Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt petíció automatikusan generált fórumtémája
egy baloldali |
#9626 Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-10 21:49Autóval megyünk ketten leszünk. Odatalálunk ne izgulj. Szia. |
Vendég |
#9627 Re: Re: Re: Re: Nekem Nyiki jobban bejön!!!2012-04-10 22:07#9605: egy GYF szimpatizáns - Re: Re: Re: Nekem Nyiki jobban bejön!!! "Aki halandó, csak halandót szerethet halhatatlanul." (József Attila) |
Vendég |
#9628 Re: Re: Re: Re: Re: Nekem Nyiki jobban bejön!!!2012-04-10 22:47#9627: - Re: Re: Re: Re: Nekem Nyiki jobban bejön!!! Szép gondolat, hiába, no... |
filiszteus |
#9629 Veszélyes jószágok2012-04-11 00:02Egy jótanács: Szárszón legyetek óvatosak a vonatokkal! |
filiszteus |
#9630 Ágnes Vanilla2012-04-11 00:05A legszebb feldolgozás: http://www.youtube.com/watch?v=WrbZHDuVP5U&feature=related Méltatlanul kevesen ismerik Ágnest. |
L. |
#9631 Re: Veszélyes jószágok2012-04-11 07:29#9629: filiszteus - Veszélyes jószágok Nincs a vonatokkal semmi baj. Egyébként alig telik el év úgy, hogy valaki ne vetné vonat elé magát "József Attila" módra. Legalábbis gondolja, hogy gy csinálja. Én ismerem a másik verziót is. Gyerekkoromban a régi helyi öregek suttogva mesélték, hogy nem is lett öngyilkos, egy rossz manőver áldozata lett. Ha érdekel, egyszer megírom, nem akarom a nimbuszát lerombolni. Egyébként Farkasházy róla írt könyvében szintén megírja azt, amit én az 50-es évektől rendszeresen hallottam, nyilván ő is. |
Lukrécia |
#9632 Re: Ágnes Vanilla2012-04-11 07:35#9630: filiszteus - Ágnes Vanilla Filike, köszönöm. Nagyon jó volt megnézni, meghallgatni, ráhangolódásnak nem volt utolsó dolog. |
filiszteus |
#9633 Re: Re: Veszélyes jószágok2012-04-11 10:37#9631: L. - Re: Veszélyes jószágok Ismerem ezt az elméletet. Sok jel tényleg arra engedett következtetni, hogy baleset volt. Akikkel utolsó óráit töltötte, arról, számoltak be, hogy bizakodó hangulatban volt. Persze egy labilis idegállapotú embernél könnyen változik a hangulat optimizmusból a legmélyebb pesszimizmusba. Szerintem ez már soha nem fog kiderülni.
Jó szórakozást! |
Lukrécia |
#9634 Re: Re: Re: Veszélyes jószágok2012-04-11 15:17#9633: filiszteus - Re: Re: Veszélyes jószágok Na, már megint elszállt, szerencsére nem írtam olyan sokat. Szóval: Költészet napja keretében a balatonszárszói ált. iskolában szavalóverseny van minden évben. A József Attila múzeumot kb. 2 évig úniós pénzből ujították fel, nem kis pénzt beleverve. Márciusban adták át a szakmának, ma a nagyközönségnek. Egy művészettörténész asszony, aki a felujítást is irányította, tartott egy nagyon színvonalas bevezető előadást, majd a kaposvári Táncsics gimnázium nyugalmazott igazgatója, egykori magyartanára József Attila munkásságáról tartott előadást, ami nagy élmény volt. A művészettörténésznő is elég hosszan beszélt a haláláról, ő is meghagyta nyitottan a kérdést, ő is azt mondta, hogy már soha nem fog kiderülni az igazság. Sok minden szól mellette, sok minden ellene. Tetszett az is, hogy semminemű politikát nem szőttek bele, kifejezetten a költészetére volt sarkítva minden. Hát ennyi, örülök, hogy elmentem. Szia
|
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2012-04-11 15:18- Date of removal: 2012-04-11
- Eltávolítás oka:
Lukrécia |
#9636 Re: Re: Re: Re: Re: Nem gyönyörűek?2012-04-11 15:39#9606: egy GYF szimpatizáns - Re: Re: Re: Re: Nem gyönyörűek? Basszus, leszúrtam az "egy baloldali"-t, hogy nem jött el, pedig Te nem voltál ott. Remélem még nem ért haza és nem olvasta, mindjárt korrigálom nála. Sajnos Gy.F. sem volt ott, amit sajnálok. |
Lukrécia |
#9637 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 15:41#9626: egy baloldali - Re: Re: Re: Re: Re: Leszúrtalak Gyf.szimpatizáns helyett, gyorsan ki is töröltem. Bocsi. |
egy GYF szimpatizáns |
#9638 Re: Re: Nem Gy.F., hanem GYF, tudod, mint JFK...2012-04-11 16:44#9636: Lukrécia - Re: Re: - télleg én nem voltam ott... Szia! Lukrécia, én mondtam, hogy nem megyek. Egy hete voltam arra felé, tudod a zalai - kaszálással egybekötött - rokonlátogatáskor. Azt furcsállottam volna, hogy ígérgetik és nem mennek el? Eddig még, amit megígértek - ugyan az nem volt sok -, de mindig betartották. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. - GYF-et hiába vártátok, Ő itt van, cserebere. |
Lukrécia |
#9639 Re: Re: Re: Nem Gy.F., hanem GYF, tudod, mint JFK...2012-04-11 18:31#9638: egy GYF szimpatizáns - Re: Re: Nem Gy.F., hanem GYF, tudod, mint JFK... Kavartam kicsit, nem vagok kipihenve. Napok óta hajnalban ébredek, mire jön a dél, én lefordulok a székről. Megint át kell billennem kicsit, de nincs semmi probléma. Tegnap rengeteg emberrel leveleztem, telefonáltam, mára olyan lettem, mint Salamon Béla a Vidám színpadon, mikor kavarta a beszélgetőpartnereket. Amíg nem bántok meg senkit, addig azt hiszem, hogy nincs semmi probléma. Fiatalkoromban egyszer kerültem olyan helyzetbe, hogy egy időben egy helyre adtam randit két fiúnak, nevezetesen a munka helyem bejáratához, szerencsére az ablakból láttam, hogy le-föl sétálnak egymás mellett. Szerencsére nem ismerték egymást, én pedig leléptem a garázson keresztül, ami a másik utcára nyílt. Na, akkor rájöttem, hogy az ilyesféle manőverekre én teljesen alkalmatlan vagyok. Párhuzamos kapcsolatom soha nem volt és soha senkit nem vertem át, azért az egyszeri dologért még most, 4 évtizeddel később is szégyenlem magam. (Zárójelben jegyzem meg, hogy valószínűleg ezért nem vittem "semmire" az életben, viszont a tisztességemet sem tudta senki megkérdőjelezni.) |
egy baloldali |
#9640 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 18:35#9637: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ne engem szurjál le, amit tutira igérek azt beszoktam tartani. Nyáron még többször is lemehetek, mert van bőven ráérő időm. Amúgy is leszoktunk menni Balcsira a gyerekeimmel, ráadásul mindegyikkel máskor. Ezért is jó a sok gyerek legalábbis most már, hogy egyedül maradtam és megállnak a saját lábukon, nincs gond velük. Egyébként nagyszerű volt és megérte, hogy ott lehettünk. Köszönet érte. Minden jót kivánok. |
Lukrécia |
#9641 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 18:39#9640: egy baloldali - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Így van, jó volt kicsit találkozni, beszélgetni. Nyáron többet is fogunk. Hali. |
egy baloldali |
#9642 Re: Re: Re: Nem Gy.F., hanem GYF, tudod, mint JFK...2012-04-11 18:44#9638: egy GYF szimpatizáns - Re: Re: Nem Gy.F., hanem GYF, tudod, mint JFK... Itt vagyok ugy, hogy ne mondjál ilyeneket én már sok találkozást kezdeményeztem csak nem értetek vagy nem akartatok ráérni. Azért elnézést, hogy beszólok. Tényleg jó volt. Kár, hogy nem jöttetek le. Majd legközelebb remélem nemsokára. Szia szép estét. |
V. |
#9643 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 19:31#9637: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: SZIA LUKRÉCIA! BIZTOS LEHETSZ ABBAN, HOGY HA MEGIGÉRÜNK VALAMIT AKKOR BE IS TARTJUK AZT!!!!! TUDOD, HOGY ÉN IS MENTEM VOLNA HA ELŐBB SZÓLSZ, MERT MA DOLGOZOM. AKKOR ELCSERÉLTEM VOLNA A NAPOMAT. AZÉRT ÖRÜLÖK, HOGY JÓL ÉREZTÉTEK MAGATOKAT. JÓZSEF ATTILA A BALOLDAL KÖLTŐJE!!!!!! MAJD HIVOM AZ EGY BALOLDALIT IS. SZIASZTOK. |
Lukrécia |
#9644 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 19:58#9643: V. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tudod, minek örülök? Annak, hogy a mai rendezvény, legalábbis a szárszói nem a politikáról szólt, hanem arról, ami az eredeti célja: a költészetről és azon belül természetesen József Attila költészetéről. Tudod, mikor a kaposvári Táncsics gimnázium nyugalmazott igazdatója elmondta a megemlékezését fejből 85 évesen, a megemlékezésében rengeteg József Attila idézettel és én majdnem mindet fejből vele mondtam, akkor egy kicsit úgy éreztem, hogy nem is biztos, hogy hiába jártam iskolába. Ez a mai délelőtt nagyon jó volt a lelkemnek, meg is köszöntem a szervezőknek. Ne haragudjál, hogy csak tegnapelőtt este szóltam, de akkor kaptam én is az értesítést. Nem is gondoltam volna, hogy több embert is mozgósítani tudtam volna. |
filiszteus |
#9645 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 20:09#9643: V. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "JÓZSEF ATTILA A BALOLDAL KÖLTŐJE!!!!!!"
Biztos vagy ebben? Elég nehéz lesz őt kisajátitanotok, mert egy szuverén elme volt. Nem hinném, hogy a Gyurcsány-féle vadkapitalista baloldaliakkal rokonszenvezett volna. persze álmodozni lehet.
- József Attila -
VILÁGOSÍTSD FÖLVilágosítsd föl gyermeked: És vígasztald meg, ha vigasz S ha száját tátja a gyerek 1936. július - október |
Lukrécia |
#9646 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 20:26#9645: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ha ma élne, szerintem még depressziósabb lenne, mint halála előtt volt. De kérdem én: ezt most miért írtad? Igaz, nem nekem, de beleszólok én is: tán a jobboldalé volt? Igaz, írod és igaz is, hogy szuverén elme volt. Attől még mindig sokkal inkább baloldali, mint jobboldali. De: ha nem érzi a ma regnáló hatalom azt, hogy baloldali ÓRIÁSI elme volt, akkor miért akarják - és fogják is - a helyéről kipaterolni? Most ne gyere nekem azzal, hogy a rakparton jobb helye lesz, mert jobb helye sehol nem lehet, mint ahol most van. Miért kell mindent lerombolni megállítani, áthelyezni, kipaterolni, amit nem ők csináltak? Ez is csak arra megy ki, hogy akkoris megmutatják, hogy ők az erős legények és akkoris elrakják onnan, ahol most van. Mint a Nemzeti szinház esete anno előző regnálásuk alkalmával. Egy félkész építkezés tönkretétele a sokkal jobb helyen és egy lepusztult iparnegyed közepén felépíteni egy másikat, hogy elmondhassák, ezt ők csinálták. Mennyi kidobott pénz a hatalommámor miatt. Sehol nincs József Attila baloldali megítélése ezekhez a húzásokhoz képest. Egyébként a vers, amit feltettél, csodálatos. A zseni és az őrült nagyon közeli két fogalom. József Attila ZSENI volt. Ez minden verséből kitűnik. |
filiszteus |
#9647 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 21:04#9646: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Mint a Nemzeti szinház esete anno előző regnálásuk alkalmával. Egy félkész építkezés tönkretétele a sokkal jobb helyen és egy lepusztult iparnegyed közepén felépíteni egy másikat, hogy elmondhassák, ezt ők csinálták." Ez egy nagyon igazságtalan kijelentés. nem tudom mikor jártál ott utoljára, de lepusztult iparnegyednek nevezni egy virágzó új városrészt, azért, hogy rúgjál egyet a Fideszen, az kissé erős. Az Erzsébet téren igen szűkösen fért volna el a színház és hatalmas dugókat okozott volna minden előadás idején a sok parkolót kereső autó. Tényleg azt hiszed, azért helyezik át közelebb a Duna parthoz J.A. szobrát, mert baloldali volt és ők meg jobboldaliaknak tartják magukat? Ne legyél ennyire rosszhiszemű! Drága az üzemanyag, meg lopnak a fideszesek, meg miegymás, de azért rémtörténeteket nem érdemes gyártani.
|
Lukrécia |
#9648 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-04-11 21:31#9647: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ne forgasd ki a szavaimat! 1.) Amikor a Nemzeti szinház építését áttették oda, ahol most van, akkor egy lepusztult ipartelep közepére tették. Azóta valóban átalakult az egész, én nem láttam ki belőle azt, hogy egyszer ilyen lesz. A Nemzetiben, ha jól emlékszem, múlt év október 1-én voltam, a Szent Johanna bemutató előadásán, amit Alföldi rendezett. Lehet, hogy szeptember 30 volt, másnap volt a millás tüntetés a Kossuth téren, azon is ott voltam. Lehet, hogy az volt okt.1. A MÜPA-ban is jártam már, mióta vidéki vagyok. Attól, hogy elismerem, rendezett lett az a környék, továbbra is azt mondom, hogy egy nemzet színházának a város közepén van a helye. Az Erzsébet tér igenis megfelelő lett volna, fenntartom és azt is fenntartom, hogy a szoci munkálatok lerombolása volt az elsődleges cél. 2.) Mint ahogy az erőfitogtatás a cél József Attila szobrának áthelyezése esetében is. És nem azért, mert bal- vagy jobboldali költő. Miután a baloldal magáénak vallja - joggal, jobboldalon már útálni kell. Hallgasd meg az utca emberét, aki nem gondolkodik, csak fújja, amit a Polgári körökben tanult. Éppen arra világítottam az előző hozzászólásomban rá, hogy teljesen politikamentes volt a mai délelőtt, senki senkit nem akart kisajátítani, József Attila életének utolsó szakasza, betegsége, de főleg költészete volt a téma. Ja, még az is, hogy a múzeum felújítása pályázati pénz megnyeréséből történhetett, közel 3 évig tartott. Egyszer menj el a családoddal, érdemes. Én biztos, hogy a nyáron minden vendégemmel el fogok menni, megbarátkozom vele, nekem még idegen, de nem ellenemre való. Túl modern, az én lelkem még arra az időre emlékszik vissza, mikor üveglapok alatt őrizték és állították ki a kézírásokat, a régi kiadványokat. Egy szoba be volt rendezve eredeti 20-30-as évekbeli bútorokkal, most csak egy sezlon van, nem is kell több. Ma számítógépeken lehet megnézni azt, amit tatarozás előtt a vitrinekben. Fülhallgatókon Kalála, Koncz Zsuzsa, Hobo, stb... énekelnek megzenésített József Attila verseket. Azt pedig ne akard mondani, hogy József Attila inkább a jobboldalhoz köthető. Ha ma élne, biztosan néhány dologra mondaná, hogy: Anyám, én nem ilyen lovat akartam.. de jobboldali nem lenne. Ha már politizálunk, akkor annyit azért elmondok, mint saját véleményt, hogy ha ezt a megemlékezést a FIDESZ tartotta volna és József Attila jobboldali költő lett volna, akkor biztosan nem lett volna ilyen kultúráltan politikamentes a rendezvény. Ja, és a végére: az utolsó mondatodban megint előadtad az általam annyira úúúúúúútált cinizmusodat. Abszolut nem illett bele ebbe a levélváltásba, de ha gondolod... |
V. kerületi |
#9649 V., Erzsébet tér 5. IV. 1.2012-04-11 22:26 |
Lukrécia |
#9650 Re: V., Erzsébet tér 5. IV. 1.2012-04-11 22:33#9649: V. kerületi - V., Erzsébet tér 5. IV. 1. De rég volt, hogy arrafelé laktam. Legalábbis ez volt a Polgármesteri Hivatal, vagy akkoriban a Tanács. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1204 Létrehozva: 2024-09-29
Biztonságosabb gyalogosátkelőt a Gazdagréti út - Rétköz u. csomópontba
322 Létrehozva: 2024-10-16
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6676 Létrehozva: 2023-07-26
Élő testületi közvetítést Balmazújvároson!
158 Létrehozva: 2024-10-17
Kerékpárutat Náraiba
229 Létrehozva: 2024-07-08
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5049 Létrehozva: 2024-06-21
Hatékonyabb állatvédelmet Érden
112 Létrehozva: 2024-10-08
Buckai utak - Boglya utca közlekedésének fejlesztése
96 Létrehozva: 2024-10-20
Péteriben sebesség korlátozás a Petőfi utcában
94 Létrehozva: 2024-10-08
Hajmáskér és Veszprém tömeg közlekedése
92 Létrehozva: 2024-10-07
Fecskementési incidens Fenékpuszta
1117 Létrehozva: 2024-09-23
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
73 Létrehozva: 2024-10-13
A 36 os busz mindkét irányban térjen be a Tesco áruházhoz!
335 Létrehozva: 2021-12-02
Legyen verseny a magyar média- és szórakoztatóiparban!
2360 Létrehozva: 2023-01-05
Nyilatkozat a gyűlöletbeszéd ellen
47 Létrehozva: 2024-10-03
Adózás könnyítése
40 Létrehozva: 2024-09-19
Petíció Aladár családjába történő visszahelyezésére és 6 pontos a gyermekvédelmi törvényjavaslatokért/Petición por el regreso de Aladár a su familia y 6 puntos por la petición de protección de menores
891 Létrehozva: 2024-03-21
PETÍCIÓ A KÖTELEZŐ PÓRÁZHASZNÁLATÉRT KUTYASÉTÁLTATÁS KÖZBEN
80 Létrehozva: 2024-09-30
Drosztengedélyek maximalizálása
27 Létrehozva: 2024-09-19
Folytatódjon tovább 2025-ben Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban
134 Létrehozva: 2023-11-22