Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért petíció automatikusan generált fórumtémája
Kanyecc |
#76 a2014-05-09 21:06a |
Anna |
#77 Re: Tigrisnek van igaza...2014-05-09 21:11nem értem hogy aki nem ért velünk egyet az mit keres itt!!! nincs szükségünk még a te szidásodra is!! És szerintem senki nem kíváncsi a véleményedre, mivel fogalmad nincs hogy ki mennyi és milyen minőségű készülés után ment el vizsgázni!!! |
b21 |
#782014-05-09 21:45Aki megcsinálta, meghallgatta a korábbi évek szövegeit, tudja, hogy ez unfair volt. Én sem értettem, miért DIREKT a kulcsszavak lettek elharapva. Engem a 3. feladat sokkal jobban idegesített, mint az 1., mert itt éreztem leginkább, hogy előbb felvették, majd az "illetékesek" meghallgatták és kitalálták, mit a legnehezebb kihallani, és azt adták fel feladatként. Ennek ellenére nem gondolom, hogy meg kéne ismételni, vagy kompenzálni kéne központilag mindezt. 4-6 pontot lehetett veszteni a listeningen ennek köszönhetően kb., de ez ellensúlyozható a szövegalkotási rész pontozásával. Bízom abban, hogy a pedagógusokhoz is eljutott ennek az anomáliának a híre, és engedékenyebbek lesznek talán a szövegalkotás feladat értékelésénél, ami a legszubjektívebb rész. És ennél (szövegalkotás) lehet élni leginkább az észrevételezéssel a megtekintést követően. De a listeningre vonatkozóan is, csak egy példa: a 'wounded' helyett az 'injured' az adott szövegkörnyezetben helyes, a megoldási kulcsban mégsem szerepel. Ilyeneket kell észrevételezni, és nem újraírni az egészet. |
Vendég |
#792014-05-09 22:06Szerintem lehetetlen volt hibátlanul megcsinálni a listeninget, valamelyik résznél nem csak a szavakat, de a különböző mondatokat sem tudtam elkülöníteni egymástól, annyira rossz volt a hangminőség! |
Vendég |
#80 Tigrisnek van igaza...2014-05-09 22:07#77: Anna - Re: Tigrisnek van igaza... Nem neked írtam a véleményemet, hanem mindenkinek, aki idetéved. Tudod, a világ úgy működik, hogy mindenki elmondja a véleményét, a többiek azt meghallgatják, aztán így vagy úgy döntenek, gondolkoznak. Nekem ugyanannyi jogom van ideírni a véleményem mint neked, tekintve, hogy adófizető magyar állampolgár vagyok és az én adómból is vizsgáztál meg nevelkedtél eddig. Képzeld el, kíváncsi voltam rá, hogy mi igaz az index cikkéből, ami szenzációként az első lapon hozta le ezt a nem-szenezációt, mert engem is bosszant, ha nem jól használják fel az adómat. Ezért utánanéztem a dolognak és meghallgattam, így majdnem hajnalban az anyagot és még így fáradtan is megértettem a szöveget. Sőt, szórakozatónak is találtam egy vizsgához képest. Ezután merészkedtem leírni a véleményemet arról, amit tapasztaltam. Bocsi, de demokráciában ez így szokás. Mivel nem voltam ott, egyébként nem zárom ki, hogy egyes iskolák ótvar felszerelése volt a hibás: ebben az esetben az iskolára kell panaszt tenni, ha ott recsegett az anyag. |
Csimpi |
#812014-05-09 22:31Érdekes, mi meghallgattuk papírvékony falaknál a 3 teremből kánonban szóló szöveget, és mégsem kezdte el senki sem okolni az elvileg torzított hanganyagot. Igen, mindenki mondta, hogy nehéz volt, de valahogy senki sem kezdte el egyből okolni az OH-t és azzal vádolni a "fentieket" hogy direkt ki akartak velünk cseszni. |
Vendég |
#82 Re: Tigrisnek van igaza...2014-05-09 22:36Ez mind szép és jó, de az érettségi vizsgán még csak nem is hasonlóak a körülmények, mint amiben te hallgattad a felvételt. Itthon a gép előtt, fülhallgatóval, szabályozható hangerővel nekem is teljesen más élmény volt meghallgatni, mint amikor bent ültem. Tizenkét éve tanulok angolt, volt időm megismerkedni a nyelvjárásokkal, akcentusokkal. Rengeteg angol versenyen voltam és egész szép eredményeket értem el. Filmeket, sorozatokat angol nyelven nézek, de amit mi hallgattunk az minősíthetetlen volt. Azzal sem értek egyet, hogy két ember vagy megérti egymás mondandóját, vagy nem. Ha valaki elhadarja a mondandójának pár kulcsszavát akkor nem valószínű, hogy megérted mit akar mondani és megkéred, hogy mondja el mégegyszer, érthetőbben. Hiába játszották le kétszer a hanganyagot, ugyan olyan használhatatlan volt. Még a stresszre sem foghatom, teljesen magabiztosan mentem be, a listeninges feladatokon kívül egyenesen relaxálóak voltak a feladatok. Én nem panaszkodni jöttem ide, csak szeretném, ha mindenkit a tudása szerint pontoznának. |
Vendég |
#832014-05-09 22:41Nem lehet több száz (ezer?) gyerek és családjuk nyakába varrni a vizsgához szükséges feltételek hiányát. A magyar felsőoktatás nagyon erősen támaszkodik az érettségi eredményekre, és az esélyegyenlőség kerül veszélybe, ha a felsőoktatási helyekért versengő fiatalok nem azonos feltételekkel vizsgázhatnak. Kérem ne a hivatal presztízsére, hanem a gyerekeink jövőjére legyenek tekintettel. |
Vendég |
#84 Re:2014-05-09 22:45Nem értem, ha nem érintett, miért írja alá a petíciót, ha nem írja alá, akkor mit keres itt? |
Csimpi |
#85 Re: Re: Tigrisnek van igaza...2014-05-09 22:48#82: - Re: Tigrisnek van igaza... Szerintem ha volt olyan, aki megértette, és jól megoldotta, és volt olyan, aki nem (és ezt esetleg megpróbálja ráfogni a rossz körülményekre, torzított hangra stb.) akkor valahogy mégiscsak a tudás szerint pontoznak, nem? Valószínűleg azért, mert nem ért egyet azzal, ami itt megy? |
Vendég |
#86 Tigrisnek van igaza...2014-05-09 23:26#82: - Re: Tigrisnek van igaza... Abszolút megértem, amit írsz és persze van vizsgadrukk is, stb. Mondjuk én abban a naív hitben voltam, hogy nyelvi laborokban (fülhallgatóval, stb.) folyik ez a vizsga - egyébként nem is szabadna ilyen vizsgát rendezni, mivel nem reprodukálható a minőség és az esélyegyenlőség. Tigris meg én is csak az interneten lévő anyagot tudjuk véleményezni, nem a vizsgázókat, meg a körülményeket. Ha a nyelvi labort (vagy a célnak megfelelő termet/felszerelést) nem tudja megoldani egy iskola, akkor ne oktasson nyelvet, vagy csak alacsony szinten vállalkozzon rá. Nem olyan nagy pénz néhány fülhallgató, meg egy CD lejátszó (esetleg egy erősítő/elosztó, mittudomén) beszerzése a mai világban. A botrányt tehát inkább amiatt kéne csinálni, hogy a megfelelő körülmények biztosítása nélkül ilyen vizsgát ne lehessen rendezni. Egyáltalán ne. Vizsgázzanak addig szóbeli megértés alapján, ha annyira kell ez a megértési teszt az érettségibe. Szerintem egyébként ez tipikusan olyan dolog, amit hosszú évek tapasztalata alatt fog valaki igazán elsajátítani, tehát feleslegesnek tartom belőle a vizsgát. Más. A tanárok mindig sokat sírnak a fizetésük miatt, de olyat még nem hallottam, hogy követeltek volna a munkájukhoz ilyen alapvető eszközöket. Ad absurdum pályáztak volna ilyesmire. Mi az egyetemen a hallgatóknak a saját pályázati pénzünkből biztosítunk feltételeket a munkájukhoz. Nem azt mondom, hogy ugyanezt tegyék pl. a középiskolai tanárok vagy igazgatók is, de ha nem sírnak az ilyen pár ezres felszerelésért se, hanem igénytelen szalagos magnókkal idétlenkednek, mint az őskorban, akkor menjenek el kapálni inkább. Az ilyeneknek ne adjanak az adómból egy fillért se a fizetésemelésükre, inkább költsék másra, vagy adják oda a gyerekeknek ebédre, hogy legalább ne legyenek éhesek. Továbbmegyek: ha esetleg jelezték, hogy milyen őskori a helyzet ezen a téren, de az állam nem képes a jelzések ellenére ilyen alap felszerelést adni az iskolákba, akkor ne várjon el teljesítményt se: azaz ne rendezzen ebből a gépi beszédértésből vizsgát. (Tisztelt állam! Nem ártana ide juttatni egy kis lét - ne csodálkozzon különben hogy nem tudnak nyelvet a magyarok. Köszike.) |
Teacher |
#87 Re:2014-05-10 00:41Kedves Tigris, csak meghallgattad a szövegeket, vagy pedig megpróbáltad megoldani a feladatokat az adott időkeretek között? Mert a kettő nem ugyanaz. Én megoldottam itthon, és 6/10, 9/10, és 7/10 pontot értem el, amit azért 7 éves angoltanári karrierrel a hátam mögött nem érzek olyan jónak... Én is jól értettem a szöveget, utána a szövegátiratból leellenőriztem, szövegenként egy-egy szó volt, amit nem, vagy nem jól értettem (azt persze nyilván nem tudhatjuk, hogy az általunk meghallgatott hangfile és a helyszínen lejátszott CD-k között milyen minőségi eltérés van) - mégsem találtam elegendőnek az időt arra, hogy a feltett kérdésekre helyesen válaszoljak. Te anyanyelvi környezetben élve nyilván igen jó hallott szöveg értési készségekkel rendelkezel. Abban egyetértek veled, hogy jó lenne minél inkább ezt a szintet megcélozni a hazai nyelvtanításban, de ezek a készségek anyanyelvi környezetbe kerülve ígyis-úgyis rohamosan fejlődnek (lehet, hogy Londonba költözésed előtt neked sem ment ugyanúgy, mint most...) - az pedig nem fair, ha a diákokat olyan szinten teszteljük, amire nem készítjük fel őket. Bár a hozzászólások között nyilván sok túlzó, és sarkító is van, én összességében értem, hogy miért találták a diákok túl nehéznek ezt a feladatot, és együttérzek velük. |
Teacher |
#88 Re: Tigrisnek van igaza...2014-05-10 01:08Kedves hozzászóló, én angoltanár vagyok és lenne néhány hozzáfűzni valóm a kommentedhez. Nem véletlen, hogy még egy emelet szintű vizsgán is vannak képek a feladatlapon, és van lehetőség előre elolvasni a kérdéseket. Mindez azért van, mert a való életben általában _sokkal több, a megértést segítő tényező van_, mint egy ilyen vizsgán. Ha valakivel beszélgetsz, ott a beszédhelyzet, a metakommunikáció, és még telefonbeszélgetés esetén is mindig ott a lehetőség, hogy vissza lehet kérdezni. Ilyen fokozottan nehéz, beszűkített szövegértési szituáció a való életben csakis a hangosbemondó-szövegek, vagy mondjuk rádióhallgatás esetén fordul elő. Azzal teljesen egyetértek, hogy nagyobb figyelmet kéne fordítani a hazai nyelvoktatásban a hallott szöveg értésére - ebben tanárként a saját felelősségemet is érzem. (Azt pedig Tigris eredeti hozzászólásánál már kifejtettem, hogy a szövegeket megghallgatni és érteni, illetve a feladatokat az adott időkeretek közöt helyesen megoldani, nem ugyanaz a dolog.) |
Tigris |
#892014-05-10 01:31Nos, a 90-es évek végén érettségiztem a Karinthyban, mi voltunk a második évfolyam angolos. Az osztály fele a TOEFL vizsgát tette le sikeresen, a másik, én is a Cambridge English Certificate of Proficiency-t. Mivel ezt a világon mindenhol elfogadták felsőfokú vizsgának, csak itthon nem (Rigó utca ugyebár...) ezért külön keltett volna nyelvvizsgát tennünk. Az, hogy mégsem kellett, az az érettségi napja előtt egy nappal derült ki, az akkori MDF minisztériuma az iskola angol szekciója vezetőjének (B.A.) hosszú és kitartó küzdelmének eredményeképp az érettséginket az állami nyelvvizsga közép illetve felső C szintjének feleltették meg. Ez volt akkora stressz, mint a mostani szöveg nemértéséből adódó. Hozzáteszem, úgy kekeckedtek velünk, hogy közben szaktantárgyakból eleve angolul érettségiztünk. Akkoriban Nem volt lehetőség az anyagot CD-ről hallgatni, nyelvi labor nem volt, és igen, volt olyan doga, amikor nem értettem valamit a magnóról és rosszul sikerült. A CEC vizsgám érvényessége lejárt, sokat felejtettem, úgy jöttem ki Londonba, cockney közegbe dolgozni, hogy egy hónapig csak füleltem. Sokan mondják, hogy mennyi tapasztalattal a hátuk mögött milyen jól tudnak angolul, mégsem értették a vizsga anyagát. Én gimi ide, papír oda, két év London amoda, nem merem azt mondani, hogy jól tudok angolul, viszont a vizsgát meg tudtam csinálni. Hangszórón hallgattam az anyagot, egyszer, nem megállítva azt. Az első, a legproblémásabbnak nyilvánított szöveg BBC angollal ment, ha a teremhangzást leszámítom, akkor nem tudok elképzelni olyan életszerű helyzetet, amikor egy angol ennél tisztábban beszél. Ha szájba akarja rágni a szöveget és úgy tagolja, mint valami gyagyának, akkor igen, de könyörgöm, ez egy emelt szintű vizsga. Ugyanakkor sajnálom, ha a magyar oktatás egy olyan szintet nyújt, ami nem nyújt a hétköznapi életben használható tudást. Tudom, hogy a gimis tanáraimon kívül az angoltanáraim itt, a mindennapi életben nem sokra mennének a tudásukkal, hogyan adhatnának át a diákoknak valamit, amit maguk sem tudnak? De vissza a feladatsorra. Tudom, nem hiszed el, de első hallásra értettem a szöveget, másodikra le tudtam írni, kipróbáltam direkt, hogy én meg tudnám-e csinálni. Meg tudtam. És még valami, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Sok olyan diák (és remélem, hogy diák, és nem tanár...), aki panaszkodott itt megjegyzésben a vizsgára, még a magyar helyesírással is szemmel láthatóan hadilábon áll. Akkor hogy a fenébe tudna egy emelt szintű angol érettségivel megküzdeni? Ismétlem, elhiszem, hogy voltak helyben keletkezett problémák a vizsgával, annak ellenére, hogy még mindig nem állt elő egy torz felvétellel, ami jelentősen különbözne a letölthető változattól. De ezek inkább az iskolák felszereltségét minősítik, nem a vizsgát. Aki szerint ez nehéz volt, az csinálja meg a CEC-t vagy jöjjön ki egy hétre és támaszkodjon a szerinte remek angoltudására. |
Vendég |
#90 Tigrisnek van igaza...2014-05-10 02:18#88: Teacher - Re: Tigrisnek van igaza... Egyetértek. (Én egyébként mindig is utáltam nyelvet tanulni (TTKs vagyok) és különösen ezt a gépi beszédmegértési vizsgaelemet, már anno is. Ezért is szóltam itt hozzá, mert át tudom érezni a tanulók szenvedéseit.) A hibás végülis itt szerintem az, aki előírja ezt a vizsgát, de a felkészülés és még a vizsgáztatás (!) körülményeit se teremti meg rendesen. Feltéve persze, ha igaz, hogy ótvar kazettás magnókkal vizsgáztatnak. Ez, ha így van, minősíthetetlen. Anno a középfokú vizsgát is laborban csináltatták velem, be kellett utazni az egyetemre, ahol a labor volt - ez korrekt volt úgy, bár mint említettem, sosem volt a szívem csücske a nyelvtanulás, csak szükséges rossz :). Felkészülni magnóval tudtunk csak persze, a Holdban se volt labor akkor vidéken. |
Vendég |
#91 Tigrisnek van igaza...2014-05-10 02:26Én a tigrisekkel vagyok, de azért azt figyelembe kell venni, hogy -ha elhiszem amiket írogatnak- nincsenek meg rendesen ehhez az egészhez azok a minimális technikai feltételek, amiket azért én is elvárnék (pl. no szalagos magnó). Régebben is főleg vidéken semmi nem volt rendesen (jó tanárok és eszközök se és nem csak a nyelvekhez, máshoz se - szakkönyveket is pl. csak Pesten tudtuk beszerezni, most már szerencsére neten is rendelhető sok minden), úgy mint egy fővárosi elit, vagy kétnyelvű gimnáziumban. A tragikus az, ahogy látom ez azóta se változott: csak a nagy szövegelés van a vidék felzárkóztatásáról. Meg a nagy elvárások a pógár felé. Meg aztán lassan ott tartunk, hogy magunk finanszírozunk már mindent, amit az államnak kéne. |
Papabear |
#92 Re:2014-05-10 04:20Jól látom hogy az oktatási hivatal MP3 file-ja alapján irogatsz ide éjjel-nappal? Mert avval senkinek semmi baja... A baj az iskolákban volt.....Ott voltál???? |
Válassz egy nicknevet! |
#93 Re: Re:2014-05-10 05:13Lehet, hogy ő nem volt ott, de én ott voltam, és a hivatalos megoldások alapján 28/30 ponto értem el.azt a két hibát pedig bevallom, az okozta, hogy nem ismertem az adott szót. Az, hogy én értettem, nyilván csak úgy lehetséges, ha jó a felvétel, az én hallásom sem természetfeletti. Viszont ha mások nem értették, az 2 dolog miatt lehetett: nem volt megfelelő minőségű a magnó (mivel a lejátszott anyag ugyanaz és az én tapasztalatom szerint jó volt); netán sok volt az ismeretlen szó/gyors volt a szöveg. Ez utóbbiak azonban egy emelt szintű vizsgán nem szabad, hogy problémát jelentsenek. |
Papabear |
#94 Re: Re: Re:2014-05-10 05:27#93: Válassz egy nicknevet! - Re: Re: Nem furcsa hogy ennyien jeleznek problémát??? Miért nincs petíciós oldala a magyar a matek és a töri érettséginek??? Valami nem kerek.... |
tulipán |
#95 Re: Tigrisnek van igaza...2014-05-10 05:49Itthon meghallgatva nekem is barátságosnak tűnik a listening. Igazából az itthoni hallgatás során jöttem rá, hogy a magnó torzítása miatt vált érthetetlenné az első task a helyszínen. Az életben nincsenek kis képek, előre elolvasás, viszont cserébe a hallott beszélgetésből nem kell torzított, esetleg ismeretlen szavakat lejegyzetelned. Az életben csak meg kell értened a szöveg lényegét. |
Papabear |
#96 Re: Re: Tigrisnek van igaza...2014-05-10 06:14#95: tulipán - Re: Tigrisnek van igaza... 10 év nemzetközi mérnöki tapasztalattal azt tudom mondani, hogy az életben az esetek 95-98 százalékában munkához kapcsolódó nyelvhasználatnál előre tudod a témát, kivetített ppt oldalakon szöveges/fényképes segítség vagy nyomtatott lapokon lévő agenda/segítség van. A legrosszabb a kihangosított halk de ennek ellenére begerjedő telefonkonf beszélgetés egy 40 fős iroda háttérzajával....De ez kb. 0.1%... |
mitiszi |
#972014-05-10 07:03A lányom és tanára odaadó munkája ment kárba ezzel a feladattal. |
Vendég |
#98 Diff2014-05-10 07:07Nos, lehet hogy torzított a szöveg. De mit szólnának a panaszkodók 1. ha p.l. telefonos interjút kellene tenniük angolul, ahol az interjuvoztató p.l. kihangosítja a telefont, így helyböl visszhangzik. És technikai kérdéseket kell megérteni (és helyesen megválaszolni) így? És az interjú egy órán át tart ... 2. ha p.l. dán (!!) nyelvböl vizsgáznának Dániában. Ott a szövegértési részhez (olvasás, igaz) 4 kérdés van, és van, hogy mind a négy helyes (vagy annak túnik), illetve a szöveg alapján megmagyarázható, de csak egyet fogadnak el. Szöveghallgatási részen meg úgy kell néha vizsgázni, hogy a dán szavak egy részét nem tanították, a nyelvtani szerkezetek egy részét szintén nem. És ugye a dán még kevésbé érthetö, mint az angol ... |
Papabear |
#99 Re: Re: Re:2014-05-10 07:12#93: Válassz egy nicknevet! - Re: Re: A lányom ugyanazon a lejátszón hallgatta a CD-t az érettségin amin előtte 4 évig tanulta az angolt és a németet kifogástalan hangminőségben ugyanabban a gimnáziumban!! Érdekes módon hogy-hogynem amikor azt jelezte hogy csütörtökön valami nem stimmelt a szokásos lejátszón a hangminőséggel az egész országból ugyanezek a visszajelzések jöttek!! Akkor hol is van a hiba? Lehet vannak iskolák akik jó CD-t kaptak és lehet vannak akik rosszat?? |
Vendég |
#100 Re: Tigrisnek van igaza...2014-05-10 07:12És is utálok nyelveket tanulni, de rá vagyok kényszerülve. Az állampolgársági vizzsgámhoz (egy Ny-Eu országban) nyelvvizsgát is le kellett tenni. Ha egy másik Ny-Eu országban (ahol most vagyok) akarnék állampolgárságot szerezni, akkor az ottani nyelvböl egy k.b. felsöfokú nyelvvizsgát kéne lerakni (+ a politikai és helyi kulturális életböl is le kellene vizsgáznom). Szóval macerás dolog ez, és baromi nagy idöpazarlás. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Mentsük meg a soproni ovikat!
3161 Létrehozva: 2025-02-24
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
10018 Létrehozva: 2024-06-21
Debreceni Óvodák megmentése
749 Létrehozva: 2025-02-28
Dr Bordás Noémi doktornő szabadlábra helyezése
548 Létrehozva: 2025-02-23
Óvodai nevelés országos alapprogramjáról szóló 363/2012. (XII. 17.) Korm. rendelet módosításának halasztása
2573 Létrehozva: 2025-02-20
Napraforgó Ovi bezárása elleni petíció
709 Létrehozva: 2025-02-23
Petition for a visual identity worthy of BCE / Kiállás egy a Budapesti Corvinus Egyetemhez méltó arculat mellett
1324 Létrehozva: 2025-02-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
2367 Létrehozva: 2024-09-29
Mentsük meg a KRE-BTK képzéseit!
175 Létrehozva: 2025-03-03
ÁLLÍTSÁK VISSZA AZ ÁTALÁNY (RÉSZSZÁMLA) FIZETÉST AZ MVM-nél!
729 Létrehozva: 2025-02-21
Gyopárosfürdőért
112 Létrehozva: 2025-02-28
Zalaszentgrót város vasúti elérhetőségének helyreállítása
625 Létrehozva: 2021-12-18
Mentsük meg a fákat!
92 Létrehozva: 2025-02-25
A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
4814 Létrehozva: 2023-04-02
Változzon a közforgalmú gyógyszertárak ügyeletes rendszere!
67 Létrehozva: 2025-02-26
Petíció a VÁCI ÚJ DUNA-HÍD ÉPÍTÉSE ELLEN
520 Létrehozva: 2025-02-05
LEGYEN MINDEN MAGYAR EGYETEM AULÁJÁBAN REPONT!
60 Létrehozva: 2025-02-24
Petíció a Békéscsaba-Budapest vonal vasúti szolgáltatásainak fejlesztéséért.
227 Létrehozva: 2024-06-24
KÉRELEM Fehérvárcsurgó 2025. évi építményadójának felülvizsgálatáért és újratárgyalásáért
72 Létrehozva: 2025-02-23
Manóvár tagóvoda bezárása elleni szülői tiltakozás
609 Létrehozva: 2025-02-18