Ülj a Duna-parton, a tied is!

Budapest XIII. kerület Radnóti M. U. 45.

/ #21

2013-09-26 16:38

Törvénytisztelet Café Panini módra



A Budapest XIII. kerület, Újlipótváros Radnóti M. u. 45. szám alatti Társasház tulajdonostársai meglepődve, és a petíció szövegében előrehaladva egyre nagyobb felháborodással olvasták a „Panini csapat” nevében a kerületi lakosok támogatását kérő Dénes László sorait.

A petíció ékes példája annak, hogy hogyan lehet a tényeket elferdítve, a hangulatkeltés eszközével kísérletezni akkor, amikor törvényes jogorvoslatra az érintettnek nincs lehetősége, mivel nincs arra alapja.

Előrebocsátjuk, hogy a magunk részéről az aláírásgyűjtést nem tekintjük a jogorvoslat új magyar eszközének, különös tekintettel arra, hogy a magyar jogrendben ez ilyen formában nem létezik.

Előrebocsátjuk azt is, hogy a magukat törvénytisztelőnek tartó, és ekként viselkedő társasházi tulajdonosok nem vállalkozásellenesek, tehát nem céljuk az, hogy bármely szépreményű ötletet, vagy kezdeményezést csírájában elfojtsanak, a társasházban lévő üzlethelységben a lakhatás nyugalmát nem zavaró üzletszerű gazdasági tevékenység a Szervezeti-Működési Szabályzat egyértelmű rendelkezései szerint szabadon gyakorolható, - ide nem értve a vendéglátó tevékenységeket, amelyekre vonatkozóan a hivatkozott szabályzat a törvényes lehetőségek figyelembevételével egyértelmű tiltást tartalmaz - .

A Panini csapat jeles képviselője a beruházás megkezdését megelőzően, és az üzlet megnyitása előtt sem győződött meg arról, hogy a vendéglátó üzlet kialakítása és működtetése minden tekintetben jogszerű-e.

A felek között kialakult jogvitát végül a KÚRIA ítélete zárta le abban a tekintetben, hogy az SZMSZ fenti korlátozó rendelkezését jogszerűnek minősítette.

A kávézó vezetése a KÚRIA ítéletére fittyet hányva tovább működtette az üzlethelységben a kávézót, sőt folyamatosan bővítette is azt a Duna-part irányában, egy vendéglátó terasz kialakításával.

A petícióban az szerepel, hogy a terasz létesítéséhez az üzemeltetők valamennyi szükséges engedélyt beszerezték, de ez ebben a formában szemenszedett hazugságnak minősül.

A Panini csapatként titulált kiváló vállalkozók egy szomszédos társasháztól kértek hozzájárulást egy vendéglátó terasz létesítéséhez, ezt a nyilatkozatot nyújtották be a helyi önkormányzathoz, a közterület-használati engedélyt végül nyilvánvalóan nem arra a területre kapták meg, amelyre a teraszt kívánták elhelyezni, illetve amelyet azóta is vígan használnak teraszként.

A csapat immár nemcsak a KÚRIA ítéletére, hanem az önkormányzat összes határozatára is fittyet hány, nem érdekli sem bírság, sem fenyegetés, sem jegyzői dörgedelem, és ha bárki azt hinné, hogy a jogszabálysértő módon működő üzlet és terasz üzemeltetői legalább meghúzzák magukat, akkor nagyon téved, mert a terasz egyre nő, a járdán már nem lehet közlekedni, a parkoló autókból a járda felőli oldalon pedig nem lehet kiszállni.

Felmerül a kérdés: a lakóknak miért kell ezt eltűrnie, és miért kell zajban és cigarettafüstben élnie?

Felmerül az a kérdés is, hogy miért kellene vigalmi negyeddé alakítani ezt a kellemes Újlipótvárosi városrészt, ahová a lakók éppen a békés és nyugodt lakhatás érdekében költöztek, adott esetben jelentős anyagi áldozatok árán.

A tulajdonosok a becsületes vállalkozókat továbbra is támogatják, de a tisztességtelen eszközökkel érvényesülni kívánó, nemes célokat hangoztató, ugyanakkor álszent és csak célratörő embereket ki kívánják maguk közül vetni.

Tisztelt kerületi lakosok, tisztelt érintettek!
Az aláírásuk előtt gondolkodjanak el az általunk elmondottakon, különös figyelemmel arra, hogy minden mondatunkat okiratokkal tudjuk bizonyítani.







a szenvedő
Budapest XIII. kerület Radnóti M. U. 45.
szám alatti Társasház tulajdonosai és lakói.