Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Teacher

/ #87 Re:

2014-05-10 00:41

#26: Tigris -

Kedves Tigris, csak meghallgattad a szövegeket, vagy pedig megpróbáltad megoldani a feladatokat az adott időkeretek között? Mert a kettő nem ugyanaz. Én megoldottam itthon, és 6/10, 9/10, és 7/10 pontot értem el, amit azért 7 éves angoltanári karrierrel a hátam mögött nem érzek olyan jónak... Én is jól értettem a szöveget, utána a szövegátiratból leellenőriztem, szövegenként egy-egy szó volt, amit nem, vagy nem jól értettem (azt persze nyilván nem tudhatjuk, hogy az általunk meghallgatott hangfile és a helyszínen lejátszott CD-k között milyen minőségi eltérés van) - mégsem találtam elegendőnek az időt arra, hogy a feltett kérdésekre helyesen válaszoljak. Te anyanyelvi környezetben élve nyilván igen jó hallott szöveg értési készségekkel rendelkezel. Abban egyetértek veled, hogy jó lenne minél inkább ezt a szintet megcélozni a hazai nyelvtanításban, de ezek a készségek anyanyelvi környezetbe kerülve ígyis-úgyis rohamosan fejlődnek (lehet, hogy Londonba költözésed előtt neked sem ment ugyanúgy, mint most...) - az pedig nem fair, ha a diákokat olyan szinten teszteljük, amire nem készítjük fel őket. Bár a hozzászólások között nyilván sok túlzó, és sarkító is van, én összességében értem, hogy miért találták a diákok túl nehéznek ezt a feladatot, és együttérzek velük.