Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Teacher

#87 Re:

2014-05-10 00:41

#26: Tigris -

Kedves Tigris, csak meghallgattad a szövegeket, vagy pedig megpróbáltad megoldani a feladatokat az adott időkeretek között? Mert a kettő nem ugyanaz. Én megoldottam itthon, és 6/10, 9/10, és 7/10 pontot értem el, amit azért 7 éves angoltanári karrierrel a hátam mögött nem érzek olyan jónak... Én is jól értettem a szöveget, utána a szövegátiratból leellenőriztem, szövegenként egy-egy szó volt, amit nem, vagy nem jól értettem (azt persze nyilván nem tudhatjuk, hogy az általunk meghallgatott hangfile és a helyszínen lejátszott CD-k között milyen minőségi eltérés van) - mégsem találtam elegendőnek az időt arra, hogy a feltett kérdésekre helyesen válaszoljak. Te anyanyelvi környezetben élve nyilván igen jó hallott szöveg értési készségekkel rendelkezel. Abban egyetértek veled, hogy jó lenne minél inkább ezt a szintet megcélozni a hazai nyelvtanításban, de ezek a készségek anyanyelvi környezetbe kerülve ígyis-úgyis rohamosan fejlődnek (lehet, hogy Londonba költözésed előtt neked sem ment ugyanúgy, mint most...) - az pedig nem fair, ha a diákokat olyan szinten teszteljük, amire nem készítjük fel őket. Bár a hozzászólások között nyilván sok túlzó, és sarkító is van, én összességében értem, hogy miért találták a diákok túl nehéznek ezt a feladatot, és együttérzek velük.

Válaszok

Kata

#121 Re: Re:

2014-05-10 15:01:00

#87: Teacher - Re:

Na itt kezdődik a probléma! Hogy ilyen tudással rendelkező tanárok tanítanak angolt...  Az Ön által elért eredmény angoltanár létére valóban elég gyenge. Akkor mit várhatunk szegény diákoktól??

Tudom, hogy eleve az angoltanár képzés színvonala is egy nagy nulla, így nem teljesen az Ön hibája, hogy egy érettségiző diák szintjével azonos a tudása tanár létére, de elkeserítő a magyar oktatás egészére nézve!

Ettől függetlenül ennél lejjebb ne vigyük már az emelt érettségi színvonalát.. Eleve vicc h 60% felett középfokú nyelvvizsga jár érte!

Most néhányan azért hőbörögnek, mert nem lesz 100-%-os a listening tesztjük... Akkor le kellene butítani olyan szintre, hogy itt a sok kis 18 éves, (akik közül állítólag sokan anyanyelvi szinten vannak, lol.. ezt vajon mégis ki mondhatta nekik? vagy csak ők hiszik magukról?...), mind hibátlanra írja??