Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Lengabor

/ #227

2012-11-18 04:22

Köszi a hasznos információkat! :) Én Google Chrome-t használok egy ideje, azelőtt hosszú évekig Firefoxot használtam, de az utóbbi időben annyira "túlfejlesztették", hogy állandóan lefagyott, lelassult és csak a baj volt vele. A gépet is újra kellett telepítenem (igaz, nem a böngésző miatt), és akkor elhatároztam, hogy váltok a Chrome-ra, ami azóta is nagyon szuperül működik. Azelőtt Firefox-hoz én is a Download Helpert használtam, a legtöbb és legnépszerűbb online videóoldalakról gond nélkül letöltötte a videókat flv vagy mp4 formátumban. Chrome-hoz sajnos nem alkalmazható a kiegészítő, de ha nagyon kell egy videó, online és ingyenes módszerekkel nagyon egyszerűen le lehet tölteni.
Mint mondtam, nem sokára megjelenik hivatalosan is az első 12 rész, ami rá pár napra teljesen biztos, hogy felkerül a legnépszerűbb torrentoldalakra, kiváló minőségben, mindenféle darabolás és vágás nélkül. Sokkal jobban szeretem a torrentet, mint a különféle linkes letöltéseket, mert gyorsabb, bármikor szüneteltetheted anélkül, hogy megszakadna és kezdhetnéd elölről a letöltést. Ha tudsz torrentezni (de ha nem, az sem baj, végtelenül egyszerű megtanulni), ajánlom a µTorrent nevű klienst, aminek segítségével bármit letölthetsz, ami torrentoldalakon megtalálható, mindössze az a lényeg, hogy legyen elég seeder, tehát olyan személy, aki már letöltötte és vissza is osztja, hogy mások is letölthessék. Van rengeteg magyar nyelvű torrentoldal is, egy részükre be is lehet regisztrálni, mások (a minőségibb, jobb és nagyon tartalommal rendelkezők) meghívásos rendszerűek. Emellett számos külföldi oldal is van, óriási kínálattal (ez főleg zenék, programok, játékok, eredeti nyelvű filmek és sorozatok esetén jön jól). Kettőt ajánlanék tanulásra/gyakorlásra/vagy ha már ismered a módszert, akkor sok-sok letöltésre :)
http://thepiratebay.se/
http://kat.ph/
Konkrét példa: ha az InuYasha alapsorozatát és a 4 mozifilmet szeretnéd úgynevezett dual audio-ban (tehát angol és japán hang is található a videón, és te döntöd el, melyiket akarod hallani), akkor erre a torrentre van szükséged: http://thepiratebay.se/torrent/6237001/InuYasha_1-167__amp__4_Movies__amp__The_Final_Act
Ez a torrent tartalmazza a japán nyelvű és angol feliratú The Final Act-et is, azonban ahogy a feltöltő is írta, újra fel fogja tölteni, ha leadják angol szinkronnal. Nagyon egyszerű a letöltés: miután feltelepítetted a µTorrent programot, és beállítottad, hová töltse le az új dolgokat, kattints a GET THIS TORRENT linkre, indítsd el, és már tölti is. :)
Természetesen kisebb és rövidebb videók (pl. youtube) esetén nagyon jók a böngészőhöz készült kiegészítők, de ha egy filmet, sorozatrészt akarsz kiváló minőségben nézni, érdemes átállni a torrentre. Évekkel ezelőtt még én is a direktlinkes megoldással tököltem (pl. rapidshare, az akkor még létező megaupload, data.hu, MediaFire stb.), de mióta torrentezem, gyakorlatilag nem is töltök linkes oldalakról semmit, hisz előbb minden torrentre kerül fel, csak aztán a linkeket megosztó oldalakra.
Még egy trükk: ha olyan oldalt nézel, ahonnan az istennek sem tudod letölteni a videót, mert semmilyen program segítségével sem lehet rögzíteni, akkor ajánlom a WM Capture nevű programot (fizetős, de a thepiratebay-en ez is fent van úgy, hogy ingyenesen tudd használni a telepítés után). Ez bárhonnan rögzíti a videót és hangot is egyaránt, mivel a képernyőképet menti el, illetve a hangot, amit hozzá társít a folyamat. Videóletöltésre csak a legvégső esetben érdemes használni, mert nagyon nagy lesz a mérete, ráadásul wmw formátumú, mind a videó, mind pedig a hang. Én hangrögzítésre szoktam használni online streamoldalak esetén (pl. RTLMost, AXN Player), de mondom akár a videót is fel lehetne venni vele, csak utána érdemes átkonvertálni egy másik fájlformátumba (pl. videó esetén avi-ba, hang esetén mp3-ba; ehhez kiváló program a Xilisoft Video Converter Ultimate). Egyébként mind az RTL Mostról, mind pedig az AXN/Animax Playerről is tökéletesen le lehet rippelni a tartalmakat, azonban ennek módjához sajnos nem értek, de a magyar nyelvű torrent- és letöltőoldalakra felkerülnek, tehát vannak szakértők, akik tudják hogyan kell leszedni onnan a dolgokat. :)