Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #5409 Re: Re: Re: Re:

2015-12-16 07:03

#5395: - Re: Re: Re:  

"Összeadod mit tettél be. Levonod mit fizetett ki a BEVA. Aztán ha vonatkozik rád a 11% "önrész" akkor azt is levonod, ha nem akkor annyit várhatsz ami maradt."


Ez leegyszerűsítve így van, gyakorlatilag azonban bonyolultabb.
A legtöbb károsultnak – főleg a régebbi ügyfelek, akik már 6-8 éve vásárolták az első kötvényeiket – nincsenek meg a korabeli tranzakciókról szóló bizonylataik. Nem tudják összeszámolni, hogy mennyi saját pénzt tettek be, hogy az egyes kötvények lejáratakor mennyi hozamot kaptak, abból mennyit forgattak vissza újabb kötvény vásárlásába, ill. mennyit vettek ki, s hogy menetközben még mennyi új saját pénzt tettek be. Csak az az információjuk van, amit tavasszal az egyenleg értesítő tartalmazott, azaz hogy a jelenleg meglévő kötvényeik után mekkora követeléssel rendelkeznek. Hogy pontosan mekkora a 2008 óta kifizetett hozam, amivel csökkenteni kell a követelés összegét, azt csak a Quaestor könyveléséből lehet megállapítani.

Magyarán, jelenleg ezek az ügyfelek legfeljebb csak közelítőleg tudják megbecsülni, hogy számíthatnak-e további kártalanításra, ill. hogy mennyire.