A tegnapi demonstrációkon elmondott beszédem:
Jó napot kívánok mindenkinek! Köszöntök mindenkit, és köszönöm, hogy ennyien eljöttek. Lehetünk itt kb. 400-an, ez sajnos kevés, nagyon kevés.
Mi a sok? A sok az, amit a kormány csinál, ahogy kommunikál velünk kapcsolatban, hogy már kifizettek minket, hogy nem tartja be a Q-törvényt, amit meghozott. Egyik sokk ér minket a másik után a Hrurira kötvénykibocsátó után, a QPT-ét az anyacéget is megpróbálták végelszámolással megszüntetni. A felszámoló az utolsó napokban felvett pénzeket vissza követeli a károsultaktól. Komolyan mondom az agyam elszáll mikor ilyeneket hallok, látok, olvasok.
Hatodik alkalommal állok itt Önök előtt, ha nem lennének elmentve a beszédeim, amiket eddig elmondtam, már nem is tudnám számon tartani.
Annyi mindenről beszéltem, most mondjam el megint? Minek? Mi értelme van? Tényleg nem tudom mit mondhatnék már ezek után..... Tudja már mindenki mi történt! A többség látja már azt is hogyan játszik velünk a kormány, hogy mi tesz a 32 ezer emberrel és azok családjával. Amit a Quaestor kapcsán csinálnak az már-már minden képzelet felülmúl. És mi történik? Semmi, nem történik semmi, nem áll össze egy emberként a károsultak tömege. Nem értem mi van az emberekkel, nincs bennük önbecsülés, igazságérzet, és nem kell nekik a saját pénzük sem? Aki nem akar magán segíteni azon sajnos én sem/mi sem tudunk. Annyi undorító, mocskos, aljas és sunyi dolgot megcsináltak velünk az elmúlt 5 hónapban, és az emberek nagy része csendben tűr, képesek elviselni, hogy nap mint nap arcátlanul a képünkbe hazudnak. Én erre nem vagyok képes, engem ez kiborít, felbőszít, és harcra ösztönöz. De harcolni csak akkor van értelme, ha győzhetünk. Így ahogy most állunk a dogokhoz viszont sajnos nem győzhetünk. Rengeteg időt, energiát áldoztunk néhányan arra, hogy legalább a pénzünk egy részét visszakapjuk. Ennyien ennyit sikerült visszaszerezni, ennyire voltunk képesek!
Ezek után 4 dolgot tehetünk.
1.dolog Feladjuk, elismerjük, hogy tényleg azok vagyunk, aminek ők tartanak minket. Birkák! Igen Birkák vagyunk ha hagyjuk hogy ellophassák a pénzünket. Ehhez mi gyakorlatilag asszisztálunk azzal, hogy nem teszünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy visszakapjuk. Feladjuk? Hagyjuk hogy ellopják a pénzünket? NEM HAGYJUK!
2.dolog Bírósági úton fogjuk visszaszerezni az ellopott pénzüket. Ez előbb-utóbb, de inkább utóbb sikerülni is fog, mert nyakig benne vannak, de itthon minden az ő kezükben van. Úgyhogy arra készüljünk, hogy nemzetközi bíróságon kell majd bebizonyítani az igazunkat.
3.dolog Összefogunk mindannyian a károsulttársainkkal és közösen egy emberként kéz a kézbe lépünk fel a minket ért törvénytelenségekkel szemben. Mi itt debrecenben úgy gondoljuk, hogy ez az út amin járnunk kell. Sokat teszünk, és tettünk már eddig is ezért. Igen Össze kell fognunk, közösen célt érhetünk.., jelszavunk, mint ahogy már annyiszor elmondtam az ÖSSZEFOGÁS, A KÖZÖS CÉL ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN.
MINDENKINEK MINDEN KÁROSULTNAK ÖSSZE KELL FOGNI, KÖZÖSEN VAN ESÉLYÜNK, HOGY MINÉL HAMARABB VISSZASZEREZZÜK A PÉNZÜNKET!!! MINDANNYIAN KÁROSULTAK VAGYUNK becsapott meglopott kétségbeesett emberek, akiktől mindent elloptak, mindannyiunkat ugyanúgy becsapták, átverték. A brókerek és a brókerek barátaik. Ott van a falon, a plakáton.
Hogy ezért ki felelős? Az ÁLLAM és a pénzpiaci felügyelet (korábban PSZÁF) most a Magyar Nemzeti Bank. Ezen szervezetek hosszú éveken/évtizedeken keresztül ebből az egészből nem vettek észre semmit, pedig folyamatosan "vizsgálódtak", aztán a svájci frank elengedése után hirtelen, pillanatok alatt minden turpisságra fényt derítettek. Ezek után nyugodtan kijelenthetjük, hogy korábban vagy szemet hunytak valamilyen felsőbb szintű nyomásra, vagy Magyarországon egész egyszerűen pénzpiaci felügyelet, ellenőrzés nem létezik és soha nem is létezett.
Követeljük, hogy a Magyar Nemzeti Bank ismerje el a felelőségét, fejezze be az esztelen milliárdos költekezés amit folytat, tegye ezeket a pénzeket a Quaestor-alapba!
A károsultak összefogásra első lépésként létrehoztuk a Facebookon a ReKSZ-et a Rendszer Károsultak Szövetségét. Azzal a céllal, hogy az elmúlt 25 év valamennyi károsultját megszólítsuk, együttes működésüket megszervezzük. Várjuk a brókercégek károsultjait (Quaestor, Buda-Cash, Hungária), a Baumag a devizahitelesek, a trafikmutyi, a földmutyi károsultjait, a szociális és egészségügyi szféra dolgozóit, a pedagógusok közösségeit, a magánnyugdíjpénztárak károsultjait stb…stb.. stb... gyakorlatilag MINDENKIT!
Jelenleg az első feladatunk: A közös célok megfogalmazása, közös demonstrációk, flasmob-ok megszervezése, petíciók, követelések közös elveken alapuló megfogalmazása, a célszemélyekhez, intézményekhez, állami szervekhez való folyamatos eljuttatása...
Sokat beszélgettünk már ezekről a dolgokról a szervezőtársaimmal, a barátaimmal. Igen az elmúlt időszakban annyit találkoztunk, hogy mára már nyugodtan mondhatom, hogy barátok vagyunk. Sok fájdalmat, szenvedést okozott a Quaestor botrány, de egy dolgot ennek köszönhettek, ezeket a barátokat. Azt, hogy megismerhettem őket, mások vagyunk, de sok dolog közös bennünk, hogy rendkívül elszántak vagyunk, a pénzünket visszaakarjuk kapni, és egy olyan Magyarországon akarunk élni ahol ilyen gaztett, címeres gazemberség soha többé nem fordulhat elő. Rengeteget tudnék erről beszélni, de mindenki nyugodjon meg nem teszem.
Felolvasok egy idézetet, amit a Facebookon láttam, éppen akkor mikor ezt a szövegemet írtam. Így hangzik: "Vessen rám követ, aki azt gondolja nincs igazam, de szerintem, Magyarország még most is a lehetőségek országa. Van 5.5 millió hektár földünk, itt a világ egyik legnagyobb geotermikus potenciálja, és rengeteg édesvíz. Ami hiányzik, azaz emberek önbecsülése, a helyi és országos közösségek, világos jövőkép, korrekt és emberközpontú politika, szakmai és tervezett gazdaságpolitika.
Úgy vélem, ha megtaláljuk egymáshoz az utat -mi kisemberek- akkor fel lehet számolni Európa utolsó diktatúráját, és létrehozhatunk egy élhető, és jól működő Magyarországot." köszönöm Hegyi Évának ezt a bejegyzést ugyanis ő osztotta meg.
4. dolog Ha ez nem jön össze akkor, aki teheti a visszaszerzett pénzéből felkerekedhet és a már kivándorolt 500 ezer magyarhoz hasonlóan, akiket ez a rendszer már elüldözött. külföldön telepedhet le. Ott sem lesz könnyű, keményen dolgozni kell, de legalább emberként lehet élni és emberként meghalni.
Én is el fogok innen menni, ha nem vagyunk arra képesek, hogy a saját hazánkból egy élhető országot teremtsünk.
A döntés az Önöké! Én harcolok, mi harcolunk, de csak akkor ha annak van értelme. Ha Önök is hozzám, hozzánk hasonlóan itthon a saját földünkön, ahová születtünk akarnak élni, és ezért képesek is küzdeni!
Köszönöm szépen hogy szólhattam Önökhöz, és köszönöm, hogy meghallgattak.