Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Lengabor

/ #230

2012-11-19 22:14

Látod, pont ez az a stílus, amiért NANA és Kagome is összeveszett veled, meg korábban én is. Tipikus ki ha én nem, mindent jobban tudó személy, aki "a másiknak csak jót akar" meg meggondolásra biztatja, de ő maga nem kér tanácsot a másiktól, mert úgy is nagy ívben sz*rna rá. Én csak ajánlottam két oldalt, ahonnan arányrontás nélkül leszedhetsz zenéket, programokat, játékokat stb. Ha neked elég egy torrentoldal, ahol mindent megtalálsz, amire szükséged van, akkor jó, örülök neki. Én nem akartalak kényszeríteni semmire. Jó magam több magyar torrentoldal tagja vagyok, köztük a legnépszerűbbé is, ami mellett a többi haszna lényegében eltörpül. De van, amikor kényelmesebb egy külföldi oldalról lekapni valamit. Az µTorrent-et meg azért mondtam, mert én azt használom, nyilván nem véletlenül, de bármelyik klienst is használod, a célját eléri és teljesíti. Az Azureus (ami ma már Vuze néven fut) is nagyon jó. Eszemben sincs neked semmit bizonyítanom, meg koptatni a billentyűzetet leírásokkal, azt csinálsz, amit akarsz. De hogy részemről többet az életben nem adok egy tippet sem, az tuti.
Én ha valamit letöltök, a minőséget tartam szem előtt. 2012-ben a Full HD korszakában nem akarok ramaty minőségű, túl kis méretű, fene tudja hányszor átkonvertált, mindenféle ráégetett felirattal elcsúfított szemetet letölteni és nézni, ha találok jobbat is. Nálam a DVDRip, HDTVrip vagy a WEB-DL-Rip (tehát amikor egy hivatalos, az adott csatornához tartozó vagy elvileg fizetős oldalra felteszik a részt teljes egészében és onnan mentik le) az alap. Ettől csak akkor tekintek el, ha pl. youtube-ról mentek le magamnak egy videót, ott az flv vagy mp4 fájlformátum is megteszi. Azért tanácsoltam a torrentet, mert ha türelmes vagy, oda egyben, de egyesével is felkerül az egész cucc, kiváló minőségben, gyors sebességgel, míg ha különféle böngészőbe beépített videóletöltőkkel szenvednék, az sokkal hosszabb időt venne igénybe, ráadásul ha megszakad a letöltés, cseszhetem és kezdhetem elölről. De ha te egyesével akarsz szenvedni a letöltéssel, a te dolgod. Ettől függetlenül köszönöm a linket, mert megtekintésre nagyon is korrekt a videók mindegyike. De én ezt nem tölteném/menteném le magamnak. Megvárom, míg hivatalosan kiadják DVD-n, onnan lerippelik, felteszik torrentre, és majd azt megőrzöm - már ha megőrzöm, magyar szinkronnal minden további nélkül megtenném, de az még nagyon-nagyon odébb van, már ha valaha is eljutunk oda.
Én a torrent esetén nem a DVD minőségről beszéltem (mert annak valóban túl nagy lenne a mérete, azt én sem szeretem, akkor már inkább megvenném a boltban), hanem az úgynevezett DVDRip-ről, tehát a DVD-n lévő anyag másolatáról és tömörített változatáról. Ez egy húsz perces rész esetén 175-350 megabyte között mozog, ami nagyon előnyös méret. Érdekesség, hogy pl. egy amerikai húsz perces sorozatrész mérete általában 175 MB körüli, de az ugyanilyen, vagy kicsivel hosszabb idejű animék mindig 250-350 MB között vannak. A DVDrip-ek fájltípusa általában avi esetleg mkv. Manapság pedig egyre népszerűbb az x264-es kódolás, ami mp4 fájltípust eredményez. Mind a három kiváló.

A Chrome pedig marad, mert az ESET Smart Security vírusirtójával és tűzfalával megvan a kellő biztonság. A gyorsaság nekem meg többet ér, mint az állandó agybaj a lefagyások miatt. De szerintem innentől tartsuk meg magunknak a tanácsainkat, az a biztos, ha mindenki a maga módszerét használja. Plusz nincs kedvem egy újabb vitasorozatba belemenni.