Petíció a devizahitelek eltörléséért
Tündejudit |
/ #12012-05-30 14:572007. év elején költöztem el a második férjemmel közös otthonukból két, előző házasságomból származott gyermekemmel. Ekkor egy bérlakásba költöztünk, melynek havi bérleti díja 100.000.- Ft volt. Elköltözésünk előtt megállapodást írtunk alá, melyben volt férjem 25.000.000- Ft megfizetésére vállalt kötelezettséget. 2007. nyarán a bérelt ingatlan tulajdonosa jelezte, hogy eladná a lakást, ha gondolom, megvehetem. A vételár 30 millió forint volt. Mivel volt férjem még nem fizetett, viszont azt biztosra ígérte, csupán időleges, a vállalkozását sújtó anyagi nehézségekre hivatkozott – úgy döntöttem belevágok és az átmeneti időszakra hitelt veszek fel. 20.400.000.- Ft lakásvásárlási hitelt vettem fel az ELLA Bank-tól, a szerződést 2007. nyarán írtuk alá. Az első havi törlesztő részlet nem érte el 140.000.- Ft-ot, úgy gondoltam – tekintve, hogy ez mindössze 40.000.- Ft-tal haladta meg a bérleti díjat – ezt az összeget tudom fizetni addig, míg volt férjem megfizeti a tartozását és előtörlesztéssel visszafizetem a hitelt. Most, öt évvel később a következő a helyzet: Volt férjem nem fizetett, csak ígérgetett, ezért pert indítottam vele szemben. A számomra kedvező jogerős ítéletet idén márciusban vettem kézhez. Megindítottam a végrehajtást, ahol is azzal kellett szembesülnöm, hogy a követelésem behajthatatlan, volt férjem ugyanis mindenét „eltüntette”, végrehajtható jövedelme, vagyona nincs, ugyanez a helyzet a tartozás megfizetésére kezességet vállaló személlyel is. A havi törlesztő részlet az egeket veri, az idei év hónapjaiban 270 – 290 ezer forint között mozgott. Eddig családi segítéséggel kisebb-nagyobb csúszásokkal ki tudtam nyögni a havi törlesztést. Megtakarításaim nincsenek (két egyetemista fiút nevelek egyedül). A válság következtében a lakás értéke az elmúlt ötéves periódusban jelentősen csökkent, jelenleg 25-26 millió forint lehet. Az év eleji végtörlesztés lehetőségével élni nem tudtam. Mivel a lakás fedezeti értéke jelentősen csökkent, a forintra történő hitelátváltásra sem volt lehetőségem. Jövedelem és segítő forrásaim elapadtak, nem tudom, a jövő havi törlesztést miből fogom kifizetni... Az árfolyamrögzítés nyújtotta kedvezmény igénybevételére – tekintve, hogy az általam igénybe vett hitel összege a 20 milliós határt 400 ezer forinttal meghaladja – nem vagyok jogosult. Tisztelettel megkérem, adjon tanácsot: mit tegyek annak érdekében, hogy az otthonunk megmaradjon. Az elmúlt öt évben cca. 12 millió forintot fizettem be az AXA-nak, illetve a jogelőd ELLA Bank-nak. Ha most a hitel ’bedől’ elveszítem az eddig befizetett összegeket, elveszítem a lakást és még kb. 15 milliónyi tartozás a ’nyakamban marad’ (hiszen a lakás fedezeti értéke -kb. 16 millió- nem fedezi a fennálló hitel jelenlegi cca. 32 milliós összegét. Van valakinek valami használható tanácsa azon túl, hogy ugorjak a vonat alá? |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Szemétszállítás
2133 Létrehozva: 2025-01-01
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1333 Létrehozva: 2024-12-06
A kulturális, zenei és közösségi életért
1236 Létrehozva: 2024-12-18
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
644 Létrehozva: 2024-12-16
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5599 Létrehozva: 2024-06-21
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
401 Létrehozva: 2024-12-09
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
231 Létrehozva: 2024-12-14
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
208 Létrehozva: 2024-12-10
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1724 Létrehozva: 2024-09-29
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
195 Létrehozva: 2024-12-11
Közérdekű feljelentés bankok, bíróságok, közjegyzők ellen
186 Létrehozva: 2025-01-01
Kiállunk Pajor András atya mellett!
129 Létrehozva: 2024-12-06
Aláírás gyűjtés a petardák és pirotechnikai eszközök Zuglói alkalmazasanak tilalmáról
97 Létrehozva: 2024-12-24
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
180 Létrehozva: 2024-10-13
Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!
53142 Létrehozva: 2014-01-01
Követelünk egy tiszta, átlátható szavazást a debreceni Fészek Lakópark közlekedési rendjéről!
72 Létrehozva: 2024-12-11
Összefogás a HÉV-en zaklatott kislányt védelmező apuka ügyében
49895 Létrehozva: 2024-02-07
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
184 Létrehozva: 2024-10-31
Biztonságos városért: kutyafuttató létrehozását és a szabályok betartatását kérjük!
58 Létrehozva: 2024-12-05