Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Lukrécia
Vendég

/ #9560 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-08 10:47

#9555: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré 

Filike. Az én bécsi rokonaim kivándorló útlevéllel mentek 1955.december 5-én Pozsonyon át Bécsbe. Nem elütés, kivándorló útleéllel! Ez nekik fejenként 100.000 Ft-ba, azaz összesen 300.000,- Ft-ba került. Nem kis pénz még ma sem. Mindenüket eladták és pénzzé tették, a nagybátyámnak annyira nem volt itt maradása. Az ember, aki mindezt intézte a BM-nél, lelépett 56-ban. Nagybátyám mesélte, hogy Bécsben egy zöldségüzletben álltak egymás mellett. Mondta is az ürgének, hogy azért neki könnyebb az újrakezdés, mint nekik volt, neki jó kis tőke volt induláskor a kezében. A muki nem is jött zavarba a találkozáskor. A családunkról köztudott volt a nyugati rokoni kapcsolat, én soha nem vettem észre, hogy figyelnének minket. Soha egy elutasított útlevélkérelmem nem volt. Minden évben utazhattam, kétszer úgysem akartam menni. Később, már mint külker.üzletkötő évente többször is utaztam mindenfelé Európában. Nekem, a középpolgári származású lánynak soha semmi bajom nem származott a származásomból. Egyszerűen nem volt téma. Mondjuk azon volt vita, hogy a nagymamám a szegényebb gyerekeket nem tűrte meg, ezért aztán leginkább azokból a körökből választottam barátnőket. A mai napig megvannak ezek a barátaim, a bajban bármelyikre számíthatok.  

Én továbbra is azt mondom, hogy a mai világban jobban kell félni a besúgóktól, mint a 60-70-es években kellett. Ez a mai szabad világ rengeteg szemét embert termelt ki. Én áldom magam, hogy megteremtettem magamnak azt, hogy életem hátralévő részét nyugalomban, egy csendes somogyi faluban éljem le. Itt az emberek még nem olyan romlottak, mint a városban. Itt, ha bemegyek a közeli cukrászdába segytséget kérni, mert valami fizikai munka van, amit nem tudok egyedül megcsinálni, hárman ugranak fel és jönnek. Ezt a mentalitást Pesten nem ismertem.