Quaestor károsultak megmentéséért

vendég

#3301 ATV!!!!

2015-07-30 16:16

ATV egyenes beszéd
19:25
Megszólal Kovács Zoltán

Aki csatlakozni szeretne a tüntetéshez, Éva Himmer facebook oldalán jelentkezzen!!!!

Vendég

#3303 Re: ATV!!!!

2015-07-30 17:41

#3301: vendég - ATV!!!! 

borzasztó volt! Mismásol.

vendég

#3304 ATV

2015-07-30 17:49

Köszönjük Kálmán Olgának, megfingatta ezt a zavarodott össze-vissza hablatyoló szarost:) az ügyünkben előrelépés megvilágosodás semmi, ködösített végig, szajkózva amit a szájába rágtak!-DROID!

vendég

#3305 RE.atv!

2015-07-30 18:03

Én csak azt nem értem hogy egy kérdést miért nem tett fel Kálmán Olga?

Mégpedig mi lesz akkor hogy ha az AB elkaszálja törvényt,akkor hogyan és miként fizetik ki a károsultakat?

Mert az úriember csak azt hajtogatta,hogy bíznak benne hogy elfogadja az AB a törvényt!

Én arra is rákérdeztem volna,hogy esetleg van-e szándékuk átírni azt az ominózus részt a törvényben hogy benne legyen az állam kézfizetési kezesség garanciája!

Gyanítom most hetekig nem hallunk semmit a kormány részéről,nem mintha mondott volna ez a barom bármi konkrétumot .

Remélem tényleg foglalkozik majd az Eu ezzel,és jól megfingatják ezeket a rohadékokat.

ui:Azért milyen mellébeszélés volt a aktuális törvény be nem tartására a válasz,szánalmas....

Vendég

#3306 Re: Kifizetés

2015-07-30 18:32

#3295: Lala - Kifizetés 

Nem kaptam még én sem értesítőt, nagyon idegesít...de reménykedjünk.

valaki

#3307 Re:

2015-07-30 18:44

#3302: -  

A cikk egy szóval nem említi, hogy az eredeti törvénnyel ellentétben csak a fiktív kötvények után kártalanítanak. A 2015. évi XXXIX. törvény egy szóval nem különíti el a kötvényeket fiktív-valós kategóriákra.

Most minden csapból a 6M fölötti kártalanítás bizonytalansága folyik, de valahogy nincs szem előtt a kártérítések kiszámításának törvénytelen mivolta.

Vagy valamit én nem értek?

Vendég

#3308 Re: Re:

2015-07-30 19:27

#3307: valaki - Re:  

Neked telejesen igazad van, én is így látom, bármely cikk , ami megjelenik pontatlan, és aki nem érintett , még el is hiszi.

Továbbá az sem világos, hogy mi alapján döntik el, hogy ki , mikor kapta/kapja meg az értesítőt , hogy felvehesse az ellopott pénzének a töredékét. Eltelt már 3 hét , és még értesítőt sem kaptam,nemhogy pénzt. Annak ellenére, hogy az első héten benyújtottam az igényemet, hiánypótlást nem kértek, csak kötvényem van, nem egy hatalmas összeg, de nekem nagyon fontos megtakarítás. Van még valaki hasonló cipőben?

vendég

#3309 Figyelem!-saját érdeketekben!!!!!

2015-07-30 20:56

Mindenki aki QPT-s az vegye fel a kapcsolatot a többiekkel,akinek 30 millió felett van a pénze és kötvényes vagy bármi más,villámgyorsan ÜGYVÉD!Akik 30 alattiak azok még kivárhatnak,de lehet hogy ott is lesz még szükség perekre.Ennyit tudunk résen kell lenni,mert ezektől bármi kitelik

vendég

#3310 rossz hír

2015-07-30 22:19

Megint próbálkozom a magyar sajtónál, hogy az IGAZ TÖRTÉNETET adják le rólunk, és ne mellébeszélést. Próbálok oknyomozó riportereket megkeresni, hátha kicsit felderítenének. Lenne mit !
Sajnos a nemzetközi perrel kapcsolatban rossz hírem van. Addig amíg a magyar bíróságokon nem zongoráztunk mindent végig, addig nem lehet nemzetközi szintre vinni az ügyet. Ez 1 ügyvéd véleménye, gondolom tényleg így van, de lehet megpróbálom mással is.

Vendég

#3311 Re: Re: Re: 3307

2015-07-31 05:18

#3308: - Re: Re:  

Sajnos  igen  !  Az  első nap  adtam  be  az  igényemet,  de  8000-es   sorszámot  ill.  érkeztetést  kaptam.

A  családban  van  aki  már  a  részleges  kifizetést megkapta,   az  enyém  még  a  mai  napig  sem érkezett meg.

Nagy  a  maszatolás  a  BEva-részéről  is,  mert  semmi  konkrétumot  nem  mondanak. Mi  van  akkor,  ha  a  Postán-  "elkallódott"  a  levél. Nem  hajlandók   szám  szerint  vissza keresni,  mert  még  mindig  nem  klüldtek  minden  károsultnak  kifizetési  értesítést. Ne  felejtsd  el  Mo.  "jogállam "

Vendég

2015-07-31 06:07

A questor károsultaknak össze kell fogniuk, hogy eredményt lehessen elérni.

azoknak ébresztő akik csak az eredményre várnak és eddig semmit sem csináltak csak a csigaházukban elvoltak, mig mások tettek az ügy érdekében.

csak összefogással juthatunk a teljes pénzünkhöz, 

valaki

2015-07-31 07:22

Magyar György és Palotás János kezdte el csokorba fogni a Q károsultakat még az elején, hogy egy egyesített nagy perrel járjon az ügy végére. Amikor diadalittasan kihírdette a maffiakormány, hogy 30M Ft-ig mindenkit teljes mértékben kártalanítanak, érthető módon okafogyottá váltak ezek az ügyvédi kezdeményezések. Itt az idő, hogy most feléledjenek a kezdeti szándékok, és ténylegesen megkezdődjön a szervezett munka. Mivel az elején ez a két ügyvédi iroa állt volna mellénk, jó lenne, ha velük lehetne folytatni. Magyar György tovább is ment, azt tervezte, hogy az egész ügyet felgöngyölíti, egy független, nemzetközi szakértői csoportot hozott volna létre. Szerintem az ettől való félelem vastagon benne volt egyébként a kúrmány lóhalálában megérett teljes kártalanítási szándékában.

A kártalanítási törvényt nem úgy hajtja végre a kormány, ahogy azt megfogalmazták, tehát mindenkit ér valamilyen úton kár. Gondolom aki a pénzének legalább a 2/3 -át megkapta, az nem szívesen kezd az 1/3 -ért nekiállni pereskedni, de lesznek jócskán, akik nevetséges összeget kapnak mint "teljes kártalanítás". Biztos vagyok benne, hogy több ezres létszámról van szó, akik úgy tudnának egy perközösségben résztvenni, hogy nincs veszteni valójuk.

vendég

#3314 Mit keres itt itt a hotel lyfestyle mátra hirdetése

2015-07-31 07:29

Csak engem bosszant , másr nem!?

A KURVA A... NA biztos ,hogy oda nem megyek, és mindenki bojkottálja a hotel lyfestyle mátrát!!!

Vendég

2015-07-31 07:39

Kedden megkaptam az értesítőt, szerdán már át is utaltattam a kártérítést. A fiktív kötvények arányában alig többet, mint a teljes követelésem 1/3-át.

Az OTP-ben az értesítőt nem vették el, a nevemre szóló számlát nyitott a BEVA, amit azonnal meg is szüntettek, ahogy elutalták az összeget. Igazolványra, adókártyára van szükség. (A sorszám húzásnál az egyéb feltételek között kell megnyomni a Quaestor kártalanítást.)

Megkérdezték (mert kötelező megkérdezniük), hogy mit szándékozom tenni ekkora összeggel (4,5mFt)

Mondtam, hogy az hagy legyen az én dolgom, amire a válasz az volt, hogy tudnak adni jó ötleteket, meg a az OTP a legnagyobb és legbiztonságosabb bank. Már kezdték is sorolni a lekötéseket, megtakarítási számlát, még egy másik ügyintéző is oda jött erősítésnek. Na ekkor szakad el nálam a cérna, és próbáltam higgadtan leállítani őket. Elmondtam, hogy jellemzően az OTP-nek köszönhető, hogy a kártalanításból még mindig van 10 mFt követelésem, amit nem tudom, mikor kaphatok meg, ha egyáltalán megkapom. 20 évet spóroltunk, hogy családi házat vehessünk.

Ami a lényeg, én is izgultam mikor kapok már értesítést. Nevem alapján a névsorban a közepén lennék.... Kitartás mindenkinek, bízzunk a legjobb végkimenetelben, mert ha már nem is reménykedünk, akkor akár fel is akaszthatjuk magunkat. Én egy kicsit megnyugodtam, mert ezzel a töredék kártalanítással már egy kis fényt láttam az alagút végén, amibe március 10-én kerültem.

valaki

#3316 Re:

2015-07-31 08:42

#3315: -  

Na ezért kell öszefogni, és perelni. A Q kártalanítási törvény nem különíti el a fiktív-nem fiktív kötvényeket!!!

Teljesen törvénytelen amit csinálnak! Nyilván számítanak az átvertek kimerültségére, beletörődésére.

Érdemes elolvasni Palotás János weblapján, a Postabankos esetet, ahol szintén bemagyarázták a kifosztott kisbefektetőknek, hogy így jártak, a káruk nem más, mint befektetési veszteség. A többség elfogadta a mantrát (beletörődtek), kisebbik részük perre ment, és ők vissza is kapták a tőkéjüket, a beletörődők meg hoppon maradtak.

Ezen múlik.

vendég

#3317 Re: Mit keres itt itt a hotel lyfestyle mátra hirdetése

2015-07-31 08:50

#3314: vendég - Mit keres itt itt a hotel lyfestyle mátra hirdetése 

Az is Qaestor tulajdon, a komment azt magyarázza éppen, hogy azt is lopják!!!!!!

vendég

#3318 Tüntetni!!!

2015-07-31 08:54

A mai nap tüntetés délelőtt 11 órakor Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető házánál és demonstrálunk. helyszíne II.Ker Hankóczi Jenő ut 4-6

Vendég

2015-07-31 08:55

18:00 TÉNYEK TV2 Rogán Antal háza előtti demonstráció!
Aki tudja, nézze

Károsult

#3320 Kifizetés infó

2015-07-31 09:04

Sziasztok!

Március 10-én mikor bejelentették a "CSŐDÖT" a számlaegyenlegem a WebBrókeren 1.218.000 Ft-t mutatott. Végigmentem az általatok is ismert adminisztrációs folyamatokon. Rendre jöttek az értesítők e-mailben, postán, illetve én is érdeklődtem telefonon, és pórul járt ismerősöknél.

Ahogy elindult a kifizetés (talán július 6-án), postázták az elszámolómat. Ez július 13-án délután megérkezett. A munkából hazaérve délután várt a BEVA tájékoztatója, hogy mekkora összegre vagyok jogosult. Elmentem a városi OTP fiókba, ahol délután 16.30-kor nem volt egy ügyfél sem. Azonnal sorra kerültem, és a kötelező formaságokat letudva kb. 5 perc alatt megtörtént a kifizetés (talán én voltam az első "Károsult").

Az "eredeti" 1.218.000 Ft-ra megállapítottak 1.175.402 Ft-ot, melyből az első körben 895.402 Ft-ot fizettek ki. A fennmaradó 280.000 Ft-ot fedezet hiányában csak későbbi időpontban fogják teljesíteni, amiről értesíteni fognak. 

A stresszt meg az adminisztratív dolgokat leszámítva ez zökkenő mentesen zajlott, 280.000 Ft még lóg a levegőben, remélem hamarosan ahhoz is hozzájutok.

Ez a csalás az elmúlt évek egyik legaljasabb pénzügyi bűncselekménye, bízom benne, hogy a szereplők - machinátorok és a megvezetett befektetők (MI!) - elnyerik méltő büntetésüket, illetve a megfelelő kártalanítást. 

Ami biztos a magyar bankrendszerben, a brókercégekben alapjaiban rengett meg a bizalmam... 10-15 évenként el lehet sütni ezt a poént, a magyar ember sajnos gyorsan felejt... 

Sorstársaim remélem hamarosan rendeződnek a dolgaink! Akiket komolyabb veszteség ért, fogadja őszinte együtérzésemet és részvétemet! 

Üdvölettel:

...

Vendég

2015-07-31 10:32

Nagyon jó, hogy az ATV és néhány internetes portál foglalkozik az ügyünkkel. De nem látják tisztán a problémát, ezért nincs érdemi válasz. A lényeg ennyi lenne:

32 ezer károsult van.

Érvénybe lépett több mint 2 hónapja a QUAESTOR törvény, mely előírja az érintett kötvénytulajdonosok (a befizetett összeg, a tőke erejéig történő) kártalanítását 30 MFt-ig. E célból létrehozta a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapját (QKKA), előírja számára - állami kezességvállalás mellett - a kifizetésekhez szükséges pénzösszeg megszerzésének lehetséges módozatait (MNB-hitel, BEVA-előleg, Kötvénykibocsátás). A kártérítést 6 MFT-ig a BEVA fizeti ki a rá vonatkozó szabályok szerint. A QKKA kifizetési kötelezettsége a BEVA által kifizetendő kártalanítást meghaladó követelésre vonatkozik, annak összege személyenként nem haladja meg a BEVA által fizetett kártalanítással együtt a harmincmillió forintot.

Ehhez képest a teljes kötvényállomány követelést, - amit a törvény előír - a BEVA felosztotta fiktív és létező kötvényekre, és csak a fiktívnek minősített kötvények után fizet, ami tulajdonosonként nagyon eltérő összegeket jelent, többségük, a tőkéje 30-80%-át kapta csak meg. Ezt is a július végi ígért határidőig csak kb. 10 ezer ember kapta még meg.

A BEVA-kártérítésen felüli,  30 MFt-ig fennmaradó összegeket a QKKA-nak kellene kifizetni, de az alap feltöltése nem történt még meg. Arra való hivatkozással függesztették fel, hogy bizonyos bankok az Alkotmánybírósághoz fordultak, a QUAESTOR törvény alkotmányellenességének vizsgálatáért. Ellenben egy hatályos törvény végrehajtását ez nem befolyásolja. Az AB szabadságolta magát szeptemberig, addig nem történik semmi. 

Tehát a felháborodás oka a Quaestor törvény be nem tartása/tartatása, s emiatt a károsultak részleges kifizetése, a teljes kártalanítás elodázása.

Vendég

#3322 Re: Kifizetés infó

2015-07-31 12:00

#3320: Károsult - Kifizetés infó 

Kedves Károsult! aki a szerencsésebbek között vagy!

Örülök.

Szerencsésebbek közt vagy, mert megkaptad a nagyobb részét! Kb. a fele még nem kapott semmi (legfeljebb idegrohamot a sok a hazugságtól). Elsőkörben több mint 10.000-ren állítólag, azonban

sokan nem voltak olyan szerencsések, mert 0-20-30%-ot kaptak,

voltak akik hiánypótlást (törvényt hajtották volna végre, akkor nem kellett volna)

voltak akik még várják minden nap a postást (noo meg a levelet, mert postás jön, levél is, de szolgáltatótól)

voltak, akiknek az OTP-vel gyűlt meg a bajuk, mert pl. közjegyzői meghatalmazást nem akartak elfogadni (hajmeresztő)

vannak cikkek, amelyek úgy ferdítik el a valóságot....

s HOGY MIKOR KAPOD MEG A TÖBBIT? csak A JÓ ISTEN TUDJA, HA NEM TARTJÁK BE A TÖRVÉNYT

(DE A többségnél nem ilyen kicsi lenne a veszteség!!!!!)

Vendég

2015-07-31 12:20

Sajnos így van! A veszteség nagy. Én is felvettem 4,6-ot a 7,9-ből, kétszeri nekifutásra, mert itt a veszprémi OTP-ben

elsőre csak időpontot adtak. Aztán másnap, második besétálásra kb 15 perc alatt kész volt az utalás.

Kishölgy próbálkozott ugyan, de egy forintot sem hagytam az OTP-ben.

Örülök, hogy legalább ez megvan, de egyáltalán nem mindegy mi lesz a maradékkal.

Kitartást mindenkinek!

vendég

#3324 nem semmi!!!!!

2015-07-31 12:55

NA, ezt.....olvassátok...
Sándor Aszalós · Efes, İzmir
A fideszes fiúk a szokott módon megforgatták a közpénzt, elvitték határidős devizapiacra, ahol svájci frankra "fogadtak". (Hja, ez a fajta spekuláció már nem adás-vétel, hanem inkább szerencsejáték!) Ehhez nyújtott segítséget többek között Tarsoly Csaba és a Questor. Az állami pénzeket részben nála helyezték el (a Szíjjártó-féle banda, de mások is játszottak, más ismerősökön keresztül), úgy látszik fiktív kötvényeket használtak, majd ezt a pénzt kivitték valahová... talán Frankfurtba. Aztán január 15-én becsapott a ménkű. A svájci jegybank kedélyes vigyorgás közepette bejelentette, hogy továbbiakban nem interveniálja a svájci frankot, és a sok marha, aki azt hitte, hogy okosabb a svájci bankároknál, teljesen elbukta a vagyonát.
A fideszes fiúk is bukhattak valami 300 milliárd forintot. Csakhogy ez a pénz nem az övék volt, hanem az államé. Pech! Főleg úgy, hogy a hűtlen kezelést bünteti a törvény, jóindulattal is tíz év letöltendő.
De hát nem úgy van az! Amíg lélegzik az ember, addig van remény!
Vissza kell szerezni a pénzt!
Orbán Viktor kiadta az ukázt, hogy ki kell szedni a pénzt a brókercégekből. Igaz, hogy az oda betett állami pénzek már elúsztak, de a kisbefektetők pénze még ott van.
Szóval NEM IGAZ AZ, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEK ROSSZ GAZDÁLKODÁSA MIATT JUTOTTAK CSŐDBE A BRÓKERHÁZAK! NEM IGAZ AZ, HOGY MEGTÉVESZTETTÉK A FELÜGYELETET!
Egyszerűen azért tűnt el a kisbefektetők pénze, mert a tisztelt kormányunk a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést lopással igyekszik eltussolni. Nem érdekli őket az, hogy hányan lesznek öngyilkosok. Nem ér-dekli őket az, hogy a kisemberek megtakarítása elvész. Illetve egy embernek volt annyi lelkiismerete, hogy ebbe nem ment bele. A másik utat választotta - az öngyilkosságot.
Így aztán Orbán Viktor sem "bennfentes információn" alapuló kereskedést csinált, hanem egy konkrét parancsot adott ki, hogy LOPJANAK annyi pénzt a fiúk, amivel be lehet tömni a költségvetésen keletkezett lyukat. Szó sem volt még akkor "dominóhatásról", amikor kiadta az ukázt! És az Index-nek adott március 4-ikei "füles" sem arról szólt, hogy "tudunk arról, hogy ezek és ezek a cégek rossz anyagi helyzetben vannak, és be fognak csődölni", hanem annak tudatában nevezte meg a három céget a fideszes informátor, hogy tud-ta, a már eltőzsdézett pénzt veszik ki - a kisbefektetőket károsítva meg ezzel, szánt szándékkal csődbe taszítva ezen cégeket. De úgy látszik az egyik ilyen cég (nincs megnevezve) nem ment bele ebbe a bűncselekménybe... és nem is bukott meg eddig.
Ezért van az, hogy csak most vették észre a 150 milliárdos "fiktív" kötényeket a Questor esetében. Korábban ugyanis ezek nem léteztek. Ezért van az, hogy a bankalapításkor átvilágított Buda-Cash most hirtelen 100 milliárdos hiányt mutat fel. Január 15 előtt ugyanis nem létezett ez a hiány.
Hogy a fideszes fiúk és az ellenőrzésre küldött jegybanki "szakemberek" egyből az "elmúlttizenötév"-et emlegették?De azóta biztos vagyok abban, hogy még a múlt év karácsonyakor is rendben volt minden. A papagáj kommandó rá akarta kenni a dolgot a szocikra. Elvégre kell egy bűnbak! Csakhogy ez a bűnbak keresés ad hoc jel-legű volt, és állandóan félresikerült.
Lassan fény derül az egész bűncselekményre.

elgondolkodtató!!!valóban a Q-irodában anno úgy tájékoztattak, hogy 2014.dec volt ellenőrzés, minden rendben, 2015 februárban is minde rendben...:)-rendben is volt számszakilag, lassan összeáll a kép...

Vendég

#3325 Hol a pénzünk ? Kik a tettesek ?

2015-07-31 14:20

ad  3324

Nagyon  igaz a  híred,  csak  további  infót  és   bizonyítékot  kellen  szerezni

Hogyan  kerültünk  kapcsolatba  a Saxo bankkal ?  A  Saxo  Bank  neve a felszámoló  biztos   igazoló  levelében  jelent  meg  először. Keressétek  vissza.

A Saxo  Bank  deviza kereskedéssel   foglakozik  400  szoros  áttéttel  lehet kereskedni.  Számoljuk  csak  ki  Szijjártó   3, 4  milliárdjából  1360  milliárd  értékben  játszhattak  az  "urak ".   Jött a  svájci   bank  bebuktatása,  ezen  nagyon  nagyon   sokat  lehetett   bukni !!

No  akkor  most  hol  a  pénzünk ? ,  érthető,  hogy  közpénzeket  a  miénket  vitték  állami  segédlettel  részben  egyéni,  részben  állami   nyerészkedés  céljából !!!!!

Ezért  van  a  nagy  maszatolás,  ezért  takargatják  egymást,  ezért   van   végelszámolás a  milliárdokkal   tartozó

Hurrirá-nál   !!!!!

Ne  engedjük,   járjunk  utána  a  dolgoknak,  minden  hasznos   információs  morzsa  is számít   !!!!!!