Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Vendég

/ #222 Re:

2014-05-13 21:16

#221: Tigris -

Tudom, hogy hosszú, de kérlek szépen olvasdd el! Mint korábban valaki már említette egy előző hozzászólásában, volt olyan hely, ahol korábban tökéletesen működő lejátszó produkált a vizsga alkalmával minősíthetetlen hanganyagot. Ebből én azt szűrtem le, hogy nem a készülék volt a hibás (bár más helyeken az is sokat ronthatott a körülményeken). Lehet hogy rosszul gondolom, de tapasztalataim szerint aki elmegy egy emeltszintű vizsgára, az tanul is rá. A te nézőpontodat is meg tudom érteni, hogy bizonyítékot szeretnél, képzeld, a diákok is. De ezeket nem olyan könnyű megszerezni. Pedig hidd el , ők lennének a legboldogabbak ha végre bizonyítani tudnák az igazukat. Akik most panaszkodnak, azoknak az egész jövője múlik ezen. Lehet hogy maga a listening rész nem ér olyan sok pontot, és ha valaki a többit jóra megcsinálta, az így is egy viszonylag jó eredményt érhet el, de az egyetemre való bejutáshoz akár egyetlen pont is sokat számít (főleg mivel valószínűleg azért tettek emelt angol érettségit, mert azt akarják továbbvinni, ezáltal nagyobb súllyal számít mint mondjuk a matek vagy a történelem, mivel azok csak a százalékok átlagánál kerülnek beszámításra). Kérlek csak képzeld el a helyzetet, hogy egy pillanatra hiszel nekik, és gondol el milyen lehet annak aki eddig kéttannyelvű iskolában végigtanulta a gimnáziumot és külön tantárgyként tanulta például  a helyes kiejtést, egyes tantárgyakból esetleg angolul érettségizett (tehát a szókincsét nem nagyon lehet megkérdőjelezni!) ha egy tényleg rossz minőségű hanganyag miatt egy ponttal lemarad a választott egyetemről. Mert mindig van akinek egy-két ponton múlik, ez nem is lehetne máshogy. Viszont ha ez rajta kívülálló okok miatt következik be, szerintem az maga a pokol. Mondd, te nem lennél felháborodva? És valószínűleg itt is lesz ilyen ember, ha nem írhatják újra.