Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #3352 Re: Re:

2015-08-01 19:42

#3350: - Re:  

 Hol írja a kártalanítási törvény, hogy a Bevának 6 milliót fizetnie kell mindenkinek? A beva a saját törvénye szerint járt el, a hiányzó kötvények után kártalanít (azok a kötvények, amik a kellernél is nyilvántartásban vannak, azok után tőle nem jár, azokat oda tudja adni bárkinek, át lehet vinni máshova). Ezért fizet csak a fiktívek után. De rossz szó a fiktív: azok után fizet, amiknél csalt a bróker és nincsnenek meg a kötvények.

Csak ezt találtam a törvényben, de ez nem írja a hat milliót:

11. § (1) A kárrendezés a BEVA által kifizetendő kártalanítást meghaladó követelésre vonatkozik, annak összege személyenként nem haladja meg az 1. § szerint fennálló követelések összegét, legfeljebb azonban a BEVA által fizetett kártalanítással együtt a harmincmillió forintot.

Be tudná valaki másolni. Fontos lenne.

 

Lehet rosszul értem az egészet, de én úgy gondoltam, hogy a BEVA az után fizet, amit a BEVA tag bróker csalt el ("fiktív kibocsátás", a 10% önrésszel). Ez történik most. Minden ezen felüli követelésünket rendez a kárrendezési alap a 30 millióig.

Tudom ,hogy mindenki csal, lop, hazudik, felelős, bűnös, stb. De komolyan. A Beva fogható vagy helyesen jár el. Ha nem, akkor a Q tv. melyik sora alapján nem?