Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

filiszteus

#9551 Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-07 21:05

#9548: Vidéki, aki Lukrécia - is - Re: Re: Re: saskabaré

. "A Kádár korszakban 40 év alatt ennyi disznóságot nem követtek el, mint ez a kormány a rövid két éve alatt,"

Te azért nagyon el vagy tévedve. Megfeledkezel róla, hogy tízezreket tettek besúgóvá, jelentett a feleség a férjéről, az apa a fiáról, a főnök a beosztottjairól és embereket csuktak börtönbe az ú.n. "izgatás" című gumipatragrafus segítségével.

Valóban megvetem azt a politikai rendszert. Meg vagyok lepve, hogy rendszeresen nyaraltál Ausztriában és nem vetted észre a különbséget egy diktatúra és egy polgári demokrácia között. Nekem észre kellett vennem, mert felfüggesztettet kaptam államellenes izgatásért. És nehogy azt hidd, hogy ellenzéki voltam, vagy valamiféle partizán. Igen könnyen lehetett ilyesnmit a nagy semmiért is kifogni.

Különben én sem gyűlölöm a gyurcsányit, inkább csaj sajnálom.

Egyébként elismerem, nem Ausztria vagy Svájc lett országunkból 89 után, hanem inkább az ipari forradalom korabeli Anglia., de ez nem menti fel a Kádár rendszert a bűnei alól.

Sz.

#9552 Re: Re: Re: Re: Re: Mert Te egy áldozat voltál, vagy...

2012-04-07 22:39

#9549: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Mert Te egy áldozat voltál, vagy...

Alulról fölfelé: én még az életemben soha semmit nem vettem véresen komolyan, talán még komolyan sem, ez nálam így van rendben.  Aljas jelzővel nem illettem senkit, csak az általad közönségesnek nevezett, valóban közönséges szöveggel, azt is visszavágásként.  -  Lukréciát viszont ismerem (telefonon is), ha Ő valakire aljas és egyéb jelzőkkel reagál, az meg is érdemli, mert csak a hülye emberek tűrik el a gúnyt, az arroganciát, Lukrécia pedig hozzájuk képest a csillagos ég.

Filike, mondd meg őszintén, Te eltűrnéd, hogy cinikusan, fellengzősen vagy gúnyosan kommunikáljanak Veled?  Mert én ilyent még nem értem meg az életemben. A közönségesség nálam belefér - Lukréciánál kevésbé -, ezzel én mindig is így voltam és leszek is. A lekezelő, nagyképű stílus pedig olyan messze van mindkettőnktől, mint Makó Jeruzsálemtől.

A 7 fejű pedig az én találmányom, én a mai napig sem tudom elhinni, hogy nem Te voltál a büdöskomcsizós és tsai. Engem nem is zavart, csak az, hogy színre lépett Filike, akinek nem tetszettek a büdöskomcsizósnak adott válaszok, és ott szabadult el a pokol, amikor ránk zúdította a szokásos cinikus, fellengzős szövegét. Azzal együtt - szerintem - mindketten szerettünk Téged.

Vidéki, aki Lukrécia - is

#9553 Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-07 22:40

#9551: filiszteus - Re: Re: Re: Re: saskabaré 

Te Fili!

Ennyi besúgó a 40 évben sem volt, mint amennyi ma kis hazánkban található. Nézd meg, hogy akinek szikrányi szerepe van a mai politikai életben, az érezheti Áder úr 2002-es ígéretét, miszerint "minden baloldali érezheti a nyakán jeges leheletünket". Hát fázik is mindenki nyaka. Ez a mai politikai rendszer termelte ki az igazi besúgókat. A 40 év alatt nem volt annyi, mint ma, ebben biztos vagyok.

Más: belehalnál, ha nem gyurcsányiznál? Egyszer elkezdek vonázni, annak nem lesz jó vége. Egyet jegyezz meg, nem akarom, ne provokáld ki.

Még más: Igen, 1964-től, míg diák voltam, minden teljes nyári szünetet az ausztriai rokonoknál töltöttem nyelvtanulás céljából. Ez úgy zajlott, hogy: Első nyáron első héten Bécs, ismerkedés mindennel, ami belefér, utána levittek Reichenauba egy osztrák családhoz, ahol a nagyobbik gyermekkel egyidős voltam. Na, itt vagy mondtam németül, amit akartam, vagy tátottam a számat. Első délután  rá kellett jönnöm, hogy ha szomjas vagyok, akkor nem mutogatok, hanem ich bitte ein Glas Wasser. Második nyáron Bäbysitter voltam Baden bei Wien-ben, ez is jó nyelvtanulás volt. Mai eszemmel másképpen látom, akkoriban nagyon megszenvedtem, mert én úgy éreztem magam, mint egy cirkuszi mutatvány a vasfüggönyön túlról, akin kint csodálkoznak, itthon irigykednek, hogy nekem milyen jó, én nyugaton nyaralok, mikor más meg a Balatonra se jut el, a családon belül meg a szegény rokonnak éreztem magam, főleg nagynéném férje miatt. Később persze sok minden változott, az öreggel is jó lett a kapcsolatom, nagynénémmel jobb, mint a saját lányával, de ehhez mindannyiunknak fel kellett nőni. Én voltam a villámhárító nagynéném és unokanővérem között. Milyen kegyetlen a világ, a gyerekkoromból ma már ő az egyetlen élő rokonom, ő Párizsban él, oda ment férjhez. Ebből aztán természetesen következik, hogy Párizsban is eltöltöttem nem egy szabadságot, hál'Istennek a fiammal is.  Ma már nevetünk mindenen, ami valamelyikünknek sérelem volt, gyerekként másképp éltük meg. Én itthon megkaptam, hogy "bezzeg a Juli", ő ott megkapta, hogy látod, az unokahugod mennyivel háziasabb, mint te?  Ez lányoknál másképp cseng le, hidd el nekem. Én nem jól éltem meg, nem szerettem gyerekként azokat a nyarakat. Sorolhatnám még a többi nyarat is, de indiferens, ez az első kettő volt a meghatározó.

Örülök, hogy ma nem kell hozzá útlevél, ha az ember ki akar ruccanni Bécsbe, vagy a határon túlra egy szelet Wiener Schnitzel-t bekapni, vagy a Theater an der Wien-ben megnézni egy darabot. Ma lehet menni, csak nagyon szűk a réteg, aki megengedheti magának. Ma annyi valutát váltassza, amennyit az erszényed megenged, a fiatalságunk idején én a látogató útlevelemmel kiváltottam 5 dollárnak megfelelő Schillinget, aki túrista útlevéllel ment, az 50 dollárt is kiválthatott. Rengeteg ismerősöm él Bécsben, az unokanővérem ahányszor jön Páizsból szól, hogy mikor érkezik, menjek, legyünk kicsit együtt. Lehet, hogy megbonyolítottam  az életemet azzal, hogy vidékre költöztem, így nehezebben mozdulok, mert először fel kell mennem Pestre, ha tovább akarok utazni, de az árak is olyan magasra szöktek, hogy százszor meggondolom, hogy elinduljak, pedig nekem csak utiköltségben kell gondolkodnom.  Ettől, hogy szegényebb az ország, nem érzem magam szabadabbnak. Tudnék hosszasan filozofálni erről, most fáradt vagyok hozzá.

Így a végén megkérlek, hogy Gyurcsányt ne gyurcsányizd, mert engem bosszantassz vele. Megköszönöm.

Jó éjt.

filiszteus

#9554 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mert Te egy áldozat voltál, vagy...

2012-04-08 00:12

#9552: Sz. - Re: Re: Re: Re: Re: Mert Te egy áldozat voltál, vagy...

Sajnálom, hogy ennyire félreismersz. Nagyon távol áll tőlem a közönségesség és durvaság. A gúnyt nem tagadom és azt is elhiszem, hogy az még bosszantóbb tud lenni, mint a közönségesség.

A büdöskomcsizást már csak azért is szégyelltem volna, mert fantáziátlan, úgyanúgy, mint valamelyik rajongótársatok szarjancsizása.

Egyet kellene felfognotok Lukréciával együtt, hogy nem jobb és baloldal van, hanem a politikusok és Mi. Ott fenn kéz kezet mos.

Gyurcsányhoz közelebb áll a valóságban OV, mint Ti, ezt elhiheted. Éppen ezért nem tekintettelek benneteket sisem ellenségnek.

filiszteus

#9555 Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-08 00:15

#9553: Vidéki, aki Lukrécia - is - Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

Ezt azért magad sem gondolod komolyan? Kinek és mit súgnak ma be? Ez a "rettegünk, mert a Zorbán egy diktátor" szöveg rettentő hamis és nevetséges.

Sz.

#9556 Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 01:22

#9550: Vidéki, aki Lukrécia - is - Re: Re: Re: Re: Re: Mert Te egy áldozat voltál, vagy...

Lukrécia!  Emlékeim szerint, Filikét, mindannyian összekapcsoltuk a büdöskomcsizóval, csak Te - és a többiek - kevésbé, mint én, - ha úgy tetszik, én sokkal jobban, mint Ti.  - Nézd, engem még soha nem vezettek meg, csak nem Filike lesz az első?  Ez nem volna szép tőlem.  - Segíts megálmodni, jó éjt!

V.

#9558 Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-08 10:44

NEM HINNÉM, HOGY GYURCSÁNY FERENC MINISZTERELNÖK URAT NEKED KÉNE SAJNÁLNI!!!!!!  EZ TALÁN LEGFELJEBB FORDITVA LEHETNE. GYURCSÁNYNAK FERENCNEK A KISUJJA TÖBBET ÉR, MINT AZ EGÉSZ FIDESZ JOBBIK FRAKCIÓ!!!!!!!

A KÁDÁR RENDSZERBEN MÁR ÉN IS VOLTAM FELNŐTT, DE SEMMI OLYAT NEM ÉREZTEM AMIT TE FOLYTON IRSZ RÓLA!!!!!! A SZÜLEIM IS TISZTESSÉGBEN MEGÖREGEDETT EMBERKÉK, DE ŐK IS A LEGJOBB SZIVVEL EMLÉKEZNEK AZOKRA AZ IDŐKRE.

AKI FELFÜGGŐT KAPOTT AZÉRT AZ NEM HISZEM, HOGY A SEMMIÉRT KAPTA.

AMI MOST VAN AZ PEDIG A VILÁG RÖHEJE, HOGY MÁR ANNYI ADÓT ANNYI ÁREMELÉST SÓZNAK RÁNK EZEK A TETVEK, HOGY A BECSÜLETTEL DOLGOZÓ EMBER IS ALIG TUD MÁR MEGÉLNI!!!!!  NEM LESZNEK MEGSZORITÁSOK!!!!! ADÓCSÖKKENTÉS LESZ!!!!!!  A JÓ ÉDES ANYJUKNAK HAZUDJANAK!!!!! ÉS MÉG EZEK POFÁZTAK A BALOLDALRA POFFFFÁTLANUL!!!!!!!

NEM SZÁNDÉKOZTAM SENKIT MEGBÁNTANI A MAI NAPON, DE MÁS SE TEGYE EZT!!!!!!

MÉG EGYSZER MINDENKINEK KELLEMES ÜNNEPET!!!!!

Lukrécia

#9559 Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 10:46

Lukrécia
Vendég

#9560 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-08 10:47

#9555: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré 

Filike. Az én bécsi rokonaim kivándorló útlevéllel mentek 1955.december 5-én Pozsonyon át Bécsbe. Nem elütés, kivándorló útleéllel! Ez nekik fejenként 100.000 Ft-ba, azaz összesen 300.000,- Ft-ba került. Nem kis pénz még ma sem. Mindenüket eladták és pénzzé tették, a nagybátyámnak annyira nem volt itt maradása. Az ember, aki mindezt intézte a BM-nél, lelépett 56-ban. Nagybátyám mesélte, hogy Bécsben egy zöldségüzletben álltak egymás mellett. Mondta is az ürgének, hogy azért neki könnyebb az újrakezdés, mint nekik volt, neki jó kis tőke volt induláskor a kezében. A muki nem is jött zavarba a találkozáskor. A családunkról köztudott volt a nyugati rokoni kapcsolat, én soha nem vettem észre, hogy figyelnének minket. Soha egy elutasított útlevélkérelmem nem volt. Minden évben utazhattam, kétszer úgysem akartam menni. Később, már mint külker.üzletkötő évente többször is utaztam mindenfelé Európában. Nekem, a középpolgári származású lánynak soha semmi bajom nem származott a származásomból. Egyszerűen nem volt téma. Mondjuk azon volt vita, hogy a nagymamám a szegényebb gyerekeket nem tűrte meg, ezért aztán leginkább azokból a körökből választottam barátnőket. A mai napig megvannak ezek a barátaim, a bajban bármelyikre számíthatok.  

Én továbbra is azt mondom, hogy a mai világban jobban kell félni a besúgóktól, mint a 60-70-es években kellett. Ez a mai szabad világ rengeteg szemét embert termelt ki. Én áldom magam, hogy megteremtettem magamnak azt, hogy életem hátralévő részét nyugalomban, egy csendes somogyi faluban éljem le. Itt az emberek még nem olyan romlottak, mint a városban. Itt, ha bemegyek a közeli cukrászdába segytséget kérni, mert valami fizikai munka van, amit nem tudok egyedül megcsinálni, hárman ugranak fel és jönnek. Ezt a mentalitást Pesten nem ismertem.

filiszteus

#9561 Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-08 11:01

#9558: V. - Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

"NEM HINNÉM, HOGY GYURCSÁNY FERENC MINISZTERELNÖK URAT NEKED KÉNE SAJNÁLNI!!!!!!  EZ TALÁN LEGFELJEBB FORDITVA LEHETNE."

Üsse kő! Tőlem sajnálhat és átutalhat a Fittelina vagy a Nomentana bevételéből valamennyit Húsvétra.

Sz.

#9562 Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 11:41

#9559: Lukrécia - Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

Jó reggelt Mindenkinek!  Lukrécia, Neked pedig köszönöm a - számomra küldött - kimerítő választ! Nem baj, úgyis mindig a magam feje után mentem.

Jut eszembe, megyünk a délutáni Litániára? Látom, igen alaposan felkészültél rá!

Sz.

#9563 LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 12:03

Nem tom' miért nem marad itt a kép, ha írok alá?  Na, mindegy! Ez a kaszásdűlői templom, közvetlen a HÉV megálló mellett, annak idején - még focista koromban - itt volt mellette a focipályánk is.  - Ja, és lehet, hogy már nem Zoli bácsi a pap.

Lukrécia

#9565 Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 14:02

#9562: Sz. - Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK! 

A francba! Megint nem ment át, amit írtam. Most meg már nem tudom, mit írtam olyan kimerítően, de Te sem fogod megtudni!!!! hihi!

Voltam de. a temetőben. Hatalmas volt a csend, egyedül voltam, egy-két madár röpködött összesen. Elnéztem a Balaton felé, Sanyi halála előtt egy évvel mondta, hogy ha egyszer meghal, ide temessem, mert innen látni fogja a Balatont. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar bekövtkezik.

Szerénke

#9566 Re: FILISZTEUSNAK!

2012-04-08 14:30

#9554: filiszteus és a baloldal...

Szia, Filike!  Megint alulról fölfelé:  én nem is akarok közelebb állni Fletóhoz, mint OV! - ha mindenkihez oda furakodnék, aki szimpatikus, akkor reggeltől estig rohangászhatnék.  Nekem az olyan típusú zemberek a szimpik, mint GYF, ROGER FEDERER ÉS JFK, - asszem, ez elég széles skála.  - Komolyabbra fordítva: Nem csipem Orbán Viktor miniszterelnök urat, sem így, sem úgy... GYF-ET  IGEN!!! OV - szerintem - olyan, mint Rafael Nadal teniszező (meccs közben), aki szintén unszimpi.  (Az egy másik dolog, hogy melyik mit tett munkavégzése során, nem akarok litániát, hiszen Te is tudod, tán jobban is, mint én? De, ha OV lekörözte volna Fletót, már régen fociszurkoló lennék: Hajrá OV!

Annyira azért mégse gondolj hülyének, hogy (most  kizárólag a magam nevében beszélek) nem fogom fel azt, hogy bal- jobb és mi, hiszen, ha nem így lenne, nem is duncsiznánk egymással.

A büdöskomcsizósba én is beszálltam időnként, mint sz.rjancsiházizó, ha láttam, hogy nem bírja az iramot egyedül a kitalálója. (Soha nem szólt rám érte.)

Én is sajnálom, de nem hiszem, hogy - ilyen hosszú idő után - félreismernélek. De ez nem is érdekes már régen, mert, mint Filikét, szeretlek mindenképpen.

"A gúny bosszantóbb, mint a közönségesség"? - Ez így van, tehát nincs is mit egymás szemére vetnünk. Te gúnyolódóska, én pedig közönségeskedőcske vagyok, bár nem csak azért, mert felbosszantottál.  Azért nem baj, úgye???

Ui.:  Engem pl. a hazugsággal lehet a világból kiüldözni...

Szerénke

#9567 Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 14:32

#9565: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

El ne feledd a délutáni Litániát!!!  Tudod, aki lemarad, kimarad!!!

Lukrécia

#9568 Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 14:48

#9567: Szerénke - Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK! 

Ok, lesz - litánia.

Most még egy kicsit a lelkemet ápolom, ami valószínűleg abból fog állni, hogy lemegyek a kert végébe, megnézem, mit alkottak tegnap a szakadó esőben. Ma süt a nap, csak fú a szél. Holnap lehet, hogy jönnek a bárányok is, lesz itt nagy bégetés. Itt volt a srác, megnézte a terepet, mondta, hogy jó lesz. Gazolok egy kicsit, ezzel le is nyugszom. Jobb, mintha teletömném magam mindenféle tudatmódosítóval.

Na, helló.

filiszteus

#9569 Re: Re: FILISZTEUSNAK!

2012-04-08 15:11

#9566: Szerénke - Re: FILISZTEUSNAK!

"Ui.:  Engem pl. a hazugsággal lehet a világból kiüldözni..."

Ha ez így van és meg vagy győződve róla, hogy hazudok és én voltam a büdöskomcsizó is, akkor miért állsz egyáltalán szóba velem?

Mondjuk én pl. szarjancsizóval és Vili pincérrel nem állnék szóba, mert a primitívséget és a közönségességet nem tolerálom.

Az ember viselkedjen a meggyőződése szerint!

Szimpatikus Neked Kennedy? pedig sokban emlékeztet rá Schmitt Pál.

-hatalmas ambíciók

-nagy pinabubus

stb.

Vidéki, aki Lukrécia - is

#9570 Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-08 18:51

Mit vétettél államellenes izgatás címén?  Azért valami keveset csak kellett tenned, ha meg nem csináltál semmit akkor nem kellett volna felfüggesztettet kapnod.  Mindig azon gondolkodom, hogy én éltem netán ingerszegény környezetben, hogy ilyen eseteket nem tapasztaltam meg? Vagy annyira naív kis csaj voltam, hogy nem vettem alapvető dolgokat észre? Nem lehet, nem voltam hülyegyerek! Nekem egyetlen ilyen emlék kattan be a múltamból: 1970-ben KISZ táborban voltam a Balatonnál, a munkahelyemről 20-an voltunk. Ahogy ez lenni szokott, az ember vagy megtalálja a párját, vagy nem. Én vagy megtaláltam. Ő lett az első férjem. Volt a dolognak egy szépséghibája. A tábor előtti hetekben készültem életem addig legkomolyabb nyugati nyaralására, nagynéném befizetett egy két hetes autóbuszos utazásra, amely útvonal röviden: Wien-München-Stuttgart-Karsruhe-Luxemburg-Brüssel-Gent-Ostende-Dover-Canterbury-London-Oxford-Strateford-Windsor-Southampton-Le Havre-Párizs-Versailles-Basel-Bern-Zürich-Landeck-Inssbruck-Salzburg-Wien út volt. Ezt végignézed, meg lehet számolni, hogy hány vízumot jelentett. Ezt én a KISZ tábor előtt végigseggeltem, azaz megszereztem mindet, megjöttem a táborból, egy hét múlva kezdődött az utam. Volt egy szemellenzős kolléganő, még csak nem is volt párttag, csak egyszerűen rosszindulatú és hülye, aki közölte, amikor kimentem a szobából, hogy szól a párttitkárnak, meg a KISZ-titkárnak, hogy ez összeférhetetlen, hogy egyik héten KISZ-táborba megyek, másik héten nyugat-európai körútra, nem szabad engem kiengedni nyugatra. Szerencsére olyan emberekkel dolgoztam, akik majdnem meglincselték és nem engedték ezt meglépni. Én viszont addigra olyan szerelmes voltam, mint a nagyágyú, el sem akartam utazni (én marha). Nem is éreztem igazán jól magam, de ha itthon maradtam volna, nagy bűnt követtem volna el magam ellen. Na, ez a pasi lett az első férjem, kár lett volna kihagyni az utat. Ilyen gondolatom a későbbiekben soha nem volt, azaz senkiért nem hagytam volna ki egy külföldi utat.

Megint jól elkanyarodtam az igazi témától, ami az, hogy nem látom át, mit véthettél egy felfüggesztettért. Nem énekelted el az április 4-i ünnepélyen az Internacionálét?

Szerénke

#9571 Re: Re: Re: FILISZTEUSNAK!

2012-04-08 19:17

#9569: filiszteus - Re: Re: - akinek nem inge, ne vegye magára!

Ha, Schmitt dr. és JFK közötti különbséget zongorázni tudnám, akkor most éppen világkörüli turnén vendégszerepelnék, ahol Lukrécia lapozná a kottát és - az "elképzelt" fotód alapján - a négykezes darabokba  (ha rajtam múlna) bevennélek. Legjobb tudomásom szerint, Pali bá' bukását nem az okozta, hogy "ambiciózus és pinabubus" volt, hanem, hogy hazug és csaló.

Vilmos pedig csak akkor hőbörgött, ha megbántva érezte magát vagy a Baloldalt.  - A toleranciát pedig nem véletlenül találták fel, bár az alkalmazására senki nem kötelezhető.  - "Azért arról sem kellene megfeledkezni, hogy ez egy virtuális fórum, ahol nem kellene mindent véresen komolyan venni".

Miért ne állnék szóba Veled?  Hiszen, Filikeként, szeretni való vagy, és én olyan ember vagyok, akinél a jó elnyomja a rosszat!!!

Mindig a meggyőződésem szerint viselkedem, - na, jó, néha egy kicsit az érzelmek is közrejátszanak.

Mondjuk, ezt az egészet leírhattam volna egy szóval is, de mostanság a litániák idejét éljük.

Ui.:  Ha úgy akarod, mint, ahogy azt a leveledből kiéreztem, hogy ne duncsizzunk többé, természetesen úgy lesz.

Lukrécia

#9572 Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 19:18

#9567: Szerénke - Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK! 

Én már litániáztam, most Te következel. Nem hallok semmit felőled.

Szerénke

#9573 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 19:32

#9572: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

Szia! Jól tetted. - Én nagyon szem előtt voltam és konyhai műveleteket végeztem, a holnapi főzés előkészítése céljából.

Lukrécia

#9574 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-04-08 20:54

#9573: Szerénke - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK! 

Látod, engem ezek a feladatok mostanában elkerülnek. Magamra nincs értelme komolyabban főzni. 3-4 napra megfőzök egy egytál-ételt, aztán rájárok, míg el nem fogy. Kicsit variálom, mint pl. tegnapelőtt főztem egy marhahúslevest, amit imádok. Első nap etttem a leveszöldséggel, tegnap főztem egy sóskát, azt ettem a főtthússal, holnap megint eszek levest, főtt húst, majd valami sütit veszek a cukrászdában másodiknak és komplett lesz az ebéd. Még az sem biztos, mert általában egy tányér leves is elég. Nyáron többet fogok főzni, mert az unokákat fogom sűrűn etetni.

Engem szerintem megcsípett a cecelégy, mert úgy érzem, hogy levélírás közben el fogok aludni.

Nemrég beszéltem telefonon a menyemmel, aki mondja, hogy odaadom egy pillanatra a kagylót Virágnak, mert dolog van. Virág átveszi, kérdezem, mit csinál. Mondja, hogy kakiltam. Mondom, akkor miért adta oda neked a mama a kagylót? Hát azért, mert kitörli a popsimat. Kérdem, hogy: Te nem tudod kitörölni? De igen, csak a mama sokkal jobban. Míg ezt megbeszéltük, mama kitörölte és folytattuk a beszélgetést. Imádom, amikor ilyenek.

Na, most Neked is írtam egy hosszút. Ma már emilben is írtam vagy huszat, lassan tényleg kiadhatnám Örkény után szabadon az egyperceseimet.

Most elköszönök.

Kárörvendő Károly

2012-04-08 22:43

Remélem míg él a börtönben fog rohadni.