Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Tigris

/ #229 Re: Re: Re: Re:

2014-05-14 09:32

#225: Papabear - Re: Re: Re:

abcdef
  1. Nem. Az audio CD-re nyers, tömörítetlen hanganyag kerül. Amennyiben ez sérül, a formátumból eredően a lejátszó először megpróbálja javítani a hangrészletet, ha ez nem sikerül 100%-ra (ennek sikerességét egy ellenőrzőkód igazolja), akkor a lejátszó inkább ugrik egyet, kihagyja a hibás részt, de torzítva a részletet nem játssza le. Ehhez konkrétan rendesen értek, szívesen elmagyarázom oldalakon át, de te is rákereshetsz a CD-n történő hangtárolás módszereire.
  2. Az OH-nál nem konvertáltak, hanem bitről bitre, digitálisan másolták az eredeti anyagot. Ha itt az anyag nem 100%, akkor azt a másoló jelzi, és a CD a kukába esik. Az ellenőrzés 2-3 perc.
  3. -
  4. -
  5. -
  6. -

Akkor az ufók voltak, nem tudok mást mondani. A probléma az, hogy miközben az OH tudja bizonyítani az igazát, a másik oldalról még egyetlen bizonyítékot sem mutatott fel senki. Így érvelni és meggyőzni másokat csupán érzelmi alapon lehet. Ez sok indulatot szít, viszont semmit nem old meg. Ha valaki erre a problémára valóban megoldást keres, akkor ezt figyelembe kéne venni.
OK, hogy kizársz minden olyan indokot, amit én lehetségesnek tartok, én viszont ellenőrizhetően kizárom az első két indokot úgy, hogy soha semmi közöm nem volt az OH-hoz, csupán értek a hangtechnikához. Ezzel az a fő gond, hogy az első két pont eléggé objektív és technikai jellegű, tehát támadni kb. annyi, mint a 2×2=4-et, miközben a többi többé-kevésbé szubjektív és bizonyítékok híján elég könnyű támadni.

Mondom, nem kötekedni szeretnék, csupán segíteni akarok, hogy tudjátok, a bizonyítási eljárás érdekében a történet mely részeire kéne objektív bizonyítékokat keresni. És főként nem érzelmi dolgokba belemenni, mert az csak parttalanná és indulatossá teszi a vitát.