Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#5405 Re:

2015-12-15 21:51

#5404: -  

 Ha a törvényt megtámadják igen jó esély lesz, hogy a végén semmi sem lesz, nemhogy pénz. A bankok és a kormány is meg fogja unni, s előbb utóbb - főleg ha a közhangulatot sikerül a saját oldalukon fentartani - "feladja" a "kártalanítási" törvények gyártásával való próbálkozást. Azt kell megérteni, hogy bukta vagy sem, sokunknak elmegy ez a törvény. Akinek nem tetszik, mehet pereskedni. Most ha nem tetszik 1000 embernek, ez az ezer ember inkább kicseszik a másik 31000-rel, ahelyett hogy elmenne perre ? A végén elérik, hogy elmehetünk mind a 32000-en pereskedni, s a végén ennél sokkal rosszabbul jövünk ki majd 5-6 év múlva. Mit kell itt lázítani ? Nem tetszik az ajánlat, nem fogadod el, aztán rajtad a sor hogyan jutsz a pénzed egy részéhez vagy akár az egészhez (sok sikert hozzá). De attól még nem kell azokkal kibabrálni, csak mert sokatok szerint "alkotmányellenes", "nem jó", stb. Igen, TUDJUK mi IS, de most mi a francot kellene csinálni ? (100%-os hozamokkal megpakolt ajánlat nem lesz már ezt kell megérteni - ahhoz csak a peres út vezethet...) Fogadjuk el ami van, aztán lépjünk túl az egészen, akinek meg továbbra sem jó és aggályai vannak, a bíróság előtt bizonyíthat - akkor már nem a TÖBBI károsult további kárára.

Válaszok


Vendég

#5406 Re: Re:

2015-12-15 22:36:53

#5405: - Re:  

 Egyetértek!

Sajnos, az áprilisi eufória után rá kellene már jönnie mindenkinek, hogy ezek már régen lezsíroztak mindent, nekünk meg marad az, hogy belenyugszunk a felénk dobott koncba, vagy tovább őröljük az idegeinket.

Nekem ezzel a törvénnyel kb 15M lesz a bukta, mert persze mint takarékos polgár TBSZ-em is volt és az ezen kívüli részt is mindig visszaforgattam évek óta.

Az Alkotmánybíróság, meg a többi jogorvoslat meg eleve nem játszik, mert most már benne van a "készfizető" meg hogy "ex gratia" mindenki aki a perekkel dobálózik, először olvassa el az Alkotmánybíróság határozatát, meg a mostani törvényt, de ne csak a kivonatokat, hanem az egészet! Szép olvasmány még a Palotás-féle Postabankos peranyag is. Az ottani többszáz oldalból is ez a lényeg, amivel annak idején nyert: Valamennyi eredeti tőkebefektetés visszajár.

Itt is ez a helyzet, magasról tojnak a "megszerzett" hozamainkra, csak a "pénzügyi rendszerbe vetett bizalom helyreállítása" a lényeg, na ez kerül még nekünk az eredeti tőkénk 11 százalékába, hogy megtanítsanak minket arra hogy hol a helyünk. Ha egy kicsit kidugod a fejed a szarból, valaki mindig lesz aki visszanyom oda.

Szerintem max. ezért a 11 %-ért lehet elmenni Strassbourgig, mert az MNB felelősségét ott sosem fogják megállapítani!

 


Vendég

#5413 Re: Re:

2015-12-16 08:38:27

#5405: - Re:  

 A törvény megtámadása a teljes kártalanításra menne, a meglévő törvény végrehajtását nem befolyásolja. Eddig is kellett volna fizetni. Tehát, ha károsult támadja meg, attól nem kell félni, mert pozítiv hatása lenne.