Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért
Quoted post
Tigris |
#224 Re: Re:2014-05-14 02:19Nos, akkor nézzük, hol lehet probléma. abcdef
Akik úgy tettek emelt szintű érettségit, hogy az angolt tovább szeretnék tanulni, nagy eséllyel fognak találkozni az anyagot felmondó emberekkel, akik az ELTE angol szakának tanárai, méghozzá úgy, hogy a vizsgánál rosszabb körülmények mellett fogják az előadásaikat hallgatni. Ha a vizsgán nem felelnek meg, akkor a gondjaik tovább fognak fokozódni a felsőoktatásban is. Nagyon könnyű elképzelnem, hogy milyen lehetett annak, aki kéttannyelvű iskolában tanulta végig a gimit, hiszen én is ezt csináltam, a Karinthyban érettségiztem, töriből, matekból, fizikából angol nyelven, meg persze angolból, igaz, mire az érettségire eljutottunk (melynek osztályzata Rigó közép/felsőfokú vizsgának felelt meg, osztályzat szerint), már az évfolyam szinte minden tanulójának a kezében volt a nemzetközi felsőfokú vizsga (TOEFL/CEC). Igaz, azóta sokat felejtettem, majd az utóbbi két évben ismét sokat javultam angolból, ugyanis Londonban élek, ennek ellenére a gimis tudásommal meg tudtam volna oldani a listeninget. Amikor a botrány elindult, próbából megcsináltam, hibátlanra. Ellenőrzésképp átnézettem a párommal is a dolgot, aki kb. középfokúnak megfelelő tudással jött ki velem, valószínűleg nem hibátlanra, de elfogadhatóra megírta volna ő is, elmondása szerint nem volt nehéz, annak ellenére, hogy szobában és hangszórón hallgattuk mindketten. Nagyon sajnálom, ami történt, én úgy vélem, a dolog leginkább a nyelvi oktatás technikai szinvonalát jellemzi a probléma. Amikor a diák nagyságrendekkel jobb minőségben hallgatja a saját zenéit, mondjuk mp3 lejátszóról vagy mobilról, mint az angoltanuláshoz szükséges hanganyagot órán, és ezt mindenki szó nélkül rendben levőnek találja, akkor ne csodálkozzon, hogy amikor kritikus lenne, hogy minél jobb minőségben hallja az anyagot, vizsgán, akkor bajba kerül. Ismételten megjegyzem, nem érdekem a kormány seggét nyalni a kérdésben, az OH-ét sem. Részint mert semmi hasznom nem származik belőle, részint pedig mert egészében volt elegem abból, ami otthon folyik, ezért jöttem Londonba. |
Válaszok
Papabear |
#225 Re: Re: Re:2014-05-14 04:53:37Hello, köszi az összefoglalót! Nézzük! 1, Lehetséges hogy az eredeti anyag olyan konvertálású MP3 ami nem bírja a többszörös továbbmásolást 2, Lehetséges hogy az OH-nál az eredeti másolásánál csináltak olyan konvertálást ami nem bírja a tovább másolást. 3, Kizárva mert nem az akadozás a probléma 4, Kizárva mert ugyanazok másoltak mint év közben ugyanazokon az eszközökön 5, Kizárva mert a lányom ugyanabban az osztályteremben ugyanazon a lejátszón hallgatta mint előtte 4 évig hiba nélkül 6, Kizárva mert a probléma egész vizsgacsoportokat érintett ahol a probléma jelentkezett. Statisztikailag a buta, brahiból próbálkozók eloszlása kizárt hogy néhol 80% mint az a csoport aki aláírta a vizsga után rögtön a kormánybiztosi papírt néhol meg 0%.
Szerintem.Vélemény? |
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1323 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1126 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
618 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
265 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
203 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
184 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5152 Létrehozva: 2024-06-21