Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#5026 Re: Re: Re:2015-12-09 09:00Igen, hihetetlen ez az egész. Befektetői felelősség címén akarják elvonni tőlünk a megtakarításunk jelentős részét, miközben az állam (a külügy) is itt tartotta a pénzét. Az rendben volt, senkinek semmi baja se lett belőle. Sőt időben ki is menekítették a pénzt, mert szóltak. Nekünk, adófizetőknek, akik adójából élnek ezek az urak, nekünk miért nem szóltak. 32 000 ember megtakarítása, élete miért kevésbé fontos mint a külügyé. Nem fordítva kéne lenni? |
Vendég |
#5027 Re:2015-12-09 09:12Dobbenetes, hogy mennyire nem ertik az egeszet. A penzetek eltunk, ami jar az az, hogy perrel, birosaggal visszaszerzitek az egeszet. Senki nem vitatja a teljes kovetelesetek jogossagat! Peres uton vissza kell szerezni, mint ahogy mas is tenne, akitbarmilyen kar er, lopas, stb. Ez a kiindulo helyzet, a 0 es nem az, hogy azonnal ide a teljes kifizetest az allamtol, ilyen a vilagon nincs, nem is volt, ez a meltanyossagi alap (ami nem meglepo modon docog az alkotmanybirosagon is). Meg egyszer mondom, nem a kovetelesetek jogossaga a kerdes. Nem az a helyzet, hogy van 100ft kovetelesed es a 100ft per es birosag nelkul azonnal visszajar (tokmindegy ki fizeti), hanem a helyzet az, hogy van 100ft kovetelesed, de az allam, nem tudom milyen indokbol hajlando odaadni neked a teljes kovetelesed 50-90%-at es a maradek 30-40%-ert kell csak perelned (es birosagon bizonyitanod bizonyitekok alapjan a felelossegeket). Ne abbol indulj ki, hogy a kovetelesed teljes osszegben azonnal jar mindenfele per nelkul. Ez nonszensz. Ha ez a szemlelet megis igaz, akkor meg lehetne alapitani azt a kozosseget is, akinek autojat loptak es be tortek hozza. Lehetne szervezkedni, hogy mindegy ki fiziteni, tessek megteriteni a kart allami penzbol,majd ha megtalaljak az elopott holmit, akkor abbol jut nekik is. |
Vendég |
#5028 Re: Re:2015-12-09 09:36Ez normális esetben, egy egyszerű autólopás esetében valóban így van. De ez nem az, és ezért a hasonlatod, mint minden hasonlat, sántít. Mellesleg szerinted mennyire lehet egy per eredményes a befektetők részéről, ha minden anyag ellenőrizhetetlenül a felszámoló birtokában van, akivel köztudottan kommunikálni se lehet. |
Vendég |
#5029 Re: Re:2015-12-09 09:36Érti mindenki amit írsz, csak ismerve a mo-i bírósági, rendőrségi (annak hatékony felderítési mutatóit) munkát nagyjából borítékolható, hogy abból semmi sem lesz - mármint kártalanítás (értem úgy, hogy a "magtalált vagyonból" nem, mert az itt nincs. Akkor mire megy 32e ember perekkel, ami újabb pénzköltés...) Azaz ha per lesz a végén, s kiderül az MNB, PSZÁF felelőssége akkor így is úgy is az államnak kell fizetni - EZT akarja a károsult társadalom (szerintem joggal) megelőlegeztetni, s valószinűleg ezt az állam is átlátta ÁPRILISBAN. Azóta hogy mi történt a világban az ismert, nem kell mondanom, hogy nem véletlenül NEM fontos most már bizonyos körök számára a 32e ember, s azok nyűgje baja. Ráadásul sokan TÉNYLEG elhiszik a "varázslatos" hozamokat, érdekes ezt BC körökben NEM firtatják, vagy pld Hungária esetén... Persze mondom, VAN alapja azt mondani, hogy HIBÁZOTT a befektető, DE ekkora arányban ráverni a balhét ahogy jelenleg áll a dolog, szerintem méltánytalan. Nem ez az első eset mikor segítséget vár egy csoport, sorolhatnám az elmúlt 5 évben kispécizett, s igencsak megsegített csoportokat reggeltől estig, AZOK az ügyek senkinek sem fájnak/fájtak, csak ez a Q ügy "veri ki a biztit" mindenkinél... |
Vendég |
#5030 Re: Re: Re:2015-12-09 09:39Igazad van, jól látod, ez a valós helyzet értékelés. Ne hasonlítsuk ezt az autólopással, mert egyszerűen nem hasonllítható össze. |
Vendég |
#5031 Re: Re:2015-12-09 09:56rosszindulatú kibic |
Vendég |
#5032 Re: Re: Re: Re:2015-12-09 09:57Már ne haragudjatok, nem akarok senkit megbántani, de tényleg úgy gondoljátok, hogy egy autólopás összehasonlítható 32 000 ember állami felügyelet mellett, sok éven át történő átverésével. Lehet, hogy formálisan hasonló a két eset, de lényegében egészen másról van szó. A deviza hiteles ügyekkel kapcsolatban még a bankokat is sikerült jogilag elmarasztalni, hányszor hallottuk, hogy csaltak és átverték az embereket, pedig ők nem adtak el 0 ft-ot érő kötvényeket. |
Vendég |
#5033 Re:2015-12-09 09:58Míg az ország Q-irodákkal és óriási Q reklámokkal volt tele, én nem is hallottam róla, hogy léteik BC és Hungária. Nyilván másféle befektetésekkel foglalkoztak, így a kártérítés megítélése is más, gondolom. |
Vendég |
#5034 Re: Re:2015-12-09 10:06Pedig a BC még 2014-ben is 14%-os hozammal csalogatta a befektetőket - akkor amikor a Q adott 7%-ot, ami (persze csak utólag) "KÖZTUDOTTAN KITERMELHETETLEN" volt (a "hozzáértők" szerint, igaz a legtöbb "nagyágyúnknak" 10+ %-os növekedést sikerült elérni, csak erről hallgatnak...) |
Vendég |
#5035 Re: Re:2015-12-09 10:10Az 5013 alatt írták: "Ibolya Tibor főügyész a Klubrádió szerda délutáni műsorában azt mondta, főleg folyószámlák, értékpapírok, cégrészesedések, ingatlanok és ingóságok formájában eddig 160 milliárd forintnyi vagyont sikerült lefoglalni a Quaestor-ügyben – írja az MTI...." Index, 2015. 04. 1. Ez nyilvánvalóan nem igaz. mert akkor nem lenne gond a kártalanítással, meg nem is lehetett erről hallani semmit se azóta. Na de mégis csak egy főügyész nyílatkozta. Ilyen jogi környezetben, hogy lehet szerinted pereskedni? |
Vendég |
#5036 Re: Re: Re:2015-12-09 10:39az ATV-ben is mondta Olgának. |
Vendég |
#5037 Re: Re: Re:2015-12-09 11:20Ugy lehet pereskedni, hogy mint mindenki mas (aki soha nem volt kartalanitva allami alapon, vagy a bc-sek, vagy a quaestornal reszvennyel, pennzel rendelkezok, magyarul az elmult 20 ev broker csalasainak aldozatai), megvarja, hogy mi hianyzik, mennyi penz van meg (nem elore megkapva allami penzt) es a kulonbozetet lehet kerni, kovetelni, perelni, stb. Tenyleg ennyire hihetetlen ez, hogy mit nem ert a fel orszag rajtatok kivul? meg egyszer elmondom, hangsulyozom, nem a kovetelesetek jogossaga a kerdes, hanem azt nem erti senki, hogy milyen alapon fizetnek ki titeket elore es nektek miert nem kell utana menni a penzeteknek, illetve annak aki lenyulta, mint masoknak. Ezt a megkulonboztetest nem erti senki (a bc-s karosultak is ugyanugy allami felugyelet mellett lettek megroviditve, semmi kulonbsegseg nincsen, de megis van ilyen-olyan okbol. Na ez a bicskanyitogato, nem a kamat merteke (engem az nem erdekel, nincs is gondom vele)). |
Vendég |
#5038 Re: Re: Re: Re:2015-12-09 11:46Igen, de azért elég elképesztő, hogy felelős emberek így nyilatkoznak. És semmi következménye. Nekem is mindig azt mondta a PSZÁF-nál egy "felelős ember", mikor befektetésem előtt érdeklődtem (mert megtettem), hogy ez egy prudens, megbízható, régóta működő cég, nyugodt lehetek a befektetésem felől. Az érdeklődést minden évben többször is megismételtük. A válasz ugyanaz volt minden esetben. A "felelősen nyilatkozó" ember ma is pozicióban van, de manapság a befektetők felelőtlenségéről beszél. Én mindig gyanakvó és óvatos voltam a Q.-ral kapcsolatban, de mikor tavaly megtudtam, hogy a Felügyelet bank vételére, alapítására is engedélyt adott, elszállt minden félelmem. Bankot csak egy patyolat tiszta, átvilágított cég alapíthat. Szerencsétlenségemre arról is tudtam, hogy a külügy is ott tartja a pénzét (akkor is kiszivárogtak az infok, mások is tudtak róla). Mi kell ennél több a bizalomhoz. És ki keltette ezt a bizalmat? A felelősen nyilatkozó, állami munkáért fizetést kapó emberek. Mondanom se kell, hogy ezek költségvetési szervek, a mi adóforintjainkból élnek, elvileg értünk vannak, ránk vigyáznak. Legalábbis ez lenne a feladatuk. Ennyit a befektetők felelőtlenségéről és azokról, akik rólunk ítélkeznek, és megtakarításainkró, életünk alakulásáról döntenek. |
Vendég |
#5039 Re: Re: Re: Re:2015-12-09 11:50Itt nem számítanak az érvek, a kérdéseidre ilyen válaszokat fogsz kapni: mert 32ezer ember, meg a külügy, meg a blablabla... Pedig a dolog egyszerű: VÁLLALATI KÖTVÉNY. Ennyi. A legfontosabb: valaki, bárki fizessen (de ez ne a károsult legyen) Ennyire egyszerű a q. ügy.
|
Vendég |
#5040 Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 12:29Húzz már a Q*va anyádba!Vagy a portfolioba! |
Vendég |
#5041 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 12:32Nagyon szép érvelés. |
Vendég |
#5042 Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 12:52" pénznyelő" megdolgoztál már a pénzedért, mostmár eltűnhetsz egy időre, mert unalmas vagy a provokációiddal, irigységeddel, és a Q-hoz semmi közöd, adj hálát ezért Istennek |
Vendég |
#5043 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 15:36Elmondanád a véleményedet az emberi fajról is? Szeretnénk hallani egy kívülálló véleményét. |
Vendég |
#5044 Re: Re: Re: Re:2015-12-09 15:51Tiszteletre méltó, ahogy megpróbál némi világosságot gyújtani a sötétségben. De ne legyenek illúziói! Egy vonalnak hiába is próbálja elmagyarázni, hogy mi a gömb. |
Vendég |
#5045 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-09 15:56#5041: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hagy ugasson a kutya, csak mög ne harapjon! |
Vendég |
#50462015-12-09 16:12Na végre! Nem kell tovább ötletelni, rémképeket vízionálni, telehányni a fórumot. Itt a tv.tervezet: Benyújtották az új Quaestor-törvényt! Az igazságügyi miniszter szerdán benyújtotta a parlamentnek az új Quaestor-törvény tervezetét, amely már tartalmazza az alkotmányellenesnek nyilvánított pontok módosítását.
|
Vendég |
#5047 Re:2015-12-09 16:15 |
Vendég |
#5048 Re: Re:2015-12-09 16:56Nagyon kedvezőtlen ez számunkra! |
Vendég |
#5049 Re: Re: Re:2015-12-09 17:24Irigylem a gyorsaságodat, én még a felét sem tudtam elolvasni. Konkrétan mit kifogásolsz? |
Vendég |
#5050 Re: Re: Re:2015-12-09 17:26Kedvezőtlen? Lesz akinek még vissza is kell fizetni. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
556 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
456 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1488 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1357 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
157 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
139 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
114 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
51 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26
Tiltakozzunk a csepel.hu-n közölt óvodaösszevonási tervezet ellen
44 Létrehozva: 2024-11-22
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07
Drosztengedélyek maximalizálása
50 Létrehozva: 2024-09-19
BÜNTETÉS AZ ÁLLATKÍNZÁSÉRT!
156 Létrehozva: 2024-03-18