autó, amikor pedig a testvérem nyomta a dudát, hogy legalább a többiek kapcsoljanak, és megálljanak, a gyalogos elkezdett ordítani vele, hogy mi a fenét csinál, mert feltartja az egész sort...Valami nagyon elcsúszott mostanában a fejekben, és nagyon helyre kéne rakni... |
Vendég |
#412013-12-22 20:34Az a baj a zebra megszuntetesevel, hogy hiaba tunik el, az emberek meg fognak probalni atkelni meg igy is, mer sietnek, epp nem jon semmi stb...Ezert bar tenyleg ertelmetlen kicsit ott a zebra, megsem szabad megszuntetni. Ha megis, akkor helyezzek at a parkolokhoz, bar nem lenne konnyu. A lampa kell oda, meg olyan is jo lenne, ami gombnyomasra valt at, nem automatikusan, csak legyen ott vaami, mert borzaszto a helyzet :( |
Vendég |
#42 közlekedő2013-12-22 20:52Én nem igazán tudom elfogadni a BKK illetékesének válaszát. Ha egy munkahelyen, üzemben történik egy munkabaleset, a munkáltatónak kötelessége haladéktalanul intézkedni a hasonló balesetek megelőzése érdekében. Márpedig egy balesetnek mindig vannak közvetlen és közvetett kiváltó okai, fontos feltárni az összefüggéseket. Pl. ha a buszvezető időben lefékezett volna, elképzelhető, hogy buszon esik el egy utas a hirtelen fékezés következtében és súlyosan megsérül. Sajnos az autó- és bicikliutak, parkolók fejlesztésére jóval több figyelmet szentelnek, mint a járdák, megállók, lépcsők, gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételére. |
Vendég |
#432013-12-22 23:15Autós vagyok, de jogosnak tartom a lámpát ha nyomógombos lesz, mert nem a legforgalmasabb zebra. |
#44 Már lassan 1000 aláírás!2013-12-23 00:14Már elértük a 700 aláírást! Köszönöm mindenki segítségét, remélem az 1000 aláírást is elérjük és ezzel gyorsítunk a BKK döntésén! Kérek minden hozzájárulót ossza meg ismerőseivel a petíciót , hogy minél több emberhez eljusson! Ma a TV2 híradójában is szerepelt a gyalogos átkelőhely, reméljük ez is befolyásolja a változtatás gyorsaságát! |
Vendég |
#452013-12-23 13:28En is azon a buszon utaztam es probaltam segiteni. Resztvetem a csaladnak. |
Vendég |
#462013-12-23 15:29Legyen egy jó megoldása ennek az egésznek! |
Vendég |
#472013-12-24 07:00Nem tudom mennyire valós a Blikk információja,de remélem igaz és halad az ügy! http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/lampa-kerul-a-halalzebrahoz-2228387 |
Egy utas |
#48 Lesz lámpa, de mikor?! Több mint fél év!2013-12-24 09:01Igaz, de csak 2014. 2.félévben kezdodhet barmi is a jelenlegi infok szerint amit fentebb be is másoltam, ezért gyűjtjük az aláírásokat hogy hamarabb tegyenek valamit. |
várnai |
#492013-12-25 10:06Jan elején csinálunk egy bejárást a BKK illetékesekkel, szakemberekkel, kitalálni az ideális balesetmegelőzési és forglomtechnikai megoldást. A megoldás, legyen az lámpa, áthelyezés, megszüntetés, kordon, bármi, nem várhat őszig. Várnai László, önkormányzati képviselő, Zugló |
Vendég |
#50 Re:2013-12-27 14:02#45: - Köszönöm, hogy segíteni próbált, mindazok nevében, akik ismertük őt! Hatalmas veszteség nekünk!!
|
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
544 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1485 Létrehozva: 2024-09-29
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
455 Létrehozva: 2024-11-08
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1356 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
154 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
119 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
110 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
85 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6706 Létrehozva: 2023-07-26
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
43 Létrehozva: 2024-11-19
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Drosztengedélyek maximalizálása
50 Létrehozva: 2024-09-19
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
354 Létrehozva: 2021-12-02
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07
BÜNTETÉS AZ ÁLLATKÍNZÁSÉRT!
156 Létrehozva: 2024-03-18