Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #5038 Re: Re: Re: Re:

2015-12-09 11:46

#5036: - Re: Re: Re:  

Igen, de azért elég elképesztő, hogy felelős emberek így nyilatkoznak.  És semmi következménye.

Nekem is mindig azt mondta a PSZÁF-nál egy "felelős ember", mikor befektetésem előtt érdeklődtem (mert megtettem), hogy ez egy prudens, megbízható, régóta működő cég, nyugodt lehetek a befektetésem felől. Az érdeklődést minden évben többször is megismételtük. A válasz ugyanaz volt minden esetben. A "felelősen nyilatkozó" ember ma is pozicióban van, de manapság a befektetők felelőtlenségéről beszél. 

Én mindig gyanakvó és óvatos voltam a Q.-ral kapcsolatban, de mikor tavaly megtudtam, hogy a Felügyelet bank vételére, alapítására is engedélyt adott, elszállt minden félelmem. Bankot csak egy patyolat tiszta, átvilágított cég alapíthat. Szerencsétlenségemre arról is tudtam, hogy a külügy is ott tartja  a pénzét (akkor is kiszivárogtak az infok, mások is tudtak róla). Mi kell ennél több a bizalomhoz. És ki keltette ezt a bizalmat? A felelősen nyilatkozó, állami munkáért fizetést kapó emberek. Mondanom se kell, hogy ezek költségvetési szervek, a mi adóforintjainkból élnek, elvileg értünk vannak, ránk vigyáznak. Legalábbis ez lenne a feladatuk.

Ennyit a befektetők felelőtlenségéről és azokról, akik rólunk ítélkeznek, és megtakarításainkró, életünk alakulásáról döntenek.