A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása
Vendég |
/ #226 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-09 11:57#223: Hapci - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kedves Gábor ! Írod, hogy szempontjaimat nem ismered. Ezért engedd meg, hogy az alapoktól induljak el. Két évtizedet letöltöttem munkával a Balatonon, mint hivatásos halőr, és 45 éve horgászom ezen a csodálatos vizen. Rálátásom innen ered, és nem hallomásból. Másokkal ellentétben, soha egyetlen szóval sem szidtam a vizet, nem mondtam hogy nincs hal, és soha nem hallotta tőlem senki, hogy agyonkéne lőni az összes halászt, a hajókat meg bekéne olvasztani.. Munkáltatóm a MOHOSZ volt, nem a BHG, tehát halászati elfogultsággal nem vádolhatna senki. Munkám során rengeteg emberrel beszéltem, akiktől csak sírást hallottam, legyen az a halászat, a telepítések kérdése, rapsickodás, húshorgászat, "régen nem így volt",nincs hal, stb, pedig lehet halat fogni , sőt, többet, mint ahogy sokan gondolják. Persze arról senki nem beszélt, hogy mértéket is kéne tartani, a halelvitel területén. A horgásztudást viszont nem a monitor előtt lehet megtanulni, főleg nem egymást túllihegve, miközben olyan halak fotóit töltik fel "mohaágyas környezetben", hogy a látványától sírni tudnék. És ezeket a fotókat hosszasan elemzik ,és felfokozott hangulatban sűrűn gratulálnak egymásnak. Hát ide jutott természetes vizeink állapota. Ezen a halhiányos helyzeten,- mert az kétségtelen, hogy az átlagpecás ritkán fog szép halat természetes vizeinkben, legfeljebb csak gumitavainkban- mindenképpen sűrgősen változtatni kell. Ez pedig legkönnyebben fokozott halőrzéssel, nagyarányú telepítéssel valósítható meg. Szempontom szerint, nem csak sírni kéne, hanem végre tenni is valamit, de nem úgy ,hogy a meglévő helyzetből egy példát kiragadva, (jelen esetben a harcsa, melynek horgászata egyesek számára misztikus szinten van) egyes fajtákat előnyben részesítve képzeljük el a változást. Jómagam aláírtam az ellenpetíciót, miután láttam, hogy itt kizárólag csak "harcsavédelemről" van szó, a hozzászólások jelentős részéből pedig sütött az irigység. Hidd el Gábor, ha nem erről lenne szó, már régen aláírtam volna ezt a petíciót, mint ahogy elsőként javasoltam vizeink érdekében, az időszakos, teljes halászati-horgászati tilalmat. Mert én képes lennék lemondani a horgászatról átmenetileg, annak dacára, hogy nem hivatkozok állandóan az " unokáink érdekében" már-már sablonszintű szövegre. "Unokáink érdekében ", nem csak a harcsát kéne védeni, hanem átmeneti önmérsékletet kéne tartani mindenkinek ! És ehhez "Mária országának " mint szimbólum, semmi köze. Üdvözlettel : Borbáth Balázs |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
555 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
456 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1488 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1357 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
157 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
137 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
113 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
51 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6708 Létrehozva: 2023-07-26
Tiltakozzunk a csepel.hu-n közölt óvodaösszevonási tervezet ellen
44 Létrehozva: 2024-11-22
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Drosztengedélyek maximalizálása
50 Létrehozva: 2024-09-19
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07
BÜNTETÉS AZ ÁLLATKÍNZÁSÉRT!
156 Létrehozva: 2024-03-18