Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

#5401

2015-12-15 20:16

szerintem a törvény rendelkezései  jol érvényesíthetők alkotmány bíróságon,

vendég

#5402

2015-12-15 20:32

5379-ben kérték,hogy vezessem le az egész Q történetemet,amiből "jól" (ilyen nincs)ki lehet jönni.

(piciket kerekítek)

2009 végén betettem 3,00M forintot, 2010 végére lett 3,22M , adók levonása után 3,187M,  majd nyitottam egyből TBSZ-t, átraktam oda 3,00M-t , 187e kivettem, mint nyereség. Ezután 2012 közepéig még betettem több részletben 1,10M Ft-t, ez sima pénz számlán volt,újrakötvényezve kizárólag QFD-be,nem kivéve,csak visszaforgatva,amit 2014 végén(áldom a napot) az adók levonása után kivettem,számszerűsítve 1,35M forintot.

Visszatérve a TBSZ-re,indulás 2010 vége 3,00M, soha nem vettem ki,visszaforgatva kizárólag QFD-be, 2015 márciusában 452db. QFD150812-re "kamatozott". Jött a vég,............BEVA fizetett 3,28M Ft-t,(majd 1,073M-t fog még az alap.)

Kiszámolva: össz. befizetés 4,10M , össz. kivét 4,82M

Gondolom a szerencsésebbek közé tartozom,de együttérzek mindenkivel,továbbá a minket kritizáló,kioktató,...legfőképp az adófizetők pénzéből kártalanító és ehhez hasonló hozzászólásokból nem kérek,nem minimálbéres,valósan leadózott villamosmérnöki fizetésemből félretett pénzemet tettem be,mint előre gondolkodó családapa, és nem vettünk tíz évre frankos Suzukit,ha valaki az adófizetők pénzét félti,kérem nézzen szét egy kicsit,mi folyik az országban,mire megy el az adófizetők pénze.

(Európán belül Magyarországon a legdrágább 1km-nyi autópálya megépítése,...állítólag alapanyag,olcsó munkaerő adott,miről beszélünk?..ez csak egy szösszenet)

Záró gondolatként,valaki írta,hogy ez az egész Q-ügy egy igazi unicum(hungaricum),25 évig működni,vezető politikosokkal,bankárral egy páholyban ülni,pacsizni,mosolyogni,állami tévében reklámozni,adófizetők pénzét(külügy,önkörmányzat)Q-ba rakni és jól kivenni, mindezt állítólagos jól dolgozó felügyelet mellett, na ez az igazi UNICUM,...le is gurítok egyet.

....és már csak ketten (2) vannak előzetesben!

 


Vendég

#5403

2015-12-15 20:42

A TBSZ védett termék, azt kizárólag a tulajdonos bonthatja fel, ha ahozz hozzányulnak akkor a más banki betétesek, mint összehasonlítható csoport, nekik se járna semmi.

és akik owshore cégből hazahozzák a pénzt? 5-év után kiveheti a tökét kamattal, önrész nélkül

 


Vendég

#5404

2015-12-15 21:41

Szerintem a kàrosultaknak egy utolsó nagy összefogàst kellene meglépni. Megtàmadni a törvényt. Ebben az országban ami elmúlt màr az sem biztos. Két gyermekem van milyen jövő vàr ràjuk? Ma a miénket vették el holnap mit terveznek? Boldog karácsonyt nekik legalább az lesz.


Vendég

#5405 Re:

2015-12-15 21:51

#5404: -  

 Ha a törvényt megtámadják igen jó esély lesz, hogy a végén semmi sem lesz, nemhogy pénz. A bankok és a kormány is meg fogja unni, s előbb utóbb - főleg ha a közhangulatot sikerül a saját oldalukon fentartani - "feladja" a "kártalanítási" törvények gyártásával való próbálkozást. Azt kell megérteni, hogy bukta vagy sem, sokunknak elmegy ez a törvény. Akinek nem tetszik, mehet pereskedni. Most ha nem tetszik 1000 embernek, ez az ezer ember inkább kicseszik a másik 31000-rel, ahelyett hogy elmenne perre ? A végén elérik, hogy elmehetünk mind a 32000-en pereskedni, s a végén ennél sokkal rosszabbul jövünk ki majd 5-6 év múlva. Mit kell itt lázítani ? Nem tetszik az ajánlat, nem fogadod el, aztán rajtad a sor hogyan jutsz a pénzed egy részéhez vagy akár az egészhez (sok sikert hozzá). De attól még nem kell azokkal kibabrálni, csak mert sokatok szerint "alkotmányellenes", "nem jó", stb. Igen, TUDJUK mi IS, de most mi a francot kellene csinálni ? (100%-os hozamokkal megpakolt ajánlat nem lesz már ezt kell megérteni - ahhoz csak a peres út vezethet...) Fogadjuk el ami van, aztán lépjünk túl az egészen, akinek meg továbbra sem jó és aggályai vannak, a bíróság előtt bizonyíthat - akkor már nem a TÖBBI károsult további kárára.


Vendég

#5406 Re: Re:

2015-12-15 22:36

#5405: - Re:  

 Egyetértek!

Sajnos, az áprilisi eufória után rá kellene már jönnie mindenkinek, hogy ezek már régen lezsíroztak mindent, nekünk meg marad az, hogy belenyugszunk a felénk dobott koncba, vagy tovább őröljük az idegeinket.

Nekem ezzel a törvénnyel kb 15M lesz a bukta, mert persze mint takarékos polgár TBSZ-em is volt és az ezen kívüli részt is mindig visszaforgattam évek óta.

Az Alkotmánybíróság, meg a többi jogorvoslat meg eleve nem játszik, mert most már benne van a "készfizető" meg hogy "ex gratia" mindenki aki a perekkel dobálózik, először olvassa el az Alkotmánybíróság határozatát, meg a mostani törvényt, de ne csak a kivonatokat, hanem az egészet! Szép olvasmány még a Palotás-féle Postabankos peranyag is. Az ottani többszáz oldalból is ez a lényeg, amivel annak idején nyert: Valamennyi eredeti tőkebefektetés visszajár.

Itt is ez a helyzet, magasról tojnak a "megszerzett" hozamainkra, csak a "pénzügyi rendszerbe vetett bizalom helyreállítása" a lényeg, na ez kerül még nekünk az eredeti tőkénk 11 százalékába, hogy megtanítsanak minket arra hogy hol a helyünk. Ha egy kicsit kidugod a fejed a szarból, valaki mindig lesz aki visszanyom oda.

Szerintem max. ezért a 11 %-ért lehet elmenni Strassbourgig, mert az MNB felelősségét ott sosem fogják megállapítani!

 

vendég

#5407 Re:

2015-12-15 22:38

#5403: -  

 ...most feladtad a leckét,mármint ezzel a "ha ahozz hozzányulnak akkor a más banki betétesek, mint összehasonlítható csoport, nekik se járna semmi" dologgal. ...továbbá az "owshore" dolgot sem értem,lehet,én vagyok maradi.


Vendég

#5408 Re: Re: Re:

2015-12-15 22:55

#5406: - Re: Re:  

 A hozamok 2008-ig való visszaszámolgatása azért valószinűleg megakadna az AB-n (legalább jegybanki alapkamat mindenképpen járna rá), csak kérdés utánna nem mondanák-e azt, hogy "jó, nem hajlandók többet fizetni a bankok, így hagyjuk a francba az egész kárenyhítést" vagy "oké, hozamokat beszámoljuk, de nem 11, hanem 41% az "önrész"" S máris ugyanott vagyunk vagy még ott sem ahol most. Nincs több pénz erre a projectre, mert NEM akarnak rá többet előlegezni a bankok ez itt a lényeg.  

Palotás amúgy NEM az évek alatt betett pénzt venné mint kiindulási tőkét, hanem a jogilag megfogható UTOLSÓ szerződés szerinti tőkét (azaz az ELŐZŐ hozamokkal már tőkésített eredeti tőkét) Nagyon nagy különbség ez, mert ebben az esetben a QKKA áltak kiszámolt pénznél ugyan valamivel kevesebbet (ők az utolsó kötvényszerződésben a valós kötvényt a bekerülési ár helyett névértéken azaz hozammal együtt számolták el, azaz a Palotás féle verzióban valós kötvényenként a vásárlás időpontjától függően lenne egy 0-10%kötvényérték bukta a QKKA-hoz képest, de az még mindig istenes lenne, hisz csak a valós kötvények utolsó hozama veszne el), de a mostaninál klasszisokkal többet kapnánk (kivéve akiknek nem volt még hozama, mert azok ugyanott lennének mint most, ha a "11%-os büntető sávba" nem esnek bele...)


Vendég

#5409 Re: Re: Re: Re:

2015-12-16 07:03

#5395: - Re: Re: Re:  

"Összeadod mit tettél be. Levonod mit fizetett ki a BEVA. Aztán ha vonatkozik rád a 11% "önrész" akkor azt is levonod, ha nem akkor annyit várhatsz ami maradt."


Ez leegyszerűsítve így van, gyakorlatilag azonban bonyolultabb.
A legtöbb károsultnak – főleg a régebbi ügyfelek, akik már 6-8 éve vásárolták az első kötvényeiket – nincsenek meg a korabeli tranzakciókról szóló bizonylataik. Nem tudják összeszámolni, hogy mennyi saját pénzt tettek be, hogy az egyes kötvények lejáratakor mennyi hozamot kaptak, abból mennyit forgattak vissza újabb kötvény vásárlásába, ill. mennyit vettek ki, s hogy menetközben még mennyi új saját pénzt tettek be. Csak az az információjuk van, amit tavasszal az egyenleg értesítő tartalmazott, azaz hogy a jelenleg meglévő kötvényeik után mekkora követeléssel rendelkeznek. Hogy pontosan mekkora a 2008 óta kifizetett hozam, amivel csökkenteni kell a követelés összegét, azt csak a Quaestor könyveléséből lehet megállapítani.

Magyarán, jelenleg ezek az ügyfelek legfeljebb csak közelítőleg tudják megbecsülni, hogy számíthatnak-e további kártalanításra, ill. hogy mennyire.


Vendég

#5410 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-12-16 07:12

AA#5409: - Re: Re: Re: Re:  

 A bankoknál hány évig van meg a rendszerbe?  Mert az is lehet hogy csak. 5 évig.

 

 

 


Vendég

#5411 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-12-16 07:43

#5410: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Érdektelen, hogy mi van a bankoknál. Ránk ez a törvény vonatkozik, és az indoklása egyértelműen tartalmazza, hogy miért 8 évre kell visszaszámolni a hozamokat.


„Tekintettel arra, hogy ex gratia juttatásról van szó, így a károsult követeléséből nemcsak az elévülési időn belül realizált hozam vonható le. A törvényjavaslat ezért a számviteli törvényben előírt nyolcéves iratmegőrzési kötelezettséghez köti a hozam levonását, vagyis a kárrendezésre jogosult követeléséből le kell vonni a 2008. január 1-jétől bármely, az érintett értékpapír-kibocsátó által kibocsátott kötvényére tekintettel jóváírt hozamot.”


Vendég

#5412

2015-12-16 08:06

87 milliárdot már kifizetett a BEVA. 60 milliárdot akarnak még kifizetni. Mennyi ez összesen? KB 150 milliárd, a fiktív kötvények összege. Ennyit akarnak fizetni, annyit amivel lefedik a nagy disznóságaikat. Ezt megkapjuk és ennyi volt.

Hiába anyázunk, nem lesz teljes kártérítés. Lehet menni AB-hez, elmeszeltetni ezt a törvényt is. Vajon mit fognak lépni? Örüljünk majd, ha lesz harmadik törvény (jövő ilyenkorra). Vagy nem lesz. És akkor lesz pofára esés, ha esetleg majd kimondják, hogy mi mégiscsak vállalati kötvény vásároltunk, amire nem jár semmi. Befektetői kockázat...

Én úgy látom, hogy nem nagyon van mit csinálni. Benyeljük a veszteséget és örülünk, hogy ennyi legalább visszajött.

 


Vendég

#5413 Re: Re:

2015-12-16 08:38

#5405: - Re:  

 A törvény megtámadása a teljes kártalanításra menne, a meglévő törvény végrehajtását nem befolyásolja. Eddig is kellett volna fizetni. Tehát, ha károsult támadja meg, attól nem kell félni, mert pozítiv hatása lenne.


Vendég

#5414

2015-12-16 08:46

Én is igy gondolom mint az előző kommentàló. 


Vendég

#5415 Re:

2015-12-16 08:50

#5404: -  

 „Szerintem a kàrosultaknak egy utolsó nagy összefogàst kellene meglépni.”

Ez jól hangzik, de csak egy üres lufi! 9 hónapja szakadatlanul ezt a sirámot halljuk, de soha, egyetlen alkalommal sem tudtak összehozni annyi embert, ami hitelesen megjelenítette volna a károsultak többségét, soha nem tudtak megfogalmazni olyan célokat, melyek mögé tömegeket tudtak volna állítani. A tegnapi utolsó nagy esélynek beharangozott, többezres részvételt vizionáló demonstráción is csak a szokásos néhány tucat tüntető jelent meg. Ennek pedig oka van, de most már ezen sem érdemes rágódni. Ez a hajó már elment, GAME OVER!


Vendég

#5416

2015-12-16 10:30

A Hungàriàsok mit szólnak a törvényhez? Valaki tud valamit?


Vendég

#5417 Re:

2015-12-16 12:00

#5416: -  

 A kötvényesek örülnek, a többiek meg mennek az AB-hez, jó magyar szokás szerint.


Vendég

#5418 Re:

2015-12-16 12:47

#5402: vendég -  

Ha pontosak a számaid, akkor mégiscsak joggal kételkedtem abban az 5375-ben írt állításodban, miszerint

„a BEVA kifizetés több,mint amit beraktam”

Itt most azt írod, hogy miközben az össz. befizetésed 4,10M volt, a „BEVA fizetett 3,28M Ft-t”. Ez akárhogyan nézem, kevesebb a betett összegnél.

vendég

#5419 Re: Re:

2015-12-16 13:03

#5418: - Re:  

 ahogy írtam is, szerencsére, 2014 végén kivettem már 1,35M-t , .....tudom,az a bedőlés előtt volt,de én az egész Q-történetemet írtam,majd arra összegeztem.


Vendég

#5420 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-12-16 14:01

#5346: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Megnéztem a parlameni vita videóját, abban is az államtitkári zárszót, ami engem igazolt. Völner ugyanis nem mondta az ominózus mondatot, mármit hogy "A mostani, méltányossági kártalanítás a fiktív kötvényekre vonatkozik", azt az újságíró adta a szájába.


Vendég

#5421 Re:

2015-12-16 14:24

#5416: -  

 Ez a törvény éppen azokat a hungáriásokat vonja be a kártalanításba, akik a Hungária Gold Kft. és a Hungária Ingatlanhasznosítási Zrt. által kibocsátott vállalati kötvényekkel rendelkeztek, de sem a BEVA, sem az előző Q-tv. nem vonatkozott rájuk.


Vendég

#5422

2015-12-16 14:41

A 30M virtualis hatar, ezt nem lehet sehogyan elerni, legjobb esetben is csak 27M johet ossze. 


Vendég

#5423 Re: Re: Re: Re: Re: Mennyi a hozam?

2015-12-16 14:42

#5378: - Re: Re: Re: Re: Mennyi a hozam? 

 A fenéket, csak egy újabb gumicsont!


Vendég

#5424 Re: Re: Re:

2015-12-16 14:59

#5419: vendég - Re: Re:  

 Mi van akkor ha valaki több kamatot vett fel mint amennyi tartozást írt meg a felszámoló.én csak két évet adtam össze a nettó kamatot és jóval több re jött ki a felvett kamat és meg nincs minden összeszámolva.NEkünk sok volt a fiktív.


Vendég

#5425 Re: Re: Re: Re:

2015-12-16 15:10

#5424: - Re: Re: Re:  

 Akkor megtartja az eddigi hozamokat, és kiszáll a buliból. Több pénzt nem fog kapni, de visszafizetni sem kell.