Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Vendég

/ #82 Re: Tigrisnek van igaza...

2014-05-09 22:36

#75: - Tigrisnek van igaza...

Ez mind szép és jó, de az érettségi vizsgán még csak nem is hasonlóak a körülmények, mint amiben te hallgattad a felvételt. Itthon a gép előtt, fülhallgatóval, szabályozható hangerővel nekem is teljesen más élmény volt meghallgatni, mint amikor bent ültem.

Tizenkét éve tanulok angolt, volt időm megismerkedni a nyelvjárásokkal, akcentusokkal. Rengeteg angol versenyen voltam és egész szép eredményeket értem el. Filmeket, sorozatokat angol nyelven nézek, de amit mi hallgattunk az minősíthetetlen volt.

Azzal sem értek egyet, hogy két ember vagy megérti egymás mondandóját, vagy nem. Ha valaki elhadarja a mondandójának pár kulcsszavát akkor nem valószínű, hogy megérted mit akar mondani és megkéred, hogy mondja el mégegyszer, érthetőbben. Hiába játszották le kétszer a hanganyagot, ugyan olyan használhatatlan volt.

Még a stresszre sem foghatom, teljesen magabiztosan mentem be, a listeninges feladatokon kívül egyenesen relaxálóak voltak a feladatok. Én nem panaszkodni jöttem ide, csak szeretném, ha mindenkit a tudása szerint pontoznának.