Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#201 Re: Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!2014-05-13 07:08#198: Lovászi Friuzsina-JGE - Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt! Lovászi Fruzsinának Az én fiamnak is van felsőfokú nyelvvizsgája (hallásértése 91% volt). Ha utána néz, rájön, hogy a diákok nagy része nem a nyelvvizsga miatt megy emelt angol/német stb. érettségire, mert az érettségi mellé kapott nyelvvizsgát nem is mindenhol fogadják el. Azért mennek emeltre mert erre van szükségük a továbbtanulásukhoz. Nem túlzás sokaknak a jövőjük múlhat ezen. Vannak angol tanár ismerőseim, szerintük is rémes volt a hanganyag, be is jelentették OH-nak és a szintje sem B2 szint volt, mint aminek amúgy lenni kellene. Az, hogy a diákok a szüleik pénzén élnek vagy sem ahhoz Önnek semmi köze egyébként, de hozzátenném, hogy a szüleik is adóznak, nemcsak Ön!! Ha egyszer az Ön gyereke is ilyen helyzetbe kerül mindjárt megérti miről van szó. |
Netistri |
#202 Re: Re: Studniczky Róbert nyilatkozata2014-05-13 07:12#200: Egres Béla- JGE - Re: Studniczky Róbert nyilatkozata Nézze már meg a debreceni tv-vel készült interjút! Ott mi van? Házimozirendszer? Aki nem tud erről semmit, meg se szólaljon! |
Aggódó anyuka |
#203 Re: Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt!2014-05-13 08:37#198: Lovászi Friuzsina-JGE - Re: Re: Re: Az érettségivel minden rendben volt! Kedves Lovászi Fruzsina! 1. A lányom a többi részt várhatóan 90-100% között teljesítette. A hanganyagot is globálisan értette, de főként az első részben leírandó szavak voltak nehezen kihámozhatóak. 2. Igen, van felső fokú komplex nyelvvizsgája, kiváló eredménnyel. Ettől függetlenül mindenkinek kell nyelvből érettségiznie. 3. Nem a plusz pontért csinálja, mert az a jövő évi két természettudományi tárgy emelt szintű érettségijéből meglesz. 4. A lányom semmiféle provokációban nem vesz részt, a kommentet én írtam. A vele együtt vizsgázó 3 osztálytársa ( mindnek van felsőfokú nyelvvizsgája, tanári ajánlással vizsgáznak, egyikük 4 évet élt angol nyelvterületen) véleménye szerint is rosszul hallható/érthető volt egyes szövegrész) 5. A stílus, amellyel Ön és néhányan írnak, Önöket minősíti. Jó lenne higgadtabban beszélgetni, a megoldásra törekedni. Magam is a felsőoktatásban tanítottam, vizsgáztattam, államvizsgáztattam. Én azt vélelmezem, hogy az a diák, aki emelt szinten érettségizik, az készül is. Ha az eredmények úgy alakulnak, hogy az írásbeli többi része jó, és a hallott szövegértés eredménye jelentősen rosszabb, akkor ezen mindenképpen gondolkodni kellene, hogy mi az oka. Ahol az írásbeli minden része alacsony pontszámú, ott nyilvánvalóan az angol tudás nem éri el az emelt szinten kívántakat. Én úgy gondolom, hogy, ha ilyen sok észrevétel érkezik, és ezt a pontok az előbb leírt szelektív módon tükrözik is, mindenképpen vizsgálni kellene az okokat. A jelenlegi egyetemi felvételi pontszámítás a százalékokon alapszik, és nem mindegy például, hogy valaki 80%-kal vagy 95 %-kal kap jeles (5) eredményt, hiszen ez 15 pont veszteséget jelent számára, ami akár a felvétel vagy az államilag támogatott képzés esélyét is veszélyeztetheti. Egyébként pedig nem értem ezt az ellenséges hozzáállást, hiszen mindenkinek joga van észrevételt tenni. Az OH a CD-kről nyilatkozott, rendben találták. A helyszíneket a technikával megvizsgálták? Az Eduline-nak nyilatkozó informatikus 3 helyen volt... és a többi helyszín? (Annak idején az én Rigó utcai nyelvvizsgámkor megkérdezték, hogy fülhallgatót akarok-e használni.) Ha pedig az a követelmény, hogy ilyen szinten tudjanak angolul, akkor kérdés, hogy az iskola megfelelően fel tudta-e készíteni őket. Az érintett diákok nem mentesülni akarnak a vizsgától, hanem újra írni a vitatott részt! |
Aggódó anyuka |
#204 Re: Re: Studniczky Róbert nyilatkozata2014-05-13 09:12#200: Egres Béla- JGE - Re: Studniczky Róbert nyilatkozata Tisztelt Egres Béla! Kérem, ha ideje engedi olvassa el az előző hozzászólásomat. A lányom valóban egyetemre készül, de nem "valamilyen vezető pozícióra pályázik", hanem kutató szeretne lenni. Kiskorától kezdve mindent szorgalommal és kitartással ért el. A bizonyítványait megnézhetné, mert abban csak jeles eredményt találna. Nem hiszem, hogy a bizonyítványokban lévő eredményeket jogszerű lenne megnézni, főleg nem attól függővé tenni a vizsgajegyeket vagy az esetleges vizsgálat jogosságát. Remélem, hogy az emelt szintű angol érettségi körül kialakult csatározás elcsitul, és minden résztvevő megelégedésével sikerül megoldást találni! Az érintett diákok nem a vizsga alól akarnak mentesülni, hanem a kifogásolt részt szeretnék újra írni. Aki nem felkészült, az a technikailag tökéletes hanganyagot sem fogja tudni megoldani. Mitől kell akkor tartani?
|
Capac |
#205 Szeretnék válaszokat azoktól, akik nem értenek velünk egyet!2014-05-13 10:01Én csak azt nem értem, hogy miért kell kötekedni? Vagyunk néhány ezren diákok, akik nem hajlandóak fejet hajtani az igazságtalanság előtt, hanem küzdünk az igazunkért. Ez miért baj? Máshogy kérdezem: ez kit és miért zavar? Miért lesz abból bárkinek problémája, ha esetleg igazat adnak nekünk? Igen, van 1-2 ember, akinek talán jól sikerült. Talán a felháborodott diákok között van, aki valóban kevésbé felkészülten vágott bele a csütörtöki érettségibe és talán jogtalan a felháborodása. Na de több, mint háromezer diák? A kérdésem adott: miért zavar bárkit az, hogy nem vagyunk hajlandóak meghunyászkodni, és kiállni az igazunkért? |
M |
#2062014-05-13 10:26ez az egressi béla egy fogyatékos |
Legjobb |
#207 Tárgy2014-05-13 10:26a jövő generációja egyesületnek nem pont minket kéne támogatnia? szégyen |
Kata |
#208 Re:2014-05-13 11:47TESSÉK??? EGY ÉRETTSÉGIZŐ 18 ÉVES MÁR NEM GYEREK!! EZEK FELNŐTT EMBEREK, NEM ÓVÓDÁSOK!! AZÉRT ÉRETTSÉGI A NEVE! AKI EGY ILYEN AKADÁLYT NEM TUD VENNI, AZ HOGYAN FOG BOLDOGULNI AZ ÉLETBEN??
|
Jövő Generációja Egyesület |
#209 Közel 10 ezer érintettből alig 2500 írták alá!2014-05-13 13:21És ebből a közel 2500- ból gondolom a fele szülők, rokonok haverok! Akkor miről beszéltek? |
Capac |
#210 Re: Közel 10 ezer érintettből alig 2500 írták alá!2014-05-13 13:29#209: Jövő Generációja Egyesület - Közel 10 ezer érintettből alig 2500 írták alá! Mert sokan úgy vannak vele (köztük több ismerősöm), hogy inkább nem mozgatják a kisujjukat sem, mert "úgyse lesz belőle semmi"! És pont az olyan emberek törekvései miatt gondolkoznak így, mint Önök, akiknek feltétlenül fel kell szólalniuk és hallatniuk kell a hangjukat olyan témában, ami egyébként semmiben nem zavarja az Önök körét. Nem beszélve azokról, akik még nem tudnak a csoportól, vagy aki nem rendelkezik internettel (mert van ilyen is, nem is kevés). Úgyhogy továbbra is a kérdésemre szeretnék választ kapni, ha lehet! |
Lovászi Friuzsina-JGE |
#211 Re:2014-05-13 13:30"A diákok hozzáteszik: az érettségit lebonyolító középiskolák túlnyomó többségében a rossz technikai háttér a szöveg megértését még inkább megnehezítette: az iskolák általában régi táskarádiókat, magnókat használnak, a nagy termek miatt felhangosították, így azonban a szöveg torz lett, " |
Egres Béla- JGE |
#212 Re: Re: Közel 10 ezer érintettből alig 2500 írták alá!2014-05-13 13:37#210: Capac - Re: Közel 10 ezer érintettből alig 2500 írták alá! Ha így gondoljátok akkor meg is érdemlitek a sorsotokat, sőt azt is megérdemelnétek, hogy az óvodába visszadugjanak benneteket! Ez is itt csak egy hiszti a részetekről! Ha lenne vajmi igazság ebben az egészben akkor már 7-8 ezer ember ott verné a mellét a minisztérium előtt és szakemberek-tanárok is ott állnának melletetek! de ennek nyoma sincs! |
Netistri |
#213 Re: Re:2014-05-13 13:54#211: Lovászi Friuzsina-JGE - Re: Hát mondjuk a debreceni (interjúban adták le, remélem ebbe is bele fogsz tudni kötni), ahol én írtam, ahonnan a tanárok nyilatkoztak és nagyjából az iskolák 90%a. De ha szeretnéd megbeszélhetünk egy időpontot és elvihetlek a gimnáziumba, hogy elhidd. Hidd el nekem nem szeretek pénzt kidobálni az ablakon, nem szeretem ha hülyének néznek. Az általánosítást meg be lehet fejezni. Szaktanári vélemények támasztják alá, hogy ez a feladat messze meghaladta az érettségi követelményeket... el kell egyszer fogadni, hogy Ti "felnőttek" (bár az érettségi, az, hogy dolgozom 8 éve, és a születési dátumom arra enged következtetni, hogy én is az vagyok) hibázhattok. Nem azért hallatjuk a hangunkat, mert szeretünk szórakozni. Csak mindig egyszerűbb azt mondani, hogy a diák a hülye és az hazudik. Ha nem lennék képes megcsinálni egy ilyen feladatot (ismétlem ilyen hanganyaggal normálisan lejátszva, akkor befognám a számat. De tudom magamról és a többiekről, hogy ez nem így van. Nem 2 pontunk múlt a feladaton. Nem az a bajunk hogy 3-4 pontunk veszett oda... el kéne fogadni, hogy jogunk van kiállni saját magunkért és a társainkért. Az, hogy ez ebben az országban nem divat arról TI felnőttek tehettek. Ti neveltétek ilyenné a fiatalabb generációt...remélem az utánunk következő évfolyamok ugyanúgy támogatják majd egymást, mint mi itt most. Ha másért nem, legalább ezért megérte létrehozni a csoportot. Hogy tudjam, vannak olyan emberek, akik képesek kiállni az igazságért. Ha ez nektek szemet szúr, az már a ti gondotok... |
Nagy Bali-Balázs |
#214 Egy érettségiző diák!2014-05-13 13:56Nem angolból érettségizek, de sok ismerősöm-barátom érintett- és az Ő szavukra mindig adok. Béla és Fruzsina, legalább száz olyan most érettségiző fiatalt ismerek akik hozzám közel állnak. Valakivel egy utcában lakom, de a sulin kívül már jó két hónapja nem nem érintkeztem velük, pedig korábban a sulin kívül is napi kapcsolatban voltunk- pl együtt tanultunk. Tévét már egy ideje nem nézek. Ha nem szólnak ide se nézek fel mert a netet is a tanulás szolgálatába állítottam. facebookra is átlag 5 naponta nézek fel max 10 percre! Többiek! Bélának és egyesületének abban igaza van, hogy elnézve az elmúlt évek disznóságait a hatalomnak is igaza van! Eddig bármi disznóság visszaélés derült is ki az mindig annyiba lett hagyva. Ott van pl a tavalyi NAV botrány, vagy a lebukott nyelvvizsgagyár. Mindegyik hallatán morogtunk egyet, elindítottunk egy ilyen oldalt, tüntetés révén volt egy kis felvonulgatás aztán szépen minden el lett felejtve. -maradt minden a régiben mi meg beletörődtünk és meg próbáltunk a helyzettel együtt élni. Ezek után még is mit vártok? Maximálisan az oldalatokon állok, el megyek a szombati megmozdulásra én is, de őszintén szólva szerintetek lesz ennek eredménye? Félek nem- sőt a passzivitásunk szolgál táptalajul az ilyen Béláknak, és ha a hatalom ezt látja az ilyen Bélák elképzelése fog a végén győzedelmeskedni.... |
Pécsről |
#215 Egres Béla!2014-05-13 14:13Ha már ennyire véded a mundér becsületét és játszod a nagy erkölcscsőszt a szemétláda diákokkal szemben, egy kicsit magadról is beszélhetnél. |
Budapestről |
#216 Re: Egres Béla!2014-05-13 14:21Sok emberhez nem ért el az információ, a diákok nag yrésze más érettségire is tanul. Például az EMMI is ma szerzett tudomást a problémáról, ők ma kezdtek el ezzel foglalkozni. Az aláírók száma egyre nő, ugyanúgy, ahogy a csoporté is. Tanárok állnak az oldalunkon, mindenki talált kivetni valót a feladatrészben. Apránként haladunk, egyelőre választ várunk a Kormányhivataltól. A szombat szervezés alat áll, pontos információkat természetes közölni fogunk |
József |
#217 Aki mindent bukott!2014-05-13 14:55Én nem csak felvételizek, de egy gyakornoki programra is pályázok ami munkát és megélhetést biztosítana, és most ezen minden bukott. Ettől független azt mondom, hogy Bélának és egyesületének igaza van-akár mekkora kretének is igaza van! Annak semmi értelme, hogy egy ilyen online petíciót az érintettek negyede alá ír- aminek egy részét a közvetlen hozzátartozók rokonok képezik mert szolidárisak, de amúgy nem érintettek. Mi lesz szombaton? összegyűlik kb ezer ember és tartunk az EMMI előtt egy teadélutánt? -mert ez lesz Ennek mi értelme? Inkább valami drasztikus lépésen kellene agyalnunk. Mindig hiszem, hogy nincs lejjebb- de az élet erre rácáfol. vagy lépünk valami radikálisat vagy Egres Béla és barátainak lesz igaza! Döntsük már el végre, hogy mit akarunk. Vagy lépjünk, vagy tényleg üljünk le és tanuljunk, hogy a magnón brekegést is megértsük- így talán még a mekibe felvesznek krumplisütőnek. |
Vendég |
#218 Re: Re: Studniczky Róbert nyilatkozata2014-05-13 15:29#200: Egres Béla- JGE - Re: Studniczky Róbert nyilatkozata "A magunk részéről már indítottunk egy kezdeményezést, hogy 200-ig visszamenőleg át kellene nézni mindenki bizonyítványát és tanulmányi eredményeit. nagy meglepetések lennének!" Ez a mondat most mit jelent? milyen 200-ig, meg kinek? legalább magyarul tanult volna meg, ha már itt fröcsög. |
reniandtardis |
#219 nyelvvizsga2014-05-13 16:11A Jövő Generációja Egyesület számára feltöltöttem a nyelvvizsga bizonyítványomat. Igaz, csak középfokú tudást igazol, de mentségemre legyen, hogy 4 évvel voltam ilyen szinten. Az emelt szintű érettségim pedig továbbtanuláshoz kellett volna; politológia szakra jelentkeztem. Jöhetnek a trollok. https://www.facebook.com/reni.csi/media_set?set=a.797823520229749.1073741829.100000063262235&type=1 |
Vendég |
#220 Re: A technikai körülményekkel volt probléma!!!2014-05-13 19:48 |
Tigris |
#2212014-05-13 20:06Bevallom, nem olvastam végig az új hozzászólásokat. Nekem undorító a stílus, amivel csépelitek egymást... ettől a mentalitástól menekültem, amikor kijöttem Londonba. Először is, otthon van egy joggyakorlat, amit úgy hívnak, az ártatlanság vélelme. Ez arról szól, hogy aki támad, annak kell bizonyítania az igazát, jelen esetben azt, hogy a vizsga az adott körülmények között indokolatlanul nehéz volt. Pár oldallal korábban valaki írta, hogy már intézkedtek ezügyben és kikérték a valóban lejátszott hanganyagot, hogy össze lehessen vetni a netről is letölthető, központi sokszorosítás után az iskolákba CD-n kikerülő anyaggal. Ez tudomásom szerint még nem történt meg. Vitatkozhatunk az idők végezetéig itt mindenféléről, de jelenleg a bizonyítékok híján azt vagyok kénytelen feltételezni, hogy az anyag az iskolákig teljesen hibátlan minőségben eljutott. (Mint technikus mondom azoknak, akik nem értenek hangtechnikához, hogy ha az anyag sérült volna, akkor nem lassult-gyorsult-franciásodott-torzult-stb volna, hanem ugrott volna. Ezt bárki egy másolt CD megkarcolásával ellenőrizheti otthon.) Ugyanakkor ami ezután az anyaggal történt (pl. magnókazettára másolták), azért már az iskola és nem az OH vonható felelősségre. Mi több, az ott tanuló diákok az angoltanulás évei alatt már többször találkozhattak a problémával, mint az OH esetleges revizorai. Miért nem jelentették, hogy elavult a hangtechnika, akár közvetlenül az érettségi előtt, és hogy alkalmatlan a vizsga lebonyolítására? |
Vendég |
#222 Re:2014-05-13 21:16Tudom, hogy hosszú, de kérlek szépen olvasdd el! Mint korábban valaki már említette egy előző hozzászólásában, volt olyan hely, ahol korábban tökéletesen működő lejátszó produkált a vizsga alkalmával minősíthetetlen hanganyagot. Ebből én azt szűrtem le, hogy nem a készülék volt a hibás (bár más helyeken az is sokat ronthatott a körülményeken). Lehet hogy rosszul gondolom, de tapasztalataim szerint aki elmegy egy emeltszintű vizsgára, az tanul is rá. A te nézőpontodat is meg tudom érteni, hogy bizonyítékot szeretnél, képzeld, a diákok is. De ezeket nem olyan könnyű megszerezni. Pedig hidd el , ők lennének a legboldogabbak ha végre bizonyítani tudnák az igazukat. Akik most panaszkodnak, azoknak az egész jövője múlik ezen. Lehet hogy maga a listening rész nem ér olyan sok pontot, és ha valaki a többit jóra megcsinálta, az így is egy viszonylag jó eredményt érhet el, de az egyetemre való bejutáshoz akár egyetlen pont is sokat számít (főleg mivel valószínűleg azért tettek emelt angol érettségit, mert azt akarják továbbvinni, ezáltal nagyobb súllyal számít mint mondjuk a matek vagy a történelem, mivel azok csak a százalékok átlagánál kerülnek beszámításra). Kérlek csak képzeld el a helyzetet, hogy egy pillanatra hiszel nekik, és gondol el milyen lehet annak aki eddig kéttannyelvű iskolában végigtanulta a gimnáziumot és külön tantárgyként tanulta például a helyes kiejtést, egyes tantárgyakból esetleg angolul érettségizett (tehát a szókincsét nem nagyon lehet megkérdőjelezni!) ha egy tényleg rossz minőségű hanganyag miatt egy ponttal lemarad a választott egyetemről. Mert mindig van akinek egy-két ponton múlik, ez nem is lehetne máshogy. Viszont ha ez rajta kívülálló okok miatt következik be, szerintem az maga a pokol. Mondd, te nem lennél felháborodva? És valószínűleg itt is lesz ilyen ember, ha nem írhatják újra. |
Nyiltsziv |
#223 Re:2014-05-13 23:20Teljesen egyetertek Tigris. En sosem eltem angol nyelvteruleten, es bar angol tagozatos voltam es 96- ban emelt szinten (akkor meg nem volt resze a magnohallgatas) de nem volt erossegem az angol megis minden egyes szot ertettem. Az egyetlen amit nem tudnek visszaadni belole az a Picasso festmeny franci nyelvvizsgara valo cime. |
Tigris |
#224 Re: Re:2014-05-14 02:19Nos, akkor nézzük, hol lehet probléma. abcdef
Akik úgy tettek emelt szintű érettségit, hogy az angolt tovább szeretnék tanulni, nagy eséllyel fognak találkozni az anyagot felmondó emberekkel, akik az ELTE angol szakának tanárai, méghozzá úgy, hogy a vizsgánál rosszabb körülmények mellett fogják az előadásaikat hallgatni. Ha a vizsgán nem felelnek meg, akkor a gondjaik tovább fognak fokozódni a felsőoktatásban is. Nagyon könnyű elképzelnem, hogy milyen lehetett annak, aki kéttannyelvű iskolában tanulta végig a gimit, hiszen én is ezt csináltam, a Karinthyban érettségiztem, töriből, matekból, fizikából angol nyelven, meg persze angolból, igaz, mire az érettségire eljutottunk (melynek osztályzata Rigó közép/felsőfokú vizsgának felelt meg, osztályzat szerint), már az évfolyam szinte minden tanulójának a kezében volt a nemzetközi felsőfokú vizsga (TOEFL/CEC). Igaz, azóta sokat felejtettem, majd az utóbbi két évben ismét sokat javultam angolból, ugyanis Londonban élek, ennek ellenére a gimis tudásommal meg tudtam volna oldani a listeninget. Amikor a botrány elindult, próbából megcsináltam, hibátlanra. Ellenőrzésképp átnézettem a párommal is a dolgot, aki kb. középfokúnak megfelelő tudással jött ki velem, valószínűleg nem hibátlanra, de elfogadhatóra megírta volna ő is, elmondása szerint nem volt nehéz, annak ellenére, hogy szobában és hangszórón hallgattuk mindketten. Nagyon sajnálom, ami történt, én úgy vélem, a dolog leginkább a nyelvi oktatás technikai szinvonalát jellemzi a probléma. Amikor a diák nagyságrendekkel jobb minőségben hallgatja a saját zenéit, mondjuk mp3 lejátszóról vagy mobilról, mint az angoltanuláshoz szükséges hanganyagot órán, és ezt mindenki szó nélkül rendben levőnek találja, akkor ne csodálkozzon, hogy amikor kritikus lenne, hogy minél jobb minőségben hallja az anyagot, vizsgán, akkor bajba kerül. Ismételten megjegyzem, nem érdekem a kormány seggét nyalni a kérdésben, az OH-ét sem. Részint mert semmi hasznom nem származik belőle, részint pedig mert egészében volt elegem abból, ami otthon folyik, ezért jöttem Londonba. |
Papabear |
#225 Re: Re: Re:2014-05-14 04:53Hello, köszi az összefoglalót! Nézzük! 1, Lehetséges hogy az eredeti anyag olyan konvertálású MP3 ami nem bírja a többszörös továbbmásolást 2, Lehetséges hogy az OH-nál az eredeti másolásánál csináltak olyan konvertálást ami nem bírja a tovább másolást. 3, Kizárva mert nem az akadozás a probléma 4, Kizárva mert ugyanazok másoltak mint év közben ugyanazokon az eszközökön 5, Kizárva mert a lányom ugyanabban az osztályteremben ugyanazon a lejátszón hallgatta mint előtte 4 évig hiba nélkül 6, Kizárva mert a probléma egész vizsgacsoportokat érintett ahol a probléma jelentkezett. Statisztikailag a buta, brahiból próbálkozók eloszlása kizárt hogy néhol 80% mint az a csoport aki aláírta a vizsga után rögtön a kormánybiztosi papírt néhol meg 0%.
Szerintem.Vélemény? |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1323 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1107 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
616 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
265 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
202 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
184 Létrehozva: 2024-12-10
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5152 Létrehozva: 2024-06-21