Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért
Tigris |
/ #224 Re: Re:2014-05-14 02:19Nos, akkor nézzük, hol lehet probléma. abcdef
Akik úgy tettek emelt szintű érettségit, hogy az angolt tovább szeretnék tanulni, nagy eséllyel fognak találkozni az anyagot felmondó emberekkel, akik az ELTE angol szakának tanárai, méghozzá úgy, hogy a vizsgánál rosszabb körülmények mellett fogják az előadásaikat hallgatni. Ha a vizsgán nem felelnek meg, akkor a gondjaik tovább fognak fokozódni a felsőoktatásban is. Nagyon könnyű elképzelnem, hogy milyen lehetett annak, aki kéttannyelvű iskolában tanulta végig a gimit, hiszen én is ezt csináltam, a Karinthyban érettségiztem, töriből, matekból, fizikából angol nyelven, meg persze angolból, igaz, mire az érettségire eljutottunk (melynek osztályzata Rigó közép/felsőfokú vizsgának felelt meg, osztályzat szerint), már az évfolyam szinte minden tanulójának a kezében volt a nemzetközi felsőfokú vizsga (TOEFL/CEC). Igaz, azóta sokat felejtettem, majd az utóbbi két évben ismét sokat javultam angolból, ugyanis Londonban élek, ennek ellenére a gimis tudásommal meg tudtam volna oldani a listeninget. Amikor a botrány elindult, próbából megcsináltam, hibátlanra. Ellenőrzésképp átnézettem a párommal is a dolgot, aki kb. középfokúnak megfelelő tudással jött ki velem, valószínűleg nem hibátlanra, de elfogadhatóra megírta volna ő is, elmondása szerint nem volt nehéz, annak ellenére, hogy szobában és hangszórón hallgattuk mindketten. Nagyon sajnálom, ami történt, én úgy vélem, a dolog leginkább a nyelvi oktatás technikai szinvonalát jellemzi a probléma. Amikor a diák nagyságrendekkel jobb minőségben hallgatja a saját zenéit, mondjuk mp3 lejátszóról vagy mobilról, mint az angoltanuláshoz szükséges hanganyagot órán, és ezt mindenki szó nélkül rendben levőnek találja, akkor ne csodálkozzon, hogy amikor kritikus lenne, hogy minél jobb minőségben hallja az anyagot, vizsgán, akkor bajba kerül. Ismételten megjegyzem, nem érdekem a kormány seggét nyalni a kérdésben, az OH-ét sem. Részint mert semmi hasznom nem származik belőle, részint pedig mert egészében volt elegem abból, ami otthon folyik, ezért jöttem Londonba. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Mentsük meg a soproni ovikat!
3161 Létrehozva: 2025-02-24
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
10023 Létrehozva: 2024-06-21
Debreceni Óvodák megmentése
750 Létrehozva: 2025-02-28
Dr Bordás Noémi doktornő szabadlábra helyezése
548 Létrehozva: 2025-02-23
Óvodai nevelés országos alapprogramjáról szóló 363/2012. (XII. 17.) Korm. rendelet módosításának halasztása
2573 Létrehozva: 2025-02-20
Napraforgó Ovi bezárása elleni petíció
709 Létrehozva: 2025-02-23
Mentsük meg a KRE-BTK képzéseit!
229 Létrehozva: 2025-03-03
Petition for a visual identity worthy of BCE / Kiállás egy a Budapesti Corvinus Egyetemhez méltó arculat mellett
1324 Létrehozva: 2025-02-19
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
2368 Létrehozva: 2024-09-29
ÁLLÍTSÁK VISSZA AZ ÁTALÁNY (RÉSZSZÁMLA) FIZETÉST AZ MVM-nél!
732 Létrehozva: 2025-02-21
Gyopárosfürdőért
112 Létrehozva: 2025-02-28
Mentsük meg a fákat!
94 Létrehozva: 2025-02-25
Zalaszentgrót város vasúti elérhetőségének helyreállítása
625 Létrehozva: 2021-12-18
Változzon a közforgalmú gyógyszertárak ügyeletes rendszere!
74 Létrehozva: 2025-02-26
A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
4814 Létrehozva: 2023-04-02
Petíció a VÁCI ÚJ DUNA-HÍD ÉPÍTÉSE ELLEN
521 Létrehozva: 2025-02-05
Petíció a Békéscsaba-Budapest vonal vasúti szolgáltatásainak fejlesztéséért.
227 Létrehozva: 2024-06-24
Manóvár tagóvoda bezárása elleni szülői tiltakozás
609 Létrehozva: 2025-02-18
KÉRELEM Fehérvárcsurgó 2025. évi építményadójának felülvizsgálatáért és újratárgyalásáért
73 Létrehozva: 2025-02-23
Követeljük a sátoraljaújhelyi képviselő-testületi ülések online elérhetőségét!
40 Létrehozva: 2025-03-01