Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #1672 Re: Re: Re:

2015-04-02 10:57

#1667: - Re: Re:  

A BEVA-val kapcsolatban én is eltudok képzelni egy ilyen forgatókönyvet, hogy "rábeszélik" a fizetésre, annyi könnyítéssel számukra, hogy a fiktív/nem fiktív játékkal csökkentheti a saját kifizetési kötelezettségét, azaz ad majd valamit, de szinte 100% hogy nem annyit amennyi a BEVA szabályzat alapján valójában járna. Lehetőségek lennének, pld (hosszabb lejáratú) állampapír alapú kártalanításra (ezzel az állam sem járna nagyon rosszul), BEVA, vagyonalap, MNB tartalékból, stb... a magyar pénzügyi rendszerben megroppant bizalom miatt nem hiszem hogy nem érné meg villámgyors megoldást találni, oké, hogy ez most kárként jelentkezne valahol (állam, MNB, BEVA, stb) de a megkapott pénz egy része azonnal visszakerülne más pénzintézetekbe, államkincstárba, VAGY fogyasztásként kerülne elköltésre. Nemigen hiszem, hogy a kisbefektetők tömegesen mentenék külföldre a pár milliójukat, s azért otthon a dunyhában sem fogják a jövőben tartani a pénzük. Itt az igazi kérdés az, hogy VAN-E hajlandóság bármiféle/bármekkora mértékű kártalanításra, VAGY (s ez a rosszabb eset) szimplán rákenik a mára valószinűleg már nem az ország egyik leggazdagabb emberére (Tarsolyra) s azt mondják - amit azért sokan sok helyen hangoztatnak - hogy bukjanak a befektetők, mert "irreális" hozamokat akartak, "nem olvastak", "nem jártak utánna", stb, stb... ha erre rácuppan a TÁRSADALOM nagy része ("ne a mi pénzünkből kártalanítsák a "spekuláns" kisbefektetőket...") akkor a kormány szimplán mossa kezeit, hogy íme, mi a  többség akarata szerint elengedjük a kezetek, így jártatok... Büdös ez az ügy, én magam a pályafutásom alatt minden probléma esetén a villámgyors kármentésre, kárcsökkentésre, a lehető legkisebb rosszat okozó megoldás megtalálására törekedtem, DE az elmúlt 5 évben megtanultam, hogy EZ a kormány erre képtelen, meg nem is igen foglalkozik kármentéssel semilyen területen - hisz addig mig ők maguk jól élnek, s a társadalom egy (így-úgy megvett) része mellettük áll, addig a kisember problémája nemigen érdekli őket. Körbenézve, a középosztály lesüllyedt, fizetése/nyugdíja alig alig nől, befektetéseinek hozama 0 közeli, egyes befektetéseknél még a tőke is elúszik (ellopják, elcsalják) jövője nincs, reménye egyre kevesebb. Mindeközben a semmiből milliomosok/milliárdosok garmadája nőt ki az elmúlt pár évben, adót nem (vagy csak alig) fizetve, csak lefölözve a mások által összerakott/megtermelt hasznot.