Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!
Daddy GG |
/ #326 Nem is tudom...2011-09-08 07:51Nem is tudom, hogy magyarázzam el annak, aki nem volt legalább két évig sorkatona, milyen érzés volt számomra, amikor megesküdtem, hogy a hazámat az életem árán is megvédem; ők ezt nem értik meg! Szüleim - mindektten vallásos, intelligens emberek - a katonai eskü után megüleltek és apám sírva közölte, hogy büszke vagyok rád fiam. Nem arra esküdtünk, hogy az MSZMP-t megvédjük, hanem az éppen aktuális HAZÁNKAT, a földet a jázat ahol lakunk. Ma is megtenném, bármikor; természetesen. Igen lehet békében is tenni a hazánkért. Melleseleg a hadsereg nem azért kell, hogy folyamatosan harcoljon, hanem azért, hogy akik nem szeretnek minket, lássák, hogy nem érdemees minket kóstolgatni, mert esetleg dá dá lesz.... Megtanultuk a bajtársiasságot, a kötelező segítségnyújtást, a kitartást, a fegyelmet, a toleranciát, a méltó viselkedést, a bátorságot, a felelősségvállalást, stb. Megtanultunk felnőtt férfiként viselkedni, megjelenni. Igen, taknyos kölykökből férfiakká váltunk; van aki nem.... OK; én nem bánom, ne legyen sorkatonaság; de akkor - nagyon nyugodtan megkérdezném: tessék szíves megmondani: az éjjel nappal dolgozó szülők mindezekre, hol, hogyan mikor tudják megtanítani a gyermekeiket egységes normarendszer szerint? Mindenki játszhat valamilyen szerepet, lehet hazafiaskodni számtalan formában. Azon kívül meg lahat tanulni felkészülni arra a - nem várt - esetre, ha véletlenül valaki(k) el akarnának tüntetni minket. Végezetül ezúton tenném közhírré, hogy kizárólag a katonaságnál lehet mmegtanulni az élet minden területén alkalmazni szükséges magatartás formákat, taktikákat, a támadás és a védekezés alternatíváit. Például a tábornokok, elég ritkán lövöldöznek, de ők akadémiákon tanulják a túlélés és a győzelem fortélyait; aztán pl. elmennek politikusnak, vagy üzletembernek.... A mi gyermekeink hol tanulhatnak meg megküzdeni az élet problémáiva előre tessék mondani? (Sivis pacem, para bellum! - Békében készülj a háborúra!) A legnagyobb harc mindenki számára az élet, folyamatos harc, az életünk függ tőle, mi leyz a végeredmény. Nagyon sok pénzébe kerül az országnak az hogy segítsen a legyőzött honfitársainkon! Mi lenne, ha legalább az alapelvekre felkészítenénk a gyermeeinket! Nekik mi az esélyük, hogy "felékszült harcosként" vívhatják meg az ÉLET nevű harcot tessék mondani? |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1324 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1170 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
625 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
206 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
186 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1603 Létrehozva: 2024-09-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5155 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
238 Létrehozva: 2024-10-28