Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

filiszteus

#9647 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-11 21:04

#9646: Lukrécia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Mint a Nemzeti szinház esete  anno előző regnálásuk alkalmával. Egy félkész építkezés tönkretétele a sokkal jobb helyen és egy lepusztult iparnegyed közepén felépíteni egy másikat, hogy elmondhassák, ezt ők csinálták."

Ez egy nagyon igazságtalan kijelentés. nem tudom mikor jártál ott utoljára, de lepusztult iparnegyednek nevezni egy virágzó új városrészt, azért, hogy rúgjál egyet a Fideszen, az kissé erős.

Az Erzsébet téren igen szűkösen fért volna el a színház és hatalmas dugókat okozott volna minden előadás idején a sok parkolót kereső autó.

Tényleg azt hiszed, azért helyezik át közelebb a Duna parthoz J.A. szobrát, mert baloldali volt és ők meg jobboldaliaknak tartják magukat? Ne legyél ennyire rosszhiszemű! Drága az üzemanyag, meg lopnak a fideszesek, meg miegymás, de azért  rémtörténeteket nem érdemes gyártani.

Válaszok

Lukrécia

#9648 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-11 21:31:12

#9647: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Ne forgasd ki a szavaimat!

1.) Amikor a Nemzeti szinház építését áttették oda, ahol most van, akkor egy lepusztult ipartelep közepére tették. Azóta valóban átalakult az egész, én nem láttam ki belőle azt, hogy egyszer ilyen lesz. A Nemzetiben, ha jól emlékszem,  múlt év október 1-én voltam, a Szent Johanna bemutató előadásán, amit Alföldi rendezett. Lehet, hogy szeptember 30 volt,

másnap volt a millás tüntetés a Kossuth téren, azon is ott voltam. Lehet, hogy az volt okt.1. A MÜPA-ban is jártam már, mióta vidéki vagyok. Attól, hogy elismerem, rendezett lett az a környék, továbbra is azt mondom, hogy egy nemzet színházának a város közepén van a helye. Az Erzsébet tér igenis megfelelő lett volna, fenntartom és azt is fenntartom, hogy a szoci munkálatok lerombolása volt az elsődleges cél.

2.) Mint ahogy az erőfitogtatás a cél József Attila szobrának áthelyezése esetében is. És nem azért, mert bal- vagy jobboldali költő.  Miután a baloldal magáénak vallja - joggal, jobboldalon már útálni kell. Hallgasd meg az utca emberét, aki nem gondolkodik, csak fújja, amit a Polgári körökben tanult.

Éppen arra világítottam az előző hozzászólásomban rá, hogy teljesen politikamentes volt a mai délelőtt, senki senkit nem akart kisajátítani, József Attila életének utolsó szakasza, betegsége, de főleg költészete volt a téma. Ja, még az is, hogy a múzeum felújítása pályázati pénz megnyeréséből történhetett, közel 3 évig tartott. Egyszer menj el a családoddal, érdemes. Én biztos, hogy a nyáron minden vendégemmel el fogok menni, megbarátkozom vele, nekem még idegen, de nem ellenemre való. Túl modern, az én lelkem még arra az időre emlékszik vissza, mikor üveglapok alatt őrizték és állították ki a kézírásokat, a régi kiadványokat. Egy szoba be volt rendezve eredeti 20-30-as évekbeli bútorokkal, most csak egy sezlon van, nem is kell több. Ma számítógépeken lehet megnézni azt, amit tatarozás előtt a vitrinekben. Fülhallgatókon Kalála, Koncz Zsuzsa, Hobo, stb... énekelnek megzenésített József Attila verseket. Azt pedig ne akard mondani, hogy József Attila inkább a jobboldalhoz köthető. Ha ma élne, biztosan néhány dologra mondaná, hogy: Anyám, én nem ilyen lovat akartam.. de jobboldali nem lenne.

Ha már politizálunk, akkor annyit azért elmondok, mint saját véleményt, hogy ha ezt a megemlékezést a FIDESZ tartotta volna és József Attila jobboldali költő lett volna, akkor biztosan nem lett volna ilyen kultúráltan politikamentes a rendezvény.

Ja, és a végére: az utolsó mondatodban megint előadtad az általam annyira úúúúúúútált cinizmusodat. Abszolut nem illett bele ebbe a levélváltásba, de ha gondolod...