Petíció a XIII. Kerületi Önkormányzathoz

Vendég

/ #10

2013-07-19 19:55

Sajnálom, hogy a kutyás eleve bűnösnek tartott, másodrendű állampolgár, főleg, ha idős és kicsi kutyája van. Akkor még le sem ülhet sehol séta közben, mert pad az sincs. Ha valakinek a kutya a családtagja, sok idősnek az egyetlen társa, emberi joga, hogy nyugodtan mehessen vele utcára, parkba, stb. és csak akkor büntessék, ha nem szedi össze a piszkot, szemetel, a kutyája megtámadja a többit vagy kiássa a fák gyökerét, megharap valakit. De kérem, az egyenlő bánásmód elvén akkor azokat is büntessék, akik nem kutyások de szemetelnek, csikkeket és egyéb szemetet dobálnak ki az ablakon a fűbe, raknak ki az utcára, biciklivel vagy robogóval a járdán vagy épp a fűben száguldozva veszélyeztetik a gyalogosok testi épségét, sittet raknak le szelektív hulladékgyűjtőkhöz, vagy épp azokat felborítva és abból üveget gyűjtve, üvegszilánkkal borítják be a környéket, akkumulátort vagy autógumit tesznek ki a zöldbe vagy parkolóba, a füvön parkolnak, vagy épp a parkok növényeit, padjait, szobrait, stb. lopkodják, rongálják. A parkban összegyűjtött, bűzlő szemetes zsákok pedig napokig, rendszerint egész hétvégén az ablakaink alatt, a napon erjedve várják, hogy napok múltán elvigyék őket, ezt sem tartom megengedhetőnek, és egészségügyi szempontból elfogadhatónak. Úgy látom, a kerületi rendfenntartás nagyjából a kutyás idősek megszégyenítésére és üldözésére koncentrál, szerencsére a közterületes kollégák többsége nem "vadász" típusú, de mi, mivel nem ártunk senkinek és semminek, nyugodtan szeretnénk sétálni, üldögélni a kutyáinkkal, akár a parkokban is, ahogyan régen, és ugyanúgy nem okoznánk semmi bajt. Felelős gazdaként tudom, mikor mit engedhetek meg a kutyámnak, mikor és hol kell megfognom, elsősorban a saját érdekében, jó lenne tehát, ha nem kezelnének eleve bűnösként. Reménykedve várom az illetékesek mérlegelését és pozitív döntését, hogy megint jó legyen kutyával is Újlipótvárosban élni, ahol születtem és egész életemet töltöttem, és ahonnét mostanában fentiek miatt már a költözés lehetőségét fontolgatom.