ELÉG A KUTYÁK LEVADÁSZÁSÁBÓL !

bizo61

/ #55 Re: Re:

2014-01-10 13:20

#51: - Re:

Nos én úgy látom, hogy eljutottunk a személyeskedés szokásos szakaszához. A vadász egy olyan fajta, hogy ha bármi történik vele és név szerint valaki bejelenti, az első lépés, hogy a rendőrség bevonja a vizsgálat idejére az összes fegyverét, lőszerét. Majd a jog gyorsasága miatt 2-3 év után kapja vissza, amennyiben kiderül, hogy nem elmarasztalható. Ez az ártatlanság vélelme. Majd kifizetheti a napi tárolási díjat a rendőrségnek, esetleg vehet új fegyvereket, ha van még rá pénze. És ez megtörtént üzletben, amikor a félrészeg vevő bement és anyázás, hőbörgéskor szóbeli kérés ellenére nem hagyta el a helységet az eladó karonfogta és kitolta a hadonászót. Az feljelentette, mire 3 évre elvették minden fegyverét, mert addig tartott a vizsgálat és a per, majd elmarasztalták önbíráskodás miatt. A barátom bal kezét átharapta egy középméretű kutya, majd eltűnt gazdával együtt (ja a városban, Rákóczi téren szaladt át a villamoshoz). Semmi nem lett belőle, mert mindenki állította, hogy nem tud semmiről. Úgy gondolom, hogy a vadászbalesetek (kutyával) és a kuytatámadások (hozzá nem értő gazdák miatt) aránya kb egyezik éves szinten, így senki sem lehet büszke a saját teljesítményére.

A pro és kontra lehetne sorolni a példákat. Én úgy gondolom, ha mindenki betartja, vagy legalább is megpróbálja betartani a rá vonatkozó előírásokat és törvényeket és nem azzal keménykedik, hogy  a másik mit és mirét nem, akkor sok baj elkerülhető lenne. Érzésem szerint ez az ominózus budai eset sem jó helyre van címezve, mivel a nyilatkozó nem mondhat mást, csak ami pártatlan, mert különben rágalmazás vétségét követi el. Talán az illetékes rendőrséget kellene ostorozni, akiknek mind technikai, mind személyi feltételei jogállami kereteken belül biztosítva van az ilyen és hasonló ügyek felderítésére. (Ha lelőtték, akkor lövésnyom keresés, vér, vágott szőr és húsmaradványok keresése, a vadászok autójában hosszú ideig kimutatható a vér és analizálható.

Ezek miatt írtam, amit írtam és nem akartam megváltani a világot, csak mostanában mindenki a más hibáját teregeti. Mielőtt még további herótozást kapnék, és is laktam belvárosban, kertvárosban, sétaltattam, futkároztam erdóben kutyával, 3 németjuhászom és egy golden retríverem volt eddig és egyikkel sem történt semmi probléma, viszont, ha megugatott valakit a kutyám, az azonnal rohant, hogy feljelentsen a jegyzőnél, hogy a kerítést fogdosó illumináltra ráugatott a kertből a kutya és biztosan rá akart támadni.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=580956905315834&set=gm.672330912810871&type=1&theater