Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #5630 Re: Re: Re: 5620-ra, a tudományos munkatársnak.

2011-11-21 00:59

#5626: - Re: Re: 5620-ra, a tudományos munkatársnak.

Ostoba büdöskomcsi féreg!

A személyi kultuszt te emlegetted, mint az sztálini Szovjetúnió (az internacionalista szocializmus diktatúrája) egyik jellegzetességét.  Mire megjegyeztem, hogy ez a náci Németországra (a nemzeti szocializmus diktatúrájára) is jellemző volt.

A két rendszer között mélyebb hasonlóságok is vannak a "módszereknél". Pl. az, hogy mindkettő ideológiája egy utópisztikus társadalom felépítésenek szükségességével indokolja a borzalmas napi gyakorlatát, mindkettő  valamilyen belső és külső ellenség elleni kíméletlen, azok megsemmisítését célul kitűző harcra, agresszív fellépésre épül.  A nácizmus esetében ezek a zsidók és a kibővítendő német életteret akkor elfogaló  szolganépek, lengyelek, oroszok,  stb. (meg távlatilag a magyarok is,  szóval a "nem árják") megsemmisítésére. A kommunizmus esetében a kulákok (és hasonló "reakciós erők", "klerikalizmus", stb ) megsemmisítésére, meg az "imperialisták" elleni harcra. Mindkét rendszer kifejezetten az alsóbb, műveletlen és szegény néptömegek demagóg uszításával a középosztály ellen (és a kommunizmus esetében a történelmi felsőosztályok ellen is),  azok lekenyerezésével működött, ez volt az ideológiai alapjuk, ugyebár.

Meg lehetne még több más lényegi (nem csak "kormányzás módja") hasonlóságot is kimutatni, de nyilván kár beléd a szó, te undorító büdöskomcsi patkány.