Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #6296

2016-04-22 06:27

A tegnap megjelent cikkek számítási hibákról szólnak. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokunknál rosszul számoltak.

Tegyük fel, hogy belátják tévedésüket. Újra számolnak, és megkapja mindenki a korrekt hozam kimutatást.

Az jó lesz? Mennyit tévedhettek? Pár százezer forinttal beljebb leszünk. Hurrá.

Nem ez a fő probléma. Alapból a hozam visszavonás a probléma.

Szerintem alkotmányellenes, de ez egy külön téma lesz, ha egyszer az AB elé kerül, majd döntenek.

Na majd az is érdekes lesz, ha alkotányellenesnek mondják ki. Akkor hogyan tovább?

Én elfogadom a hozamvisszavonást, a káronszerzésre hivatkozva. Azt mondon még egyet is tudok érteni.

Még akkor is, ha a kb 8 millió Ft-om esetén nekem ez 1,2 millió Ft veszteséget jelent.

Amit viszont nem tudok elfogadni, az az ingatlankötvények belekavarása a kárrendezésbe.

Még 2008-ig sem jogos a hozamuk elvonása, nem hogy ez visszanyúlik 2002-ig.

A kárrendezésbe kizárólag a QFH kötvényeket adthattam, be akkor csak ezek hozama vonható el.

Erről az ingatlankötvényes témáról egyetlen megnyilvánulás sem volt.

Örülök, hogy Szakács László és párttársai végighaknizzák az országot kecskeméti, veszprémi, nyíregyházi fórumokon.

De pont őnekik kellene, kellett volna már régen, mondjuk a Kárrendezési Alap február 17-i szabálymódosítása után

lépni ez ügyben. De legalább egy tv. módsoítással egyértelművé tenni, hogy nem minden 2008. utáni hozam

vonható vissza, hanem csak a kárrendezésbe beadott kötvnyek hozama. Mi ebben  a bonyolult?