Tiltakozunk a MEGEMELT játékadó ellen!

Vendég

/ #10 A 33% kevesebb lesz, mint az eddigi 100-125 ezer

2011-10-03 12:57

A tv. teljes szövege alapján kiderül, hogy a legtöbb játékterem még akár jól is járhat, kevesebb adót fizethet, ha - és ez kb. a nagyoknak kötelezőnek is tűnik - szerverbekötést vállal, mert ekkor a tényleges, nyereménykifizetéssel csökkentett bevétel 33%-át kell CSAK fizetni. Ez némi egyszeri beruházás, és folyamatos nagyobb transzparencia az adóhatóság felé, de ez nem lehet baj :) Tehát a tényleges "megszüntetve adózás" szinte kizárólag a kocsmai gépek ellen van, ahol pedig csak a kocsmáros a személyzet, és ő marad továbbra is a pia miatt. És azokon a helyeken az alkohol valóban rossz irányba tereli a játékot. Szóval, sztem nem kell félni, csak szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot a NAV-val.
És konkrétan a számok:
Gépenként átlagos kb. 1,5 milliós 'drop' a határ: alatta még kevesebb is lehet a fizetendő adó! De ha a géped 80%-nál többre van beállítva :), és eddig is a 125 ezret fizetted, akkor pl. 85% visszaadási aránynál már 2,5 milliós havi 'drop' alatt jobb a 33%, mint az eddigi 125 fix.
Lehet, hogy én hibáztam, de számolni mindig jobb, mint rinyálni. Várom a tv. szövege és számok ismeretében az értelmes véleményeket.
Persze, ha a gépek átlagosan sokkal felette vannak a kb. 2 milla/hónak, akkor ez is bukta, de mégsem olyan durva, mint az 500 vagy 700 ezer. (Ezeket a számokat a havi 8-10 millió/gép bevételnél kell majd fizetni. De annyit azért talán nem tolnak be minden terem minden gépébe minden hónapban, és így a százalékos mérték pont a valós bevételt célozza meg, és nem kaszál a fix pénzzel.)