Az Oktatói Hálózat petíciója

GH

/ #118

2015-12-08 08:57

Nincs perspektíva a magyar felsőoktatásban. Még itt dolgozom, de minek? Nincs előléptetés, a tudományos teljesítmény nem számít, pályázatokon hiába indulok mert a fővárosi egyetemek oktatói kapják meg, sokszor kisebb, jóval kisebb tudományos teljesítménnyel, ami, ugye, ellentmond a tudományosságnak. Ha kutatni akarok a családtól kell elvennem a pénzt. Elvárják, hogy külföldi konferenciákon vegyünk részt, de nem támogatják a költségeket. Nemzetközi mezőnyben kell teljesítenünk, de ami a külföldi kollégáknak természetes, hogy van pénzük kutatásra, megjelenésre, az nálunk luxus. Egyébként is, ki marad a felsőoktatásban oktatni? A java, a legjobbak? Nem, mert elviszi őket a versenyszféra, ahol többszörösét keresik az egyetemi oktatók bérének. Én kiábrándultam, és nagyon megbántam, hogy elment ebben 25 évem. Ha mások is úgy érzik, ahogy én, netán sokan, akkor ezen egy fizetésemelés keveset segít. És itt már nincs elkötelezettség, 25 évig volt, de elmúlt. No, megyek beveszem a szívgyógyszerem.