Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája
vendég |
#3301 ATV!!!!2015-07-30 16:16
ATV egyenes beszéd
Aki csatlakozni szeretne a tüntetéshez, Éva Himmer facebook oldalán jelentkezzen!!!! |
Vendég |
#33022015-07-30 16:29 |
Vendég |
#3303 Re: ATV!!!!2015-07-30 17:41borzasztó volt! Mismásol. |
vendég |
#3304 ATV2015-07-30 17:49Köszönjük Kálmán Olgának, megfingatta ezt a zavarodott össze-vissza hablatyoló szarost:) az ügyünkben előrelépés megvilágosodás semmi, ködösített végig, szajkózva amit a szájába rágtak!-DROID! |
vendég |
#3305 RE.atv!2015-07-30 18:03Én csak azt nem értem hogy egy kérdést miért nem tett fel Kálmán Olga? Mégpedig mi lesz akkor hogy ha az AB elkaszálja törvényt,akkor hogyan és miként fizetik ki a károsultakat? Mert az úriember csak azt hajtogatta,hogy bíznak benne hogy elfogadja az AB a törvényt! Én arra is rákérdeztem volna,hogy esetleg van-e szándékuk átírni azt az ominózus részt a törvényben hogy benne legyen az állam kézfizetési kezesség garanciája! Gyanítom most hetekig nem hallunk semmit a kormány részéről,nem mintha mondott volna ez a barom bármi konkrétumot . Remélem tényleg foglalkozik majd az Eu ezzel,és jól megfingatják ezeket a rohadékokat. ui:Azért milyen mellébeszélés volt a aktuális törvény be nem tartására a válasz,szánalmas....
|
Vendég |
#3306 Re: Kifizetés2015-07-30 18:32Nem kaptam még én sem értesítőt, nagyon idegesít...de reménykedjünk. |
valaki |
#3307 Re:2015-07-30 18:44A cikk egy szóval nem említi, hogy az eredeti törvénnyel ellentétben csak a fiktív kötvények után kártalanítanak. A 2015. évi XXXIX. törvény egy szóval nem különíti el a kötvényeket fiktív-valós kategóriákra. Most minden csapból a 6M fölötti kártalanítás bizonytalansága folyik, de valahogy nincs szem előtt a kártérítések kiszámításának törvénytelen mivolta.
Vagy valamit én nem értek? |
Vendég |
#3308 Re: Re:2015-07-30 19:27Neked telejesen igazad van, én is így látom, bármely cikk , ami megjelenik pontatlan, és aki nem érintett , még el is hiszi. Továbbá az sem világos, hogy mi alapján döntik el, hogy ki , mikor kapta/kapja meg az értesítőt , hogy felvehesse az ellopott pénzének a töredékét. Eltelt már 3 hét , és még értesítőt sem kaptam,nemhogy pénzt. Annak ellenére, hogy az első héten benyújtottam az igényemet, hiánypótlást nem kértek, csak kötvényem van, nem egy hatalmas összeg, de nekem nagyon fontos megtakarítás. Van még valaki hasonló cipőben? |
vendég |
#3309 Figyelem!-saját érdeketekben!!!!!2015-07-30 20:56Mindenki aki QPT-s az vegye fel a kapcsolatot a többiekkel,akinek 30 millió felett van a pénze és kötvényes vagy bármi más,villámgyorsan ÜGYVÉD!Akik 30 alattiak azok még kivárhatnak,de lehet hogy ott is lesz még szükség perekre.Ennyit tudunk résen kell lenni,mert ezektől bármi kitelik |
vendég |
#3310 rossz hír2015-07-30 22:19Megint próbálkozom a magyar sajtónál, hogy az IGAZ TÖRTÉNETET adják le rólunk, és ne mellébeszélést. Próbálok oknyomozó riportereket megkeresni, hátha kicsit felderítenének. Lenne mit ! |
Vendég |
#3311 Re: Re: Re: 33072015-07-31 05:18Sajnos igen ! Az első nap adtam be az igényemet, de 8000-es sorszámot ill. érkeztetést kaptam. A családban van aki már a részleges kifizetést megkapta, az enyém még a mai napig sem érkezett meg.
Nagy a maszatolás a BEva-részéről is, mert semmi konkrétumot nem mondanak. Mi van akkor, ha a Postán- "elkallódott" a levél. Nem hajlandók szám szerint vissza keresni, mert még mindig nem klüldtek minden károsultnak kifizetési értesítést. Ne felejtsd el Mo. "jogállam " |
Vendég |
#33122015-07-31 06:07A questor károsultaknak össze kell fogniuk, hogy eredményt lehessen elérni. azoknak ébresztő akik csak az eredményre várnak és eddig semmit sem csináltak csak a csigaházukban elvoltak, mig mások tettek az ügy érdekében. csak összefogással juthatunk a teljes pénzünkhöz,
|
valaki |
#33132015-07-31 07:22Magyar György és Palotás János kezdte el csokorba fogni a Q károsultakat még az elején, hogy egy egyesített nagy perrel járjon az ügy végére. Amikor diadalittasan kihírdette a maffiakormány, hogy 30M Ft-ig mindenkit teljes mértékben kártalanítanak, érthető módon okafogyottá váltak ezek az ügyvédi kezdeményezések. Itt az idő, hogy most feléledjenek a kezdeti szándékok, és ténylegesen megkezdődjön a szervezett munka. Mivel az elején ez a két ügyvédi iroa állt volna mellénk, jó lenne, ha velük lehetne folytatni. Magyar György tovább is ment, azt tervezte, hogy az egész ügyet felgöngyölíti, egy független, nemzetközi szakértői csoportot hozott volna létre. Szerintem az ettől való félelem vastagon benne volt egyébként a kúrmány lóhalálában megérett teljes kártalanítási szándékában. A kártalanítási törvényt nem úgy hajtja végre a kormány, ahogy azt megfogalmazták, tehát mindenkit ér valamilyen úton kár. Gondolom aki a pénzének legalább a 2/3 -át megkapta, az nem szívesen kezd az 1/3 -ért nekiállni pereskedni, de lesznek jócskán, akik nevetséges összeget kapnak mint "teljes kártalanítás". Biztos vagyok benne, hogy több ezres létszámról van szó, akik úgy tudnának egy perközösségben résztvenni, hogy nincs veszteni valójuk. |
vendég |
#3314 Mit keres itt itt a hotel lyfestyle mátra hirdetése2015-07-31 07:29Csak engem bosszant , másr nem!? A KURVA A... NA biztos ,hogy oda nem megyek, és mindenki bojkottálja a hotel lyfestyle mátrát!!! |
Vendég |
#33152015-07-31 07:39Kedden megkaptam az értesítőt, szerdán már át is utaltattam a kártérítést. A fiktív kötvények arányában alig többet, mint a teljes követelésem 1/3-át. Az OTP-ben az értesítőt nem vették el, a nevemre szóló számlát nyitott a BEVA, amit azonnal meg is szüntettek, ahogy elutalták az összeget. Igazolványra, adókártyára van szükség. (A sorszám húzásnál az egyéb feltételek között kell megnyomni a Quaestor kártalanítást.) Megkérdezték (mert kötelező megkérdezniük), hogy mit szándékozom tenni ekkora összeggel (4,5mFt) Mondtam, hogy az hagy legyen az én dolgom, amire a válasz az volt, hogy tudnak adni jó ötleteket, meg a az OTP a legnagyobb és legbiztonságosabb bank. Már kezdték is sorolni a lekötéseket, megtakarítási számlát, még egy másik ügyintéző is oda jött erősítésnek. Na ekkor szakad el nálam a cérna, és próbáltam higgadtan leállítani őket. Elmondtam, hogy jellemzően az OTP-nek köszönhető, hogy a kártalanításból még mindig van 10 mFt követelésem, amit nem tudom, mikor kaphatok meg, ha egyáltalán megkapom. 20 évet spóroltunk, hogy családi házat vehessünk. Ami a lényeg, én is izgultam mikor kapok már értesítést. Nevem alapján a névsorban a közepén lennék.... Kitartás mindenkinek, bízzunk a legjobb végkimenetelben, mert ha már nem is reménykedünk, akkor akár fel is akaszthatjuk magunkat. Én egy kicsit megnyugodtam, mert ezzel a töredék kártalanítással már egy kis fényt láttam az alagút végén, amibe március 10-én kerültem. |
valaki |
#3316 Re:2015-07-31 08:42Na ezért kell öszefogni, és perelni. A Q kártalanítási törvény nem különíti el a fiktív-nem fiktív kötvényeket!!! Teljesen törvénytelen amit csinálnak! Nyilván számítanak az átvertek kimerültségére, beletörődésére. Érdemes elolvasni Palotás János weblapján, a Postabankos esetet, ahol szintén bemagyarázták a kifosztott kisbefektetőknek, hogy így jártak, a káruk nem más, mint befektetési veszteség. A többség elfogadta a mantrát (beletörődtek), kisebbik részük perre ment, és ők vissza is kapták a tőkéjüket, a beletörődők meg hoppon maradtak. Ezen múlik. |
vendég |
#3317 Re: Mit keres itt itt a hotel lyfestyle mátra hirdetése2015-07-31 08:50#3314: vendég - Mit keres itt itt a hotel lyfestyle mátra hirdetése Az is Qaestor tulajdon, a komment azt magyarázza éppen, hogy azt is lopják!!!!!! |
vendég |
#3318 Tüntetni!!!2015-07-31 08:54A mai nap tüntetés délelőtt 11 órakor Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető házánál és demonstrálunk. helyszíne II.Ker Hankóczi Jenő ut 4-6 |
Vendég |
#33192015-07-31 08:5518:00 TÉNYEK TV2 Rogán Antal háza előtti demonstráció! |
Károsult |
#3320 Kifizetés infó2015-07-31 09:04Sziasztok! Március 10-én mikor bejelentették a "CSŐDÖT" a számlaegyenlegem a WebBrókeren 1.218.000 Ft-t mutatott. Végigmentem az általatok is ismert adminisztrációs folyamatokon. Rendre jöttek az értesítők e-mailben, postán, illetve én is érdeklődtem telefonon, és pórul járt ismerősöknél. Ahogy elindult a kifizetés (talán július 6-án), postázták az elszámolómat. Ez július 13-án délután megérkezett. A munkából hazaérve délután várt a BEVA tájékoztatója, hogy mekkora összegre vagyok jogosult. Elmentem a városi OTP fiókba, ahol délután 16.30-kor nem volt egy ügyfél sem. Azonnal sorra kerültem, és a kötelező formaságokat letudva kb. 5 perc alatt megtörtént a kifizetés (talán én voltam az első "Károsult"). Az "eredeti" 1.218.000 Ft-ra megállapítottak 1.175.402 Ft-ot, melyből az első körben 895.402 Ft-ot fizettek ki. A fennmaradó 280.000 Ft-ot fedezet hiányában csak későbbi időpontban fogják teljesíteni, amiről értesíteni fognak. A stresszt meg az adminisztratív dolgokat leszámítva ez zökkenő mentesen zajlott, 280.000 Ft még lóg a levegőben, remélem hamarosan ahhoz is hozzájutok. Ez a csalás az elmúlt évek egyik legaljasabb pénzügyi bűncselekménye, bízom benne, hogy a szereplők - machinátorok és a megvezetett befektetők (MI!) - elnyerik méltő büntetésüket, illetve a megfelelő kártalanítást. Ami biztos a magyar bankrendszerben, a brókercégekben alapjaiban rengett meg a bizalmam... 10-15 évenként el lehet sütni ezt a poént, a magyar ember sajnos gyorsan felejt... Sorstársaim remélem hamarosan rendeződnek a dolgaink! Akiket komolyabb veszteség ért, fogadja őszinte együtérzésemet és részvétemet!
Üdvölettel: ...
|
Vendég |
#33212015-07-31 10:32Nagyon jó, hogy az ATV és néhány internetes portál foglalkozik az ügyünkkel. De nem látják tisztán a problémát, ezért nincs érdemi válasz. A lényeg ennyi lenne: 32 ezer károsult van. Érvénybe lépett több mint 2 hónapja a QUAESTOR törvény, mely előírja az érintett kötvénytulajdonosok (a befizetett összeg, a tőke erejéig történő) kártalanítását 30 MFt-ig. E célból létrehozta a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapját (QKKA), előírja számára - állami kezességvállalás mellett - a kifizetésekhez szükséges pénzösszeg megszerzésének lehetséges módozatait (MNB-hitel, BEVA-előleg, Kötvénykibocsátás). A kártérítést 6 MFT-ig a BEVA fizeti ki a rá vonatkozó szabályok szerint. A QKKA kifizetési kötelezettsége a BEVA által kifizetendő kártalanítást meghaladó követelésre vonatkozik, annak összege személyenként nem haladja meg a BEVA által fizetett kártalanítással együtt a harmincmillió forintot. Ehhez képest a teljes kötvényállomány követelést, - amit a törvény előír - a BEVA felosztotta fiktív és létező kötvényekre, és csak a fiktívnek minősített kötvények után fizet, ami tulajdonosonként nagyon eltérő összegeket jelent, többségük, a tőkéje 30-80%-át kapta csak meg. Ezt is a július végi ígért határidőig csak kb. 10 ezer ember kapta még meg. A BEVA-kártérítésen felüli, 30 MFt-ig fennmaradó összegeket a QKKA-nak kellene kifizetni, de az alap feltöltése nem történt még meg. Arra való hivatkozással függesztették fel, hogy bizonyos bankok az Alkotmánybírósághoz fordultak, a QUAESTOR törvény alkotmányellenességének vizsgálatáért. Ellenben egy hatályos törvény végrehajtását ez nem befolyásolja. Az AB szabadságolta magát szeptemberig, addig nem történik semmi. Tehát a felháborodás oka a Quaestor törvény be nem tartása/tartatása, s emiatt a károsultak részleges kifizetése, a teljes kártalanítás elodázása. |
Vendég |
#3322 Re: Kifizetés infó2015-07-31 12:00#3320: Károsult - Kifizetés infó Kedves Károsult! aki a szerencsésebbek között vagy! Örülök. Szerencsésebbek közt vagy, mert megkaptad a nagyobb részét! Kb. a fele még nem kapott semmi (legfeljebb idegrohamot a sok a hazugságtól). Elsőkörben több mint 10.000-ren állítólag, azonban sokan nem voltak olyan szerencsések, mert 0-20-30%-ot kaptak, voltak akik hiánypótlást (törvényt hajtották volna végre, akkor nem kellett volna) voltak akik még várják minden nap a postást (noo meg a levelet, mert postás jön, levél is, de szolgáltatótól) voltak, akiknek az OTP-vel gyűlt meg a bajuk, mert pl. közjegyzői meghatalmazást nem akartak elfogadni (hajmeresztő) vannak cikkek, amelyek úgy ferdítik el a valóságot.... s HOGY MIKOR KAPOD MEG A TÖBBIT? csak A JÓ ISTEN TUDJA, HA NEM TARTJÁK BE A TÖRVÉNYT (DE A többségnél nem ilyen kicsi lenne a veszteség!!!!!)
|
Vendég |
#33232015-07-31 12:20Sajnos így van! A veszteség nagy. Én is felvettem 4,6-ot a 7,9-ből, kétszeri nekifutásra, mert itt a veszprémi OTP-ben elsőre csak időpontot adtak. Aztán másnap, második besétálásra kb 15 perc alatt kész volt az utalás. Kishölgy próbálkozott ugyan, de egy forintot sem hagytam az OTP-ben. Örülök, hogy legalább ez megvan, de egyáltalán nem mindegy mi lesz a maradékkal. Kitartást mindenkinek! |
vendég |
#3324 nem semmi!!!!!2015-07-31 12:55NA, ezt.....olvassátok... elgondolkodtató!!!valóban a Q-irodában anno úgy tájékoztattak, hogy 2014.dec volt ellenőrzés, minden rendben, 2015 februárban is minde rendben...:)-rendben is volt számszakilag, lassan összeáll a kép...
|
Vendég |
#3325 Hol a pénzünk ? Kik a tettesek ?2015-07-31 14:20ad 3324 Nagyon igaz a híred, csak további infót és bizonyítékot kellen szerezni Hogyan kerültünk kapcsolatba a Saxo bankkal ? A Saxo Bank neve a felszámoló biztos igazoló levelében jelent meg először. Keressétek vissza. A Saxo Bank deviza kereskedéssel foglakozik 400 szoros áttéttel lehet kereskedni. Számoljuk csak ki Szijjártó 3, 4 milliárdjából 1360 milliárd értékben játszhattak az "urak ". Jött a svájci bank bebuktatása, ezen nagyon nagyon sokat lehetett bukni !! No akkor most hol a pénzünk ? , érthető, hogy közpénzeket a miénket vitték állami segédlettel részben egyéni, részben állami nyerészkedés céljából !!!!! Ezért van a nagy maszatolás, ezért takargatják egymást, ezért van végelszámolás a milliárdokkal tartozó Hurrirá-nál !!!!! Ne engedjük, járjunk utána a dolgoknak, minden hasznos információs morzsa is számít !!!!!!
|
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
556 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
457 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1489 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1357 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
158 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
139 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
115 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26
Tiltakozzunk a csepel.hu-n közölt óvodaösszevonási tervezet ellen
46 Létrehozva: 2024-11-22
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
46 Létrehozva: 2024-11-21
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
41 Létrehozva: 2024-11-23
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07