Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #5953 Re: elszámolás

2016-04-05 10:59

#5949: - elszámolás 

 Akinek meg nem a pénze fontos, hanem csak provokálni akar, az küldje el ezt a FB-os mintalevelet:

Kárrendezési Alap  1476 Budapest        

Pf. 800

Tárgy: a kiküldött kárrendezési egyenleg vitatása

név:…

lakcím:…

küldött értesítőlevél ikt.száma

A folyó év április 1-én kézhez vett számú értesítőjükre  válaszolva sürgősséggel az alábbiakat kérem, tekintettel arra, hogy a megállapított kárrendezési összeg mértékéről, helytállóságáról a közölt adatok alapján meggyőződni nem tudok. A küldött értesítő részletes kimutatást a  kapott eredményre nem tartalmaz,így az elfogadhatatlan! Az azonos szempontú számítási mód ellenére a saját nyilvántartásom az Önök által kimutatottnál lényegesen kisebb hozamot mutat. Tekintettel arra, hogy mindaddig, ameddig az alábbi kérdésekre választ nem kapok, addig a nulla kimutatást elfogadni nem tudom! Azt kifogásolom. Továbbá azt hogy a felszámolóhoz  beadom-e az igényemet  /VECTIGALIS Zrt. 7601 Pécs, Pf.: 378. vagy a 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút   12-14. címre szíveskedjenek benyújtani./amelynek határideje 2016 04.19.-e eldönteni nem tudom a fentiek miatt , és amiatt sem  hogy   semmiféle információ arról nincs , nem hozták tudomásunkra  hogy mekkora vagyont találtak, érdemes-e érvényesítenem az igényemet feléjük !

Amennyiben önök a Quaestor nyilvántartásból dolgoztak ,a számítási részletezés kiküldése  nem okozhat gondot önöknek mert  megvan, így kérem megküldeni számomra  ! Ezen anyagot kérni fogom a felszámolótól is ! Valamint kérem a következőkről történő tájékoztatásomat:

1/ Kérem, hogy az elszámolás elkészítéséhez használt iratokat tételesen, beazonosítható módon nevezzék meg. Azok hiányában az Önök által közöltek valóságtartalma, illetve helyessége nem ellenőrizhető,nem hiteles.

2/ Szíveskedjenek írásban nyilatkozni arról, hogy mi az oka annak, hogy egy ilyen súlyos bűncselekmény sorozatot ─ köztük okirat hamisításokat (pl. mérleghamísítás, nem létező kötvények forgalmazása) ─ elkövető cég vagy cégek adatait, nyilvántartását hitelesnek tekintették, legfőképpen a hozamjóváírásokat illetően.

3/ Megkísérelték-e, és ha igen, akkor milyen konkrét módon ellenőrizni a rendelkezésükre bocsájtott adatokat ? Ha nem, akkor mi volt ennek az oka ?

4/ Kérem közöljék, hogy tételesen mikor, milyen összegű és jogcímű hozam jóváírásokra került az esetemben sor, és az adott időpontban ki (azaz én vagy más személy) volt az adott sorozatszámú kötvény tulajdonosa. E nélkül ugyanis nem tudhatom a magam által számítottól jelentősen eltérő nagyságú hozamlevonásuk helyességét ellenőrizni.

5/ Mekkora kamattal számolták az adott időszakokban az adott kötvényekre vonatkozó hozamot, és az időarányosan hogy oszlott meg a tulajdonosok között /már ha lejárat előtt történt egyáltalán adásvétel/.

6/ Milyen konkrét jogszabályhely alapján terhelték a megállapított, és levelükben közölt hozamot az adott időszakban elhelyezett tőkére ?

7/ Szíveskedjenek meghatározni, hogy az egyes hozamlevonások, amelyek az összest kiadták, tételesen mely időszakra vonatkoznak, és nyilatkozzanak arról is, hogy a rendelkezésükre álló nyilvántartás szerint mely levonások után nem fizették meg a közterheket, és annak mi volt a tudomásuk szerinti oka. Nyilatkozzanak arról, hogy a nettó hozamok a közterhek levonása utáni összegeket mutatják-e? ha igen, akkor ez milyen forrás szerint történt, és összegszerűség szerint (szja és járulék) mely adóévet érinti.

Utólagosan pedig megjegyzem , hogy hogyan tudtak tisztességesen  hitelesen olyan cég adatbázisából dolgozni, amely lopott , csalt, rendes nyilvántartást nem vezetett ? Egy jogtalanul működő cég adatbázisa mitől vált hirtelen érdemi információkban hitelessé, hogy abból ki tudták számolni a károsultak,  pontosan milyen betéteket helyeztek el ,és milyen kamatokat kaphattak?  

Valamint kérem sürgősen  közölni hogy ezen igényem benyújtása  meghosszabbítja–e az önök válaszának időpontjától függően a kártalanítási törvényben leírt  határidőt a végleges  válaszadásomra vonatkozólag!    

Dátum

Aláírás