Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

vendégarc

/ #556

2013-04-04 14:24

2004-ben betelt a pohár a foglalkoztatási anomáliák miatt. Kiszálltam a cégemből, azóta nem őrzök.
Ami itt zajlik, az nem kamarai kérdés, hanem jogalkotói (kormány).
Adtunk a kezükbe kétharmadot, élnek vele, vissza.
A kamarák, mint civil szervezetek, ma ki vannak herélve,(nem csak a mienk) képtelenek a saját feladataikat ellátni. A jogalkotó herélte ki őket. (Kivéve a kereskedelmi és iparkamarát, mert nekik nagyon jól megágyazott a kormány.) A vagyonvédelmi kamarát azzal, hogy a kötelező tagságot megszüntette. Ha nem teszi, és akkor hozza egy ilyen CXX-as törvényt, ma ingyenes továbbképzések lehetnének.
(megjegyzem: ügyvéd ismerősök sem találtak olyan EU-s jogszabályt, amire hivatkozva a magyar kormány megszüntette a kötelező kamarai tagságot)
Nem csak kormányt lehet 4 évente választani. Kamarai vezetést is 3 évente. És kell is. Mindkettőt.
Lassan 50 éves vagyok. Megtanultam, hogy semmilyen szervezet nem lehet a szervezeten kívülről megváltoztatni. Most vagyok kamarai tag, mert nem kötelező. 34000 fő lépet be eddig. Nekik az a dolguk, hogy új kamarai vezetőket válasszanak, Teljes tisztújítás kell. Nem dobhatunk ki egy autót sem, csak mert éppen nem jó. Azért lehet és kell kritizálni vastagon a kamarát, hogy a mindenkori kormányok mellet, semmiféle aktivitást nem mutattak csak az adminisztrációs feladatokat vették át a belügytől. De nem kell, hogy így maradjon.
De ez most nem kamarai kérdés, hanem jogalkotói (kormány)
A kamara akkor is csak vergődne ebben a rezsimben, ha véletlenül arra alkalmas vezetői lennének.
A kamara, mint civil szervezet az egyetlen esélye a szakmának arra, hogy fellépjen a mindenkori politikával szemben. Ezt sem pártok, sem szakszervezetek nem voltak képesek megtenni értünk.
Ha az önkéntes kamarában, ma 80-100 ezer ember lenne, akkor egy kormány sem játszana velünk. Mert az, 80-100 ezer család, és 250-500 ezer választó. Akkor vesznek komolyan minket, ha választási potenciált képezünk, lehetőleg egy szervezetben.
Ez a szakma foglalkoztatja a legtöbb embert az országban. (meg a takarító) Ezért nem az a megoldás, amit elkeseredésében itt többen is megfogalmaztak.(kilépés a szakmából), Nem magunkat kell kivonni abból, amihez jól értünk. Itt kell maradni, be kell lépni, képviselni magunkat, és megtisztítani a kamarát. Mivel cégem volt, pontosan tudom, hogy a képzésnek, továbbképzésnek igen is van haszna. Nem is vagyok ellene. A CXX-as törvénnyel is csak az a bajom, hogy ha a belügy a kamarára lőcsölte a feladatot, akkor miért nem tette mellé a költségeit is. Akkor nekünk olcsóbb lenne. A lehetséges válaszokat sokan már megfogalmaztátok. A belügy hagyja jóvá a kötelező képzési tervet, díjazásért. Miért nem készítették el ők? Akkor nekünk olcsóbb lenne. Állítólag most is ők ülnek rajta, nem akarják elfogadni, csak ha az általuk kijelölt „szakértő” átírja. Sok pénzért. Amit a kamarával akarnak megfizettetni. Miért nem adtak pénzt a kamarának, a képzési anyag összeállítására, a képzések szervezésére? Akkor nekünk olcsóbb lenne. A vizsgabizottságok elnökei rendőrök. Az ő díjazásukat miért nem az állam fizeti? Mert akkor nekünk jobb lenne.
Ami itt zajlik az nem kamarai kérdés, hanem jogalkotói (kormány)