Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

demokrata

/ #8444 Re: Re: DEMOKRATÁNAK!!!

2012-03-03 21:05

#8443: Szerénke - Re: DEMOKRATÁNAK!!!

Repect:

Naon eccerű, a só kivételével mindenből egyforma mennyiséget veszel. Én, ha kis tételben csinálom, a következő: fogsz egy tálat, beleraksz 1/4 kg lisztet, 1/4 kg. margarint, 1/4 kg túrót, meg egy púpozott kávéskanál sót és egyenletes masszvá összedolgozod. Legalább 1 órára visszateszed a hűtőbe, hogy jól összedermedjen. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtod kb. 1 cm vastagra. Begerjeszted a sütőt közepes lángra. Kikensz margarinnal, vagy zsírral (én zsírral) egy tepsit. A kinyújtott tésztaalapot késheggyel hosszába, majd keresztbe bevegdalod, azaz végighúzod rajta a kés hegyét. Utána kiszaggatod a legkisebb pogácsaszaggatóval és egymás mellé a kizsírozott tepsibe helyezed. Felversz egy egész tojást, kenőtollal minden pogácsát lekensz. Lereszelsz 3-4 dkg trappista v. óvári  sajtot. Én szoktam a pogácsákra pár szem szezámmagot vagy köménymagot hiteni. A végén minden darabra teszek kevés reszelt sajtot és be a meleg sütőbe. 20 perc alatt pirosra sül és eszméletlen finom. Ez az alaprecept. Ha megjön a gyakorlat, akkor már lazábban csinálod, én már nem méricskélek. Minden héten kapok 2 liter házitejet, még langyosan jön a tehén alól. Meg szoktam altatni, 2 nap múlva, ha megaludt, csinálok belőle túrót. A flakonba visszaöntöm az irót, abból megítélem, hogy mennyi a túróm. Megeszek belőle kb. 10 dekát, mert nagyon szeretem. A maradékból meggíúrom a tésztát, én már mindent saccra teszek bele, az összedolgozásnál érzem, hogymikor jó az állaga. Ezt tegnap este összeállítottam, reggelig hűtőben volt. 4 tepsivel lett pogácsám, már alig van belőle, igaz, az unokatesóm majdnem mindet elvitte, ill. amit magamnak külön tettem, abból evett, mint mondta, lemeózza, az övét nem akarja kibontani, olyan jól becsomagoltam. Imádja, én meg örülök,, hogy adhatom. Olyan kevesen maradtunk a családban és az unokáim is annyira messze vannak, hogy nekem ez így jó.

Jó étvágyat. Kis tételben csináld először, kettőtöknek úgyis elég lesz. Azon gyakorolsz, majd felbátorodsz. Nagyon meg fogjátok szeretni.