Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#5026 Re: Re: Re:2015-12-09 09:00Igen, hihetetlen ez az egész. Befektetői felelősség címén akarják elvonni tőlünk a megtakarításunk jelentős részét, miközben az állam (a külügy) is itt tartotta a pénzét. Az rendben volt, senkinek semmi baja se lett belőle. Sőt időben ki is menekítették a pénzt, mert szóltak. Nekünk, adófizetőknek, akik adójából élnek ezek az urak, nekünk miért nem szóltak. 32 000 ember megtakarítása, élete miért kevésbé fontos mint a külügyé. Nem fordítva kéne lenni? |
Vendég |
#5027 Re:2015-12-09 09:12Dobbenetes, hogy mennyire nem ertik az egeszet. A penzetek eltunk, ami jar az az, hogy perrel, birosaggal visszaszerzitek az egeszet. Senki nem vitatja a teljes kovetelesetek jogossagat! Peres uton vissza kell szerezni, mint ahogy mas is tenne, akitbarmilyen kar er, lopas, stb. Ez a kiindulo helyzet, a 0 es nem az, hogy azonnal ide a teljes kifizetest az allamtol, ilyen a vilagon nincs, nem is volt, ez a meltanyossagi alap (ami nem meglepo modon docog az alkotmanybirosagon is). Meg egyszer mondom, nem a kovetelesetek jogossaga a kerdes. Nem az a helyzet, hogy van 100ft kovetelesed es a 100ft per es birosag nelkul azonnal visszajar (tokmindegy ki fizeti), hanem a helyzet az, hogy van 100ft kovetelesed, de az allam, nem tudom milyen indokbol hajlando odaadni neked a teljes kovetelesed 50-90%-at es a maradek 30-40%-ert kell csak perelned (es birosagon bizonyitanod bizonyitekok alapjan a felelossegeket). Ne abbol indulj ki, hogy a kovetelesed teljes osszegben azonnal jar mindenfele per nelkul. Ez nonszensz. Ha ez a szemlelet megis igaz, akkor meg lehetne alapitani azt a kozosseget is, akinek autojat loptak es be tortek hozza. Lehetne szervezkedni, hogy mindegy ki fiziteni, tessek megteriteni a kart allami penzbol,majd ha megtalaljak az elopott holmit, akkor abbol jut nekik is. |
Vendég |
#5028 Re: Re:2015-12-09 09:36Ez normális esetben, egy egyszerű autólopás esetében valóban így van. De ez nem az, és ezért a hasonlatod, mint minden hasonlat, sántít. Mellesleg szerinted mennyire lehet egy per eredményes a befektetők részéről, ha minden anyag ellenőrizhetetlenül a felszámoló birtokában van, akivel köztudottan kommunikálni se lehet. |
Vendég |
#5029 Re: Re:2015-12-09 09:36Érti mindenki amit írsz, csak ismerve a mo-i bírósági, rendőrségi (annak hatékony felderítési mutatóit) munkát nagyjából borítékolható, hogy abból semmi sem lesz - mármint kártalanítás (értem úgy, hogy a "magtalált vagyonból" nem, mert az itt nincs. Akkor mire megy 32e ember perekkel, ami újabb pénzköltés...) Azaz ha per lesz a végén, s kiderül az MNB, PSZÁF felelőssége akkor így is úgy is az államnak kell fizetni - EZT akarja a károsult társadalom (szerintem joggal) megelőlegeztetni, s valószinűleg ezt az állam is átlátta ÁPRILISBAN. Azóta hogy mi történt a világban az ismert, nem kell mondanom, hogy nem véletlenül NEM fontos most már bizonyos körök számára a 32e ember, s azok nyűgje baja. Ráadásul sokan TÉNYLEG elhiszik a "varázslatos" hozamokat, érdekes ezt BC körökben NEM firtatják, vagy pld Hungária esetén... Persze mondom, VAN alapja azt mondani, hogy HIBÁZOTT a befektető, DE ekkora arányban ráverni a balhét ahogy jelenleg áll a dolog, szerintem méltánytalan. Nem ez az első eset mikor segítséget vár egy csoport, sorolhatnám az elmúlt 5 évben kispécizett, s igencsak megsegített csoportokat reggeltől estig, AZOK az ügyek senkinek sem fájnak/fájtak, csak ez a Q ügy "veri ki a biztit" mindenkinél... |
Vendég |
#5030 Re: Re: Re:2015-12-09 09:39Igazad van, jól látod, ez a valós helyzet értékelés. Ne hasonlítsuk ezt az autólopással, mert egyszerűen nem hasonllítható össze. |
Vendég |
#5031 Re: Re:2015-12-09 09:56rosszindulatú kibic |
Vendég |
#5032 Re: Re: Re: Re:2015-12-09 09:57Már ne haragudjatok, nem akarok senkit megbántani, de tényleg úgy gondoljátok, hogy egy autólopás összehasonlítható 32 000 ember állami felügyelet mellett, sok éven át történő átverésével. Lehet, hogy formálisan hasonló a két eset, de lényegében egészen másról van szó. A deviza hiteles ügyekkel kapcsolatban még a bankokat is sikerült jogilag elmarasztalni, hányszor hallottuk, hogy csaltak és átverték az embereket, pedig ők nem adtak el 0 ft-ot érő kötvényeket. |
Vendég |
#5033 Re:2015-12-09 09:58Míg az ország Q-irodákkal és óriási Q reklámokkal volt tele, én nem is hallottam róla, hogy léteik BC és Hungária. Nyilván másféle befektetésekkel foglalkoztak, így a kártérítés megítélése is más, gondolom. |
Vendég |
#5034 Re: Re:2015-12-09 10:06Pedig a BC még 2014-ben is 14%-os hozammal csalogatta a befektetőket - akkor amikor a Q adott 7%-ot, ami (persze csak utólag) "KÖZTUDOTTAN KITERMELHETETLEN" volt (a "hozzáértők" szerint, igaz a legtöbb "nagyágyúnknak" 10+ %-os növekedést sikerült elérni, csak erről hallgatnak...) |
Vendég |
#5035 Re: Re:2015-12-09 10:10Az 5013 alatt írták: "Ibolya Tibor főügyész a Klubrádió szerda délutáni műsorában azt mondta, főleg folyószámlák, értékpapírok, cégrészesedések, ingatlanok és ingóságok formájában eddig 160 milliárd forintnyi vagyont sikerült lefoglalni a Quaestor-ügyben – írja az MTI...." Index, 2015. 04. 1. Ez nyilvánvalóan nem igaz. mert akkor nem lenne gond a kártalanítással, meg nem is lehetett erről hallani semmit se azóta. Na de mégis csak egy főügyész nyílatkozta. Ilyen jogi környezetben, hogy lehet szerinted pereskedni? |
Vendég |
#5036 Re: Re: Re:2015-12-09 10:39az ATV-ben is mondta Olgának. |
Vendég |
#5037 Re: Re: Re:2015-12-09 11:20Ugy lehet pereskedni, hogy mint mindenki mas (aki soha nem volt kartalanitva allami alapon, vagy a bc-sek, vagy a quaestornal reszvennyel, pennzel rendelkezok, magyarul az elmult 20 ev broker csalasainak aldozatai), megvarja, hogy mi hianyzik, mennyi penz van meg (nem elore megkapva allami penzt) es a kulonbozetet lehet kerni, kovetelni, perelni, stb. Tenyleg ennyire hihetetlen ez, hogy mit nem ert a fel orszag rajtatok kivul? meg egyszer elmondom, hangsulyozom, nem a kovetelesetek jogossaga a kerdes, hanem azt nem erti senki, hogy milyen alapon fizetnek ki titeket elore es nektek miert nem kell utana menni a penzeteknek, illetve annak aki lenyulta, mint masoknak. Ezt a megkulonboztetest nem erti senki (a bc-s karosultak is ugyanugy allami felugyelet mellett lettek megroviditve, semmi kulonbsegseg nincsen, de megis van ilyen-olyan okbol. Na ez a bicskanyitogato, nem a kamat merteke (engem az nem erdekel, nincs is gondom vele)). |
Vendég |
#5038 Re: Re: Re: Re:2015-12-09 11:46Igen, de azért elég elképesztő, hogy felelős emberek így nyilatkoznak. És semmi következménye. Nekem is mindig azt mondta a PSZÁF-nál egy "felelős ember", mikor befektetésem előtt érdeklődtem (mert megtettem), hogy ez egy prudens, megbízható, régóta működő cég, nyugodt lehetek a befektetésem felől. Az érdeklődést minden évben többször is megismételtük. A válasz ugyanaz volt minden esetben. A "felelősen nyilatkozó" ember ma is pozicióban van, de manapság a befektetők felelőtlenségéről beszél. Én mindig gyanakvó és óvatos voltam a Q.-ral kapcsolatban, de mikor tavaly megtudtam, hogy a Felügyelet bank vételére, alapítására is engedélyt adott, elszállt minden félelmem. Bankot csak egy patyolat tiszta, átvilágított cég alapíthat. Szerencsétlenségemre arról is tudtam, hogy a külügy is ott tartja a pénzét (akkor is kiszivárogtak az infok, mások is tudtak róla). Mi kell ennél több a bizalomhoz. És ki keltette ezt a bizalmat? A felelősen nyilatkozó, állami munkáért fizetést kapó emberek. Mondanom se kell, hogy ezek költségvetési szervek, a mi adóforintjainkból élnek, elvileg értünk vannak, ránk vigyáznak. Legalábbis ez lenne a feladatuk. Ennyit a befektetők felelőtlenségéről és azokról, akik rólunk ítélkeznek, és megtakarításainkró, életünk alakulásáról döntenek. |
Vendég |
#5039 Re: Re: Re: Re:2015-12-09 11:50Itt nem számítanak az érvek, a kérdéseidre ilyen válaszokat fogsz kapni: mert 32ezer ember, meg a külügy, meg a blablabla... Pedig a dolog egyszerű: VÁLLALATI KÖTVÉNY. Ennyi. A legfontosabb: valaki, bárki fizessen (de ez ne a károsult legyen) Ennyire egyszerű a q. ügy.
|
Vendég |
#5040 Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 12:29Húzz már a Q*va anyádba!Vagy a portfolioba! |
Vendég |
#5041 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 12:32Nagyon szép érvelés. |
Vendég |
#5042 Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 12:52" pénznyelő" megdolgoztál már a pénzedért, mostmár eltűnhetsz egy időre, mert unalmas vagy a provokációiddal, irigységeddel, és a Q-hoz semmi közöd, adj hálát ezért Istennek |
Vendég |
#5043 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 15:36Elmondanád a véleményedet az emberi fajról is? Szeretnénk hallani egy kívülálló véleményét. |
Vendég |
#5044 Re: Re: Re: Re:2015-12-09 15:51Tiszteletre méltó, ahogy megpróbál némi világosságot gyújtani a sötétségben. De ne legyenek illúziói! Egy vonalnak hiába is próbálja elmagyarázni, hogy mi a gömb. |
Vendég |
#5045 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 15:56#5041: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hagy ugasson a kutya, csak mög ne harapjon! |
Vendég |
#50462015-12-09 16:12Na végre! Nem kell tovább ötletelni, rémképeket vízionálni, telehányni a fórumot. Itt a tv.tervezet: Benyújtották az új Quaestor-törvényt! Az igazságügyi miniszter szerdán benyújtotta a parlamentnek az új Quaestor-törvény tervezetét, amely már tartalmazza az alkotmányellenesnek nyilvánított pontok módosítását.
|
Vendég |
#5047 Re:2015-12-09 16:15 |
Vendég |
#5048 Re: Re:2015-12-09 16:56Nagyon kedvezőtlen ez számunkra! |
Vendég |
#5049 Re: Re: Re:2015-12-09 17:24Irigylem a gyorsaságodat, én még a felét sem tudtam elolvasni. Konkrétan mit kifogásolsz? |
Vendég |
#5050 Re: Re: Re:2015-12-09 17:26Kedvezőtlen? Lesz akinek még vissza is kell fizetni. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5842 Létrehozva: 2025-03-17
A száj- és körömfájás (FMD -magyarul RSzKF) jelenlegi diagnosztikai és válságkezelési gyakorlatának azonnali felülvizsgálata, életpárti alternatívák bevezetése érdekében.
3265 Létrehozva: 2025-04-02
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1800 Létrehozva: 2025-03-20
Magyar emberek kiállása az agresszív hazai közbeszéd ellen
1795 Létrehozva: 2025-03-18
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2231 Létrehozva: 2025-03-04
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Tiltakozás a Szolnok-Abony közé tervezett elektrolit gyár megépülése ellen!
1180 Létrehozva: 2025-03-09
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1058 Létrehozva: 2025-03-30
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
10676 Létrehozva: 2024-06-21
Gyermekeink érdekében: Ne szervezzék át a XVI. kerületi óvodák csoportjait!
553 Létrehozva: 2025-03-27
Kiállunk Vészabó Noémi emberi méltósága és művészete mellett
209 Létrehozva: 2025-03-25
Mentsük meg a KRE-BTK képzéseit!
934 Létrehozva: 2025-03-03
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
738 Létrehozva: 2025-01-19
Mentsük meg a soproni ovikat!
3341 Létrehozva: 2025-02-24
Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!
7798 Létrehozva: 2020-07-28
Védjük meg a Thaly Kálmán utcai fákat!
98 Létrehozva: 2025-03-16
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
96 Létrehozva: 2025-04-02
Dr Bordás Noémi doktornő szabadlábra helyezése
670 Létrehozva: 2025-02-23
A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
4888 Létrehozva: 2023-04-02
Mentsük meg a fákat!
384 Létrehozva: 2025-02-25