Quaestor károsultak megmentéséért

vendég

#3351 Re: Re:

2015-08-01 16:58

#3350: - Re:  

 Valóban ez így van egyetértek Önnel. Törvényellenes a Beva "kárpótlása"!!!


Vendég

#3352 Re: Re:

2015-08-01 19:42

#3350: - Re:  

 Hol írja a kártalanítási törvény, hogy a Bevának 6 milliót fizetnie kell mindenkinek? A beva a saját törvénye szerint járt el, a hiányzó kötvények után kártalanít (azok a kötvények, amik a kellernél is nyilvántartásban vannak, azok után tőle nem jár, azokat oda tudja adni bárkinek, át lehet vinni máshova). Ezért fizet csak a fiktívek után. De rossz szó a fiktív: azok után fizet, amiknél csalt a bróker és nincsnenek meg a kötvények.

Csak ezt találtam a törvényben, de ez nem írja a hat milliót:

11. § (1) A kárrendezés a BEVA által kifizetendő kártalanítást meghaladó követelésre vonatkozik, annak összege személyenként nem haladja meg az 1. § szerint fennálló követelések összegét, legfeljebb azonban a BEVA által fizetett kártalanítással együtt a harmincmillió forintot.

Be tudná valaki másolni. Fontos lenne.

 

Lehet rosszul értem az egészet, de én úgy gondoltam, hogy a BEVA az után fizet, amit a BEVA tag bróker csalt el ("fiktív kibocsátás", a 10% önrésszel). Ez történik most. Minden ezen felüli követelésünket rendez a kárrendezési alap a 30 millióig.

Tudom ,hogy mindenki csal, lop, hazudik, felelős, bűnös, stb. De komolyan. A Beva fogható vagy helyesen jár el. Ha nem, akkor a Q tv. melyik sora alapján nem?

Gg

#3353 Re: Re: Re:

2015-08-01 19:55

#3352: - Re: Re:  

 A beva jól járt el sajnos. A törvény nem ír arról, hogy a Beva ne a saját törvénye alapján járjon el, hanem máshogy. A 6 millió -10%-ig fizet a bróker által okozott károkért (fiktív kötvények után a fiktív kibocsátás).

A rendes kötvényekkel nincs dolga, azok megvannak nála, nyilvántartva, kellernél is (más kérdés, hogy nem érnek semmit, de ez nem a bróker sara, hanem a Hruria). Oda tudja adni transzferálásra.

Abba kell kapaszkodnunk, hogy a kártalanítási törvényt végre kell hajtani, illetve kellett volna, az alkotmányb.-től függetlenül. A Beva nem fogható, semmi a Q. törvénnyel ellentétest nem csinált és a saját törvénye szerint jár el most.

valaki

#3354 Re: Re: Re:

2015-08-02 07:45

#3352: - Re: Re:  

 2015. évi XXXIX. törvény

 

1. A törvény hatálya

1. § (1) A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság által kibocsátott, vagy ilyenként megjelölt, a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vagy annak a számviteli jogszabályok szerinti kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények vásárlására irányult, és az ügyfél az ellenérték fizetési kötelezettségének eleget tett, függetlenül attól, hogy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve teljesedésbe ment-e.

(2) Kárrendezésre jogosultak azok a magánszemélyek, jogi személyek és egyéb szervezetek, akik az (1) bekezdés szerinti kötvénykibocsátásából eredően az (1) bekezdésben említett gazdasági társaságokkal szemben e törvény hatálybalépésének napján fennálló követeléssel rendelkeznek.

 

Lássuk csak:

 

- A vásárlási szándékom a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság által kibocsátott, vagy ilyenként megjelölt, a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vagy annak a számviteli jogszabályok szerinti kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények vásárlására irányult?

 

---> IGEN

 

- Az ügyfél (én) az ellenérték fizetési kötelezettségének eleget tett, függetlenül attól, hogy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve teljesedésbe ment-e?

 

---> IGEN, MINDET KIFIZETTEM

 

- Kárrendezésre jogosultak azok a magánszemélyek, jogi személyek és egyéb szervezetek, akik az (1) bekezdés szerinti kötvénykibocsátásából eredően az (1) bekezdésben említett gazdasági társaságokkal szemben e törvény hatálybalépésének napján fennálló követeléssel rendelkeznek.

 

---> IGEN, az 1 -es bekezdés szerint fennálló követeléssel rendelkezek.

 

 

Lehet hogy az én szememel van baj, de ez a törvény minden, Quaestor Hrurira Kft -től vásárolt, és kifizetett kötvényre vonatkozik, kiterjed rá a hatálya. Értem én, hogy normál esetben ez nem így menne, de kedves kormányunk úgy megrémült az elején hogy a pór nép belelát a sötét ügyleteibe, hogy ilyen törvényt hoztak a felháborodás lecsitítására. Nem fogok egy percig sem pironkodni, hogy "na, jó ez tényleg túlzás". Amit itt elkövettek a pénzügyi felügyelet szemhunyása mellett, a bennfentes kereskedéseikkel, az feljogosít hogy így vélekedjek! Még jöhetnek olyan hírek, amik hallatán a csuklás rájön az emberre, ne feledjük, még nyoma sincs (a nyilvánosság számára), hol az a rettenet sok pénz, és valamilyen rejtélyes ok miatt Tarsolyt sem sikerült megvádolni semmivel. Lehet hogy nem is követett el semmit.

 

Végül pedig ott van minden jogértelmezés legalapvetőbb szabálya: ha egy jogszabály értelmezésében bizonytalanság merül fel, akkor a jogalkotó eredeti szándékát kell figyelembe venni. Esetünkben pedig az eredeti szándék bizonyíthatóan a teljes körű kártérítés, a jogalkotók nagy számú nyilatkozatait elő lehet venni ezügyben. "Mindenki visszakapja a pénzét 30m Ft-ig", "Az emberek kárát megtérítjük"...stb. Soha, egyetlen nyilatkozat nem szólt úgy, hogy a károkat bizonyos mértékig megtérítjük, vagy lesz akinek nagyrészt, lesz akinek kisebb részben (szinte semmi), de lesz kártérítés.


Vendég

#3355 Re: Re: Re: Re:

2015-08-02 08:15

#3354: valaki - Re: Re: Re:  

 Ez nem válasz a kérdésemre. Abban egyetértünk, hogy a kártalanítási törvény 30 millióig fizet. Ez így van.

Én azt mondom, hogy a bevának csak a fiktív után kell fizetnie 6m-10%-ig (amit a bróker csalt) - ahogy tette eddig -, a többit a kártalanítási alapnak.


Vendég

#3356

2015-08-02 11:15

Ha az AB elkaszálja a törvényt mert önkényesen egy szűk csoportot diszkriminál pozitívan, akkor a parlament ismét megtárgyalja,  AB kifogásokhoz igazítva módosítja, hogy a Budacash, a Hungária károsultak is legyenek a Quaestor ügyfelekhez hasonlóan kártalanítva. Ezzel a méregfog kihúzva, folytatódhat a brókeráldozatok megsegítése.


Vendég

#3357 Re:

2015-08-02 11:32

#3356: -  

 Aztán amikor kezdenének fizetni valaki megint megtámadja a módosított törvényt. Sajnos ez már sok más esetben is megtörtént. Nekünk az lenne a jó, ha az AB az egész törvényre mondaná ki, hogy nem alkotmányellenes. 


Vendég

#3358 Re: Re:

2015-08-02 13:21

#3357: - Re:  

 De ez már átment egyszer az AB-n, nem?


Vendég

#3359 Re: Re: Re:

2015-08-02 13:29

#3358: - Re: Re:  

 Nem tudom mire gondolsz, de a questor törvényre vonatkozó alkotmányellenességi beadványokat még nem tárgyalta meg az Akotmánybíróság. Erre várunk. Az OTP a beadványában megtámadta az egész törvényt, valamint annak egyes pontjait is.


Vendég

#3360 Re: Re:

2015-08-02 13:41

#3357: - Re:  

 Sajnos azt mondja ki, hogy alkotmányellenes. A kormány mutogat az AB- re mondván, hogy mi mindent megtettünk törvényt is alkottunk de ők elmeszelték. (Valóban: a pénz kimentve, nyomok elsikálva, idő telik a Tarsoly meg hallgat - lehet rövidesen örökre) A bankok dörzsölik a kezüket- mégse kell megelőlegezni kártérítést, várni a felszámolásra no meg a kifizetett összeg leírása is olyan macerás. Az ellenzék: mi is mindent megtettünk segítettünk támogattuk megszavaztuk, (kivéve a libsik vagy öten - de ők a bankárok kenyerét eszik) Budakesch károsultak: lám- lám a szomszéd tehene is megdöglött Nyertünk! Csak mi maradtunk a Q* va Sz* ban de megérdemeljük! Nem állunk ki magunkért. Másutt egy lelőtt oroszlánért százezrek tüntetnek és nem csak páran lézengenek! (Tisztelet Nekik!) Másutt… egy boldogabb világban élnek ahol a mindennapi megélhetés nem a fő gond, a törvénynek van ereje, a végrehajtó hatalom nem mérlegel, a polgár bízhat az államban ahol a Demokrácia… de hagyjuk. Aki meg a temetésére gyűjtött és betette a Qaestorba: meg így járt - ha meghal majd eltemetik a szagáért, használt koporsóban. Arra még futja.

Toilet

#3361 Re: Re: Re: Re:

2015-08-02 13:53

#3359: - Re: Re: Re:  

 "Erre várunk

 

Oszt miért is "vártok" erre?

A beadványnak nincs halasztó hatálya a törvény végrehajtására nézve.

 Hogy ez mennyire abszurd azt jól érzékelteti, hogy ha te a jövő évi SZJA bfizetésed elött teszel egy AB beadványt, hogy Alkotmányellenes a sok adó, majd várva az ítéletre nem fizeted azt be akkor úgy mgbsznak, hogy évekkig széttartó lábakkal jársz-kelsz a világban. Pedig pont ugynazet játszanád el mint ami most történik!

Toilet

#3362

2015-08-02 13:57

Szerintetek az rendben van, hogy kötvénysorozatonként arányosította és mindenkit ez az arány alapján fizetnek ki?

Vajon mi lehet ennek a törvényi alapja?

Szerintem semmi, úgyhogy itt is lehet jogi keresnivalónk.

 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-08-02 14:03



Vendég

#3364 Re: Re: Re: Re:

2015-08-02 14:17

#3359: - Re: Re: Re:  

  Nem erre gondoltam, ezt mind tudom, otp, bc, unicredit, stb.  Arra gondoltam, mielőtt  Áder k.e.  úr aláírta, úgy emlékszem megnézték, de lehet, hogy rosszul emlékszem.


Vendég

#3365 ARe: Re: Re: Re: Re:

2015-08-02 14:22

#3361: Toilet - Re: Re: Re: Re:  

 Ebben igazad van, de gyakorlatilag és a tények azt mutatják, hogy mégis csak várni kényszerülünk erre a döntésre. Mi nem a "nemfizetés", hanem a "nemkapás" miatt járunk-kelünk széttartó lábakkal a világban. 

Szerződés

#3366 Re:

2015-08-02 19:26

#2440: Gallicus Hungaricus -  

Tisztelt Gallicus Hungaricus! Kérem segítsen. A Quaestor Kártalanítás Alap hiánypótlásra szólított fel, mivel nem csatoltam a kötvény adásvételi szerződést. Nagy gond, tudom, de a Quaestor, illetve a felszámoló által kiállított igazolás megvan. Szerintem ezzel elismerték a követelést. Mire hivatkozhatok, ha a Kártalanítási Alap elutasít? Milyen egyéb úton juthatok a pénzemhez? Előre is köszönöm.

vendég

#3367 TÜNTETÉS!!!!!!

2015-08-03 04:07

 

FELHÍVÁS!

Kedves Csoporttársak!

Remélem már sokan haza érkeztek a nyári hétvégéről és ismét követik a FB bejegyzéseket, ennek következtében pedig még sok-sok új jelentkező lesz a tüntetésekre a következő napokban.

Jelenleg sajnos nem állunk nagyon jól, mert biztos résztvevőként szerdára csak 8 fő, csütörtökre csak 6 fő jelentkezett.
Ezenkívül 14 fő jelezte azt, hogy esetleg részt venne, ha már pontosabb információk lesznek.

Ezúton szeretnék tájékoztatást adni az e heti két tüntetésünkkel kapcsolatban.

A BRFK.-ra már bejelentettük mindkét eseményt „Demonstráció a Quaestor-törvény betartásáért és a teljes kárrendezésért” címmel
.
A rendezvények időpontjai:

2015. augusztus 5. (szerda) 10.00 - 14.00 óra között
2015. augusztus 6. (csütörtök) 10.00 - 14.00 óra között

A rendezvény helyszíne:

Mindkét napon ugyanaz.
Budapest, V. ker. Szabadság tér - Bank u. - Hold u. – Hercegprímás u. kereszteződésénél a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt, ahol a július 25-i tüntetésünk is volt.
(Gondolom, hogy a helyszín megközelítése már sokaknak nem fog nagy problémát okozni.)

Program:
2015. aug. 5-én (szerda):

10.00 – 11.00 gyülekezés
11.00 – 13.30 levél átadása Dr. Matolcsy Györgynek,
3-4 beszéd, károsultak felszólalásai
14.00 befejezés

A rendezvény napirendje 2015. aug. 6-án (csütörtök):

10.00 – 11.00 gyülekezés
11.00 – 13.30 1-2 beszéd, károsultak felszólalásai
14.00 befejezés

A demonstrációk célja:

Tiltakozunk a törvénytelen eljárás ellen!
Követeljük a 2015. évi XXXIX. hatályos törvény végrehajtását!

Követeljük Dr. Matolcsy György MNB elnöktől a következőket:

Felügyeleti jogkörben eljárva kötelezze a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapját és a Befektető-védelmi Alapot a 2015. évi XXXIX. törvény maradéktalan és haladéktalan végrehajtására.

Fogyasztóvédelmi jogkörben eljárva állapítsa meg a fenti szervek fogyasztói jogokat sértő magatartását és emiatt szabjon ki bírságot.

A 2015. évi XXXIX. törvény 4.§. (4) bekezdésében foglalt lehetőséget – vagyis a Magyar Nemzeti Bank által nyújtott további hitel lehetőségét - a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja felé ajánlja fel, és a kölcsönszerződést írja alá.

Ahhoz, hogy a média mindkét napon rámozduljon a tüntetésünkre, nagy szükségünk van minimum 50 résztvevőre szerdán és csütörtökön is. Mindenki részvétele fontos!

Várjuk a vidéki károsult társak jelentkezését is!

Valószínűleg a debreceniek egy csoportja is részt vesz.
KÖSZÖNJÜK NEKIK!

Mivel sokan dolgoznak ebben az időben, ezért a nyugdíjasok és Gyes-en, Gyed-en lévők jelenlétére nagyon számítunk!

A vidékről érkező nyugdíjas csoporttársak talán ingyen tudnak utazni.

Kérem szépen, hogy a jelentkezést mindenki privát üzenetben küldje el HIMMER ÉVÁNAK!
KÖSZÖNÖM!

NEM ADJUK FEL! NEM ADHATJUK FEL!
A KÖVETKEZŐ HETEKBEN IS ÚJABB ÉS ÚJABB HELYSZÍNEKEN TÜNTETÜNK!

 

Vendég

#3368 Re: Re:

2015-08-03 04:08

#3366: Szerződés - Re:  

 a kárrendezési alap azt írta, hogy mindent helyettesít a felszámoló értesítése

vendég

#3369 Re: Re: Re: ezt küldje el, természetesen az ön adataival!-így kiadják a szerződéseket.

2015-08-03 06:00

#3368: - Re: Re:  

 

A QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság „felszámolás alatt”

kijelölt felszámolója a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. ( 1055 Budapest, Bajcsy-Zs. út 78., felszámolóbiztos: dr. Piller Zsuzsa ) részére

 

 

Tisztelt dr. Piller Zsuzsanna felszámolóbiztos!

 

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja hiánypótlásra szólított fel a megvásárolt kötvényeim adásvételi szerződéseivel kapcsolatban. Összesen XXX darab kötvénnyel rendelkezem, ebből ZZZ darab kötvény vásárlásáról rendelkezem szerződéssel, de YY darab megvételéről nem.

 

Kérem, hogy az Ön birtokába került QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság „felszámolás alatt” iratanyaga alapján szíveskedjen az alábbi sorozatszámú kötvények adásvételi szerződéséről másolatot kiadni számomra, hogy azt a kárrendezéshez felhasználhassam.

 

Sorozatszám Darabszám Vásárlás időpontja Kötvény névértéke

QFH 180406A11 2014.04.07. 10 000,-Ft

QFH180718B11 2012.08.09. 10 000,-Ft

QFH190220A12 2014.02.21. 10 000,-Ft

QFH191024A11 2013.10.24. 10 000,-Ft

QFH191024A11 2014.10.27. 10 000,-Ft

 

Segítő közreműködését előre is köszönöm.

 

Pécs, 2015. július 12.

 

 

Üdvözlettel:

Karosult

#3370 Re: TÜNTETÉS!!!!!!

2015-08-03 06:22

#3367: vendég - TÜNTETÉS!!!!!! 

 Olvasom a felhivast, kerem mondja meg, hogy a Beva az XXXIX tv.  melyik paragrafusanak mondd ellen?

A tv. nem ir semmit a Beva-rol, csak annyit, hogy a Beva altal nem fedezett reszt kartalanitja az alap 30 millioig.

Remelem a jogi dolgok ennel komolyabban mennek, mint ez a felhivas.

vendég

#3371 Re: Re: TÜNTETÉS!!!!!!

2015-08-03 11:47

#3370: Karosult - Re: TÜNTETÉS!!!!!! 

 b) Kártalanítás: A Befektető-védelmi Alapnak (továbbiakban: Beva) a 2001. évi CXX. törvény (továbbiakban: Tpt.) alapján történő fizetési kötelezettsége. 

1. § (1) A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság által kibocsátott, vagy ilyenként megjelölt, a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság vagy annak a számviteli jogszabályok szerinti kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények vásárlására irányult, és az ügyfél az ellenérték fizetési kötelezettségének eleget tett, függetlenül attól, hogy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve teljesedésbe ment-e. /hol van itt elkülönítve a fiktív, nemfiktív?/

De nem érdemes itt vitázni kedves Úr!

A lopást és a hazugságot nem kell magyarázni a pelenkából már kinőttünk, szó sem volt a törvényben sem ilyen kötvénysorozatokról, pl személy szerint mi alapján dönti el a beva, hogy nekem mennyi a részarányom?-hasraüt igaz?

És már ez törvényellenes, hogy engem mint károsultat, valamilyen szankcióba préseljenek. természetesen elfogadom, ha az orrom alá dugják, hogy önnek xy ennyi a hivatalosan kimutatható részaránya papírszerint..de itt nem erről van szó!  NINCS LEBONTVA KIMUTATHATÓAN a részarány!

ÉS nyugodjon meg vannak ügyvédek is mint károsultak  köztünk szép  számmal, nem állunk a szőnyeg szélén, de ha van érdemi javaslata és segítőkész irányunkban azt hálával és szívesen vesszük.

Köszönöm a türelmét és szolidalitása jeléül szívesen látjuk tüntetésünkön, ami a jogállamiság megtiprása jegyében zajlik, hiszen ami velünk megtörténhetett az Önnel vagy bárki mással bármikor ebben az országban megtörténhet ezek után.


Vendég

#3372

2015-08-03 12:57

Az AB úgy fog dönteni, ahogy a fidesz utasítja. Attól függ, hogy sikerült-e a menekült hisztériával elterelni a közvélemény figyelmét a kormánytagokat érintő botrányról. Ha úgy érzik hogy igen, akkor vesztettünk. Márpedig most a menekültektől rettegünk éppen.

Ugye azt mindenki tudja, hogy mióta az AB bírók többségét kormányközeli tagok alkotják, a döntések látványosan a kormánynak kedvező irányba születnek. Ezt valakik konkrét számokkal ki is elemezték, a neten megjelent.

Sajnos eltűnt az a társadalmi igény is, ami a történések mélyebb okait szerette volna megismerni. Pedig a sáros kormánytagok ettől félnek a leginkább, a kártalanítási folyamat is emiatt indult el olyan gyorsan. Ha nem kapunk kártalanítást, ebbe az irányba kéne elindulni, ez az egész ügy ahilles sarka és katalizátora. Nehogy bárki is azt higgye, hogy a jóságos Állam bácsi akar segíteni. Egy fenét.


Vendég

#3373 Re:

2015-08-03 13:22

#3372: -  

 jó diagnózis


Vendég

#3374

2015-08-03 14:03

 

quaestor-kartalanitas-kezdodhet-a-penzugyi-eszkozok-kiadasa

 

 

de a 6 és 30 közöttről nincs szó


Vendég

#3375 Re: Re: Re:

2015-08-03 14:03

90-VEN %endég - Re: Re:  

 EZ TÖRVÉNYTELEN ! IGY IGAZ, RABOLNI AKARNAK. HOL A 90-ven %-OS KÁRTALANITÁS ? BEVA ? MNBANK ? KORMÁNY ?

 BECSAPÁS,HAZÚG FÉLREVEZETÉSE AZ EMBEREKNEK ! MILYEN ALAPON ÁLLAPÍTOTTÁK MEG A FIKTIV ILL: A NEM FIKTIV 

 KÖTVÉNYT.  ÖNKÖRMÁNYZATOKNÁL ÖSSZEHASONLÍTÁSOM ALAPJÁN MÁS A HELYZET ! KI KELL KÉRNI A KÖZÉRDEKŰ ADAT

ALAPJÁN A 2015-BEN KIFIZETÉSEKET, KÁRTALANÍTÁS MÉRTÉKÉT !!